- 9 Şubat 2018
- 1.738
- 3.490
- 83
Çok kıskanç kadınların bir bölümünün, eşi elden gider, başka bir kadın askıntı olur veya ben eksiğim düşüncelerinden dolayı kıskançlık yapmadığını düşünüyorum. Biraz fazlaca detaylı düşünmekten ve toplumsal algılara karşı duramamaktan bu durum meydana çıktığı kanaatindeyim.Kişi partneri güzel bir kadın gördüğünde, partnerin bile elinde olmadan içinde bir şeyler hissedip, farkına bile varmamasından korkuyor bence. Çünkü bu durumda, medeniyet arkasına saklanabilen gizli bir flörtün varolabileceğini görüyor olabilir.Çoğu kişi flört ettiğini de bilmiyor zaten.
Ayrıca ben bu konuda kadınlara çok hak veriyorum. İyi bile dayanıyorlar. Erkek egemen bir kültürdeyiz, her şey erkeklerin bazı duygularını ön plana çıkarmak için var, ayrıca toplumsal algı, "erkek değil mi yapar, güzel kız gördüğünde bakmayan erkek mi var, bakmıyorsa zaten erkek değildir, bakmıyorum diyorsa zaten yalan söylüyordur, erkekler çok eşlidir, aldatmaya yatkındır vs" gibi şekillenmiş. Bu durum kadınları hem yoruyor hem de psikolojilerini bozuyor. Son zamanlarda aldatma istatistikleri yapılmaya başlandı, kadınlarında yani toplumsal baskıyı aşıp istatistiğe konu olabilecek cesareti gösterenlerin, erkeklere yakın oranda aldattığını, aynı oranda karşı cinsten etkilenme potansiyeli olduğunu, hatta maalesef, çocukların yüzde yirmi kadarının birlikte olunan kişiden olmayıp yalan söylendiğinin ortaya çıkmasıyla, gözlemliyorum ki bu sefer erkekler strese girmeye başladılar.
Israrla bunu reddetme ve yok sayma aynı zamanda ciddi öfkelenme yaşamaya başladıklarını görüyorum. Düşünün birde bu durum toplumsal norm haline gelseydi ne olurdu. Mesela toplum deseydi ki " kadınlar zaten güçlü erkek sever, güç karşısında dayanamaz, statü karşısında duramaz, zaten aldatmaya meyillidir, aldatmayan kadın mı var, kadın doğası gereği çok eşlidir falan filan" erkekleri düşünemiyorum bile. Biz kadınlar gene iyi dayanıyor ve direnç gösteriyoruz.
Etmiyor druna söyle ilacın dozunu arttırsın
Kiz su sevgilinden ayrilda sende bizde kurtulalim yavrum :)
Kafayi yiycen bebegim yoksa :) adami prangayla bagla kurtul o zmn :) bu kdri normal degil biliosun dimi? Yani aldatcak adami altin kafese koy gene yapar :) neyseSenin böyle kırıcı bir yorum yapabileceğini düşünmezdim. Ve sen böyle bir konu açsan asla sana “ayrıl da kurtulalım” diyecek haddi kendimde bulmazdım. Teşekkürler..
Bir kuyumcu dükkanında kaç kişi çalışabilir ki eşiniz dışında?
Öncelikle teşekkür ederim varolun. Bende bu duyguyu çok hissettiğim için hem rahatsız oldum hem de araştırma yaptım. Birinden hoşlanmak ya da bir şeyler hissetmek hormonlarla ilgili bir durum.Kişiler aşık olduklarında hormonları tavan yapıyor ve aşık oldukları kişiden başkasını görmüyorlar, eğer gerçekten aşıksa tabi.Dünyanın en güzel kadınını bile görseler bizim korktuğumuz durum meydana gelmiyor, gene bir araştırmaya göre insanlar arayış içinde olduklarında hormon düzeyleri yükseliyor ve güzel kadın, yakışıklı güçlü erkek figürünü görme oranları yükseliyor..Daha sonra bu aşık erkekler ya da kadınlar monoton bir hayata giriş yaptıklarında ve bebekleri de olduğunda genellikle hormonlar stabil olarak devam ediyormuş, yani gene görme düzeyleri azalıyormuş.Hatta bekar bir erkeğin eline oyuncak bir bebek verdiklerinde hormonlarında düşüş gözlenmiş, artık partner arayışına girme olasılığı düşmüş oluyor yani.Bir sürü faktör var aslında, sanırım aşklarına güvenmekten başka çare kalmıyor en son noktada.Birde toplumsal algılarla eşimizin gazlanmayacak bir partner olduğunu görüyorsak daha kafamız rahat olabilir sanırım :)Siz mükemmel bir detaysiniz, hissettiklerim bu kadar iyi ifade edilemezdi.
"Kişi partneri güzel bir kadın gördüğünde, partnerin bile elinde olmadan içinde bir şeyler hissedip, farkına bile varmamasından korkuyor bence. " bu hususta korkunun sagliksiz oldugunun farkinda olan lakin yine de o korkudan kurtulamayan birine soylemek istediginiz bir sey var mi merak ettim.
Öncelikle teşekkür ederim varolun. Bende bu duyguyu çok hissettiğim için hem rahatsız oldum hem de araştırma yaptım. Birinden hoşlanmak ya da bir şeyler hissetmek hormonlarla ilgili bir durum.Kişiler aşık olduklarında hormonları tavan yapıyor ve aşık oldukları kişiden başkasını görmüyorlar, eğer gerçekten aşıksa tabi.Dünyanın en güzel kadınını bile görseler bizim korktuğumuz durum meydana gelmiyor, gene bir araştırmaya göre insanlar arayış içinde olduklarında hormon düzeyleri yükseliyor ve güzel kadın, yakışıklı güçlü erkek figürünü görme oranları yükseliyor..Daha sonra bu aşık erkekler ya da kadınlar monoton bir hayata giriş yaptıklarında ve bebekleri de olduğunda genellikle hormonlar stabil olarak devam ediyormuş, yani gene görme düzeyleri azalıyormuş.Hatta bekar bir erkeğin eline oyuncak bir bebek verdiklerinde hormonlarında düşüş gözlenmiş, artık partner arayışına girme olasılığı düşmüş oluyor yani.Bir sürü faktör var aslında, sanırım aşklarına güvenmekten başka çare kalmıyor en son noktada.Birde toplumsal algılarla eşimizin gazlanmayacak bir partner olduğunu görüyorsak daha kafamız rahat olabilir sanırım :)
Benimki kuyumcu. Müşterilere, çalışanlara, o gelen bazı sigortacı bayanları saymıyorum bile onlara falan kafa yorsam herhalde hastanelik olurum..
Öncelikle teşekkür ederim varolun. Bende bu duyguyu çok hissettiğim için hem rahatsız oldum hem de araştırma yaptım. Birinden hoşlanmak ya da bir şeyler hissetmek hormonlarla ilgili bir durum.Kişiler aşık olduklarında hormonları tavan yapıyor ve aşık oldukları kişiden başkasını görmüyorlar, eğer gerçekten aşıksa tabi.Dünyanın en güzel kadınını bile görseler bizim korktuğumuz durum meydana gelmiyor, gene bir araştırmaya göre insanlar arayış içinde olduklarında hormon düzeyleri yükseliyor ve güzel kadın, yakışıklı güçlü erkek figürünü görme oranları yükseliyor..Daha sonra bu aşık erkekler ya da kadınlar monoton bir hayata giriş yaptıklarında ve bebekleri de olduğunda genellikle hormonlar stabil olarak devam ediyormuş, yani gene görme düzeyleri azalıyormuş.Hatta bekar bir erkeğin eline oyuncak bir bebek verdiklerinde hormonlarında düşüş gözlenmiş, artık partner arayışına girme olasılığı düşmüş oluyor yani.Bir sürü faktör var aslında, sanırım aşklarına güvenmekten başka çare kalmıyor en son noktada.Birde toplumsal algılarla eşimizin gazlanmayacak bir partner olduğunu görüyorsak daha kafamız rahat olabilir sanırım :)
Yaa bu sitede okuduğum en aydinlatici yorum bu sanırım,cidden cok tesekkurler. İlişkinin monotonlastigi evrede küçük çaplı akil kaymalarinin cok normal olduğunu bizzat evli arkadaslarimdan duyunca evlilige ve iliskilere dair tum umudumu kaybetmistim, bir nebze olsun iyi geldi
Konu sahibi kusura bakma konu icinde konu gibi oldu ama ben seni de cok iyi anladim. Burada bircok kadin yapicak olan her ortamda yapar demis, onlar da kendilerince hakli ama sen yapmasina elverisli kosullarda bulunması ve bulunmamasi arasinda fark oldugunu dusunuyosun. Fiziksel bir aldatma bir yana, saniyelik akil kaymasina bile tahammulun yok. Seni cok iyi anliyorum ama maalesef cozum icin getirilebilecek bir önerim yok, her sey gonlunce olsun.
Estağfurullah ne kusuru.. Arkadaşla yazdığınız şeyler çok hoşuma gitti aksine. Beni anlayabilmene o kadar mutlu oldum ki! Böyle senin gibi insanları gördükçe içim açılıyor. Kesinlikle ve kesinlikle öyle düşünüyorum. Akıl kaymasına bile tahammülüm yok. Yoksa elbet kimse benim sevgilimin üstüne atlamayacak ya da o... Çok ama çok teşekkür ederim sana anladığın için benim için çok mühim bir şey bu : )İnşaallah aşabilirim bu durumu, çok çaba sarfediyorum kendi içimde..
15 kişi daha çalışıyor..
Biraz değişik bir kuyumcu sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?