Eşiniz Eski Eşiyle(olduğunu var sayalım) Konuşabilir Mi

arada cocuk yoksa ne diye konusulur ki.gerci her bosanmada kotu olacak degil ya belki normal sekilde ayrildilar.dusunuyorum esimle guzel ayrilsak arada hatrini sorardim heralde ya.sonucta kac yil beraber kalmisiz merak ederdim halini.not:sabah sabah sevgi pitircigiyim ;)

arada cocuk yoksa ne diye konusulur ki.gerci her bosanmada kotu olacak degil ya belki normal sekilde ayrildilar.dusunuyorum esimle guzel ayrilsak arada hatrini sorardim heralde ya.sonucta kac yil beraber kalmisiz merak ederdim halini.not:sabah sabah sevgi pitircigiyim :KK66:

normal niye boşanasın ki bacım allah aşkına , :KK45:
allah kimsenın başına vermesin tabi ama sıkıntılı bir durum

Bende geçende eski sevgilimi tren istasyonunda gördüm. Tren gelene kadar (7 dakika) havadan sudan konuştuk.
Olabiliyor yani.

Canınızı sıkmak istemem ama. Ben bu sıkıntıyı çok yaşadım. Bir kereyle kaldıysa sorun etmeyin. Bizimkiler sürekli vıcık vıcık görüşürlerdi. Ve şimdi biz boşandık ve eski eşine dönmüş.!

Zaten birbirleriyle halhatir soracak kadar düzgün iletisim halinde olsalar boşanmazlardi diye düsünüyorum. Ben kabul etmezdim arada bir evlat olmadigi sürece.

şaşırmamak lazım hayatta her şey olabiliyor. benim rızam olmazdı ama konuşmak isteyen konuşur. yanında konuşmaz gider ötede konuşur, gizli konuşur... kötü bir durum umarım erkenden çözüme ulaşır

İnsanlar bir evlilik/ilişki yürütememiş olsalar bile dost/arkadaş olabilirler bence. Kavga dövüş olmadan medeni bir şekilde ortak kararla ayrılmışlarsa görüşebilirler. Ancak saklaması sıkıntı. Takılacağım tek nokta bu olur.
Ya senin gibi normal insanları görünce çok mutlu oluyorum :)

Evet sorum bu..
Size göre eşiniz/sevgiliniz, eski eşiyle(olduğunu varsayalım) telefonda konuşabilir mi? Hal hatır sormak için bile olsa, bir kerelik dahi olmuş olsa, Allah korusun ölüm vs bir şey dışında telefonda konuşabilir mi?
Bu konuda ne tepki verirdiniz?
Üstelik bunu kendi ağzından değil başkasından duyduysanız?
Sadece merak ediyorum..

Ek bilgi: Çocuk yok arkadaşlar
cocuk olmadigi surece konusamaz ama beljide hal hatr icindir sonucta gecmisleri var

Ya senin gibi normal insanları görünce çok mutlu oluyorum :)

Düşünme şeklim farklı sadece. Herkes kendini ikinci eşin yerine koydu, ben tam tersini yaptım. Eşim 13-14 senedir hayatımda. Önce arkadaşım oldu, sonra sevgilim en son eşim, hayat arkadaşım. Hayatımın neredeyse yarısı onunla geçti. Eş olarak sevmenin yanında dost olarak da yanımda olmasına ihtiyacım var. Ama bu bizim evliliğimiz sonsuza dek sürecek anlamına gelmiyor. Günün birinde bu evliliği sürdürmek istemeyebiliriz. Ve kötü ayrılmadıysak neden görüşmeyelim. Ben yine kendimle ilgili bir karar alırken onun fikrini almak, tecrübesinden faydalanmak isterim mesela en azından. Buna ne benim hayatıma giren bir insan müdahale edebilir, ne onun hayatına giren insan.

Evet sorum bu..
Size göre eşiniz/sevgiliniz, eski eşiyle(olduğunu varsayalım) telefonda konuşabilir mi? Hal hatır sormak için bile olsa, bir kerelik dahi olmuş olsa, Allah korusun ölüm vs bir şey dışında telefonda konuşabilir mi?
Sadece merak ediyorum..

Cocuk yoksa eski es ile ayni camiada, birlikte calisma durumu da yoksa en hafif tabirle gereksiz bir durum.

Evet sorum bu..
Sadece merak ediyorum..

çocuk yoksa madem ölüm olsa dahil konuşamaz. Konuşmaması gerekir

Düşünme şeklim farklı sadece. Herkes kendini ikinci eşin yerine koydu, ben tam tersini yaptım. Eşim 13-14 senedir hayatımda. Önce arkadaşım oldu, sonra sevgilim en son eşim, hayat arkadaşım. Hayatımın neredeyse yarısı onunla geçti. Eş olarak sevmenin yanında dost olarak da yanımda olmasına ihtiyacım var. Ama bu bizim evliliğimiz sonsuza dek sürecek anlamına gelmiyor. Günün birinde bu evliliği sürdürmek istemeyebiliriz. Ve kötü ayrılmadıysak neden görüşmeyelim. Ben yine kendimle ilgili bir karar alırken onun fikrini almak, tecrübesinden faydalanmak isterim mesela en azından. Buna ne benim hayatıma giren bir insan müdahale edebilir, ne onun hayatına giren insan.
Bence de öyle sevgilim ya da eşim benim tapulu malım değil ki hem zaten zorla yaptırılan birşeyin ne kıymeti var yapacak olan adam her türlü yapar engellediklerini sanıyorlar ya bide :)

Benden gizli konusamaz. Baskasindan ogreniyorsam sikinti. Ama kendisi söylediyse konusur niye konusmasin. Medeni bir ayrilikta dusmanlik olmaz ki.

Birinci eşin yerine koyunca kendini öyle geliyor yani anlıyorum. Ben şimdi düşünüyorum da kocamla Allah göstermesin boşandık bir sebeple, ikimiz de bunu istedik kabullendik diyelim ama hayatımın sonuna kadar onunla hiç konuşamayacağım, bu çok acı, düşünsenize dünyadaki herkesle konuşabilirsin bakkalıydı çakkalıydı, kırk kat ele bir günaydın nasılsın diyebiliyorsun, ama dünyada bir tek eski eşinle konuşman yasak :KK43:.
Ben evlendikten sonra eski sevgilimle iki kere konuştum, eşimin de haberi var; ikisi de onun uzman olduğu bir konuda bilgi almak içindi. Tabi hal hatır da sorduk birbirimize bu konuşma esnasında. Eşim eski eşiyle anlaşmalı boşanmıştı, küs değillerdi konuştular. Ne var ki şu da var. Hiçbir zaman normal arkadaş gibi olmuyor hiçbir zaman arada hiçbir şey olmamış gibi olmuyor. Bir süre sonra gereksiz bir şey oluyor görüşmek. Şu an eşim eski eşiyle yine küs değil ama konuşmuyor. Çünkü olay biraz çirkin bir hal almıştı eski eşi buna mesaj atıyor her derdinde anlatıyor ve dertlerinden dolayı eşimi imalı olarak suçluyordu, duygu sömürüsü halini almıştı. Bende "bunu yapmaya hakkı yok" dedim eski eş olduğu için değil duygu sömürüsü yaptığı ve eşime rahat vermediği için her nekadar ben bu konuda açık fikirli olsam da rahatsız oldum, yani dediğim gibi insani boyutta elbette konuşulabilir ama asla hiçbir şey olmamış gibi normal arkadaş olunmuyor, bunun da bilincinde olmak lazım. Bu yüzden boşanınca hellalleşmek lazım derim hep. Herkesin artık kendi hayatı var. Geçmişle barışık olunmalı ama geçmişe takılı kalınmamalı. İnsani boyuttu her zaman baki ama gereksiz şeyler gereksizdir.

Bence buradaki tek sorun saklaması neden sizden saklıyor..
1)tepkinizden korktuğu için....
2)siz eski eş veya sevgilinizle görüşseydiniz tepkisinin iyi olmayacağını bildiği için ve buradan empati yaptığı için(sığ erkek sen görüşüyorsan herkes görüşür)
3)bir haltlar karıştırdığı için(bence düşük ihtimal çünkü çok güzel gitseydi boşanmazlardı diye düşünüyorum)

ben görüşsün istemezdim ama görüşseydi ve bana söyleseydi aşırı tepki de vermezdim önemli olan saklamaması...

ama bunu yapması benim de mazimin olduğu ve çok iyi anlaştığım insanlarla tekrar görüşebilmemin önünü açardı...

Benim özgürlüğüm karşımdaki insanın özgürlüğü kadardır ilişkide....

Evet sorum bu..
Sadece merak ediyorum..

Hayır konuşamaz. Yanlış anlardım.

Back
X