Eşiyle kaçarak evlenenler şimdi nasılız?

gözlerim doldu okurken yazık annene ya Allah sabır versin gerçi ablana öyle sert davranmakla biraz hata etmiş, gençlik işte insanların duygularını anlamaya çalışmak lazım da işte büyükler daha çok mantıkla düşündüğü için özellikle evlilikle ilgili konuda...

Allah güç versin ve bizi de böyle kötü insanlardan korusun

kesinlikle durumumuz cok benziyor. bende de aynı sorun var ama sevdigim askerliğini falan yaptı ikimizde calısan insanlarız yani suan onunla gitsem bi sorunumuz olmıycak ailem dısında cok korkuyorum cok üzülüyorum ama bu kadar severken birazda mecbur kalıyorum ona cok guvenyorum ve eminm cok mutlu olcaz durum boyleyken biyanımdada asla olmaz diyen ailem var ama ondan da asla vazgecemem okadar kotu durumdayız ki=(

Var benim de tanıdıklarım kaçarak evlenen.

Hepsi de bin pişman; ben kaçıp da mutlu olanı vallahi görmedim daha , duymadım da.

Gören bilen varsa bana da anlatsın.

Bende kaç kişi gördüm yakın çevremden. 15 yaşında 3 yıl önce kaçan 2 kızı biliyorum ve 2 side boşandı baba evlerinde..Olan ailelere oldu üzüntüleriyle kaldılar...

rahmetli annecinize helal olsun

bende kaçarak evlenenlerden biriyim liseyi bitirdim üniversiteyi kazandım ailem vermez diye kaçtık kız isteme olayı olmadı yani eşimi çok iyi tanıyordum zaten kaçtıktan sonra el öpmeye geldik babam bana değil damadına elini öptürdü sonra başladı benimle konuşmaya kızım dedi tanımadığım bilmediğim insanlar ilerde birgün sorun olduğunda beni suçlayamayamazsın ne varki sen benim kızımsın ömür boyu sahip çıkmak zorundayım kapım sana her zaman açık sana sen kendin ettin derim dedi sonra kına gecesi düğün hepsi yapıldı
babam eşimi tanıdıktan sonra demekki sen çok iyi tanımışsın dedi hamile olduğumu öğrendim babam dediki siz kaçtınız çok mutlu mesut oldunuz oğlunuzun ismi mesut olsun dedi tabiiki kırmadım ve benim için çok anlamlıydı bu söz dediğini yaptım. şimdi 36 yaşındayım ve 18 senelik evliyim ve ilk günkü gibi mutluyum seviyor ve seviliyorum.17 ve 14 yaşında 2tane oğlum var çocuklarım da bu durumdan çok memnun çünkü genç anne ve babaya sahipler her şey kader nasip kısmet meselesi istisnalar kaideyi bozmaz şimdi pişman değilim allah kimseye pişmanlık yaşatmasın aile çok önemli bende evden kaçmak için değil sevdiğimle bir ömür yaşayıp aile kurmak için kaçtım ama kaçmayı düşünen varsa kaçmasın herkes bu kadar şanslı olmaya bilir annenizi ve babanızı evlenmeyi düşündüğünüz insanla tanıştırın şimdi diyorumki ailemi evlilik kararıma ikna edebilirmişim .allah herkese güzel kader versin.

ben kaçarak evlendim.. ben almanyadaydim eşim türkiyede.. annem asla kabul etmedi , ve hep başkalarini cikardi karşima,, eşim çok dedi cik gel dedi.. benim babam melek gibidir ama ben bi okadarda anneme cok düşgünüm ailemde bana olmasi gereken gibi aslinda. neyse konuya geleyim annem cok ön yargili davrandi ve 1 bucuk yil boyunca asla olmaz dedi.. eşim her gel dedinde yapamam dedim yillarca düşündüm, ama öyle bi an geldiki gözümün önüne dayanamadim annem pasaportumu saklıyordu gıttım habersızce yenısını cıkardım ve geldim istanbula. eşimin ailesi el üstünde tuttu herkez güzelikle olsun diye ugraşdi ailemi aradilar gelin orta yolu bulalim evlendirelim dediler.. babam herseyi kabul ettı annem konusmak dahi istemedi benimle.. her aksam yataga yattimda anneme olan özlemim artti sabahlara kadar agladim düğüe gelsin diye yalvardiim. neyse düğün günüm alindi nikah günüm alindi ev tuttuldu gelinlik dikildi 25 martta geldim 16 nisan 2011 de evlendim.. düğüne kaldi 4 gün hic bir ses seda yok ailemde ayin 14 dünde nikah vardi eşimle nikaha giderken görümcem aradi, dediki eşime tugbayi ayarla söyle gelmişler de dedi, annem önce cok sinirliydi ama nedendir bilmem eşime sarildi ve benim yüzüme dahi bakmadi.. nikahdan sonra oturduk konusduk annemde az cok banada hak verdı ve düğünüm kayet normal bı düğün gibi oldu.. ve şuan annemin dedigi tek laf ;İYKİ SERKANLA EVLENMİŞŞİN; belki benim istedigimde evlenseydin bukadar iyi biri cikmazdi bukadar mutlu olmazdin diyor.. pismanmiyim evlendigime aslaaa ama bu tür oldugu icin bazen evet.. ha şimd hayi hepiniz kaçin icinde demiyorum her kaçan benim kadar şanşli olmuyor malesef.. ama şunuda unutmayinki her kaçanda pişman olup baba evine geri dönmüyorrr.. herşey kader kismet, arnimizda ne yaziyorsa yaşiyoruz.. saygilar..

kacipda mutlu olanlar elbetteki vardi ama bir elin parmaklarini gecmez sayisi .ben kacmadim Allaha sukur ama kacan bir cok tanidigim var cok iyi bir arkdasim kaci ondan hic ama hic beklemezdim oglu oldu gecen sene lerde hbaerini aldim keske kacmasaydim cok mutsuzum esim bana hasta annesine baktiriyo hep dayak yiyorum vs vs diye birde bu kizin ablasida yabanci bir erkekle evlendi daha dogrusu imam nikahi kiyildi evli gibi ayni evde yasadilarsonra bunlar beraber oldular sonra kocasi kacdi gitiiti kendi ulkesine bulabilne ask olsun o anne babanin halini bi dusunsenize hangi evladin bunu yapmaya hakkki var?simdi ne oldu bilmiyorum ablasi baba evindde ama kiz kardeisde dndumu ne oldu hic bilmiyorum.

benim esim boyle konularda serttir yada ben ben oyle zannediyodum desem daha dogru olur gecenlerde esimle adini feriha koydumu izliyoduk bir konu vardi dizide ben dedimki suna bak dedim bide kacsaydi bari dedim hic olcak seymi dedim esimde neden olmasin ki dedi bende biizm kizmiz yok ama oglumuz var Alllah bagislasin bizim kizimiz olsa kacsa affedermisn gorusumurmusun dedim .ben hemen gorusmem ama sen asla yanlis birakmicaksin eger boyle birsey olursa dedi nasil yani dedim eger kacarsa dedi sen gorusceksin o adam (yani daha olmayan mustakbel damadimiz)kizimizi basi bos sanmasin diye dedi ben de bariscam ama sen baristircaksin ben ilk basda zorla bariscakmisim gibi olcak filan dedi ben de dedim vay be neleri dusunuyosun dedim esimde hayat bu kim isterki kacmayi ama olmus bikere sahipsiz asla birakmam dedi .simdi insan kacinca mutsuz olunca ailesinin yanina donmeye yuzu olmuyo ama gonul rizasuiyla evlenirsen baba ben mutsuz dnmek istiyorum dersen babanin kapilari sonuna kadar acik olur bazi bablarda vardirya gonul rizasiylada olsa kacarakda olsa yok artik anca cenazen gelur bu eve diyen onlarda var tabi.yani buyuk konusmayim ben kacarak evlelnmedim ama bi kizm olursa o kacabilir oyuzden buyuk konusamam Rabbiim herkezi iyi insnalarla karilastirsin.kacinca annenin babnin kabul etmemsinin en buyuk payida cevre elalem n e der malesef boyle bir ulkede yasiyoruz.ben baska bir ulkede yasiyorum burda nerdeyse dugunle evlenen yok herkez kaciyo ama sonradan dugunleri oluyo kimse kacmayii yadirgamiyo bir ailenin 3 kizi varsa en az biri kaciyo/B]

benım ablamda kacarak evlendı babam vermedı esı olacak adama cunku ıckı ve kotu maddeler kullanıyor calısmıyor kendı annesıne bıle ezıyet eden bır adamdı babam katiyen olmaz dedı sonra ablam cok ısrar ettı babamda ya o ya ben dedı ablamda kaçtı suan ablam 41 yasında ablam katıgında 18 yasındaydı 23 yıldır konusmuyorlar annemde cok mesafelı abımde ablamı sıldı bızı cok yıprattı bu olaylar oldugunda ben 7 yaslarındaydım hayal meyal hatırlıyorumm babam yurt dısında calısıyordu annemlede ben yasıyordum abım o sırada ıstanbulda akrabımızın yanındaydı ablam o adam ıcın annemı evıre cevıre doverdı benıde doverdı annem zayıf celımsız bır kadındı hatta benım kulagım dayaktan duymuyor %80 duyma kaybım var... ve sonu ne mı oldu ablamın hergun dayak yıyor cocukları ona cok ezıyet edıyor ve kocası calısmıyor konu komsudan sagdan soldan zekat vs ıle gecınıyorlar ablamı hemen hemen hergun evden kovuyor okdar cok cektırdı kı bıze aılece nefret edıyoruz ve ıstemıyoruz herkesın sonu mutlu olmaz o yuzden baba sozu dınleneyın kızlar bende suan nısanlıyım cok sevıyorum aılem ıstemıyor ıstanbuldan adanaya gelın gıdıcem vs dıye ama kacmam asla boyle bır sey yapmam nasıpte ne varsa o olur... allah tum kacıpta mutsuz olanlara yardım etsın

Canım ablan anneni mi döverdi o adam için,doğru mu anladım?

ßende yarın kaçmayı düşünüyorum aslında çok üzülüyorum ailemin benden hiç beklemeyeceği bi haraket belki de bende hiç beklemezdim kendimden hatta önceden kaçanları hiç anlamazdım nasıl üzüyolar ailelerini diye insan gerçekten yaşamadan yargılamamalı . Ben şuan 17 yaşındayım ve beraber olduğum kişiyide çok seviyorum onunda sevgisinden eminim zaten öyle olmasaydı kaçmayı aklıma bile getirmezdim tek istedğimz beraber bi ömür boyu mutlu olmak . Arkamızda gözü yaşlı kimseyi bırakmak istemiyoruz ama benim ailem istemiyorr annemle ciddi bi şekilde konuşamadık daha bu konuyu ama hep söyler sakın evlenmeyi düşünme daha yaşın küçük sen daha çocuksun bide çocuğun olucak ona nasıl bakıcaksın diye . Babamla aramız pek iyi değil hatta bikeresinde kavga ettiğimizde akşam evden gitmiştim ve eve döndüğümde sormadı bile nerdeydin diye babamı pek düşünmüyorum ama kaçarsam annemın çok canı yanıcak ona kıyamıyorum nasıl yapıcam hiç bilmiyorum ilk defa cesaretimi bu kadar topladım ve bi an önce olsun bitsin istiyorum ama geri döndüğümde ailemin yüzüne nasıl bakıcam ve akrabalarımız beni sorduğunda annem onların yüzüne bakamıcak belkide onları utandırmak istemiyorum ama sevdiğimden de vazgecemiyorum . Lütfen yardımcı olun galiba biraz akıla ihtiyacım var

ben kaçarak evlenmek istemem telli duvaklı baba evinden çıkmak derler ya öyle çıkmak isterim yani
tabi gene de hayat ne gösterir bilemem büyük konuşmayım ALLAH nasip etmesin diyim bari sadece

Ay azıcık sabreet çok ama çok küçüksün.. İleride pişman olursun bak gerçekten..Kaçarak evlenince sevdiğin kişiyle tamam mutlu olursun hadi de onun ailesi seni mahveder geri de dönemezsin bu sefer napcm ben diye dertlenir durursun.. Sahipsiz bulurlar seni ailen arkanda değil diye. Eşini doldururlar sana karşı hiç belli olmaz..Annenin babanın rızası olmadan böyle bir şey yapma canım beniim çok ama çok pişman olursun ileride.Yaşın da çok küçük inan biraz daha büyük olsan hadi neyse de ...

Ailesiyle tanıştırdı beni hepsi çok iyi insanlar annesi babası abisi benide çok seviyolar babası hep söyler inş kısmeti sensindir diye .. Ailesinden sorun yaşayacağımı pek zannetmiyorum aslında .. Sevdiğim çocukta 18 yaşında belki ama gerçekten yaşından çok çok olgun iyi bi işi var çok anlayışlı benide çok seviyor biliyorum çocukca düşüncelere sahip değil . Oda aile rızasıyla olmıcağnı bildiği için kaçma taraftarı kaçtıktan sonra seni üzgün görmeye bende dayanamam zaten gelir annenin babanın elini öperiz diyor annem tanıyor zaten çokta seviyor akıllı efendi çocuk diyor . Mutsuz olacağımdan değil tabiki bilemeyz ama mutlu olucağma inanıyorum ama çok korkuyorum ailem affetmez diyee hiç alışık değilim annemden ayrı kalmaya nasıl dayanıcam bilmiyorum önümde uzun bi zaman olsa belki daha mantıklı düşünebilirdim ama yarına saatler kaldı .s ve anneme baktıkça içim parçalanıo :'( :'(

Bilmiyorum tatlım ama bu dünyada herkes çıkarına göre hareket ediyor ona eminim.Ailesi sana güler,seni sever şimdi yapar bunu hem de bunu çok büyük samimiyetle yapar ama yarın bir gün gör sen onları çıkarlarına ters bir durumda yine aynı mı davranırlar...Hem sevgilinin sonradan değişmeyeceğini de bilemezsin bak burada pek çok kadının şikayeti bu "artık onu tanıyamıyorum, benim aşık olduğum adam bu değildi" diye..Aşk gözünü karartır insanın neler yaptırır sonra pişman olmamanı dilerim. Senin kaderin bu sonuçta kararı sen vermelisin yaşanacak neyse o yaşanacak zaten..Ama ben senin yerinde olsaydım eğer kesinlikle bunu yapmazdım.

Çok doğru söylüyorsunuz katılıyorum duygularımı bi kenara bıraktığımda çoğu şeyi düşünebiliyorumm ama aşkın gözü gerçekten körmüş kalbime söz geçiremiyorum duygularım manıtığımın önüne geçmiş bi durumda insan aşık olunca akıl uçup gidiyo bunu anladım . Ama babamla sürekli olan kavgalarımızdan da sıkıldım gitmeyi çok istiyorum .. Ne kdr kendime yapmamalıyım desemde onun sesini her duyduğumdaa vazgeciyorumm yanlışda olsa galiba yapıcam ALLAH utandırmasın . Tek düşündüğüm annem. Onu Çok seviyorum ama beni affetsin

Son düzenleme:
sakın deneme bile çok yazık olur çok canın yanacal sonra istesende geri dönüşü olmucak küçük yaşta edinilen bir eş (ilerde alışkanlık!)çok ilerde pişman olsanda ayrılmak zorunda kalsanda asla dönüşü olmuyor feci alışkanlık yapıyo bilgin olsn! istesende istemsende kopamıyosun !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…