Eşinizden ne kadar harçlık alıyorsunuz?

benım ıcın farketmez. paramız varmı bana sukadar bırakırmısın sunu bunu alcam derım, oda parası varsa bırakır.eger yoksa şu gün alabılırmısın cnm der tamam derim.

Eşimin kartı bende, ben gidip çekerim o da benden alır harçlığını Tanıştığımızdan beri böyle.

Günaydın,
bence arkadaşımız verilen parayla evin mutfak masrafından bahsediyor.
bizzat al bunu kendine ister harca ister biriktir şeklinde değil.
valla bende eşimde çalışıyoruz aramızda para sorunu yok ama 2 senedir borçtan gözümüzü açamadığımız için bakım yada üst baş alımımız kısıtlı şükür ediyoruz idare ediyoruz.

Ben çalıştığım için harçlık derdim yok, ailemde şöyleydi: babam kendi harçlığını ayırıp bütün kazancını anneme verirdi, evin tüm gider ve masraflarıyla da annem ilgilenirdi, babam bir ekmeğin fiyatını bile bilmezdi. Bana da en doğrusu bu gibi geliyor.

Bir de şu 300 tl az çok v.s. tartışmaları olmuş, ben ilk mezun olduğumda bir eğitim-danışmanlık firmasında işe başladım, o kadar memnundum ki maaşımdan, asgari ücretin 330 Milyon olduğu dönemde ben 750 Milyon alıyordum, büyük paraydı benim için, neyse bir gün yöneticim yanına çağırdı işinden memnun musun v.s. konuşuyo, ya dedi “sen 750 Milyon alıyormuşsun nasıl geçiniyorsun onla, benim köpeklerimin aylık masrafı bile senin maaşından fazla, patronla konuşucam sana zam yapsın.”

Anlatabildim mi? benim için büyük olan para kadının finolarının aylık masrafı kadardı, şimdi de yanımda oturan bayanın 4 yaşındaki kızının 1.800 tl aylık kreş masrafı var + 1000 TL de bakıcıya veriyorlar, yani 4 yaşındaki veledin aylık gideri benim maaşımdan fazla Herkesin hayat standartı ayrı, yaşadığı şehir, harcama geçmişi hatta oturduğu semte göre bile değişir giderleri, o yüzden kıyaslamak çok yanlış.

banada benim param özel eşiminki genelmiş gibi geliyo

evet bizde de böyle garip bi durum var ama paranın bana özel olduğunu düşünen ben değilim eşim hangisi daha garip acaba çalışmıyorum bozukluklardan kumbaraya atıyorum sonra eşim ihtiyacı olduğunda tırtıklıyo sonra bi bakıyorum al paranı diye getirmiş bi kaç gün sonra
ben de yüzsüzüm ama faizli alıyom
konu sahibi arkadaşa gelince sizin aile yapınız harçlık almayı gerektiriyor demek ki(bu her ne kadar bize garip gelse de). size vereceğim tavsiye şöyle olabilir eşinizle konuşursunuz canım parayı yanına alma sen yanına ihtiyacın kadarını al, gerisini evde bırak ben de har vurup harman savurmam zaten diyerek tatlılıkla halledebilirsiniz belki:44:

bu konu bence biraz askıda kalmış harçlık denilirken kasıtın ne olduğunu bilmiyoruz, sonra eşinin maddi durumunu bilmiyoruz, konu sahibi müsrif midir tutumlumudur onu bilmiyoruz ki eşi kredi kartındanda az harca demiş, bunların bilinmesi lazım ki bi yorum yapılabilsin

sonuçta bir karşılaştırma yapabilmek için herkesin eşit standartlarda olması gerekiyor, ki bu topicte o da mümkün değil

Son düzenleme:
Eşiniz 4-5 milyar alıp size sadece 300 milyon veriyorsa siz haklısınız.
Ama 1 mlyar civarı alıyorsa 300 milyon kişisel ihtiyaçlarınızı karşılamak içn veriyorsa eşinize yatp kalkp dua etmeniz gerekiyor bence . .
taksitti krediydi derken ben mesela 300 mlyn sadece kendime harcıyamam çalıştığım halde . . . Ama her insanın geliri ile gideri farklıdır
Gelir ne kadar fazlaysa giderde onunla orantılı olur . . .
Bu konuya aslnda cevap vereck kişi biz değil sizsiniz. . :82:

harçlık kelimesi beni rahatsız etti neden bilmem. bir kadın olarak üzüldüm. çalıştığım için değil de ne bileyim görmedim böyle bişey belki de ondan. annem de çalışırdı ben de çalışıyorum. üniversitede bile babam ayda en az 600 yollardı bana, yurt, yemek, kitaplar, kurslar, sosyal hayat derken giderdi. ayrıca bursum da vardı. ama yine de babama param bitti yolla demedim hiç, utanırdım.ömür boyu bir erkekten para beklemek çok zor olsa gerek, kaldı ki mutfak masrafı bile olsa eşler birlikte alışverişe çıkmalı bence.

Aramızda öyle harçlık durumu yok. Eşim devamlı sorar paran var mı diye , üzerim de nakitte bulunsun diye. Kenarda zaten genelde bulunur nakit birşeyler. Kredi kartına karışmaz.
Arkadaşlarında dediği gibi harçlıktan ne kastettiğinize bağlı, evin ihtiyaçları için mi, sizin kişisel gereçleriniz için mi, gelir durumu ne, bunlar da önemli.

Eşim maaşı alır almaz elime sayar
Gerektiğinde o benden ister
Tüm kredi kartları da bendedir
Evin hesabını kitabını bilmez
10 Milyar kredi kartı faturası gelse ruhu duymaz

ben bunun yanlış oldgunu düşünüyoruym...
Evin hesabını kitabını ben yapacagım
faturaları ben ödeyeceğim
kapıcıymış yöneticiymiş yakıt parasıymış... ne biliyim bu gibi giderlerle adamlarla ben muhattap olacaksam eşim ne iş yapacak.. süs köpeğimi bu adam...
hani benim arkamda duran adam..
güveneceğim işi bitirici adam nerde..
eve gelen faturadan haberi olmayan adammı benim kocam..
erkek kim..
bu durumda aklıma şenerşen türkan şorayın filmindeki hitap şekli geldi aklıma "SOĞAN ERKEĞİ " diye...
ben istmem öyle erkek..
adam hesabını kitabını bilecek ,evinin eksiklerini bilecek alacak getirecek,eşine parasını eksik etmiyecek ama hesaplı olacak, dengeli olacak..
evine bakacak ,alışverişini alacak ,karısını da rahat ettirecek.. kadın zaten evi işi çocuk derken yeterince derdi var bide evin erkekliğini yapacaksa kocaya gerekmi var.kocayı sadece eve para getiren bir görev adamı ettiniz...
üstünüze alınmayın eşinize size lafım yok..
sadece ben bu konuda böyle düşünüyorum.. düşüncem bu...

Son düzenleme:
Bütçeyle ilgili oldğnu düsünyorum.bi arkadasm var çok zengn biri ile evlendi.eşi hergün 200tl bırakıyomus bundan 2 yıl önce.300 tl sadece kıyafet falan içinse gayet iyi.

E siz de bu yorumunuzla, kadını sadece ev işi ve çocuk bakımıyla görevlendirdiniz, başka hiç bir iş yapamazmış - beceremezmiş gibi, ben de buna karşıyım. Bütün gelirini eşine veren adamlara süs köpeği demişsiniz ya, pardon ama adam sabahtan akşama kadar çalışsın karısına çocuğuna baksın, giderlerin sorumluluğunu karısına verdi diye süs köpeği olsun, ev işi çocuk bakımı dediğiniz şeyleri milyonlarca kadın çalışırken bir taraftan yürütüyor, bir alış verişini bile beceremeyecekse asıl o kadına ne demeli bilmiyorum.
Bir de bunları yapmayacaksa Kocaya gerek mi var demişsiniz ya, faturaları ödemesi için eşine para verdi, git sen öde dedi diye atın bakalım kocayı sokağa, o zaman o kadın o faturaları bilmemneyi neyle ödeyecek merak ettim? Kimseye gökten para yağmıyor bildiğim kadarıyla. Üstelik bu mantıkla kadın da evde hiçbir sorumluluk almayacaksa karıya gerek mi var diyebiliriz? Ev işi için bir gündelikçi, çocuklara da bakıcı hop bitti, kadından ucuza gelir valla.
Kusura bakmayın ama kadının kadını bu kadar aşağılamasına dayanamıyorum, hiç bir kadın ev işi ve çocuk bakımından başka bir işe yetişemeyecek kadar güçsüz değildir. Çalışmıyorsa da en azından evin geliri-gideri hakkında söz sahibi olmalı, oturup kocasının eline bakmamalı, bu da benim düşüncem, muhtemelen katılmazsınız...

Son düzenleme:
kadın erkekleşmemeli, erkek de kadınlaşmamalı bence evlilikte. dengeler kurulmalı diye düşünüyorum.
ben kirayı ödüyorsam eşim de elektrik faturasını öder mesela bizde. kredi kartını ben ödersen eşim araba kredisini öder. ikimiz de biliriz ama ödendi mi ne kadar ödendi. alışverişi birlikte yaparız, ama birimiz hastaysa diğer alır arabayı gider tek başına yapar. tabi ben çalışan bir bayan olarak yazıyorum o ayrı. çalışmasam da böyle olurdu sanırım. ama kim öderse ödesin bence karı-koca,hatta büyümüş çocuklar bile o eve ne kadar telefon faturası gelmiş, ne kadar elektrik faturası gelmiş bilmeli, ona göre tasarruf etmeli bence.

Son düzenleme:
Eşim maaşı alır almaz elime sayar
Gerektiğinde o benden ister
Tüm kredi kartları da bendedir
Evin hesabını kitabını bilmez
10 Milyar kredi kartı faturası gelse ruhu duymaz

Bu riskli bir durum, farkında mısınız ?
Bu kadar evinin ruhundan bi-haber eşin sonradan başka sorunları çıkabilir..

Valla benim öyle o faturaya koşturayım bu faturayı da ödeyeyim derdim yok tüm faturalar kredi kartında otomatik ödemede
Yani ayda bir sefer fatura ödüyorum o da bende bir sorun yaratmıyor
Ayrıca eşim günde 15-16 gerektiğinde 17 saat bile çalışan bir insan
Bi de üstüne fatura ıvır zıvırla uğraşıp yorulmasına izin vermem
Süs köpeği konusunun cevabını bi arkadaş vermiş bende ona katılıyorum
Üstüne başka diyecek lafım yok

ben dışarda çalışacağım evin işini de yapacağım, eşim de bişeyler yapsın demi. herşeyin sorumluluğu ben de olacaksa neden evleneyim. aynı fikirdeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…