En fazla 10-20 günlük rapor alabilir o da iş görmez...Ücretsiz izni kan gövdeyi götürürken vermezler zaten, şehit olacak adam lazım kendilerine...Yaa Ömrü Allah biçiyor ama Allah korusun oraya gider başına bi iş gelirse ben bi daha yaşayamam, ahh keşke o zaman önüne geçip göndermeseydim derim...Şu an terör olmasa gitse, 3 gün sonra orda olmayacağının garantisi yok. İstanbul'da kuvvetli bir olay çıksa Taksim'de de bir şey olabilir. Genel anlamı ile tehlikeli meslek.. Yani takdir-i ilahi var ya, ömrü varsa Allah koruyor. Tabii demiyorum ki tedbirsiz olalım nihayetinde tedbir kuldan tevekkül Allah'tan. Mesleğini bırakmasını istemek zor bir talep. Ben pek anlamam ama ikiniz de memursanız eş durumu vs. ya da ücretl/ücretsiz izin, rapor bir süre idareten ortalık yatışana kadar olmuyor mu öyle şeyler..
Aynen eşim ayakkabı boyar gene ekmeğini taştan çıkartır, onda o karakter var..İşsiz kalacak belkide, psikolojisi bozulacak, zor günler bizi bekliyor ama yanımda olsun diyorumCanım çok zor bir karar maddi durumunuz iyiyse eşim heryerde iş bulup çalışır diyorsan bu karışıklıkta gönderme aklın onda kala kala et yiyeceğine kuru ekmek ye kafan rahat olsun ölüm heryerde var ama göz göre görede insanın içi el vermiyor
Eşim polis ve tayini Van 'a çıktı. Biz şu an batıdayız,küçük bi ev aldık, aylık 2500 civarı kredi ödüyoruz, bende memurum.Birimizin maaşıyla krediyi ödüyoduk, diğerimizin maaşıyla da geçiniyorduk. Eşimin böyle bir ortamda gitmesini istemiyorum, istifa et diyorum, o ise ben gideyim sen kal diyor, kredi borcumuz var diyorYaa ben artık televizyon bile izlemiyorum, o şehit eşlerini, annelerini görünce nefes alamıyorum, boğuluyorum Nasıl yollayayım onu?
Öyle olmuyor işte o. Mesleği zor da olsa adam memur. Birden ortada kalıyorlar. Taşı sıksa suyunu cıkaracak olan adamlar depresyondan basını kasıyamıyorlar.Aynen eşim ayakkabı boyar gene ekmeğini taştan çıkartır, onda o karakter var..İşsiz kalacak belkide, psikolojisi bozulacak, zor günler bizi bekliyor ama yanımda olsun diyorum
ben gitsem bile , o gittikten 4-5 ay sonra gidebilirim, kaldı ki o süreye de dayanamam, ben burda o orda, her gün ölür dirilirimben esımı yalnız gondermez kendımde gıderdım
meslegi bu...
allaha emanet olun ; esınızı yalnız bırakmayın derım
Evet çok zor ama onun telafisi var, 1000-2000 liraya bir iş bulur, ilerde kpss ye girer gene memur olma şansı doğar...Ama ya gider ve Allah korusun başına bi iş gelirse onun telafisi yok, ahh ben nasıl engel olmadım derim ama çok geç olurÖyle olmuyor işte o. Mesleği zor da olsa adam memur. Birden ortada kalıyorlar. Taşı sıksa suyunu cıkaracak olan adamlar depresyondan basını kasıyamıyorlar.
Şehit olanlar içinde milletvekilinin, müsteşarın,bakanın, büyük elçinin vs. nin çocuğu varmı??Bu savaş neyin, kimin savaşı???Çözüm süreci deyip duruyordun, şimdide çıkmış tühh biz bilemedik, bu süreçte dağdan şehre inmişler, silah bomba depolamışlar diyen kim??Onlar bunu yaparken nasıl görmezden geldin?? Seçim yenilemekle uğraşacağına, bana şu kadar milletvekili verseydiniz böyle olmazdı diyeceğine, ortalığı kana bulayanların soyunu git kurutallah yardımcınız olsun ne karar verşrrs versin eşinizin yanındaolun üzüntünüzü sıkıntınızı anlıyorum allah bütün polislerimize askerlerimize yardımcı olsun göndermeyin demek bana bencilce geliyor o gitmese başka x kişi gidecek oda can canan ailesi çoluğu çocuğu olan biri belkide yani çok zor bitsin artık
Sadece meraktan soruyorum, istifa edince bir cezası var mı acaba?çok yakın bi arkadaşım istifa etti. tunceliye tayini çıkmıştı.
candan kıymetli ne var hayatta. ama ileriside var. bu olaylar belki bi nada bitecek eşinz iş bulamayacak.zor işler. eşinizin ailesi ne diyor bu duruma
Tazminat ödeyecek , ama öderiz onu çok değilSadece meraktan soruyorum, istifa edince bir cezası var mı acaba?
Askersen mesela istifa kolay değil diye biliyorum. Hani eğitimin için bir emek/masraf yapılıyor ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?