- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
Bir kere gördü örneğini bize de acar misiniz :)Direkt sorunuzu cevaplayayım; bağır(a)maz kendisi. Bağırırsa onun açısından iyi olmaz. Bir kere gördü, bir daha bağırmadı.
sessiz kalmak en iyisidir. sessiz derken tamam canım demek değil. sakince lafını söyleyip susucaksın tavır alıcaksın. bak bakalım nasıl burnu sürtüyor. o bağırdı ben de bağırıyım diye ego savaşı hiçbir şey getirmez. haksız olsa bile sen de beğırdın der karşındakiIyi aksamlar hanımlar,
Sorum başlıkta belirttiğim gibi; eşiniz size çok sinirlenip sesini yükselttiğinde ne yapıyorsunuz? Gerçekten eşimle büyük kavgalarımız sayılıdır. Birbirimize en son 1 yıl önce bağırdık ama nadirende olsa oluyor bazen işte malesef...
Bugün eşimde bende çalıştık. Işyerinde eşim aradı, erkek kuzenler toplanmak istiyorlar akşam bizde olur mu diye, tamam olur bende anneme geçerim dedim. Bide rıca etti birşeyler hazırlarmısın diye, yaparım tabi dedim. Sonra işte eve gel hazırlık yap, çocukla hazırlan derken çıktım evden. Bu arada toplam 13 kisilerdi. Yolda eşime msj attım, ben hazırlığı yaptım lütfen sende topla heryeri yoruldum diye. Sonra işte eve geldim birde ne göreyim heryer heryerde. Işte o zaman sinirlendim ve dedim eşime, senin toplamak anlayışın bumu? Hiç mi düşünmüyorsun beni diye. Oda dalga geçer gibi git yat asagiya dedi. Bende dedim bu son oldu hep aynisini yapiyorsun cocukmusun sen neden hep sana topla diye tembihlemek zorundayim sürekli? Insan zaten toplar diye söylendim. Buda aldi eline bardagi güya bana dogru tutup firlatacak,üstüme gelme toplicaz iste neden üstüme geliyorsun diye bagiriyor. Sıkıyorsa at dedim, polisleri ararim dedim, atmadi tabi, (bu zamana kadar tokat dahi atmanistir bana cünkü biliyor asla ama asla tolere etmeyecegimi) ama bagiriyor bende bagirdim bana bagiramassin sen ne saniyorsun kendini felan dedim. Sonra defol git dedi. Bende, defolacak biri varsa sensin adam ol dedim. Carptim kapiyi yatak odasina girdim. Oda oturma odasinda oturuyor saatlerdir. Ortalik hala ayni daginiklikta. Yatagima almicamda akli basina gelene kadar. Sizce haksizmiyim? Siz ne yapiyorsunuz böyle durumlarda?
Tavrınızı cok sert buldum.Eğer eşiniz hep sorumsuz bir adam değilse yani her zaman size yardımcıysa ve o gün toplamamıssa ortalığı bence cok büyütmüssünüz çünkü insanın modu değişik olabiliyor o anda toplamak istemememiş olabilir.Ancak her zaman böyle rahat bir adamsa size hiç yardım etmiyorsa haklısınız.Iyi aksamlar hanımlar,
Sorum başlıkta belirttiğim gibi; eşiniz size çok sinirlenip sesini yükselttiğinde ne yapıyorsunuz? Gerçekten eşimle büyük kavgalarımız sayılıdır. Birbirimize en son 1 yıl önce bağırdık ama nadirende olsa oluyor bazen işte malesef...
Bugün eşimde bende çalıştık. Işyerinde eşim aradı, erkek kuzenler toplanmak istiyorlar akşam bizde olur mu diye, tamam olur bende anneme geçerim dedim. Bide rıca etti birşeyler hazırlarmısın diye, yaparım tabi dedim. Sonra işte eve gel hazırlık yap, çocukla hazırlan derken çıktım evden. Bu arada toplam 13 kisilerdi. Yolda eşime msj attım, ben hazırlığı yaptım lütfen sende topla heryeri yoruldum diye. Sonra işte eve geldim birde ne göreyim heryer heryerde. Işte o zaman sinirlendim ve dedim eşime, senin toplamak anlayışın bumu? Hiç mi düşünmüyorsun beni diye. Oda dalga geçer gibi git yat asagiya dedi. Bende dedim bu son oldu hep aynisini yapiyorsun cocukmusun sen neden hep sana topla diye tembihlemek zorundayim sürekli? Insan zaten toplar diye söylendim. Buda aldi eline bardagi güya bana dogru tutup firlatacak,üstüme gelme toplicaz iste neden üstüme geliyorsun diye bagiriyor. Sıkıyorsa at dedim, polisleri ararim dedim, atmadi tabi, (bu zamana kadar tokat dahi atmanistir bana cünkü biliyor asla ama asla tolere etmeyecegimi) ama bagiriyor bende bagirdim bana bagiramassin sen ne saniyorsun kendini felan dedim. Sonra defol git dedi. Bende, defolacak biri varsa sensin adam ol dedim. Carptim kapiyi yatak odasina girdim. Oda oturma odasinda oturuyor saatlerdir. Ortalik hala ayni daginiklikta. Yatagima almicamda akli basina gelene kadar. Sizce haksizmiyim? Siz ne yapiyorsunuz böyle durumlarda?
Şu dağınık hatunlar, topluluğu ve düzeni seven kadınlara hasta muamelesi yapmayı bırakıversin bir zahmet.. Normal olan sebep olduğun dağınıklığı toplamak kendiliğinden yapmıyorsa talep etmektir..
Eğer bunu yapan küçük bir bebek/çocuk değilse(ki belli bir yaştan sonra öğretilirse toplayabiliyor), engelli değilse o evde yaşayan insan o dağınıklığı toplamalı. Misafir gittikten sonra, karısına güvenmeden eve gelmeden toplamalı. Çünkü o kadının değil kendi dağınıklığıdır.
O evde yaşama hakkı erkeğin, iş yapma hakkı kadının diye bir şey yok. Yardım etmek değil tümüyle onun işidir. Net..
Ben de çalışıyorum sabah kalkıp toplama şansım yok. Evde küçük çocuğum var. Bazen eşim koltukta çay bardağı, fincan, kuruyemiş çöpü falan unutur. Görünce hemen uyarırım yine unutmuşsun çocuk benden önce görse ağzına atar, alır kırar vs. diye. Ne yapayım almazsa orada günlerce dursun bırak mı? Empati kurmalı biraz..
Daginik hatunlar kim?Ortaligi aninda degilde, 5 saat sonra veya ertesi gün toplamak dağiniklik değil ki. Dağınık olan insanin evi hep dağiniktir. :) 1 gün daginik dursa yer yerinden oynamiyor diye "daginik insan" olmuyorsun. Ev herzaman toplaniyor.
Bikacgun elleme denmesinin sebebi eşi toplamak zorunda kalsin diye, herzaman oyle yap diyen olmadi.
bir kere bagırdıgında naptınız?Direkt sorunuzu cevaplayayım; bağır(a)maz kendisi. Bağırırsa onun açısından iyi olmaz. Bir kere gördü, bir daha bağırmadı.
Valla bende ala dağınık yoktur suan. Hergün topla hergün aynı nasıl oluyor anlamıyorum. Çocuk okula gitti eşim ise gitti bi baktım ev savaş alanı.
Daginik hatunlar kim?Ortaligi aninda degilde, 5 saat sonra veya ertesi gün toplamak dağiniklik değil ki. Dağınık olan insanin evi hep dağiniktir. :) 1 gün daginik dursa yer yerinden oynamiyor diye "daginik insan" olmuyorsun. Ev herzaman toplaniyor.
Bikacgun elleme denmesinin sebebi eşi toplamak zorunda kalsin diye, herzaman oyle yap diyen olmadi.
Ama evde küçük bir çocuk var.. Yani bunlar 2 kafadar değil.
Ben de çocuktan önce eşime inat edip günlerce yerden bir şey almazdım. Ama çocuk olunca öyle olmuyor işte. Zaten çocuk dağıtıyor bir de ortada yiyecek, cips, kuruyemiş gibi çöpler varsa günlerce bırakılamaz..
Üstelik misafir gidip kadın eve gelene kadar 2 saat geçmiş diyor. "Seni düşünen kadını bir zahmet düşün de toparlan" derim ben de girince..
Bekarken bende çok daginiktim ama artik daginik oldugumu dusunmuyorum.
Illa misafirler gider gitmez temizlige aninda girişmem, saat gec olduysa yatar uyurum. Günduzse eger bikac saat birakir sonra yaparim. Sonuçta toplaniyor mu evetNe ben kendimi hirpalamis oluyorum, ne vir vir soyleniyorum. Evimde gayet temiz, toplu. Bizde cocuk yok oyuzden surekli dagilmiyor :)))
Bağırmaz.
Şimdi burada hikaye okuduğumu düşüneceksiniz ama öyle. Bana şimdiye dek hiç bağırmadı. Ağız tadıyla kavga da edemiyoruz. Hemen alttan alıyor. Kendimi idare edilmiş gibi hissedip daha çok sinirleniyorum. Çok öfkelenirse çıkıp hava alır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?