- 3 Haziran 2018
- 905
- 927
- 23
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
-
Aklın yolu birSizinle fikirlerimiz yakın olurdu genelde amaa
Bu konuda sizinle kesinlikle aynı fikirde değilim.
Öncelikle ağzı ile içemeyen ve kontrolü kaybeden bir insanı idare etmek durumunda değiliz. Çünkü madem ki alkol çarpıyor, kontrolu kaybediyor. O zaman içmesin... burda davranışını idare etmeyene kızamayız. Davranışa sebep olana kızarız... yani durumu bile bile alkol almaya devam edene.
Şu durumda alkollu iken adam vuranı hoş mu göreceğiz. Napalım alkollü idi mi diyeceğiz. Tabi ki hayır.
Bir diğer mesele;
Küfür etmek isterse eder mantığını ben kabul etmiyorum.
Elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin;gercekten siz ya da eşiniz tamamen nefsinize göre mi yaşiyorsunuz?
Hic mi yapmanız gerektiği için istemeden yaptığınız şeyler yok.
Ya da hic mi esiniz için vazgeçtiğiniz şeyler yok.
"Kadınların dekoltesine bakmak istiyorum. Burda doğrudan seni ilgilendiren bi şey yok. Sen etrafına bak. Benim kadınlara baktığımı görmezsin böylece" diyen bir kocaya anlayış göstermemiz gerekiyor bu mantıkla.
Bayramda köy köy ziyaret yapmak hoşumuza gitmese de yapıyoruz.
Kv yi sevmesek de eşimizi kırmamak icin bayramda kapısını çalıyoruz.
Yani hayatın olağan akışı içinde "ben istediğimi yaparım eşimi bağlamaz" diye bir mantık yok.
Bunu kabul etmemek sizin mantığınıza da ters
Az çok tanıyorum sizi.
Siz konunun uzatılmasına yanlış diyorsunuz. Evet ama .. konu sahibi küfür konusunda eşini uyardığı anDa "yürü git" şeklinde tepki almasaydı mevzu zaten kapanacakti.
Burda konu uzamış evet. Ama mevzunun uzamasına sebep olan kişi konu sahibi değil. Eşi.
Bütün küfürseverler toplanmış konuyaKüfür benimde kırmızı çizgilerimden ne yani kocanız yanınızda ana avrat düz gidince hoşunuzamı gidiyor bana etmesini geçtim ki bana ederse o iş biter herkes de abartmışsın demiş valla değişik
Az önce tatildeyken ipin ucunu kaçıran kocanıza ağzınızın tadı kaçmasın diye uydugunuzu yazmıştınız. Normal zamanlarda içince. De sadece uyarırım rahatsızlığımı belirtirim demişsiniz.Kişilik farkı. Ben kendimi prenses olarak, kocamı da benim istemediklerimi yapmaması gereken, rahatsız olduğum şeylerden uzak durması gereken bir android olarak görmüyorum. Adam küfür etmek istiyorsa eder, içki içmek istiyorsa içer, ailemden hoşlanmıyorsa hoşlanmaz, görüşmez. En fazla rahatsızlığımı dile getiririm, bu rahatsızlık had safhaya ulaşırsa da noktayı koyarım. O noktayı koyacağımı da eşim çok iyi bilir. Surat asmam, kapris yapmam pasif agresif tavırlar bana göre değil. Pasif agresif tavırdan da hoşlanmam. Yorum yaparken kendimi yakın hissettiğim tarafla empati yaparım. Sizin konunuzda da kendimi kocanızın yerine koydum. Ben o kadar alttan almazdım.
Aynen ben de öyle dedim daha iyi bir aile kızı bulsaydın biliyordun diye.Bu sefer de olayı ayrılığa niye getiriyorsun ben sana başkasına git diyemem asla sen nasıl diyorsun dedi.Her türlü ben haksızım yaniSize göre ağır olmayabilir ama ben konu sahibini anlayabiliyorum. Bu zaten bizim yaramız, yaşadığımız sürece sürekli böyle saçma ithamlara maruz kalıyoruz. Ama en güvendiğimiz insan, eşimiz yapınca daha çok kırılıyoruz.
Madem ortada geçimsiz bir kadının kızı var. E niye evlendin o zaman geçimsiz bir kadının kızıyla?
Maalesef öyle bir dünya var.Evlenince evliliğim bozulmasın bir şeyler yıpranmasın diyorsun.Evlilik çok zormuş gerçekten zaten sevgiliyken yapamıyorlar bunlarıHerkes ne kadar masum görmüş olayı
Nefret ederim içip içip ağzının yayını gevşetenlerden
İçmeyi bilmeyen edebiyle otursun
Ayrıca onlar içiyor bilerek içindekileri kusuyor rahatlıyor karşıdaki kişi yarın hayatına hiç bir şey olmamış gibi davranmak zorunda oluyor
Öyle bir dünya yok
Evet biraz fazla yönlendiriyorum ilişkimiz mükemmel olsun saygılı olsun diye..ama sonuç berbatherkesin tolerans sınırı var. bence eşine fazla karışıyor. kendisine uymayan hiçbi tavrına tahammül etmiyor. benim hissiyatım sadece, yani adamın o tepkisinden bunu algıladım.
insanlar neleri neleri yutuyor yeri gelince. biraz eğilmek kimseye zarar vermez :)
Az önce tatildeyken ipin ucunu kaçıran kocanıza ağzınızın tadı kaçmasın diye uydugunuzu yazmıştınız. Normal zamanlarda içince. De sadece uyarırım rahatsızlığımı belirtirim demişsiniz.
Bu neyin artisliği bacım evlilik anlaşma sanatı diyen de sendin.
Kesinlikle sen haklısın ya hu adam resmen Kadına başka adam iması yapmış .sonra da konuyu şempanze götü gibi ortada bırakmış .kadına en ufak bi eleştiri yapmaya hakkınız yok bi de onun açısından düşünün .eşiniz bi taş vuruyor size sonrada sarılıyor .oh ne ala memleket ??güncel : arkadaşlar eşim başka bir çocukla kesiştiğimi alenen söyleyip bana küfür etti diyorum neden hala benim üzerime geliyorsunuz bunu bir açıklar mısınız?
Eşimle tatile gittik.Çok güzel eğleniyorduk çok mutluyduk.Biraz içmişti çok keyifliydi.El ele tutuştuk yürüyerek güle eğlene gezmeye,yemek yemeye çıktık.Eşim alalade bir küfür etti ortaya.Hiç hoşuma gitmedi bu yüzden;
- Bu aralar küfür etmeye başladın.
-Bu aralar keyifliyim ne olmuş yani 1-2 kere edince?!
-Eskiden dikkat ederdin yanımda etmezdin.
-Normalde de etmiyorum zaten.Beni parmağında oynatmaya çalışıyorsun sürekli yönlendiriyorsun.
-Bu küfürün neyini savunuyorsun anlayamadım etme işte sevmiyorum.
-Sana mı ediyorum ortaya ediyorum.Annen baban hep inatlaşıyormuş ya sen de onları örnek almışsın aynı şeyi yapıyorsun.
-O zaman iyi bir aile kızı alsaydın beğenmiyorsan.Annemi babamı ne karıştırıyorsun?Ben senin yaralarından vuruyor muyum?
Annem babam boşandığı için bu konuşmasına çok alındım.Yani önüme bu şekilde çıkarması beni çok yaraladı suratım asıldı.Yemek yedik biraz ilgilenmeye çalıştı düzelemedim.Ama gözlerim çok doldu tuttum kendimi çaktırmamaya çalıştım.Annemi de babamı da ayrı ayrı çok seviyorum.Zor zamanlar geçirdik,anlaşamazlardı.Eşime bunların ayrıntılarını sevgililik zamanında anlatmadım.Ama evlenince babam ayrı anlatıyor,annem ayrı anlatıyor derken öğrendi işte.Şimdi de aklında demek ki annesi babası böyle ki bundan oldu diye kendini masum görme yoluna gidiyor.Mesela o da öz annesini küçükken kaybetti üvey anneyle büyüdü.Ben desem ki anne sevgisi görmemişsin ki ne anlarsın sevgiden diye hoşuna gider mi onun...ama asla yapmam,yapamam ki.O nasıl yapıyor anlamıyorum.
Sonrasında bir fasıla gittik.4-5 adam çalgı aletleri tef falan çalıyor,masa masa dolaşıyordu.E ben de eşime alınmıştım ona pek bakmıyordum.Çalanlara bakıyordum,etrafa bakıyordum.Eşim ilk başlar benle baya ilgiliydi sonra bir baktım kendi kendine sinirlenmiş suratı asılmış.Ne oldu dedim balık yiyince bir şeyler mi oldu.Yok bir şey diyip durdu.Neyse sonra yanımızdakilerle tanıştık sohbet ettik derken eşim yine düzeldi ama ben düzelemedim.Sonra otele odaya çıktık.Ben de dedim bir şeyler içeyim nerde diye sordum.Yürü git miden bulanıyo sonra senle uğraşamam dedi.Ben sustum ama kaynar sular döküldü başımdan bu konuşma tarzından dolayı.Nefret ettim ondan içten içe o an.Keşke dedim olmasa hayatımda defolup gitse.Balkona geçtim ama onun olduğu köşeye oturmadım.Arkam dönük oturdum.
-Sen böyle yap böyle devam et.Sen niye o tef çalan çocuğa bakıyordun he neden karşında ben varken oraya bakıyordun.Kaç kere döndüm baktım çocuk bizim masaya bakıyor sen beni ne duruma düşürüyorsun?çocuğu mu kesiyorsun gözümün önünde GÖZÜNÜ S.... SENİN...Beni delirtme aneksanamun beni delirtme.Bana beğenmiyorsan git diyip duruyorsun daha önce de yaptın bunu.Ben sana hayatta böyle bir şey diyemem konuyu hemen ayrılığa getiriyorsun...Her şey söylenir bunlar söylenmez.Kocana biraz saygın olsun.
-Sonunda bana küfür de ettin bunu unutma..terbiyesiz.
Tarzı devam etti konuşmalarımız.Ben ailemden beni vurduğunu kırgın olduğum için ona bakmadığımı o çocukla bir kere bile göz göze gelmediğimi söyledim.Yarın bu tatil bitiyor gidiyoruz dedi.İyi dedim gidelim benimle de muhatap olma dedim bundan sonra.Sonra ben sustukça sürekli buraya bak diyip bir şeyler söylüyor.Sürekli konuşuyo.Doldum ağladım geldi yanıma sakin konuşmaya çalıştı.Git yat diyorum sen de gel sen de gel derken yattık sarıldı.İstemedim dedim sarılma yarın surat asmıcam tatil de berbat olmayacak dedim.Ve öyle de yaptım.Ertesi gün durup dururken sürekli özür diledi.Biz niye tartıştık ki diyip durdu.Sonra akşama doğru saçımı okşarken gözlerimi de sevdi ben bu gözlere mi küfür ettim ben bu gözlere kıyabilir miyim seni kırdığım için çok özür dilerim dedi.O gün içi rahat etmedi her zamankinden daha da yumuşaktı.Ama şimdi aklıma geldikçe tekrar tekrar kırılıyorum ona.Ve biliyorum bir kere küfür etti artık bana bundan sonra eminim eder.Evlilikte istediğim en önemli şey saygıydı benim.Ama bir tartışma aramızda saygı olmadığını gösterdi sanki bana.
Muhtemelen. Anlamadık yani birbirimizi muhtemelenAnlamadım ne demek istediğinizi maalesef? Okuduğunuzu anlamamışsınız muhtemelen.
kime göre mükemmel ? :) herkesin mükemmel anlayışı başka.. bi de hala sonuç berbat diyorsunuz..Evet biraz fazla yönlendiriyorum ilişkimiz mükemmel olsun saygılı olsun diye..ama sonuç berbat
tabi tabi ben kaldırırım küfürü sizin kadar yüce bir insan değilimİşte herkesin kaldırabileceği şeyler farklı siz kaldırırsınız ben kaldıramam13 sene oldu daha hiç küfür duymadın sizde biliyorsunuz ilk ve son olmıyacağını
Size küfür etse boşanacağınıza inanmıyorum burada artistlik yapmanız çok gereksizİşte herkesin kaldırabileceği şeyler farklı siz kaldırırsınız ben kaldıramam13 sene oldu daha hiç küfür duymadın sizde biliyorsunuz ilk ve son olmıyacağını
TamamSize küfür etse boşanacağınıza inanmıyorum burada artistlik yapmanız çok gereksiz
Sana diyim fazla büyük konuşmak iyi değil Allah sevmez böbürlenenleri ben çok duydum senin gibi atıp tutup başına gelince ne yapanları.Fazla kibirlenme hayırlısı deMantıken söylediklerinizin hepsi doğru, bir sonraki mesajımda keşke içmeseler diye belirttim zaten ancak adam içiyorsa ve ağzıyla içemeyenlerdense o durumda tahrik etmek, trip yapmak kimseye kazanç sağlamaz çünkü muhatabın algıları o an ters işliyor zaten, anlatmaya çalıştığımız bu, alkolün asabileştirdiği bir adamla inadın sonu maalesef hoş olmuyor, konu sahibesinin bu konuda radikal bir çözümü yok, yani bunu yaşadım ben bu adamla hayatıma devam edemem demediğine göre verilecek akıl içkiliyken idare et olacak var mı başka çözüm?
Yine diyorum keşke içmeseler , keşke içkiliyken olan olaylara değil de içkinin içilmesine bir çözüm olsa... Bu konuda davranışın kaynağı içki keza adam ayılınca özür dilemiş ve her şey kaldığı yerden devam ediyor o yüzden böyle yorumlar yapıldı. Bu arada sorunuzu da cevaplayayım alkollü ya da ayık bu tür davranışları çekmem, Allah da dağına göre kar veriyor hiç yaşamadım çok şükür ama herkes ben değil, o yüzden tavsiye verirken olumlu olmaya kimseye boşan dememeye çalışıyorum ki konu sahibinin zaten öyle bir niyeti yok, o halde neden kafasını karıştıralım ve ya onu üzelim, uzlaşmak her zaman iyidir ben beceremiyorum diye herkese tavsiye etmem gerekmiyor değil mi?
Hiç sevmem senin gibi insanları çok saygısızsın.Ayrıca adam seçseydin küfür etmezdi ben öyle yaptım
Aynen ben de öyle dedim daha iyi bir aile kızı bulsaydın biliyordun diye.Bu sefer de olayı ayrılığa niye getiriyorsun ben sana başkasına git diyemem asla sen nasıl diyorsun dedi.Her türlü ben haksızım yani
Evet sevgiliyken yapamıyorlar. Yapsalar biliyorlar ki tekmeyi yiyecekler. Evlenince de nasılsa katlanacak gözüyle bakıyorlar.Maalesef öyle bir dünya var.Evlenince evliliğim bozulmasın bir şeyler yıpranmasın diyorsun.Evlilik çok zormuş gerçekten zaten sevgiliyken yapamıyorlar bunları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?