Eşinizin annesiyle yaşar mısınız

Canım insan o deli gibi aşık olup sevdiği adamla bile geçinemiyor sen bir de annesiyle gecinmeyi dusunuyosun. Ayrıca yan yana olması kötü bir şey değil bunu kabul etmiyorsa senin şunu kabul etmen lazım " bu adamın önceliği ben değilim ve bu adam henüz tam buyumemis"

babamı küçük yaşta kaybettim, melek gibi bir annem var. Ama eşime hadi aynı evde yaşayalım demem. ev ev üstüne olmaz. Erkek arkadaşınız sizi biraz düşünen biri olsa yakında ev tutalım annemi de yalnız bırakmayalım der ama o size bunun için fırsat bile tanımıyor. İnsan elden ayaktan düşer hastalanır başımın üstünde yeri var iki tarafında ama sağlıklıyken gençken kendi evimin yuvamın tadını çıkarırım.

Hayır, yaşamam. Bana ya kabul et benim dediğimi ya da git diyen adamı da yanımda tutmam.

Canim benim burdaki en büyük problem annesi ile aynı evde yaşaman bile değil. Sana ya böyle olur ya da ayriliriz diyerek bu fikri dikte etmesi. Nereden buldunuz bu adamı Allah aşkına. Herkes söylemiş ben de söyleyim tekrar sağlık, dönemsel ciddi maddi sıkıntı dışında yasamam. Ama en önemli beni ya öyle ya böyle diye tehdit eden hodukle hiç yasamam.

Cabuk bosanmanin yolu kayinvalideyle yasamaktan gecer. Secim senin

Böyle konuları gördükçe sinirleniyorum. Yıl 2023. Kv ile birlikte yaşamak ne demek. Aynı semt bile olmaz. Biraz uyanık olun lütfen.

Az önce çok sevdiğim bir arkadaşımla konuştum. Bu yaz evlendi ve kv ile altlı üstlü oturuyor. Depresyondayim dedi bana. Bak kaç aydır görüşelim diyoruz ama görüşemiyoruz çünkü durmadan misafir ağırlıyor. Bu bahsettiğim kız eşini çok seven ve çok evlenmek isteyen biriydi. O yüzden de kabul etti altlı üstlü oturmayı ama olmuyor. Olmaz.

Bak şu olabilir, evliliğinizin üstünden geçmiştir ve kv nin bakıma ihtiyacı vardır. O zaman bakıcı ile anlaşılıp bakılabilir ama şu durumda gerek var mı?

Yaklaşık 7-8 aydır kayınvalidem ile yaşıyorum. Eşim yurtdışında çalışıyor. Küçük çocuğum olduğu için destek olmak adına yanımıza geldi kayınvalidem sağolsun. Dünya iyisi asla insanı yormayan, germeyen, hiçbir talebi olmayan, çocukları çok seven ve iyi anlaşan biri. Ama açıkçası bazen bunalıyorum yine de. Bunun için bi tarafın kötü olması gerekmiyor. Ev ev üstüne olmaz demişler.
Bir de biz sekiz yıllık evliyiz. Çocuğumuz 3 yaşında ve planımız bu eylülde bizim de eşimin yanına gitmesi yönünde.
Yeni evlilikte ve sınırsız bir süre için kayınvalide ile yaşamak hiç iyi bir fikir değil. Baştan böyle bir şeyi asla kabul etmezdim.

Ayni evde yasamam büyük falan da konuşmuyorum yaşamam, çocuğum olsa onun yanında da yaşamam, çocuğu ilerde bana baksın diye yapmıyorum o özgür bir birey olacak herkes bu hayatta başının çaresine bakmayi bilsin , benim nenem 70 yaşında bile ben kimsenin evinde kalmam benim evimde huzurum mutluluğum düzenim daha iyi diyordu, bu sebepten ayrılırsa da ayrılsın sonra uzuleceginize bosverin

İnsan bazen kendi anne babasiyla bile belli bi yaştan sonra ayni evde yaşayamiyor bekarsa ayri eve cikmak istiyor. Ben eşimle ayni evde zor yaşıyorum mesela kayinvalidemle hiç yaşayamam. Bence siz de kabul etmeyin

Kendi annemle bile aynı evde yaşamam.. Sende yaşama. Tercih ettiğin kişi henüz annesinden ayrışamamış, bağımsız yetişkin bir birey değil. Boşanmak için evleneceksen kendi tercihin.

Başlığa cevap veriyim. Allah korusun!

İnsanlar yaşlanır, hastalanır, tek yaşayamaz hale gelir, hayat ne getirir bilinmez. Ama kendi aileni bırakıp elin adamı ile evlendin diye onun anasının burnunun dibine gitmek çok tuhaf geliyor.

Yeri gelir insan eşiyle yaşamak istemez ne annesi Anayasanın gizli maddesi, eş ailesiyle yaşanılmaz.

ne kadar iyi olursa olsun ben de hayır diyorum. Sizi seviyor ve saygı duyuyorsa annesinin bunu kabul etmemesi gerektiğini düşünüyorum.Oğlum olmaz tamam evlerimiz yakın olsun ama ev ev üstüne olmaz diyebilir.

Zaten sevse, kaybetmek istemese size dayatmada bulunmaz, orta yol bulmak ister değil mi?

Madem annesini yalniz birakmak istemiyor buyursun yasasin annesiyle, evlenmenin amaci nedir iki kisi bir aile kurmaktir

Canım bence git otur hiç birşey olmaz kadincagiz zaten tek başına evde yabanci erkekde yok kaynin falan da yok babası ölmemiş olsaydı emin ol çocuk bahane yapiyor ayrılmak için derdim ama babası da yokmus o kadın belki de tek evladına tutunmak istiyodur eğer iyiyse otur kendi anneni gözünün önüne getir ve karar ver çünkü hepimizin hayatı sırlar dünyası gibi yarın veya yaşlanınca bizde çok şey göreceğiz önemli olan ne yaşatırsan onu yaşaman pişman olmazsın emin ol kadın sana da karışmaz evladinin mutsuz olmasını istemez benim öyle kaynanam olsa tek olsa ben onu mutlu etmeye çalışırım kocası ölmüş sonucta napsın yarın senin de evladın olur sana da evladına da yardım eder bir büyük olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…