Eşiniz ailesine para gönderiyor mu?

Amenna anne babanin evlat uzerinde hakki var. Ben de senin gibi esime derim annene harclik ver babana destek cik vs diye ama kayinvalideniz size gelince para yok diye aglayip 2 gun sonra en gidip 300 tl ye altin varakli baharat takimi alirsa ve anne para yok diyon niye aldin bunu deyince sanane baban oduyor derse ne dersinz???

yılda bi kere para gönderiyo diye hayıflanmanızı üzücü buldum açıkçası anne baba evladının parasını sormadan alabilir aslında peygamber efendimizin hadisleri var bu konuda..biz de her ay para gönderiyoruz ayrıca da veriyo eşim bana çaktırmadan :) bizi sıkıntıya sokmadığı sürece karışmam sonuçta anne baba hakkı ödenmez onlar ölüp gidince çok ararız bu günleri.

Valla bilemiyorum canım bi yandan da korkuyorum arkası kesilmezse diye

Biz de duzenli gondermesekte esim annesine arada harclik verir,kardesine de gonderir dershanede gonderdik onlara karismam hakkimda yok zaten cunku ben de kendi ablama anneme veriyorum

Ama gecen sene kayinpeder hic parasi olmadigi halde sifir arac almak istedi bize de duzenli aylik 500 tl istedi ona hayir dedik kabul etmedik,benim babam ayni seyi yapsa onuda kabul etmezdim herkes butcesine gore harcama yapmali cocuklara guvenmek hos degil

Eşimin ailesi bana zor ve dar gününde tek metelik yolladı mi ki bende onlara yollayayım.? Onlar nasıl bilmedim görmedim duymadım oynuyorsa bencillik ediyorsa karşılığında aynısını görürler! Ben aileme tek bir lira yollamazken eşimden habersiz eşimde gayet tabi benden izinsiz asla yollayamaz. Birkez yolladı yüksek mebla para o da zorla baskıyla istediler benim dolabım 10 gün bos kaldı çocuklarım ufakti.
Valla hicccc kusura bakmasınlar almadan vermek yalnızca ALLAHA mahsustur..

Onlar da size mutlaka yardımcıdır eminim. Ayrıca ana baba hakkı parayla pulla asla ödenmez. Kırk yıl sirtindada taşısan ödenmez.
Bir evlat ailesine para yollayınca evdeki dolap bos kalıyorsa evdeki hanımı ve çocuklarınin hakkı nolacak peki? Ana ve Babanın hakkı varsa eş olarak kadın veya erkek hatta evdeki çocuklarının da hakkı vardır..

Mesaj tekrari

eşimin ailesi de bize bir kuruş yardım etmedi ne düğünde ne ev eşyalarında biz kendimiz ödedik her şeyi..ama dediğim gibi bizi sıkıntıya sokmadığı sürece ses çıkarmıyorum. Tabiki dediğiniz gibi bizim dolap boşken vermeye kalksa olay çıkarırım.

eklemeyi unuttum sizi sıkıntıya sokmayacak miktarlarda yılda bir kere yolluyosa bence aranızda sorun haline getirmeyin bu meseleyi

Hemde bide gizli isterse o meblayi. Aman karın duymasın diye eşime mesaj gelirse. Yazıklar olsun ne diyim. Ben eşimden gizli aileme para vermezken dürüst iken onlar damatlari yani nasıl böyle utanmazca davrandı!Asla unutmam. Para gitti 5 milyar civarıydı ama benim mutfağım dolabım 10 gün bos kaldı. Ben ne dedim helal olmasın dedim! Kusura bakmasınlar HAK en önem verdiğim şeydir..suanda da tekrar diyeyim Allahım duysun helal olmasın. Üstelikte durumları iyi iken bizden almak.

ooo sizinki baya dolandırıcılık nitelikli suç...bizimkiler de her ay ister 1000tl civarı tırtıklarlar bazen ben de sinirlensem de anne baba hakkı diye susarım ama 5 bin lira nedir ya insan düşünmez mi ne yer ne içer bunlar diye

Gönlünden veriyor sa hayrına kesile bilir

Ben artık karısmıyorum kızlar kavga ettim olmadı eşim iyice inada bindirdi
Güzelce konustum anlattım olmadı aileme cephe alıyosun dedi kötü ben oldum
Eğer beni zora düşüren bir durum olursa kötü zamanlar geçirirsem o zaman sorcam ona

Anne babanin hakki ödenir mi hiç.Birak göndersin.Engel olma bence.
Benim anam babam birgün benden Hakkımı öde diye beklenti içinde olmadılar valla ben anlamadım şimdi bu işten bisey? Ben niye anama babama hakları geçti sürekli para vereyim diye hiç düşünmedim elimden gelirse verdim tabi helal olsun. Ama benim anam babam kıyameti koparırdı valla asla paranızı bize vermeyin siz çoluk çocuk sahibisiniz dediler.
Ana baba hakkı.diye diye goz göre göre evlat da zor duruma sokulmaz. Bu da bir anne babaya yakışmaz..

İsteyip zor duruma düşürmek farkli, evladın içinden geleni yapmak istemesine engel olmak farkli diye duşunuyorum.Sizin fikirlerinize de katılıyorum tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…