Eşiniz ailesine para gönderiyor mu?

Eşin de gerçekleri anlıyodur ozaman?? Yani kadının gercekten ihtiyacı yokmuş işte..boşver canım sen de benim gibi kendine bol bol harca :)

Yok canım acımıyorlar öz oğullarına işte ortada hersey.,sen tartıstın mı bu konuyu eşinle??

Tartışmadım ama güzel güzel anlattım. En so tv olayında fark etti o da. Ve zamanı gelince bi olay yaşanınca gösterdim bak seni düşünmüyorlar hiç diye. Eşim mühendis ben öğretmenim bize bakışları oo ikinizde çalışıyorsunuz durumunuz iyi yapın işte. Senden ne kapsak kar sayıyorlar dedim suç onlarda değil dedim. Çünkü eşim 35 yaşında evlendi bu zamana kadar hep onlara yardım etmiş bekar diye yeğeni ağladı diye gidip laptop almış ev aldılar diye toplu para vermiş. Dedim onların durumu iyi artık ve üç çocuk büyümüşler bizim daha çok masraflarımız olacak çocuğumuz henüz yok ama allah verirse onların geleceğini düşünmek zorundasın. Zor durumda olana yardım edeceksin tabii ama bizden ne koparsalar kar görüyorlar dedim. En son ikinci ev için eşimden para istedi ben re yanındaydım ve tavrı şu.. biz ev alıyoruz sen ne yapacaksın bana.. Ne yapacaksın dediği de 20 bin tl ne kolay değil mi. Öküz gibi çalışıyoruz gecenin 5.30 'da kalkıp okula gidiyorum para kazanmak için ben. Neyse baktım eşim abi bizde de yok ne olacağım belli değil iseler karışık dedi içime şu serpildi demek ki biraz biraz aklı başına gelmeye başladı.
Ama tartışmak çözüm değil ben tartışsam üstüne gitsem o ters anlıyor o yüzden hep alttan alta işliyorum.
Direk söyleyince ailesini istemiyorum gibi algılıyor cunki

İyi en azından reddetmiş canım parayı vermemiş yani eşin de anlamışş..ama sürekli para gönderse tartısmaktan başka çare kalmıyo koskoca adam yani..
Benim de görümcemin eşi istemişti araba alcakmıs ,eşim bizdede yok dedi halbuki vardı ben çok korktum vercek diye :)

Sürekli alıstırırlarsa para göndermeye bunun önünü alamayız ki soyup soğana çevirirler para nasıl kazanılıyo gecinebiliyo muyuz düşünen yok..ben de çalışıyorum ahanda kışın geldiklerinde gördüler ne evimle ilgilenebildim ne onlarla..

Seninkiler de mi kurban parası istemiş eşinden??
Şu kurban parası isteyen ailelere de ayrı ifrit oluyorum :)
Kurban kesmek farz degil parası olmayan adama yahu şu millete bir öğretemedik !
Ogullarından isteyince makbule geçecek o kurban anlasılan.
Öffff bitsinler artık

Sen de güzelce anlat artık siz bir aile oldunuz. Ilk sorumluluğu kendi evi. Ilerde çocuklarımız olacak onlara güzel bir gelecek vermemiz lazım de.. O ise yarıyor. Biz sıkıntı çekerek evlendik kendimiz yaptık herşeyi kendi çocukların bunu yaşasın istemiyorum dedim. Böyle söyleyince ise yarıyor bıçak gibi kesilmiyor ama yavaş yavaş düzeliyor. Mesela geçen tv nin parasını almış abisinden. Demek ki var ama vermiyorlar. Bizden para istediler ev alacağız diye vermedi esim bi hafta sonra eltim gelmiş diyor ki bütün eşyaları değiştireceğim. Yeni eve tadilat yaptircakmis anlattı anlattı ben şok. Gittiklerinde dedim gördün mü paraları varmış ve senden ne koparsam kar diye görüyor. Eşim de hak verdi en sonunda. Ufak tefek hediye tabi alınır ama artık büyük şeyler yapmanı istemiyorum tablettir telefondur yengenimdir diye dedim. Artık kendi çocuğumuz olsun istiyoruz onun haklarını gözetmen gerek dedim

Aynen öyle işte gel de anlat sözde namazında niyazında insanlar ama bu gerçeği bilmiyorlar

Aynen öyle işte gel de anlat sözde namazında niyazında insanlar ama bu gerçeği bilmiyorlar
Neyi bilmiyorlar ya işlerine gelmiyor.
Bende de vardı aynı versiyondan
Bir de kardeşleri kendi aralarında kurban parası toplayıp her sene kestiriyorlar en son dur dedim artık, yeter.

Umurlarında sanki çok yoruluyorum dedim gecen kis. Bana dedikleri yarim gün çalışıyorsun. Ondan sonra nevrim döndü. Hepsi evde hayatta çalışma bilmemisler. Dedim kendi çocuklarınızın gürültüsüne tahammülünüz yok ben kav çocukla uğraşıp bir de onları eğitmeye calisiyorum. Benden bişey beklemeyin dedim sürekli onlara gelip gitmemi istiyorlardı tavrımı koydum mesafemi de ama anlamazlar. Insanlar cok bencil. Hep bana hep bana diyorlar.

Ya para koparıp ev dizmek nedir?? Sanki para basıyoruz biz burda! Çok sinir olurum böyle şeylere..
Ben söyledim güzelce konustum geçen sene diyordu ki her sene para gönderemem diyordu bu sene de diyor ki ihtiyaçları var gönderirim..bi kurban da et yemesinler nolcak diyince tartısma çıkıyo.. valla naparsa yapsın diyorum şimdi borç ödüyoruz sıkısıgız derse para gönderebiliyorsun ama diyicem..her ay para harcıyorum sinir oldugum için..

Neyi bilmiyorlar ya işlerine gelmiyor.
Bende de vardı aynı versiyondan
Bir de kardeşleri kendi aralarında kurban parası toplayıp her sene kestiriyorlar en son dur dedim artık, yeter.
Ben yeter diyince inada biniyo tartısıyo ille de göndercem ille de göndercem engel olamıyorum yani sadece bol keseden harcama yapıyorum ona tepki

Aynen ben de anlatıyorum böyle tabii sinirlenmediğim zamanalrda :) çoluğumuzun çocuğumuzun rızkını başkalarına yediremem diyorum. Çocuğumuz yok daha ama ileride olacak inşallah hayırlısıyla. Hamile kaldığında masraflar başlıyor onun da geleceğini düşünmemiz lazım filan dedim. Gerçekten işe yarıyor o zaman. Bir de benim eşim çok sıkıntılı yetişmiş yani durumları kötüymüş. Çocuğunun o şekilde yetişmesini ister misin dediğimde hak veriyor yani. Tabii bazı durumlarda dayanamayıp tartışıyorum ama sakin sakin bunları anlatınca anlıyor. Dediğin gibi bıçak gibi kesilmiyor ama yavaş yavaş düzeliyor.

Ben yeter diyince inada biniyo tartısıyo ille de göndercem ille de göndercem engel olamıyorum yani sadece bol keseden harcama yapıyorum ona tepki
Açık açık helal etmem derdim.
Gerçekten de etmem vakti zamanında eşim iflas ettiginde bana tek oglum o mu denildigini unutamam.
Borç olarak istemiştim üstelik.

Canım hayatlarında evden çıkmamışlar halimizi ne anlasınlar onlara göre bişey yaptığımız yok..işten gel bide ev işleri bitmiyo yorgunluktan bişey yapamıyosun plan yapamıyosun..kv kp görümce kışın kalmaya geldiler,ben evden çıkardım kv görümce oturuyo tv karsısında, ben eve gelirdim işten hala aynı yerde oturuyorlar..insan kalkar yemek alısveriş yapar evi bi süpürür siler ben kendi agzımla söyleyince yaptılar o da yarım yamalak..hatta bi gün dedim siz otur otur sıkılmıyo musunuz yok alışıgız diyolar

Bilmiyorum bizde işe yaramadı canım güzelce konustum olmadı sanki ailesne cephe almısım muamelesi yapıyo ben senin ailene böyle mi davranıyorum diyo tartısma çıkıyo

Kurban olmaz diyenler siz nerden biliyorsunuz da Allahin hukmune ortak oluyorsunuz ki kabul olmuyacagina kesin yorum yapiyorsunuz.
Benim dusundugum.. Bir kere evlat babaya kurban yardimi olarak para gonderiyor borc degil.

ben şu açıdan bakıyorum. şimdi gönderilen para da oğlunun karısının da hakkı var. ama o istekli değil. onun da istekli olması gerek.

ben şu açıdan bakıyorum. şimdi gönderilen para da oğlunun karısının da hakkı var. ama o istekli değil. onun da istekli olması gerek.

Bencede çok çok ihtiyaçları varsa senede birkaç kez olabilir .Ama her ay her ay maaaşa bağlamış gibi verilmesi saçma . Birde öteki çocuklar gönderiyor mu acaba ? Birde borcunuz varmış çalışıyormuşsunuz üstelik .

Gerçekten para basıyoruz sanıyorlar. Ben anlamıyorum insan çocuğuna kıyamaz yani ben kendimi koyuyorum yerlerine üzülürüm evi olsun barkı olsun isterim. Gelinlerimiz çalışıp çocuğumuza destek oluyor ne güzel geçinsinler deyip mutlu olacakları yerde tam tersi ne istesek diye düşünüyorlar. Maalesef erkekler bunu cok geç anlıyor. Hep kendilerine olsun istiyorlar eşim bana bişey alsa gözlerinde kalıyor sen ona ne aldım deyip duruyor kaynanam. Sanki bana karşılıksız bişey yapamaz gibi. Koca benim parası benim zaten ama yok biz çalışıyoruz ya hep bişey yapmak zorundayim. Eşime söylüyordum inanmıyordu o şaka yapmıştır yok kötü niyetlsin sen diye beni suçlu çıkarıyordu en son yıl dönümünüzde yüzük aldı bana bilerek gidip annesine gösterdi. Dedi bak anne bak gelinine yüzük aldım güzel değil mi ? Bakti guldu vr ilk dedigi sey: "sen ne aldın oğluma?" Eşimin suratına gördün mü bak bakışı attım gülümseyerek açtım ağzımı sen bu zamana kadar kocana ne aldın anne acaba. ? Kızın da evde o ne aldı hayatınızda ne aldınız eşinize. Iç çamaşırınızi bile kocanız aliyor size dedim. Kalakaldı eşimde haklı olduğumu anladi güldü içeri kaçtı. Biz yakın oturduğumuz için eşim goruyor hak vermeye başlıyor bana.
Ya kocamı sömürüp sömürüp bana aldığı şeyi layık görmüyorlar. Insan sınır oluyor ama nr yapalım imtihan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…