- 12 Mayıs 2013
- 2.216
- 2.253
- 83
Allah razı olsunAllah mutlulugunuzu huzurunuzu daim etsin maşallah diyeyim nazarim degmesin tum yorumlari okudum sizinkine imrendim mi desem kiskandim mi desem bilemedim:)
Bugün mesela işten erken gelmişAllah mutlulugunuzu huzurunuzu daim etsin maşallah diyeyim nazarim degmesin tum yorumlari okudum sizinkine imrendim mi desem kiskandim mi desem bilemedim:)
Evliliklerin ayına ve yılına göre değişkenlik gösteren bir durum bu.
Kapıda karşılama merasimleri
İlk yıllarda yapış yapış
5 yıldan sonra mış mış
Daha ileriki yıllarda kışkış
Şaka bir yana annemle babamdan örnek vereyim.
45 yıldır evliler ve evlendikleri günden beri (annemin dediğine göre) hep aynılar babam eve geldiği zaman annem mutlaka evde olmalıdır.Babamın anahtarı vardır ama kapıyı çalar ve annem açsın ister.
Babam kapıda belirir annem hoşgeldin kocacım der elinde poşet varsa alır terliklerini verir babam terliklerini giyer üstünü çıkarıp askıya asar ve annemi mutlaka öper ya yanağından ya gıdısından biz yoksak dudağından
Bir kaç kere yakaladım "Hooop noluyos" dedim. Babam da "Hadi ordan sanamı sorcam karımı öperken" demiştir.
Birde sabah babam evden çıkarken vedalaşma merasimleri de aynıdır.Babam annemi öpmeden evden çıkmaz.Dargın olsalar da öper mutlaka.Babam hergün elinde bir şeyle gelir anneme mutlaka küçükte olsa bişey getirir.
Yıldönümleri doğumgünleri sevgililer günü anneler günü vs gibi özel günler de ayrıca özenle kutlanır babam tarafından.
Bu 45 yıldır böyledir.
Babam çok agresif sinirli otoriter ters bir adamdır annem de aksine çok mülayim neşeli güleç bir kadındır. Yani eksi ve artı kutuplar.
Annemin gezmesine giyimine babam karışmaz aksine annemin bakımlı olmasını ister örneğin manikür pedikür zamanı gelince anneme "Aşkım senin şu kızı ara randevu al şu tırnaklarını bir bakım yaptır" der
Annem bizi 1 yaş arayla doğurmuş ve tek başına büyütmüş babam dışarda annem evde çalışmış. Lakin annem 3 çocuğa rağmen babamı asla pasaklı olarak kapıda karşılamamış annemi hiç yarım ojeyle bilmem yemek yapmadığını bilmem etlisini tuzlusunu tatlısını da yapardı hep.
Geçen yıl annem çok tehlikeli bir ameliyat geçirdi doktor annem için çok tehlikeli olduğunu ameliyattan çıkamama durumu olduğunu söylediğinde 75 yaşında ki babamı ilk defa o gün iki gözü iki çeşme ağladığını gördüm.
"Aşkımm canım çocuklarımın anası sakın ben ölmeden sen ölme beni bu dünyada sensiz bırakma ömrüm anamdan babamdan çok seninle geçti ben senin hakkını ödeyemem sakın ama sakın beni bırakma güçlü ol" diye dakikalarca ağlamıştı.
Çok şükür annem şimdi iyi ve babam çok mutlu.
Allah razı olsun benim evlilikten yana cok umudum kalmadida iste kalbe soz dinletemiyo insanin ruhu fitrati mutlu olmak istiyo sanirim :)Allah razı olsun
Rabbim size daha da çok mutluluk huzur nasip etsin
Atarlı giderli bir kadınım bende
Eşim bazen iyi ki sen erkek değilsin diyor :)
Sağol canım. .Maşallah onlara. Okurken gözümde canlandı. Geçmiş olsun annenize
Bugün mesela işten erken gelmiş
Normalde gün içinde zilimiz hiç çalmaz
Zil çalınca koştum kapıya
Baktım ki eşim gelmiş
Gelirken bana badem şekeri almış
Eee şöyle ben nasıl sevmeyeyim bu adamı
Dün gece seni seviyorum dediğinde böyle kuru kuru sevilmez demiştim oda romantiklik yapmış galiba
Bizde çok zor yollardan geçtikAllah razı olsun benim evlilikten yana cok umudum kalmadida iste kalbe soz dinletemiyo insanin ruhu fitrati mutlu olmak istiyo sanirim :)
Neyseki esinizin atarlarinizi kaldiracak yapisi varmis
Allahım ne güzel bir evlilik. Ağlayasım geldi
bilmiyorum işte.. mesela pc başında oyun oynayınca bazen yanında oturuyorum elımde tel. oyun ılgımı cekmıyo napim oyunla ılgılı konuscakmısız onla ılgılencekmışım.. hadı bunu anlarım da karsılamada daha ne ıstıyo anlayamadım
Sımsıkı sarilarak karsiliyorum het dabah giderkende helallesiyoruz..merhabalar. ben 10 aylık evliyim ara ara bu karşılama akşamları vakıt gecırme konusunda tartısıyoruz. gülümseyerek hosgeldın deyıp sarılmak yetmıyomuş..
siz eşlerinizi nasıl karsılıyorsunuz ?
eski bi konu var böyle hepsini okudum bılıyorum ama ben taze bilgiler istediğim için konu açtım.
evli tecrubeli hatunlar önerilerinizi beklıyoruumm
Valla itiraf edeyim benimde gözlerim doldu.Sağol canım. .
Ben yazarken ağladım vallahi.Babamın o hali geldi gözümün önüne :'(
Allah herkese böyle bir aşk nasip etsin.
Babam 45 yıllık evlilikleri boyunca ne kendi ailesine nede annemin ailesine anneme asla laf söyletmemiştir söyleyenin de ipini çekmiş ve görüşmemiştir.
Babaannem annemin peşinde koşardı Kızım kızım diyeama yengemleri sinir hastası yapmıştı o ayrı tabi.
Babamın halası "3 çocuğu kime güvendide doğurdu bu kadın" demiş aradan 20 yıl geçti hala öldü cenazesine bile gitmedi.
Kimse benim karıma laf söyleyemez diye lafını söylerdi.
Not: Babam o agresifliğiyle anama az çektirmedi tabiFakat babamın çapkınlığı kahvesi alkolü vs yoktu.
İşi gücü annemle uğraşmaktı halada öyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?