Eşiniz size bağırdığında ne yapıyorsunuz?

eşim bağrır susar abartmaz bende ses etmem güya çocuk gibi bir adama neyi kanıtlayacaksınız daha çok bağırarak.yine de bağırma şekli normal bir de insanlıktan çıkmış gibi bağıran erkekler var.o an olmasa bile evliliğin temeline dinamit döşüyor böyle erkekler. en yakın örneğim kendi babam.baba ve koca olarak bağım bağım bağırmaktan ailede değerini yitirmişti.hem ilgisizliğinden hem bu tavırlarından rahmetli babam için yas tutmadım.beni dövmemiş olsa da unutulması gereken tramva gibi bir hatıraydı.geriye huysuzluğunu kardeşime miras bıraktı ve gitti.

Şu dağınık hatunlar, topluluğu ve düzeni seven kadınlara hasta muamelesi yapmayı bırakıversin bir zahmet.. Normal olan sebep olduğun dağınıklığı toplamak kendiliğinden yapmıyorsa talep etmektir..

Eğer bunu yapan küçük bir bebek/çocuk değilse(ki belli bir yaştan sonra öğretilirse toplayabiliyor), engelli değilse o evde yaşayan insan o dağınıklığı toplamalı. Misafir gittikten sonra, karısına güvenmeden eve gelmeden toplamalı. Çünkü o kadının değil kendi dağınıklığıdır.
O evde yaşama hakkı erkeğin, iş yapma hakkı kadının diye bir şey yok. Yardım etmek değil tümüyle onun işidir. Net..

Ben de çalışıyorum sabah kalkıp toplama şansım yok. Evde küçük çocuğum var. Bazen eşim koltukta çay bardağı, fincan, kuruyemiş çöpü falan unutur. Görünce hemen uyarırım yine unutmuşsun çocuk benden önce görse ağzına atar, alır kırar vs. diye. Ne yapayım almazsa orada günlerce dursun bırak mı? Empati kurmalı biraz..

Toplamamasi konusunda haklısın.
Ama uyarma biçimin yanlış.

Eşin, karşısında ortalığı toplamadigi için sürekli dir dir eden, suclayan ve hiç susmayan bir kadın görmüş. Ve erkekler böyle şeylerden nefret eder.

Yumuşak bir biçimde "askolsun sana. Hiç toplamamissin. Ben makyajimi silerken sen de topla canım. Etraf bu haldeyken uyuyamam" diyebilirdin.

Ve... sana asla bagiramaz :)

sessiz kalmak en iyisidir. sessiz derken tamam canım demek değil. sakince lafını söyleyip susucaksın tavır alıcaksın. bak bakalım nasıl burnu sürtüyor. o bağırdı ben de bağırıyım diye ego savaşı hiçbir şey getirmez. haksız olsa bile sen de beğırdın der karşındaki

Tavrınızı cok sert buldum.Eğer eşiniz hep sorumsuz bir adam değilse yani her zaman size yardımcıysa ve o gün toplamamıssa ortalığı bence cok büyütmüssünüz çünkü insanın modu değişik olabiliyor o anda toplamak istemememiş olabilir.Ancak her zaman böyle rahat bir adamsa size hiç yardım etmiyorsa haklısınız.

Daginik hatunlar kim? Ortaligi aninda degilde, 5 saat sonra veya ertesi gün toplamak dağiniklik değil ki. Dağınık olan insanin evi hep dağiniktir. :) 1 gün daginik dursa yer yerinden oynamiyor diye "daginik insan" olmuyorsun. Ev herzaman toplaniyor.
Bikacgun elleme denmesinin sebebi eşi toplamak zorunda kalsin diye, herzaman oyle yap diyen olmadi.

Valla bende ala dağınık yoktur suan. Hergün topla hergün aynı nasıl oluyor anlamıyorum. Çocuk okula gitti eşim ise gitti bi baktım ev savaş alanı.

eskiden bağırırdı amaa artık bağırmıyor onun yerine suratını asıp 3-4 gün tavır yapıyor hangisi daha kötü bilmiyorum..

Valla bende ala dağınık yoktur suan. Hergün topla hergün aynı nasıl oluyor anlamıyorum. Çocuk okula gitti eşim ise gitti bi baktım ev savaş alanı.

Bekarken bende çok daginiktim ama artik daginik oldugumu dusunmuyorum.
Illa misafirler gider gitmez temizlige aninda girişmem, saat gec olduysa yatar uyurum. Günduzse eger bikac saat birakir sonra yaparim. Sonuçta toplaniyor mu evet Ne ben kendimi hirpalamis oluyorum, ne vir vir soyleniyorum. Evimde gayet temiz, toplu. Bizde cocuk yok oyuzden surekli dagilmiyor :)))

Ama evde küçük bir çocuk var.. Yani bunlar 2 kafadar değil.
Ben de çocuktan önce eşime inat edip günlerce yerden bir şey almazdım. Ama çocuk olunca öyle olmuyor işte. Zaten çocuk dağıtıyor bir de ortada yiyecek, cips, kuruyemiş gibi çöpler varsa günlerce bırakılamaz..
Üstelik misafir gidip kadın eve gelene kadar 2 saat geçmiş diyor. "Seni düşünen kadını bir zahmet düşün de toparlan" derim ben de girince..

Bende misafir gider gitmez pesinde ortalik toplamaya koşmam saat geçse yatar uyurum. Eger günduzse bikac saat bekletirim. En azindan yarina kadar firsat verebilirdi, bu kadar olay yerine. Olmazsa toplardi ve bidahada eve toplanma kabul etmez. Şunun için yatak ayircak birşey yok bence.

Bağırmaz.
Şimdi burada hikaye okuduğumu düşüneceksiniz ama öyle. Bana şimdiye dek hiç bağırmadı. Ağız tadıyla kavga da edemiyoruz. Hemen alttan alıyor. Kendimi idare edilmiş gibi hissedip daha çok sinirleniyorum. Çok öfkelenirse çıkıp hava alır.

Hayalimdeki kavgayı hiç yasayamadim . Bagira

Benim eşim inanılmaz daginik çocuğum bile daha derli toplu. Bir söyle iki söyle baktım adam aynı neyi nerde cikardiysa orada bıraktım alıp yikamadim bile. 2 gün sonra işi düştü firlattigi kıyafete sordu tabi. Ben ne dedim klasik annelerimizin lafı "Nerede cikardiysan ordadir". Yahu bir insan sabah ise giderken traş olacağı zaman o banyo dolabindaki hersey dışarı çıkar mı . Delirtcek beni. Bazen çok sinirlenince kafasına firlatiyorum valla yalan yok

Evet o his bendede var o kadar bi tarafimi yirtiyorum be adam insan bi dile gelir bi laf söyler ya. Sustukca bagirasim geliyor. Karşılık verse susucam belki ama yok duvardan ses gelir ondan gelmez. Bagirarak konusunca anlamiyormus beyimiz. Normal insanlar gibi sakin konusabilirmisim. Hıh.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…