- Konu Sahibi masalperisi05
-
Bir anlık gaflete gelip bu hataya düşmeyin kızlar..
İlerde eşinizin ailesiyle olan diyologlarınız kötüye gider
aranız bozulursa,çok vicdan azabı çekersiniz.
Sanmayın ki eşimin ailesi bana sahip çıkacak,kaçtığım için
bana acıyacak kabul edecekler el üstünde tutacaklar..
Yok böyle birşey..
Her gününüz azap olur sizlere..
Eşimle bende bunu düşünüyordum daha 19 yaşımdayken..
Annem küçük yaşta evlenmeme karşıydı ve eşimi tanımadan,yüzünü
bile görmeden istemedi evlenmemi.Onun için sorun eşim değildi zaten..
Benim erken yaşta evlenmemdi..
Bende o anki cahil duygularla aklımdan geçirmeye başlamıştım..
Allah korusun böyle bir hataya düşseydim şu anda ailemi elimle ittiğim için çok pişman olmuştum.
Yüzlerini yere getirmek benim için ızdırap olurdu..Eşimin ailesinden bana bir fayda yok.
Eğer kapılarında köpek olur her dediklerini yaparsam benden iyisi olmazdı..
Yapmadım!Gelinliğimle çıktım evimden..ve başım dik..Herşeye amenna diyecek bir durumda değildim.Eğer kaçsaydım çok ezilirdim belkide..Allah tüm genç kızlarımızı korusun inşallah.
bebişin için sevindim hayırlısıyla hepimiz sağ sağlim kucağımıza alırız inşaallah
sonradan farkettim ben de diyorum bu nasıl iştir
Öyle der miyim estağfurullah
Ailende de hatalar var yetiştirme tarzı konusunda.
belki biraz daha anlayışlı olsaydı baban ,kaçmayacaktın işi başka bir şekilde çözüme kavuşturacaktın
belki biraz daha bekleyerek..
eşinden sebep çok şanslısın bence bunun için şükür et..
karşına eğitimini destekleyecek kadar iyi biri çıkmış.
ama aksi de olabilirdi ne bileyim döverdi söverdi gönlü geçince seni geri gönderirdi.
yaşında ufak değilmiş karşındaki insanı tanıyabilmişsin.
gerçi herşey yazılmış ya.. kader..!
ayy benim mesajında dötü ayrı başı ayrı oldu
kaçtım
evlendim
çok mutluyum
zerre pişman değilim
milyon kere dünyaya gelsem yine aynısını yaparım
Derinns beni cok güldürdün. Hay Allah konumuza dönemiyorum konsantram bozuldu derinns`in yüzünden.
Bak canim senin durumun gercekten cok daha farkliymis benimde babam senin baban gibi baskici olsaydi hele hele zorla kapanma konusunda, bende kacardim bu bir.
Ikincisi savundugum sey, bir evlilik yapilacaksa illaki güzel bir hayat insani bekliyorsa yapilmali, yoksa eger daha kötü bir hayat beni bekliyorsa evimdeki sogan ekmegimi yerim daha iyi.
Anladigim kadariyla sende bunu hissetmissin, yani sevdigin kisinin aydin görüslü, ileri düsünceli olmasi tabiki hangi kizi etkilemez. Bence dogrusunu yapmissin.
Benim sadece lafim hayati bilmeyen, ilk erkegi sever sevmez, mecnun ile leyla olanlara. Daha anne baba, sülale ayirt etmeksizin, egoistce, askindan kör olmus sirf o an ,ilerisini düsünmeyen amin .
Bir kac sene sonra cinderella uykusundan uyanir gel görki masalindaki prens öküz cikmistir, iste o zaman sürpriz bahtina ne cikarsa oyunu oynadigin icin hayata 1:0 yenik baslamissindir.
Toparla bakalim toparlayabilirsen.
Isin kötüsü sirf o kisiyi baglasa hadi neyse, bana ne dersin, kendi aptalligidir dersin yok öyle olmuyor malesef, tüm aile mutsuz oluyor bu yapilan yanlis hatadan.
Onun icin tavsiye etmem, hayat keske öyle kolay olsa degil ne yazikki. Hele insanlar, bu zamani insanlarimiz var ya cig süt emmisler, onun icin abla nasihati, elinizden geldigi kadar kacmayin, ailenizin rizasiyla güzel bir evlilik yapmanizi diliyorum hepinizin.
allah mutluluğunu daim etsin hiç bir zamanda pişmanda olmazsın inşallah.
2 yıl olacak temmuzda şimdiye kadar olmaım
umarım bi ömür boyu pişmanlık ne bilmem.
allah kimseyi utandırmasın
amin ama oda gerçekten abartmiş ne gerek var bukadar inada evladın o senin ya düşmanın değilki inşallah birgün yumuşar kalbi
ama şöyle de açıklayayım
beni buna mecbur eden çok önemli faktörler vardı
ailemin inadı eşimin taatfının saygısız davranışları
bu işi çıkmaza sokmuştu
eşimle biz ortada alık alık kalmıştık
nereye çekseler oraya gidecek halde
ben çok uğraştım ailemi ikna etmek için
ama nuh deyip peygamber demediler
nikaha 15 gün kala zorla nişan attırdılar bana
sevdiğim adamdan ayrılmamı istediler
sırf inattan gururdan
oysa bizim hiç sorunumuz yoktu evimiz düzülmüş
herşeyimiz hazırdı gelinlik davetiye şekerler falan herşey
çok zor bi karar oldu bakmayın şimdi güldüğüme
özendirmiyorum asla
yapayalnız evlendim aileler yoktu arkadaşçeversi falan sadece
allah yaşatmasın hala o günlerden kalan marazlarım var
derde düşürür insanı
çok koyar aslında
Benimde ablam kaçarak evlendi.19 yaşındaydı, nişanlıydılar eniştemle.Nişandan sonra annem eniştemin bazı kötü huylarını fark etmiş.Bak kızım bu adam her gece içiyor,dikkatimi çekiyor,gel vazgeç bu işten falan demiş.Ben o zamanlar 12 yaşındaydım çok net hatırlayamıyorum detayları.Ablam direndi tabi, annemde rahmetli sert bir kadındı,zor ifade ederdi kendini bir gece ablamı dövdü ama ne dayak.Ertesi gün ablam kaçtı.Annem dört kızını babasız bir büyütmüş bir kadın olarak öylece bakakaldı arkasından,çocuktum ama annemin yıkıldığını hissettim.Yıllarca aramadı annem,ablamın komşuları arada bir haber getirirdi adam çok içiyor,kızını dövüyor vs. diye sonra yeğenim doğduğu haberini aldık hiç umursamadı annem. Bir gün annemin çok eskiden tanıdığı bir komşumuz geldi.Annemi karşına aldı;bak dedi bu kızı sonunda öldürecekler,pişman olacaksın yaptıklarından.Kız sürekli dayak yiyor,aç bırakıyorlar,bebeğini bile emziremedi,36 kilo kadın mı olur sahip çık kızına dedi.Annemde bir yumuşama sezdim ama hiç renk vermedi.Sonra kadın anneme dönüp; tek döven kocası olsa keşke kayınvalidesi de dövüyor deyince bir baktım annem kalkıp kapıdan çıktı arkasından ben , bu olay olurken ben 17 yaşıma gelmiştim.Ablamın evi bize 2-3 kilometre mesafedeydi,annem nasıl koşuyor ama.Apartmanın bahçesine gelip ablamın adını haykırdı,bir baktım bizimki camda çocuklar gibi sevindi bizi görüce.Annem yukarı çıktı kapıdan içeri daldı sonrasına hiç birimiz mani olamadık.Ablamın kayınvalidesini hastanelik olana kadar dövdü.Ablamı ve yeğenimi alıp çıktık.Ardından ablam kilo alabilmek için dört ay kadar sanatoryumda yattı.Eşinden ayrıldı.Şimdi kızı 19 yaşında.O kadar pişmanki.Ama işin en kötü tarafı annem öldüğü güne kadar onun kaçtığını unutmadı.Hep ezikti,hep üzgündü.Ablam kaçtıktan sonra nerde bir gelin görse gözlerini sımsıkı yumar,kaçar gibi giderdi rahmetli.Biraz uzun oldu farkındayım ama böyle bir şeyi yapmamaya çalışın.Aileler çok üzülüyor.Kız sahipsiz diye gittiği yerde ezilebiliyor.Herkes helal süt emmiş değil.Rabbim kimseyi böyle sınamasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?