• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinize ne kadar güveniyorsunuz

Belli ki sabaha kadar yazsakta haksız olduğunuzu asla kabul etmeyeceksiniz.

Ailelerden destek almadan ,kendimiz yaptık her şeyi diyorsunuz da, arabanın yarısı kadar edecek bilezikleri kim taktı size merak ettim.

Eşiniz evlenmeden önce halletseydi o zaman,size yansıtmasaydı hiç, ödeyecek gücü yoksa da kardeşine bıraksaydı ya arabayı ,kardeşi ona ödeseydi yarı parasını madem o kadar kolay.

Bence karismayin ve takilmayin bu konuya. Kendi huzurunuzu bozarsiniz baska birsey degismez yani. Ailesi sonucta,siz ne derseniz diyin yapacagi yardimi yapicaktir

Yolunun ustuyse biraksin tabi ama onun ici ekstra yol gidiyorsa bilemeyecegim .Ayni sekilde benim kardesim olsaydi aman araba benim deyip almamazlik yapamazdim.bazi seylere kiziyorsunuz hakli oldugunuz yerlerde olabilir.Ama yapacak bisey yok kardesi sonucta.ben olsam boyle bisey icin sorun cikarmazdim.Cünkü bu kucuk sorunlar zaman icinde fazlalasa fazlalasa evlilige zarar veriyorlar.Haklimi olmak istiyorsunuz mutlu mu?ona gore davranin.

Ben sizi çok iyi anlayabiliyorum bir adam evleniyorsa ailesi artık karısıdır tabikide anne babayla kardeşle de görüşücek ama bir sınırı olmalı evlendikten sonra öncelik eşi ve çocukları olmalı ama malesef bizim türk erkeklerimiz anneleriyle özellikle sanki karısıymış gibi bağları var bunu anneler oğullarını kendilerine böyle bağımlı yetiştirerek yapıyor evlendiriyorlar hala daha karılarından bile kıskanacak duruma geliyorlar ya arkadaş evlendirme o zaman dursun dizinin dibinde oğlun getir götürünü yapsın hep niye evlendiriyorsun bu adamı madem hem istiyorlar karısı olsun işini görsün ama eşleriyle duygusal bağları olmasın hep anne hep anne desinler istiyorlar oh ne güzel valla olan annesini babasını bırakıp evlenen kıza oluyor sen dua et kayınvalidenle altüst oturmuyorsun inan daha zor yaşamları olan gelinler var senide anlıyorum seni anlamayan empati kurmayan adamla çok zor Allah yardımcımız olsun ne diyeyim

Merhaba hanımlar size sorum şu eşinize ne kadar güveniyorsunuz yani sizden bir şeyler gizlediğini düşünüyor musunuz ? Mesela sizden habersiz ailesine destek olmasını her gün sizden habersiz kardeşini işten eve bırakmasını ( ustelik bu kardeş hak istedi arabadan hakkı da aldı ona rağmen) sizden gizli yapsa tepkiniz ne olurdu..
Hayatta hiç kimseye hiçbir zaman tam güvenmem ,eşimi seviyorum memnunumda şu anki halimizden tavrından yaşam tarzından vs ama aile söz konusu olunca erkeklere güvenmiyorum nedense ,düşmanken düşkün olabiliyorlar yani hiç güvenmem ,tepkimi sorarsanız kardeşini okula bırakabilir nolcak yazık yardımcı olmuş eşiniz problem etmiyorsa bıraksın. Ama aileye destek olma konusu küçük şeyler ya da ayda yılda bir olabilir sorun etmem ama süreklilik arz ederse sorun ederim. Durumları kötü ve bi süre etmesi gerekiyorsa bana söylemesini beni dahil etmesini beklerim

Belli ki sabaha kadar yazsakta haksız olduğunuzu asla kabul etmeyeceksiniz.

Ailelerden destek almadan ,kendimiz yaptık her şeyi diyorsunuz da, arabanın yarısı kadar edecek bilezikleri kim taktı size merak ettim.

Eşiniz evlenmeden önce halletseydi o zaman,size yansıtmasaydı hiç, ödeyecek gücü yoksa da kardeşine bıraksaydı ya arabayı ,kardeşi ona ödeseydi yarı parasını madem o kadar kolay.
Eşim kredi çekip yaptı aile yapmadı hiçbir şey.

2 aylık evli düğün borcu olan adamdan hemen hak istenmesi masumsa düşüncenizde adil degilsiniz
Kusura bakmayın da arabayı yükseltirken eşiniz zaten o hakkı verip kapatmalıydı. Zamanında hakkı vermeyen eşin,senin altınlarımı alıp onunla ödeyen eşin suçlu kardeş anlamadım ki ben bu işi. Arabayı yükseltmeye gelince para çok hak vermeye gelince vay biz yeni evlendik

o arabanın yarısı sizin yarısı eşinizin ama eşiniz evlenmeden önce aldığı için hakkınız olmayacak acilen arabayı değiştirip üzerinize araba aldırın Ayak üstü sizi doladırmışlar ailece

siz buradakilere pek bakmayın . Bende arabamı insanlara veririm eşimin ailesi ve benim ailede kullanır. Ama koştur koştur paranızı alıp üstüne yardım alıyorlar. ortada iyi niyet yok
Siz buradakilere bakmayın demişsiniz de kusura bakmayın ama hakkı istemek ne zamandır ayıp oldu. Ortada bi suçlu varsa hanımefendinin kocası. Model yükseltmeyi bilirken parası varmış da öderken mi bileziklere kalmış. O modeli yükseltmek için satıldığında kapatması gerekirdi borcunu. Biraz adalet yani lütfen. Diyorsunuz ki hep bana hep bana

Babam bana araba alsa daha abim istemeden yarısının parasını ödemeye çalışırım istemesini beklemem. Bunun görümcelikle onla bunla alakası yok. Uyanık eşiniz model yükselteceğine kardeşine istemeden hakkını verecekti. İşe gidip gelirken arabaya binmekle o arabanın kişiye ait olması farklı şeyler. Adam kredi çekip altın almış da onları da size değil kendi ailesine almış gibi olmuş şimdi de taksidini ödediği için idareli yaşamak zorunda kalmışsınız. Kardeşini bırakması bu sorunun yanında bence devede kulak kalıyor.

Eşimin kardeşini alıp bırakması beni rahatsız etmez. Küçük hesaplar gibi geliyo bunlar bana. ihtiyaçları halinde ailesine destek olabilir, benden gizleyeceğini düşünmüyorum. Bende ihtiyaç halinde aileme destek olabilirim ve söylemekten çekinmem. Eşlerin birbirine dürüst olmasını önemli buluyorum. Benden gizleme gereksinimi duysa çok rahatsız olurdum.

Bence herkesin kaçırıldığı bir nokta var bende herkesi arabamla bırakırım eşimin işi olunca ailesinden birini de bırakırım ama zaten bu araba ortakmis abinin evleneceği belli . Bunlar kendi aralarında ya sen evlenmeden ver dememiş o zaman da arabayla ortak ise gidilip geliniyor . Sırf gelin geldi diye paramı ver denmiş . Para da gelinin parası elinden aliniyor. Kadının hukuken bir hakkı dahi yok . Konu sahibinin tek hatası suçluyu yanlış yerde aramasi.

Ayrıca bir ailenin maddi olanakları iyiyse aman kardeşine şu kadar para vermişsin ailene alisveris yapmışsın sorunlu biri değilsen gözüne gözükmez. Ama kadın diyor ki ben idareli yaşıyorum . Böyle bir durumda ben hayatımda bir şeylerden kisayim o ailesine harcasin bir de söylemesin rahatsız olunur.
İyide burada yine hak isteyende hata yok ki. Hakkı kapatanın kapatma şeklinde hata var. Satsın arabayı onun payına düşeni versin kendine düşenle altınları ekleyip ikisi için yeni araba alsın. Ya da altınları aldı mi tamam karıcım madem altınları verdin benim için bu fedakarlığı yaptın al araba senin üstüne olsun desin ki o saatten sonra onun üstüne geçen araba hukuken yarı yarıya zaten. Yani bence siz ve konu şahini yanlış yerde arıyorsunuz haksızı. Haksız baya baya ortada.

Siz buradakilere bakmayın demişsiniz de kusura bakmayın ama hakkı istemek ne zamandır ayıp oldu. Ortada bi suçlu varsa hanımefendinin kocası. Model yükseltmeyi bilirken parası varmış da öderken mi bileziklere kalmış. O modeli yükseltmek için satıldığında kapatması gerekirdi borcunu. Biraz adalet yani lütfen. Diyorsunuz ki hep bana hep bana
Kötüyüm ben kötüyüm kötüyüm kötüyüm herkesi hasta ederim 🤣

İyi de burada suçlu görümce mi? Abi kardeş danışıklı dövüşmüşler işte. Altınlar zaten erkek ailesinden geliyor genelde bilezikler vs. Bu uyanık ailesi sağ cepten almis sol cebe atmış. Konu sahibinin de bir gram hakkı olmayacak şekilde yapmışlar. Ne diyeyim,uyanık bir aile .
Ama şu konuda da haksız konu sahibi, kardeşi şöyle yaptı böyle yaptı...iyi de senden değil eşinden istiyor kendini bir yere götürmesini. Konu sahibini delirtecek bir şey yok ki. Kocasinin iyiliğini falan da düşünmüyor, tek hırsı hasedi.
Ailesine para vermesi batmış gözüne. adamın ailesi zamanından çocuğa araba almasa bugün altınları, adamın birikimini verdikleri gibi bir de kredi taksidi ödeyeceklerdi.
Burda suçlu görümce değil tabi ki tüm aile organize suç örgütü gibi hareket etmişler .38 yaşında bir insanın arabası olur . Hatta neden bu zamana kadar evi olmamış onu sorgulamak lazım . Bu arabayı babam aldı demek ben bu yaşıma kadar aldığımı eve götürdüm demek . Ee sonuç olarak ne oldu hala tüm ailenin hatta halanin şoförlüğü yapılıyor .

Ortada yirmilik bir delikanlidan bahsetmiyoruz . Ayrıca evlenen insanlara sorabilirsin çevreden eskisi gibi erkek tarafı yapmıyor . Mutfak eşyası , yatak odası vs erkek tarafından fazla bile ödedim ben. Görücü usulü evlenmiş bir kadının çevresi zaten belli degil mi ? Bu kadına bu sebeple altın takılıyor ki . Yani ne oldu bu kadın hem evlenmek için masraf yapmış . Üstelik iş dışında sulalesine şoförlük yapan bir adamla evlenmiş . Aynı zamanda kendinden kısıp eş ailesini beslemiş , üstüne üstlük düğün takıları gitmiş . Aileyi sevmek yeri geldiğinde yardım etmek evladın sorumluluğudur .burada öyle bir durum yom

Görümce suçlu değil ama araba hakkı bileziklere güvenilip istemiş. Öncesinde bu konuşulmuş olabilir. Aile içinde danışıklı dövüş olmuş. Giden de konu sahibinin bilezikleri olmuş. Burada esini aile görmeyen koca asıl sorunlu tabi.
Adam iskele kocası mi. Desin ki madem öyle siz bizim bileziklere göz koydunuz ben de arabayı karımın üstüne yapıyorum hodri meydan

😃😃😃😃 ararsan bulursun ne deyim 😃😃
Çok katılıyorum ne ararsanız onu bulursunuz. Yeri geldiğinde eşimin yeğenin bile özel kurs masrafını kendi maaşımdan karşıladim. Kursu arastirip ,bulup. Neden yaparım biliyor musunuz ? Çünkü bizim bütçemiz ortaktır . Karşımda beni ailesiyle dolandıran bir adam yok . Sürekli ailesinin yanında değiliz kendi hayatımız var. Benim önceliğim ve eşimin onceligi kurduğumuz ailedir . Önce onun çıkarlarını düşünürüz ,birlikte hedef koyarız .

Ortada sağlık konusu varsa amenna . Ben böyle konuları okuyunca çok tuhafıma gidiyor . Hep aman kızım sen kendi işini düzenini kur diyen bir ailede büyüdüm . Ne onlar beni kullanmaya çalıştı ne de ben onları . Çok şükür ki böyle anne babayla büyümüşüm

Back
X