- Konu Sahibi kurklukadin
-
Bu tamamen sorma üslubunuzla alakalı. Hesap sorar gibi sorarsanız tabi ki ayıp olur.Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
O zaman direk sorun altında başka birşey çıkmaz inşallah benik başıma geldiği için korkar oldum bu durumlardan. Borç yok birsey yok dışarı da cikilmamis e nereye gitti bu para bence direk ılımlı bir şekilde sorunHayır borcumuz yoktu amcam mobilyacı ve evlenirken bize çok yardımcı oldu sağ olsun nakit ödendi her şey zaten evlendikten sonra bana her ay borçla gelmeni istemiyorum demiştim benim de birikimim vardı her şeyi nakit aldık yani
Bence sorun. Konuşmadan hiçbir şeyi halledemezsiniz. Merak ediyorsanız sorun istiyorsanız bir şeyi söyleyin evlilikte bu gerekli saklayarak merak edip söylemeyerek olmazEvet bende nakit var üstünü tamamlamak istiyorum ama bir yandan da maaşa ne oldu diye sorguluyorum kendi kendime
Sizinki biraz ev arkadaşı modunda olmuş sanırım, sorun tabiki hatta ay başı birlikte hesaplama yapın sonuçta hayatımız beraber geçecek.Bana para verdiği zaman markete gitsem dahi açıklamasını yapıyorum şu kadar aldım şunu aldım diye
Bu normal mi peki sizden bağımsız merak ediyorum bunun neden normal bulunduğunu. Aynısını erkekler kadınlara yapınca boşan maaşına nasıl el koyar harçlık almak için mi çalışıyorsun diyoruz çünkü. İlginç.Ben sorgulamam, direk el koyarım. Evin mali idaresi bende. Ona harçlık veririm. Acaba sizin işe dönmenizi istediği için mi eksik var dedi? Sorun tabi ki bilmek en doğal hakkınız. Hayatı paylaşıyorsunuz sonuçta. Evin mali idaresi bende ama ben her aldığımı söylüyorum, markete gittim şu kadar harcadım, kediye mama sipariş verdim, şunu ödedim, altın aldım vs.. diye.
Bir de erkek bir kadına maaşını nereye harcadın dese neler neler denirdi. Paragözlükten bunun icin mi evlenmiş seninle denirdi. Cok cinsiyetci yaklaşılıyor.Bu normal mi peki sizden bağımsız merak ediyorum bunun neden normal bulunduğunu. Aynısını erkekler kadınlara yapınca boşan maaşına nasıl el koyar harçlık almak için mi çalışıyorsun diyoruz çünkü. İlginç.
İşte benim bi masrafım yok sadece market alışverişi yapıyoruz virüs olduğu için bütün vaktimizi evde geçirmeye çalışıyoruz
Direkt el koyarım ve hayatı paylaşmak bile tezatı görmek için yeterli üstelik. Hakikaten çok ilginç.Bir de erkek bir kadına maaşını nereye harcadın dese neler neler denirdi. Paragözlükten bunun icin mi evlenmiş seninle denirdi. Cok cinsiyetci yaklaşılıyor.
Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Evet çokhaklısınızMarkete bir giriyorum, 250-300’den aşağı çıkamıyorum.
Sizde durum nasıl ki?
Memur maaşı tek kişi kazanıyor, ev kira, faturalar vs.
Normal yetmemesi
Ama direkt olarak para nereye gitti demeniz yerine acaba markete çok mu harcıyoruz, kampanyalarına göre mi alsak, yağı pirinci indirimde stoklasak mı, biz markete ne harcıyoruz canım kocacım diye sorabilirsiniz.
Bu normal mi peki sizden bağımsız merak ediyorum bunun neden normal bulunduğunu. Aynısını erkekler kadınlara yapınca boşan maaşına nasıl el koyar harçlık almak için mi çalışıyorsun diyoruz çünkü. İlginç.
Direkt el koyarım ve hayatı paylaşmak bile tezatı görmek için yeterli üstelik. Hakikaten çok ilginç.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?