Evlenme aşamasına geldiniz ama evlenince eşinizle başka bir sehre gitmeniz lazım. İşinizden ve sehrinizden cok memnunsunuz düzeniniz oturmuş hersey yolunda. Onun için herseyi bırakıp peşinden gidermisiniz? Gitmezseniz çözüm yolunuz ne olur?
Eşin dört dörtlük harika biri olsun varsayalım ve hiç tartışmasız bi evlilik sürdürün. Ama her zaman bi yanın yıkık olacak. Asla tam olarak mutlu olmayacaksın. Herkes bayramda hastalıkta düğünde dernekte gidip gelecek ama sen hep fotograflarla yetineceksin.
Bu yaşına kadar kurdugun dostluklar kuzenlerin ailen herkes geride kalacak. Arada bir on gün gittiğinde ne yalnız günlerini silebileceksin ne de memleketine doyacaksın...
Zaten bir süre sonra çoluk çocuk derken bahanelerin olacak düzenli gidemeyeceksin.
Eşyaların evin çok harika olsada bu sana yetmeyecek.
Sevindiğinde boynuna sarılacak kimsen yok, ağladığında yok...
Eşin işteyken okadar yorgun olacak ki bazen senin ruhsal değişimlerini farkedemeyecek.
Saygılı davranıp onun ailesi akrabasını benimseyeceksin ve diyelim ki hepsi süper insanlar... ama hiç birisi kendi akraban kadar kuzenin arkadaşın kadar samimi olmayacak...
Yılda bi kaç kez gelen aileni bile sorun edecekler... farzedelim etmediler sen ne sıkıntını yansıtacaksın ne başka bişeyleri. Sırf seni mutlu bilsinler diye...
Ben aşık olarak evlendim. Eşimden çok memnunum Allah razı olsun oda aileside çok iyi. Ama ben gerçekten psikolojik bunalımlar geçiriyorum. Burada benim gibi olan arkadaşlarım var onlarda yalnız. Psikolojik tedavi görmeyi bile düşünüyoruz...
Aşk çok güzel şey evet ama mantıklı olmak gerekir. Kültür aile bağları gerçekten çok önemli...
Bi cenazem oldu en samimi komşum dahi başsağlığına gelmedi. Ama memlekette olsam gerçekten böyle olmaz..
Telefonla destek olmaya çalışan çok arkadaşım var. Ama ben öyle özledim ki aradığımda çay içiyorum hadi kalk gel diyen birilerinin olmasını...
Evet çaşılıp yeni arkadaşlar edinebilirsin ama hiç biri senin yıllarca emek verdigin arkadaşın kuzenin gibi olmayacak...
Bazen kendi sesimi unutuyorum evde....
Eğer güzel bi ailen çevren varsa mutluysan memleketinde bunu bozma... çünkü hayatın her evresinde aşık olarak kalmayacaksınız. Bi süre sonra hafifleyecek bazı duygular.
Kabul etmesi güç ama gerçek bunlar .... gurbet çok zor. Helede memleketine aşıksan.
Her konuda yana yana memleketini ararsın...