- Konu Sahibi kurklukadin
-
Şuan sadece eşiniz çalıştığınıza göre bütçenizi eşinizin maaşı oluşturuyor. Elbette sorup bilgi almalısınız, aile bütçenizi bına göre ayarlamalısınız.Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Maaşını yeni aldıysa kira için eksiği varsa tabiki de sorarım maaşını ne yaptın diye. Hesap sormak değil bu.Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Kafam çok karıştıKesinlikle sorma derim. Eşinde olsa ayıp olur bence sormak o konu tekrar acılır brnce anlarsın paranın nereye gittiğini. Yani. Oyle bişehle karsılassam ben böle yapardım bilmiyorum arkadaslar ne dusunur ama
Sen parayi napiyosun gibi degil de bilmedigim bi borcumuz mu var gibi sorabilirsinKızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Kadına yaşı, erkeğe mağaşı sorulmaz diye bir anonim söz duymuşluğum var gibi
Maaşımızı 13 yıldır ben hiç eşime sormadım, o da bana...
Ama varsa bir borç (ya da masraflı bir alacak) onu nasıl öderiz, elimizde bu kadar var mı vs muhabbeti yapmışızdır şüphesiz.
Siz öyle yapın ama bu konuda başkasına akıl vermeyin bence...Kesinlikle sorma derim. Eşinde olsa ayıp olur bence sormak o konu tekrar acılır brnce anlarsın paranın nereye gittiğini. Yani. Oyle bişehle karsılassam ben böle yapardım bilmiyorum arkadaslar ne dusunur ama
Teşekkür ederim sen mağaşı ne yaptın diye sorayım akşamBu mesajımda "maaş" ne ara "mağaş" olmuş anlamadım, otomatik sözlüğün işi mi acep
Kusura bakmayın.
eşin o senin tabiki bileceksinKızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
2 senelik ilişkiden sonra evlenmeye karar verdik,nişanlı olduğumuz dönem her şeyin açıklamasını yapıyordu hatta ablasına gittiği zaman market alışverişi yapardı onu dahi anlatırdı şu kadar harcadım diye evlendikten sonra hiç anlatmamaya başladı ben de soramıyorumbeni yanlış anlamayın ama ya görücü usulü tanıştınız yada erken bir evlilik olmuş sizin yada hepsi değil bende bir sıkıntı varçünkü evli değilim ama 6 yıllık ilişkim var. o benim aldığımı verdiğimi ,ben onun aldığını verdiğini bilirim. yani ay sonu nereye ne harcadın bakiim demiyoruz ama konuşurken mutlaka konusu geçiyor evliyken de hayli hayli sorarım tabii ki
Tabiki de sormalısın.. Ben ve eşim birbirimizin ne kadar kazandığını net olarak biliriz masrafları ne kadar nereye veririz falan hepsi bellidir.. Bunda rahatsız olunacak bir durum yok ki bileceksin ne kadar kazandığını ona göre planınızı yapacaksınız.. Yetse de yetmese de bence bilmeniz gerekiyor maaşını..Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
her bankada var mı nasıl yapıyorsunuz.maaşı orayamı aktarıyorsunuzOnlinebanka sistemi yokmu ? Eşim ve ben aynı hesaptayız online banka sistemimizde var herkezin neyi nereye verdiği belli .. sizde soramıyosanız online banka sistemi yaptırmayı deneyin . Eşinize böyle daha kolay olur hem sürekli ne nezaman ödenecek derdi vade olmaz kontrol altında olur deyin ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?