HAyırdır bacım?Bak sen ya fedakar ana
Kiyafet ve ayakkabi derkn ne kdar buyuklukte bu alis veris?Kendim icin sadece kitap, cocuklara kiyafet ayakkabi, mutfaga yiyecek bkdr.
Ne kadar antipatik yazılarınız var , nereden biliyorsunuz dil bilip bilmediğini ,ben de hapla korunurken oldu bebeğim .Kusura bakma da ben de yurtdışındayım,biliyorum burdaki düzeni insanları...bizim türkiyeden gelen kadınlar ha bire doğurur,ne dil öğrenir ne de çalışır...erkekler ise gece gündüz heryerde,tüm zor ve pis işlerde çalışır ev geçindirmek için...
Bebeğini kreşe ver git çalış ama eminimki sen daha dil bile bilmiyorsundur...
Ha ayrıca sağlıkçıyım hapı düzenli kullansaydın yüzde 99,9 korurdu o...
Neyse yazacak çok ama anlayan yok...
Eşine acıdım
Bn de isterdim çocuğum ynnda olsun bnm yanımda büyüsün ama şartlar el vermedi iste.hem ben kitap parasi için calismadim 4 senedir.sen evladından ayrı kalmak nasıl bi duygu biliyomsn.bilsen zaten bana böyle bi yorum yapmazdın
Sen de şartlar el verene kadar çocuk yapmayaydın. Hem çocuk sevgisinden mahrum kalma. Hem param eksilmesin. Ama çocuk annesiz büyüsün. Sonra da sen fedakarlık yapmış oluyorsun öyle mi? Çocuğa ve annene mecburi fedakarlık yaptırıyosun o kadar. Konu sahibine yüklenene kadar herkes önce kendine baksın. Çocuğunu anana ver sonra 3 çocuklu kadının bi kitap keyfine laf et. Oldu.
Bende almanyada yaşıyorum eşimle ikimizin maaşı anca yetiyor bize eşimde öyle stres yapıyor bazen para konusunda dikkatli bir şekilde harcıyoruz olduğu zaman kendisi bana alır istediğim şeyi olmadığı zaman sorun çıkartmam öyle boş şeylerede para harcamıyorum.. Kendini eşini çocuklarını ve geleceklerini düşünerek haraket etmen dileğiyle..Az önce netten 24 euroluk siparis verdim, bir kac kitap ismarladim. Esimde yine ne aldin ne gerek vardi simdi diye laf etmeye basladi. Kontomuz yani bankada paramiz biraz acikta. Ne grk var dedi fln filan ucu taas baska yerlere geldi. Ben 5-6 sene once araba almamiz icin bekarken birikimim vardi 2600 euro hic dusunmeden cektim o parayi verdim araba ariza cikardi bilezigimi bozdurdum. Bende simdi bunlari diyince zoruma gitti. Ben para dusunen bir insan degilim dedim ama zorla dedirtiyorsun dedim. Bi ton laf etti. Biliyodum bunu basima kalkacagni dedi, sen zorla dedirtiyorsun dedim. 24 eu cok goruyosun bana dedim. Ozel hayatimda kendim icin hicbirsey yapmiyorum. Ne arkadaslarla geziyorum ne alisveris ne zevk icin baska birsey. Esimle yapariz herseyi. Para yetismiyor diye sikinti yapiyor. Bende ozmn sende ek is yapacaksin dedim, isine gelince oyle diyorsun diyor. Elalemin karilarids calisiyor sen oturuyon diyor. Bende cocuklarim oncelik dedim, uc cocugumuz var. Hepsi daha kucuk. Oyle bir calismaya giderim diyor, birdaha yuzumu goremessiniz fln filan. Cocuklara babada olcaksin ozmn diyor. Ya ben para konusundan nefret ederim. Ben para duskunu insan degilim. Ama kendisi zora gelince stres yapiyor. Hem izin istuyoz hem o hem bu. Hepsi birden olmuyor. Mecbur caliscak ozmn. Benimde fazla calismami istemiyor acikcasi suan benim icin cocuklarim oncelik. Is flm dusunemem. Onuda anliyom zor sartlarda kazaniyor emek veriyor. Almanlarin hakaretlerini dinleyerek hergun bir laf sokmalar fln. Bizim icin mecbur. Sizce ne yapiyim ozur dileyim mi..
Sorma konu sahibinden çok ben okudugum yerde cildiriyorum. Kizi idam edecekler. Cocuklarina varana kadar sorguluyorlar.Ben de çıldırıcam burda kıza yüklendikçe insanlar. Belli ki kocası bildiğimiz öküz kitabı saçma harcama görüyor ama benm için yemek su gibidir. Öncelikli ihtiyaçtır. 1000 euro asgari ücret kazanılan ülkede 24 euro sanki ne ya?
Sorma konu sahibinden çok ben okudugum yerde cildiriyorum. Kizi idam edecekler. Cocuklarina varana kadar sorguluyorlar.
Gor3nde sanarki o yorum yapanlar kocalarina karsi melaike. Hic karsilik vermiyorlar hic yaptiklari birseyleri basa kalkmiyor. Maddi olmaz manevi. En basiti sacimi supurge ettim yaranamadim derler.
Bida bi basa kalkmaktir ozaman.
Bir muezzin varmış. Bi sabah gec kalmis ezani okumakta. Birtanede sarhos sabahlamis. Tam ickiyi agzina goturmuski muezzin ALLAHU ekber demis ve icememis ickisini. Caminim onunde muezzini beklemis. Goruncede. Hoca hoca neden gec okudun ezani demis.
Hocada ey ALLAHIM sne kimlerden hesap sorduyorsun bana demis.
Simdi bu hesap. Kadin korundum yine hamile kaldim diyor ki korunmadan kalsa ne olacak kime ne?
Yok korunmadin sen kaldin neden kaldin diyorlar. Sizemi kalmis cocuklarinin sayisini sorgulamak.
Avrupada 1300 euro filan asgari ucret ki adam 2200 kazaniyormus hatirladigim.kadari ile . 24 euroya rahat kitap alinir.
Kimse abartmasin. Uff ya kadinin yerinde ben olsaydim varya patlamistim bu yorumlara. Kadini bin pisman etmisler resmen şu konuya yorumlarla. Actigina acacagina pisman olmustur.
Ucuzluk vardi ve ihtiyaci oln seyleri aldim gercekten. Coxuklarim yaslarina gore cok cbk buyuyolar ve ihtiyaclari var, yeri geliyor ikinci el magzasindanda aliyorum.Kiyafet ve ayakkabi derkn ne kdar buyuklukte bu alis veris?
Ihtiyaclari varmiydi? Yoksa " aa cok hosmus" diyemi aldin? Durust ol kizmiycam kadin kadinayiz surda :).
Biraz oyle oldu cnmSorma konu sahibinden çok ben okudugum yerde cildiriyorum. Kizi idam edecekler. Cocuklarina varana kadar sorguluyorlar.
Gor3nde sanarki o yorum yapanlar kocalarina karsi melaike. Hic karsilik vermiyorlar hic yaptiklari birseyleri basa kalkmiyor. Maddi olmaz manevi. En basiti sacimi supurge ettim yaranamadim derler.
Bida bi basa kalkmaktir ozaman.
Bir muezzin varmış. Bi sabah gec kalmis ezani okumakta. Birtanede sarhos sabahlamis. Tam ickiyi agzina goturmuski muezzin ALLAHU ekber demis ve icememis ickisini. Caminim onunde muezzini beklemis. Goruncede. Hoca hoca neden gec okudun ezani demis.
Hocada ey ALLAHIM sne kimlerden hesap sorduyorsun bana demis.
Simdi bu hesap. Kadin korundum yine hamile kaldim diyor ki korunmadan kalsa ne olacak kime ne?
Yok korunmadin sen kaldin neden kaldin diyorlar. Sizemi kalmis cocuklarinin sayisini sorgulamak.
Avrupada 1300 euro filan asgari ucret ki adam 2200 kazaniyormus hatirladigim.kadari ile . 24 euroya rahat kitap alinir.
Kimse abartmasin. Uff ya kadinin yerinde ben olsaydim varya patlamistim bu yorumlara. Kadini bin pisman etmisler resmen şu konuya yorumlarla. Actigina acacagina pisman olmustur.
Ben almanyada dogdum buyudum ve okudum, meslegimide yaptim. Ha inanmassan birseyler yazayimda inandiri olsun. Ich habe nichts zu leugnen, das ich mich mit Pille verhütet habe und das jeden Tag zum selben Zeitpunkt eingenommen habe stimmt. Nun wie gesagt, trotz Pille bin ich schwanger geworden. Das hat ausserdem ein Mitglied auch geschrieben, dass sie dasselbe erlebt hat.Kusura bakma da ben de yurtdışındayım,biliyorum burdaki düzeni insanları...bizim türkiyeden gelen kadınlar ha bire doğurur,ne dil öğrenir ne de çalışır...erkekler ise gece gündüz heryerde,tüm zor ve pis işlerde çalışır ev geçindirmek için...
Bebeğini kreşe ver git çalış ama eminimki sen daha dil bile bilmiyorsundur...
Ha ayrıca sağlıkçıyım hapı düzenli kullansaydın yüzde 99,9 korurdu o...
Neyse yazacak çok ama anlayan yok...
Eşine acıdım
Aynen canim. Adam zehir edince birsey yok. Kadin yapinca suçEşiyle arasındaki kavgada 3 çocuğun lafı geçmemiş zaten. Belli ki istemişler ya. Adamın çocuk konusuda şikayeti olduğunu düşünmüyorum. O zaman bize hiç laf düşmez burda. Adam kendi gereksiz bulduğu bi şeyi kadın alınca saygısızlık etmeyi kendine hak görmüş. Kendi çalıştığı için daha da hak görmüş. Zamanında kadının lokmalarının da boğazından geçtiğini unutmuş. Konu sahibi de bir güzel hatırlatmış işte.
ALLAH bagislasin.Biraz oyle oldu cnm( rabbime bin skr cocuklarim olmus. Herseyim onlar benim
Ikinci el demenden anliyorumki zamane kadinlari gibi degilsin. Su an eminim problem esinde. Kotu olmus oyle davranmasi.Ucuzluk vardi ve ihtiyaci oln seyleri aldim gercekten. Coxuklarim yaslarina gore cok cbk buyuyolar ve ihtiyaclari var, yeri geliyor ikinci el magzasindanda aliyorum.
ön yargılı insanları görme bacım. Anlatamazsın anlamak istemeZler solche Leute muss man einfach ignorierenBen almanyada dogdum buyudum ve okudum, meslegimide yaptim. Ha inanmassan birseyler yazayimda inandiri olsun. Ich habe nichts zu leugnen, das ich mich mit Pille verhütet habe und das jeden Tag zum selben Zeitpunkt eingenommen habe stimmt. Nun wie gesagt, trotz Pille bin ich schwanger geworden. Das hat ausserdem ein Mitglied auch geschrieben, dass sie dasselbe erlebt hat.
Eee inandin mi bacim simdi. Yalan borcumuz mu var
Ben konu sahibiyle muhattap oldum ok!
Oray'a göz kırpma işareti koyduğun için laf soktuğunumu zannediyorsun. Çok gülünç gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?