- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Canım bizim durum farklı ama..bizimkiler her sene kurban kesmek istiyolar üstelik kurbanın anlamı yardımlaşmak o kestiğin hayvanın bi kısmını dagıtmaktır bunlar dagıtmıyo kendi dolaplarını dolduruyo her sene de eşimden istiyolar bi sene de kesmeyelim durumumuz yok demiyolat
Benim kendi ailem geçen sene kesemedi mesela
15 gün öncede görümcegil tatilden dönmüş.ben konuşmuyorum bayadır Eşimde kesti alakasını bir hafta önce.Sizinkiler de baya yüzsüzmüş hem sürekli eşinden bekliyolar hem zengin gibi hayat sürüyolar..eşin gerçeği gördüyse sorun yok ama onlara para yedirmeye devam ediyosa sıkıntı
Aslında her sene olmazsa tamam arada bi para gönderilmesinde sorun yok ama beni sinir eden şey;ben şu açıdan bakıyorum. şimdi gönderilen para da oğlunun karısının da hakkı var. ama o istekli değil. onun da istekli olması gerek.
Öteki çocukları kız yani iki görümcem var biri evli zaten..tek erkek cocugu benim eşim..oyüzden ondan istemişlerBencede çok çok ihtiyaçları varsa senede birkaç kez olabilir .Ama her ay her ay maaaşa bağlamış gibi verilmesi saçma . Birde öteki çocuklar gönderiyor mu acaba ? Birde borcunuz varmış çalışıyormuşsunuz üstelik .
Canımm gercekten eşin senin yanındaysa bu konuda bence endişen olmasın..ya benim eş gibi düşünseydi?? Ben bi bakıma onlar yüzünden eşimle tartısmak ta istemiyorum ama bi yandan içim içimi yiyo..eşin sana hediye almıs büyük ihtimal kv seni kıskanmıs ondan öyle demişş :)Gerçekten para basıyoruz sanıyorlar. Ben anlamıyorum insan çocuğuna kıyamaz yani ben kendimi koyuyorum yerlerine üzülürüm evi olsun barkı olsun isterim. Gelinlerimiz çalışıp çocuğumuza destek oluyor ne güzel geçinsinler deyip mutlu olacakları yerde tam tersi ne istesek diye düşünüyorlar. Maalesef erkekler bunu cok geç anlıyor. Hep kendilerine olsun istiyorlar eşim bana bişey alsa gözlerinde kalıyor sen ona ne aldım deyip duruyor kaynanam. Sanki bana karşılıksız bişey yapamaz gibi. Koca benim parası benim zaten ama yok biz çalışıyoruz ya hep bişey yapmak zorundayim. Eşime söylüyordum inanmıyordu o şaka yapmıştır yok kötü niyetlsin sen diye beni suçlu çıkarıyordu en son yıl dönümünüzde yüzük aldı bana bilerek gidip annesine gösterdi. Dedi bak anne bak gelinine yüzük aldım güzel değil mi ? Bakti guldu vr ilk dedigi sey: "sen ne aldın oğluma?" Eşimin suratına gördün mü bak bakışı attım gülümseyerek açtım ağzımı sen bu zamana kadar kocana ne aldın anne acaba. ? Kızın da evde o ne aldı hayatınızda ne aldınız eşinize. Iç çamaşırınızi bile kocanız aliyor size dedim. Kalakaldı eşimde haklı olduğumu anladi güldü içeri kaçtı. Biz yakın oturduğumuz için eşim goruyor hak vermeye başlıyor bana.
Ya kocamı sömürüp sömürüp bana aldığı şeyi layık görmüyorlar. Insan sınır oluyor ama nr yapalım imtihan.
Aynen canım kurban kesmek ibadet değil gösteriş olmuşş..Bazı insanlar için kurban kesmek ibadetten ziyade bir PRESTİJ meselesi.
Haklarında "bilmem kimler kurban kesememiş bu sene" denmesi çok aşağılayıcı bir şey.
Eski eşimin ailesi böyle idi, borçtan suları eksilirdi, doğalgaz kutusunu söküp götürürdü yetkililer, öyle bir durumdalardı ama konu komşu, elalem kesemedi demesin diye ne yapar eder kurbanı keserlerdi.
En güzeli; Siz de kendi ailenize kurban parası gönderin. Aileniz de kessin. Kurban niyetiyle değil, senelik et depolama niyetiyle kessinler fark etmez. Yeter ki onlar da et yesinler. Eşinizin ailesi dolaplarını doldururlarken sizinkiler neden yiyemiyor?
Bu arada hep fark ettim ki eşinizin ailesine yükleniyorsunuz, borcunuz olduğunu görmüyorlar mı, olduğunu bile bile neden hala istemeye devam ediyorlar diye ama yüklendiğiniz kişiler yanlış. Asıl sorumlu eşiniz. eşinizin ağzı var, "anne,baba borçlar bitmeden size yardım edemem, biraz anlayışlı olun bitene kadar" diyebilir. Ama demiyor.
Ayy cok can sıkıcı durumlar canım15 gün öncede görümcegil tatilden dönmüş.ben konuşmuyorum bayadır Eşimde kesti alakasını bir hafta önce.
Birbirlerine misilleme yapıcaz diye çatlıyorlar elti görümce
Kv gelmişti birkaç ay önce farklı şehirdeyiz biz
Mesaj geldi bankadan anlayamadı.eşimle bana sordu.bi baktık kızına kredi kartı çıkarmış 4 bin lira harcama.
Kıvırmaya çalıştı kendileri ödüyor vs diye ama olmadı.eltim bikaç sene önce muhabbet sırasında demişti eşime kart olayını inanmamıştı
Cebimizde ekmek parası için kuruş aradığımız zamanlarımız olmuştu bizim.aynı şehirdeydik o zaman.komsum borç veriyordu zorla onlarda tik yok.kaynımda keyfine kredi kartı patlatıyor kv kredi çekip onu kapatıyor kaç defa.
Eşim görümceye tavır aldı diye kv dede eşime tavırlı.
Aman neler neler.ben bişey demiyorum eşimin karşısına çıkıyor anlıyor ışte
Aynen canım kıyamıyorlar işte yok ailemin ihtiyacı var bilmem ne..ya parası olmayan insan evini nasıl yaptırsın bizimkiler de tüm yaz ev yaptırdı bahce yaptırdı tadilat..ne zaman arasak şurayı yaptırıyoruz burayı yaptırıyoruzzEvet benim esimde anliyor ama iste yine de kiyamiyorum diyor. Annesigilin yazligi var kış boyunca yazlik boyanacak heryer dokuluyor para yok diye diye esime işledi. Esim benden habersiz tamam ben yaptirim herseyi demis. Oncesinde cok tartistik yazligin tadilati icin. Cunku kv her lafta burayi x (kaynim) cok seviyor burasi biz ölünce onun diyor ki kaynimlar senede sadece 5 gun gelip kaliyorlar ama neden gelmeyecegini bile bile ora kaynimin cunju en degerli mali orasi. Ben de inat ettim dedim madem orasi abinin olacak o cok seviyor annen desin o yaptirsin tadilati da. Ama ne desem de canim kocam yine annecigine kiyamayip tadilati ustlenmis. Sonradan bana agzindan kacirdi kiyameti kopardim bundan sonra habersiz 1 tl bile verirsen zehri zikkim olsun yiyemesinler dedim. Tamam bu son dedi. Ve bomba geliyorr... kocam yazligi boyattiktan 1 hafta sonra babasi isyerini boyatti annesi de sehirdeki evi icin biya rengi dusunmeye basladi. Esim cok bozuldu tabi sen yazligi boyatinca herkes zenginlesti bir anda dedim yazlik dokuluyor para yoktu ama evler ofisler boyatilirken hooopp para cikti. A dedim benim saf kocammm sen daha kazandigimizi git gotur ver annana o da yatirsin car caputa lukse
Ilk zamanlar inanmıyordu eşim benim söylediklerimim. Sanki onu ailesinde koparmak istiyorum yalan söylüyorum sanıyordu. Kendisi zaman içinde gördü. Hala internet faturalarini eşim ödüyor kardeşim o evde ona yazık değil mi diye izin aldı. 60 tl bişey zaten tamam dedim vallah küçük şeyler gözüme gelmiyor. Ya da gerçekten ihtiyaçları olsa ben kendi paramdan da veririm beni sınır eden ihtiyaç yokken bişeyler koparmak istemeleri. Evimin içind e bile ay bu güzelmiş diyip torununa istiyor. Ev dizerken bissürü kıyafetin var artık torunum gelir arada giyer dedi . Bu arada torun 13 yaşında daha böyle yapmasa kendim veririm ama hiç bişey vermek içimden gelmiyor daha uyuz oldum. Eltim bile öyle hali değiştircem diyorum seninkini bize ver diyor. Ya sabır Bu kadar aç gözlü olunmaz .Canımm gercekten eşin senin yanındaysa bu konuda bence endişen olmasın..ya benim eş gibi düşünseydi?? Ben bi bakıma onlar yüzünden eşimle tartısmak ta istemiyorum ama bi yandan içim içimi yiyo..eşin sana hediye almıs büyük ihtimal kv seni kıskanmıs ondan öyle demişş :)
Hergun yeni bir bomba da benden...Aynen canım kıyamıyorlar işte yok ailemin ihtiyacı var bilmem ne..ya parası olmayan insan evini nasıl yaptırsın bizimkiler de tüm yaz ev yaptırdı bahce yaptırdı tadilat..ne zaman arasak şurayı yaptırıyoruz burayı yaptırıyoruzz
Canım bizimkiler de bize bişey yapmadı düğün nişan hepsini eşimle birlikte yaptıkBi de bunları istiyorsunuz da. Insan hic mi düşünmez bu kız yeni evlendi nişanlandı sözlendi. Biz elimize bi eşarp alıp gittik mi? Ne bilim ufacık bi hediye alır insan. Ben başlarda hep hediye alıyordum baktım kimsenin umru değil. Bıraktım sonra eşimin de başına kakiyorum. O kadar düğün nisan oldu insan bi bilezik takar hepsini eşim kendi parasıyla aldı. Bi anı olsun diye ufak bişey bile yapar yok. Sonra ama benden beklerler. Düğünden sonra erkek tarafına bohça yapacakmış im âdetleriymiş. Utanmadan gelip dediler ben de kimseden bişey görmedim kusura bakmayın bizde öyle bi adet yok dedim. Normalde hiv böyle bi insan değilim arkadaşlarıma bile bişey görsen hediye alır giderim ama bunlara yapmak gelmiyor içimden. Çünkü kendimi enayi gibi hissediyorumm. Ilk zamanlar tartıştım eşimle ama şimdi anlıyor ne demek istediğimi kendi görüyor. Biz enayiyiz yani çalış çabala iki kuruş kenara koy sonra millete yedir.
Üç kira iki emekli maaşı geçiyor ellerine isterlerse ne diyeyim:))Ya biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye
Umarım eşin öyle bi hata yapmaz..ne demek beyaz eşya siz alıyomussunuz ne alaka ya az yiyip kendileri alsın :)Hergun yeni bir bomba da benden...
Kv bu sene yazliga gelirken burdaki beyaz eayalari yenilemek adina segir merkezindeki evinkileri buraya getirdi. Ama burdakiler bozuk falan degildi kesinlikle firin disinda (o da bozuk degildi ama iyi pisirmiyordu). Simdi gorumceyle birlikte oturup dusunmusler bulasik makinesini bizim almamiza karar vermisler ki ben esime onceden dedim bak bu beyaz esya sana yikilacak diye hiiicc umrumda olmaz dedi. Bugun de bak artik sehre donme zamani yaklasiyor ya islemeler basladi dedim aynen diyo. Sakin haa gaflete dusup tamam birini ben alayim deme kotu olur dedim yok artik akillandim biya sondu diyor ama bakalim ne olacak.
Yuhh artık buna rağmen istiyorlar mıÜç kira iki emekli maaşı geçiyor ellerine isterlerse ne diyeyim:))
İstemediler bir senedir isterlerse şaşırmam.Evlwnmeden önce her ay eşim annesine 1000 lira verirmiş o kesildi yani olur mu olurYuhh artık buna rağmen istiyorlar mı
Bence bırakın yollasın. Biryerde başınıza gelecek bir kazayı önlersiniz. Siz çocuk büyütürken neler çektiniz o kadında çekti. Yarın ölüp gidecekler bir evlat olarak eşiniz yapılacakları yapsın. Şimdide ilerdede siz kazanırsınız. Ben eşime diyorum gidince annene para ver diye. Oda veriyor. Şimdide evine arada temizlikçi alsak yazık dedim. Bakalım ve çok borcumuz var. Bir yıllık evliyim. 135 bin borç içindeydik. Kapanıyor şükür. Yeterki kalpler kırılmasın. Ben hamilelik dolayısı ile kalp kırdım şimdi çok üzgünüm. Para geliyor yerine ama kalp kırıklığı geçmiyorYa biz de borç ödüyoruz insan oğlunu hiç mi düşünmez gönderme oğlum ihtiyacınız vardır demez! Neymiş kurban bayramına kurban parası yollayacakmış eşim..ya her sene eşim yolluyor bir sene de kesmeyiversinler kurban nolcak..yok oğlunu düşünen aile böyle olmaz eşim de tutturuyor göndercem diye
Ya zaten,para yoksa kurban da farz değil ki?
Elin şeyiyle şeye girmek gibi oluyor öyle,
Allah yardım etsin,para isteyen ailelerden illallah,.
Aynısı canım. O değil ailelelerimize mahcup oldun benim kiler ellerinden gelenin fazlasını yaptı ama bizim bir kusurumuza kıyamazlar. Kp öyle değil ama annesi kardeşleri hep bişey istese.. Allah büyük birşey yaşamaedan kocalarımiza gerçekleri göstersin.. Benim babam da böyleydi ne annemi dinledi ne bizim.. mobilya imalatcisiydi geliri çok yüksekti ama bizi hiç dinlemedi yeğeni ile kendi çocuklarını bir tuttu. Gitti abisinin borçlarını ödeyip herşeyimize ortak etti. Evler arabalar biz daha gariban gibi yaşarken bizim paramızla onlar hava atardı. Bir gün babam anladı ama herşey için geç oldu. Iflas etti vs. Şimdi emeklisi var bu yaşta hala çalışıyor ama iflas zamanında yaşadıklarımızı unutamıyorum. Üni okuyordum o zaman. Eve haciz bile geldi ve o çok sevdiği ailesi bir kere arayıp sormadı. Kanser oldu geçmiş olsun demediler. Karisindan cocuklarindan baska kimse yoktu. Bak ben evlendim herşeyi kendim kazanıp yaptım ama kuzenlerimi babam evlendirildi en lüks eşyalarla.. Şimdi anlıyor hep bize karşı mahcup üzgün ama yaşandı bitti..Canım bizimkiler de bize bişey yapmadı düğün nişan hepsini eşimle birlikte yaptık
Yani en azından bi arayıp bişeye ihtiyacınız var mı diyebilirlerdi ama o da yok
Eşim herseyi öksüz gibi kendi yaptı
Babasının emeklisi var tamam öyle altındır bileziktir pahalı şeyler istemiyorum ben ama en azından nişanlıyken gelin kıza hediye alınır elbise filan yok yapmadılar..aileme eve eli boş geldiler
Evlendim evime eli boş geldiler çeyizime milletin kv neler yaptırıyo bana tülbent lif nevresim başka bişey yok
Ben artık bu insanlardan bişey beklemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?