Eşiniz için bu fedakarlığı yaparmisiniz

Gitmezdim.Hele ki evliliğin iç yüzünü gördükten sonraki cevabım gitmem! Net! Kimse için hayatını değiştirmeye değmez seviyorsa o yanında kalsın. Benim eşim farklı memleketten ama ikimizde benim memleketimde çalışıyoruz. Büyük konuşmak istemiyorum ama eğer bir gün memleketine göçmek isterse bunun sonu ayrılık olabilir. Memlekette adam mı yok illaki onunla evleniceksin diye bişey yok. Şimdiden eş adayına göre eğilip bükülmeye gerek yok, bir kadın dik durabilmeli.Ben böyle düşünüyorum. Evlilik sadece aşktan ibaret değilMİŞ.

Ben herşeyi bırakıp başka bir ülkeye gittim. Birde hemen hamile kalınca çocuk derdine ne işe dönebildim ne kariyer yapabildim. Eşim çok uğraştı ben bunalmayayım diye bu dönemde. Kurslar, aktiviteler, tatiller... şimdi döndük yurdumuza kariyer için adım atmaya başladım ama yeni bir ülke yolları göründü bize. Bakalım neler olacak. Şuan geriye dönme şansım olsa yine aynı yolu seçerdim. Karşınızdaki kişiyle alakalı bu durum bence.

Giderdim o istesin ben ülke bile değiştiririm benim gibi birini sevmiş bulmuşum öylesini oturduğum yerin önemi yok.:-)

Buna degecek adam var degmeyecek adam var. Yanimda on numara adam var ve guvenebiliosam giderim. eh işte denecek durumda isek gitmem.

Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?

Gittigim yerde herseye yeniden baslayip en bastan duzen kuracak kadar seviyorsam giderim.

Minicik bir acabam varsa icimde zerre kipirdamam. Ki kipirdamadim vaktiyle....

Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Eşin dört dörtlük harika biri olsun varsayalım ve hiç tartışmasız bi evlilik sürdürün. Ama her zaman bi yanın yıkık olacak. Asla tam olarak mutlu olmayacaksın. Herkes bayramda hastalıkta düğünde dernekte gidip gelecek ama sen hep fotograflarla yetineceksin.
Bu yaşına kadar kurdugun dostluklar kuzenlerin ailen herkes geride kalacak. Arada bir on gün gittiğinde ne yalnız günlerini silebileceksin ne de memleketine doyacaksın...
Zaten bir süre sonra çoluk çocuk derken bahanelerin olacak düzenli gidemeyeceksin.
Eşyaların evin çok harika olsada bu sana yetmeyecek.
Sevindiğinde boynuna sarılacak kimsen yok, ağladığında yok...
Eşin işteyken okadar yorgun olacak ki bazen senin ruhsal değişimlerini farkedemeyecek.
Saygılı davranıp onun ailesi akrabasını benimseyeceksin ve diyelim ki hepsi süper insanlar... ama hiç birisi kendi akraban kadar kuzenin arkadaşın kadar samimi olmayacak...
Yılda bi kaç kez gelen aileni bile sorun edecekler... farzedelim etmediler sen ne sıkıntını yansıtacaksın ne başka bişeyleri. Sırf seni mutlu bilsinler diye...
Ben aşık olarak evlendim. Eşimden çok memnunum Allah razı olsun oda aileside çok iyi. Ama ben gerçekten psikolojik bunalımlar geçiriyorum. Burada benim gibi olan arkadaşlarım var onlarda yalnız. Psikolojik tedavi görmeyi bile düşünüyoruz...
Aşk çok güzel şey evet ama mantıklı olmak gerekir. Kültür aile bağları gerçekten çok önemli...
Bi cenazem oldu en samimi komşum dahi başsağlığına gelmedi. Ama memlekette olsam gerçekten böyle olmaz..
Telefonla destek olmaya çalışan çok arkadaşım var. Ama ben öyle özledim ki aradığımda çay içiyorum hadi kalk gel diyen birilerinin olmasını...
Evet çaşılıp yeni arkadaşlar edinebilirsin ama hiç biri senin yıllarca emek verdigin arkadaşın kuzenin gibi olmayacak...
Bazen kendi sesimi unutuyorum evde....
Eğer güzel bi ailen çevren varsa mutluysan memleketinde bunu bozma... çünkü hayatın her evresinde aşık olarak kalmayacaksınız. Bi süre sonra hafifleyecek bazı duygular.
Kabul etmesi güç ama gerçek bunlar .... gurbet çok zor. Helede memleketine aşıksan.
Her konuda yana yana memleketini ararsın...

Gittim ve psikolojim bozuldu iki insan yüzü görmeye hasret kaldım asosyal oldum eşimle çok mutlu huzurlu bir evliliğimiz olmasına rağmen sadece bu yetmedi malesef annemi babamı sevdiklerimi çok özledim memlekete ne zaman gidicez diye diye eşimi darlamaya başladım tek kavgamız bu oluyordu bunalıma girdim en sonunda memlekete döndük ben de hayata dönmüş gibi oldum zor bi durum yapabilene helal olsun diyorum

isimi, ailemi, ulkemi biraktim. hatta surekli yer degistiriyorum.
sayet basli basina benim kariyerim bu degisime el verseydi ve bizi bu kosullarda yasatacak olsaydi eminim esim de vazgecerdi.

bu onun icin bir seyleri birakmak diye algilanmamali. evliliginiz icin neresi daha uygun kosullardaysa orda olmayi secmek diye ele alinmali ve degerlendirilmeli.

adamın evi işi iyi ise giderdim
sonuçta erkeğin çalışması daha önemli kadın doğum vs. derken çalışmama ihtimali yüksek
işin yüzünden gitmezsin hamileliğinde sıkıntı çıkar mecbur işden çıkarsın eşin der ki benim düzenmi bozdun ben daha evi geçindiremiyorum dedim sana yanıma gel der
önemli olan
eş adayı çalışkan mı? eş adayı merhametli mi? eş adayı vicdanlı mı?

Gitmezdim.Hele ki evliliğin iç yüzünü gördükten sonraki cevabım gitmem! Net! Kimse için hayatını değiştirmeye değmez seviyorsa o yanında kalsın. Benim eşim farklı memleketten ama ikimizde benim memleketimde çalışıyoruz. Büyük konuşmak istemiyorum ama eğer bir gün memleketine göçmek isterse bunun sonu ayrılık olabilir. Memlekette adam mı yok illaki onunla evleniceksin diye bişey yok. Şimdiden eş adayına göre eğilip bükülmeye gerek yok, bir kadın dik durabilmeli.Ben böyle düşünüyorum. Evlilik sadece aşktan ibaret değilMİŞ.
Değmez değilmi kimse için düzen bozmaya... akıllısın...

Eşin dört dörtlük harika biri olsun varsayalım ve hiç tartışmasız bi evlilik sürdürün. Ama her zaman bi yanın yıkık olacak. Asla tam olarak mutlu olmayacaksın. Herkes bayramda hastalıkta düğünde dernekte gidip gelecek ama sen hep fotograflarla yetineceksin.
Bu yaşına kadar kurdugun dostluklar kuzenlerin ailen herkes geride kalacak. Arada bir on gün gittiğinde ne yalnız günlerini silebileceksin ne de memleketine doyacaksın...
Zaten bir süre sonra çoluk çocuk derken bahanelerin olacak düzenli gidemeyeceksin.
Eşyaların evin çok harika olsada bu sana yetmeyecek.
Sevindiğinde boynuna sarılacak kimsen yok, ağladığında yok...
Eşin işteyken okadar yorgun olacak ki bazen senin ruhsal değişimlerini farkedemeyecek.
Saygılı davranıp onun ailesi akrabasını benimseyeceksin ve diyelim ki hepsi süper insanlar... ama hiç birisi kendi akraban kadar kuzenin arkadaşın kadar samimi olmayacak...
Yılda bi kaç kez gelen aileni bile sorun edecekler... farzedelim etmediler sen ne sıkıntını yansıtacaksın ne başka bişeyleri. Sırf seni mutlu bilsinler diye...
Ben aşık olarak evlendim. Eşimden çok memnunum Allah razı olsun oda aileside çok iyi. Ama ben gerçekten psikolojik bunalımlar geçiriyorum. Burada benim gibi olan arkadaşlarım var onlarda yalnız. Psikolojik tedavi görmeyi bile düşünüyoruz...
Aşk çok güzel şey evet ama mantıklı olmak gerekir. Kültür aile bağları gerçekten çok önemli...
Bi cenazem oldu en samimi komşum dahi başsağlığına gelmedi. Ama memlekette olsam gerçekten böyle olmaz..
Telefonla destek olmaya çalışan çok arkadaşım var. Ama ben öyle özledim ki aradığımda çay içiyorum hadi kalk gel diyen birilerinin olmasını...
Evet çaşılıp yeni arkadaşlar edinebilirsin ama hiç biri senin yıllarca emek verdigin arkadaşın kuzenin gibi olmayacak...
Bazen kendi sesimi unutuyorum evde....
Eğer güzel bi ailen çevren varsa mutluysan memleketinde bunu bozma... çünkü hayatın her evresinde aşık olarak kalmayacaksınız. Bi süre sonra hafifleyecek bazı duygular.
Kabul etmesi güç ama gerçek bunlar .... gurbet çok zor. Helede memleketine aşıksan.
Her konuda yana yana memleketini ararsın...
Ağlayarak okudum ben bunların hepsini yaşıyorum ve herşeyden nefret ediyorum çözemiyorum çok pişmanım geri dönüşüm mümkün ama zor yeniden tayin istemem gerekicek nasıl olcak bilmiyorum yeniden ev tutmak zaten eşimde bazen ordada mutsuz olursak ben böyle olmam orda bazı şeylerde farklı tepkiler veririm falan diye tehdit ediyor. şuan kendi memleketimdeyim yarın dönücem nefret ediyorum raporluyum hamilelik nedeniyle biticek ve işe başlıcam iki yıl oldu hiç birşeye hiç kimseye alışamadım ve kültür farkı büyük üstelik benim eşimin işi nedeniyle bi kaç ay gelmediği oluyor kendimi hiç affetmicem hepsi benim hatam hamilelikte berbat geçiyor bu ikinci ilki düşük zaten bakalım bu kez nolucak bu stresle sinirle mutsuzlukla... daha güzel ifade edilemezdi yazdıklarınız için teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Gittim ve psikolojim bozuldu iki insan yüzü görmeye hasret kaldım asosyal oldum eşimle çok mutlu huzurlu bir evliliğimiz olmasına rağmen sadece bu yetmedi malesef annemi babamı sevdiklerimi çok özledim memlekete ne zaman gidicez diye diye eşimi darlamaya başladım tek kavgamız bu oluyordu bunalıma girdim en sonunda memlekete döndük ben de hayata dönmüş gibi oldum zor bi durum yapabilene helal olsun diyorum
Tekmi döndünüz... psikolojiniz düzeldimi eskisi gibi olabildinizmi.. eşiniz sorun çıkarıyormu bu nedenlerle..

Eşim benim bulunduğum ile tayin istedi evlendik. Ne var ki eşimin polis olması sebebiyle 2-3 yıla tayinciyiz,üstelik şark görevi bizi bekliyor. Gözümü çok korkutuyor ama zorunluluk olunca yapacak bir şey kalmıyor.

Eşim benim bulunduğum ile tayin istedi evlendik. Ne var ki eşimin polis olması sebebiyle 2-3 yıla tayinciyiz,üstelik şark görevi bizi bekliyor. Gözümü çok korkutuyor ama zorunluluk olunca yapacak bir şey kalmıyor.
Allah herkesin yardımcısı olsun özelliklede sizin umarım güvenli sevebileceğiniz biryere çıkar ve sonrasında yine memleketinize yakın bir yere dönersiniz sadece iyi dileklerde bulunabilirim... elden bir şey gelmiyor insanın ne kendisi için ne de bir başkası için..

İlk önce ben eşimin işinin olduğu ile geldim. Sonra o benimkine. Hayat şartları ne gerektiriyorsa o yapılır bana göre. En önemlisi sevgi bağı. Sadece mantıkla evleniyorsanız gitmeyin aşk varsa hiç düşünmeyin bile. İş her zaman bulunur

Niye yapmayayım
Hayat müşterek değil mi ne malum bikaç yıl sonra senin daha iyi bir iş icin baska bir sehirden teklif almayacagın?
Eşin de sana eslik eder belki

Bu soruyu bekarken sordaydınız gitmem derdim ama şimdi evliliğin içinde ve aynı hayatı paylaşmanın bu kadar güzelliğini keşfettiğimde evet diyorum, giderdim

Back
X