- 19 Haziran 2009
- 1.077
- 25
- 158
- Konu Sahibi masalperisi05
-
Benimde ablam kaçarak evlendi.19 yaşındaydı, nişanlıydılar eniştemle.Nişandan sonra annem eniştemin bazı kötü huylarını fark etmiş.Bak kızım bu adam her gece içiyor,dikkatimi çekiyor,gel vazgeç bu işten falan demiş.Ben o zamanlar 12 yaşındaydım çok net hatırlayamıyorum detayları.Ablam direndi tabi, annemde rahmetli sert bir kadındı,zor ifade ederdi kendini bir gece ablamı dövdü ama ne dayak.Ertesi gün ablam kaçtı.Annem dört kızını babasız bir büyütmüş bir kadın olarak öylece bakakaldı arkasından,çocuktum ama annemin yıkıldığını hissettim.Yıllarca aramadı annem,ablamın komşuları arada bir haber getirirdi adam çok içiyor,kızını dövüyor vs. diye sonra yeğenim doğduğu haberini aldık hiç umursamadı annem. Bir gün annemin çok eskiden tanıdığı bir komşumuz geldi.Annemi karşına aldı;bak dedi bu kızı sonunda öldürecekler,pişman olacaksın yaptıklarından.Kız sürekli dayak yiyor,aç bırakıyorlar,bebeğini bile emziremedi,36 kilo kadın mı olur sahip çık kızına dedi.Annemde bir yumuşama sezdim ama hiç renk vermedi.Sonra kadın anneme dönüp; tek döven kocası olsa keşke kayınvalidesi de dövüyor deyince bir baktım annem kalkıp kapıdan çıktı arkasından ben , bu olay olurken ben 17 yaşıma gelmiştim.Ablamın evi bize 2-3 kilometre mesafedeydi,annem nasıl koşuyor ama.Apartmanın bahçesine gelip ablamın adını haykırdı,bir baktım bizimki camda çocuklar gibi sevindi bizi görüce.Annem yukarı çıktı kapıdan içeri daldı sonrasına hiç birimiz mani olamadık.Ablamın kayınvalidesini hastanelik olana kadar dövdü.Ablamı ve yeğenimi alıp çıktık.Ardından ablam kilo alabilmek için dört ay kadar sanatoryumda yattı.Eşinden ayrıldı.Şimdi kızı 19 yaşında.O kadar pişmanki.Ama işin en kötü tarafı annem öldüğü güne kadar onun kaçtığını unutmadı.Hep ezikti,hep üzgündü.Ablam kaçtıktan sonra nerde bir gelin görse gözlerini sımsıkı yumar,kaçar gibi giderdi rahmetli.Biraz uzun oldu farkındayım ama böyle bir şeyi yapmamaya çalışın.Aileler çok üzülüyor.Kız sahipsiz diye gittiği yerde ezilebiliyor.Herkes helal süt emmiş değil.Rabbim kimseyi böyle sınamasın
önce ben anlatayım ben binevi kaçmak zorunda kaldım bizde mezhep ayrımı olduğu için babam vermedi başkasıyla evlendirecekti çok tutucudurda beni bulunduğumuz yerden uzaklaştırmaya çalıştı bende anladım eşime anlattım herşeye yarım saat içinde karar verdik ve kaçtık 3 gün içinde yıldırım nikahı kıydık tabi babam beni reddetti annemle kardeşimle gizli saklı telefonda konuşuyoduk çok çile çektim eşimin ailesi mezhep durumu yüzünden istemedi beni eşim 4 ay sonra askere gittim anamdam emdiğim süt burnumdan geldi 3 aylık evliydik babam laf gönderdi bırakıp gelsin affedicem die ama yapamadım çünkü eşimi çok seviyorum eşim askerdeykende ben yüzümü kızartıp gidemedim direndim eşim askerden gelincede evimizi ayırdık babam 3 sene sonra affetti beni çok şükür barıştıkama benimde içimde hala kırgınlık var tabi çünkü kaçan arkadaşlarımı babaları affetti evlerinden telli duvaklı gönderdi benim babamda sahipsiz bıraktı beni o hafta başka şehre taşındılar annemi kardeşimi götürdü.tabi eşimin aileside nasıl olsa sahipsiz bize muhtaç die vurun k.... moduna geçdiler anlıcanız düşenin dostu gerçekten olmuyo şimdi çok mutluyuz abimle babam bayramda gelip bizde kaldılar.tabi babamın böyle yumuşamasında amcamla yeğenimin zamansız ölümlerininde payı var ölümlü dünya olduğunu küslüğe değmiceni anladı tabi abimde.darısı tüm ailesiyle küs olan arkadaşların başına
Var benim de tanıdıklarım kaçarak evlenen.
Hepsi de bin pişman; ben kaçıp da mutlu olanı vallahi görmedim daha , duymadım da.
Gören bilen varsa bana da anlatsın.
Benimde ablam kaçarak evlendi.19 yaşındaydı, nişanlıydılar eniştemle.Nişandan sonra annem eniştemin bazı kötü huylarını fark etmiş.Bak kızım bu adam her gece içiyor,dikkatimi çekiyor,gel vazgeç bu işten falan demiş.Ben o zamanlar 12 yaşındaydım çok net hatırlayamıyorum detayları.Ablam direndi tabi, annemde rahmetli sert bir kadındı,zor ifade ederdi kendini bir gece ablamı dövdü ama ne dayak.Ertesi gün ablam kaçtı.Annem dört kızını babasız bir büyütmüş bir kadın olarak öylece bakakaldı arkasından,çocuktum ama annemin yıkıldığını hissettim.Yıllarca aramadı annem,ablamın komşuları arada bir haber getirirdi adam çok içiyor,kızını dövüyor vs. diye sonra yeğenim doğduğu haberini aldık hiç umursamadı annem. Bir gün annemin çok eskiden tanıdığı bir komşumuz geldi.Annemi karşına aldı;bak dedi bu kızı sonunda öldürecekler,pişman olacaksın yaptıklarından.Kız sürekli dayak yiyor,aç bırakıyorlar,bebeğini bile emziremedi,36 kilo kadın mı olur sahip çık kızına dedi.Annemde bir yumuşama sezdim ama hiç renk vermedi.Sonra kadın anneme dönüp; tek döven kocası olsa keşke kayınvalidesi de dövüyor deyince bir baktım annem kalkıp kapıdan çıktı arkasından ben , bu olay olurken ben 17 yaşıma gelmiştim.Ablamın evi bize 2-3 kilometre mesafedeydi,annem nasıl koşuyor ama.Apartmanın bahçesine gelip ablamın adını haykırdı,bir baktım bizimki camda çocuklar gibi sevindi bizi görüce.Annem yukarı çıktı kapıdan içeri daldı sonrasına hiç birimiz mani olamadık.Ablamın kayınvalidesini hastanelik olana kadar dövdü.Ablamı ve yeğenimi alıp çıktık.Ardından ablam kilo alabilmek için dört ay kadar sanatoryumda yattı.Eşinden ayrıldı.Şimdi kızı 19 yaşında.O kadar pişmanki.Ama işin en kötü tarafı annem öldüğü güne kadar onun kaçtığını unutmadı.Hep ezikti,hep üzgündü.Ablam kaçtıktan sonra nerde bir gelin görse gözlerini sımsıkı yumar,kaçar gibi giderdi rahmetli.Biraz uzun oldu farkındayım ama böyle bir şeyi yapmamaya çalışın.Aileler çok üzülüyor.Kız sahipsiz diye gittiği yerde ezilebiliyor.Herkes helal süt emmiş değil.Rabbim kimseyi böyle sınamasın
bende kaçarak evlenenlerden biriyim liseyi bitirdim üniversiteyi kazandım ailem vermez diye kaçtık kız isteme olayı olmadı yani eşimi çok iyi tanıyordum zaten kaçtıktan sonra el öpmeye geldik babam bana değil damadına elini öptürdü sonra başladı benimle konuşmaya kızım dedi tanımadığım bilmediğim insanlar ilerde birgün sorun olduğunda beni suçlayamayamazsın ne varki sen benim kızımsın ömür boyu sahip çıkmak zorundayım kapım sana her zaman açık sana sen kendin ettin derim dedi sonra kına gecesi düğün hepsi yapıldıarkadadaşlar eşiyle kaçarak evlenenler nasıl cesaret ettiniz ailenizle barıştınızmı çocuğunuz varmı kaç sene oldu şimdi mutlumusunuz yada boşandınızmı kaçmayı düşünenlere anılarınızı anlatırmısınız.
benım ablamda kacarak evlendı babam vermedı esı olacak adama cunku ıckı ve kotu maddeler kullanıyor calısmıyor kendı annesıne bıle ezıyet eden bır adamdı babam katiyen olmaz dedı sonra ablam cok ısrar ettı babamda ya o ya ben dedı ablamda kaçtı suan ablam 41 yasında ablam katıgında 18 yasındaydı 23 yıldır konusmuyorlar annemde cok mesafelı abımde ablamı sıldı bızı cok yıprattı bu olaylar oldugunda ben 7 yaslarındaydım hayal meyal hatırlıyorumm babam yurt dısında calısıyordu annemlede ben yasıyordum abım o sırada ıstanbulda akrabımızın yanındaydı ablam o adam ıcın annemı evıre cevıre doverdı benıde doverdı annem zayıf celımsız bır kadındı hatta benım kulagım dayaktan duymuyor %80 duyma kaybım var... ve sonu ne mı oldu ablamın hergun dayak yıyor cocukları ona cok ezıyet edıyor ve kocası calısmıyor konu komsudan sagdan soldan zekat vs ıle gecınıyorlar ablamı hemen hemen hergun evden kovuyor okdar cok cektırdı kı bıze aılece nefret edıyoruz ve ıstemıyoruz herkesın sonu mutlu olmaz o yuzden baba sozu dınleneyın kızlar bende suan nısanlıyım cok sevıyorum aılem ıstemıyor ıstanbuldan adanaya gelın gıdıcem vs dıye ama kacmam asla boyle bır sey yapmam nasıpte ne varsa o olur... allah tum kacıpta mutsuz olanlara yardım etsın
Canım ablan anneni mi döverdi o adam için,doğru mu anladım?
ßende yarın kaçmayı düşünüyorum aslında çok üzülüyorum ailemin benden hiç beklemeyeceği bi haraket belki de bende hiç beklemezdim kendimden hatta önceden kaçanları hiç anlamazdım nasıl üzüyolar ailelerini diye insan gerçekten yaşamadan yargılamamalı . Ben şuan 17 yaşındayım ve beraber olduğum kişiyide çok seviyorum onunda sevgisinden eminim zaten öyle olmasaydı kaçmayı aklıma bile getirmezdim tek istedğimz beraber bi ömür boyu mutlu olmak . Arkamızda gözü yaşlı kimseyi bırakmak istemiyoruz ama benim ailem istemiyorr annemle ciddi bi şekilde konuşamadık daha bu konuyu ama hep söyler sakın evlenmeyi düşünme daha yaşın küçük sen daha çocuksun bide çocuğun olucak ona nasıl bakıcaksın diye . Babamla aramız pek iyi değil hatta bikeresinde kavga ettiğimizde akşam evden gitmiştim ve eve döndüğümde sormadı bile nerdeydin diye babamı pek düşünmüyorum ama kaçarsam annemın çok canı yanıcak ona kıyamıyorum nasıl yapıcam hiç bilmiyorum ilk defa cesaretimi bu kadar topladım ve bi an önce olsun bitsin istiyorum ama geri döndüğümde ailemin yüzüne nasıl bakıcam ve akrabalarımız beni sorduğunda annem onların yüzüne bakamıcak belkide onları utandırmak istemiyorum ama sevdiğimden de vazgecemiyorum . Lütfen yardımcı olun galiba biraz akıla ihtiyacım var
Ay azıcık sabreet çok ama çok küçüksün.. İleride pişman olursun bak gerçekten..Kaçarak evlenince sevdiğin kişiyle tamam mutlu olursun hadi de onun ailesi seni mahveder geri de dönemezsin bu sefer napcm ben diye dertlenir durursun.. Sahipsiz bulurlar seni ailen arkanda değil diye. Eşini doldururlar sana karşı hiç belli olmaz..Annenin babanın rızası olmadan böyle bir şey yapma canım beniim çok ama çok pişman olursun ileride.Yaşın da çok küçük inan biraz daha büyük olsan hadi neyse de ...
Ailesiyle tanıştırdı beni hepsi çok iyi insanlar annesi babası abisi benide çok seviyolar babası hep söyler inş kısmeti sensindir diye .. Ailesinden sorun yaşayacağımı pek zannetmiyorum aslında .. Sevdiğim çocukta 18 yaşında belki ama gerçekten yaşından çok çok olgun iyi bi işi var çok anlayışlı benide çok seviyor biliyorum çocukca düşüncelere sahip değil . Oda aile rızasıyla olmıcağnı bildiği için kaçma taraftarı kaçtıktan sonra seni üzgün görmeye bende dayanamam zaten gelir annenin babanın elini öperiz diyor annem tanıyor zaten çokta seviyor akıllı efendi çocuk diyor . Mutsuz olacağımdan değil tabiki bilemeyz ama mutlu olucağma inanıyorum ama çok korkuyorum ailem affetmez diyee hiç alışık değilim annemden ayrı kalmaya nasıl dayanıcam bilmiyorum önümde uzun bi zaman olsa belki daha mantıklı düşünebilirdim ama yarına saatler kaldı .s ve anneme baktıkça içim parçalanıo :'( :'(
Bilmiyorum tatlım ama bu dünyada herkes çıkarına göre hareket ediyor ona eminim.Ailesi sana güler,seni sever şimdi yapar bunu hem de bunu çok büyük samimiyetle yapar ama yarın bir gün gör sen onları çıkarlarına ters bir durumda yine aynı mı davranırlar...Hem sevgilinin sonradan değişmeyeceğini de bilemezsin bak burada pek çok kadının şikayeti bu "artık onu tanıyamıyorum, benim aşık olduğum adam bu değildi" diye..Aşk gözünü karartır insanın neler yaptırır sonra pişman olmamanı dilerim. Senin kaderin bu sonuçta kararı sen vermelisin yaşanacak neyse o yaşanacak zaten..Ama ben senin yerinde olsaydım eğer kesinlikle bunu yapmazdım.
İnşallah pişman olacağın bir şey yapmıyorsundur tatlım..Mutlu olmanı dilerim canı gönülden..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?