Eşiyle kaçarak evlenenler şimdi nasılız?

Gidemedim zor bi karar dedim ailemi utandırmak istemiyorum .. Onun yanında o kadar mutluyumki eve geldiğimde sankii bunalıyorum evde mutlu olamıorm her dk yanında olmak istiyorum bu yüzden mantıklı düşünemiyorum galiba şimdi yapmadım ama içimden bi ses ilerde yapıcağımı söylüyo belki bi hafta sonra

canım benim en doğrusunu yapmışsın yıllar önce bende kaçarak evlenmiştim
şimdi ise senin yaşında kızım var
ben 18 yaşındaydım
sana bir abla tavsiyesi önce ayaklarının üzerinde durmayı öğren
sevdiğin kişi seni seviyorsa yanında olup sana destek olsun

ne annen ne baban sonuçta en çok üzülen sen oluyorsun
şimdi herşey anlamsız sadece aşkın var
seni anlıyorum bende aynı şeyleri yaşadım
ama şimdiiiiiiiii koca bir hiç boşa giden yıllar
biraz büyümek gerek sanırım

Peki pişmanmısın ablacım ? Keşke kaçmasaydım diyormusun ?
O zaten her konuda yanımda benide zor durumda bırakmak istemiyor ama başka çareside yok gibi görünüyor
zaten olsa sonuna kadar her yolu denerim en son kaçmak olur çarem

Evet aşk olduğu zaman herşey anlamsız geliyor ..
Büyümek gerek evet şimdii yaşım küçük diye belki bazı şeylere doğru karar veremiyorum
Aslında korkuyorum birazda geçen her zaman zararıma mı diye ilerde ne olucağını kimse bilmiyokii şimdi gidip onunla evlenmek varken
belki ailem için daha sonra sevdiğimden vazgeçicem

kaçmak zor durumdan kurtulmak için seçilecek yoldur
bu kadar zor olan ne ki kaçasın

gerçekten birbirinizi seviyorsanız hiç bir şey sizi yıldıramaz

şimdi zora gelemeyip kaçarsanız
hayatınız boyunca karşılaşacağınız diğer zorluklarla nasıl baş edeceksiniz
her durumda kaçacakmısınız
bi düşün bakalım
sen mi kaçarsın o mu kaçar

ben ogün eşimin isteğiyle kaçmıştım
bu gün şunu anladımki o hiç zora gelmezmiş hep kaçarmış
sorumluluktan,babalıktan,kocalıktan ,

kaçmak zor durumdan kurtulmak için seçilecek yoldur
bu kadar zor olan ne ki kaçasın

Bu sene sınava hazırlanıyorum üniversite için ama o üniversiteye gitmemi istemiyor
Bunu ilk söyledğinde tabki benim hayallerimin onun umrunda olmadğnı düşünmedim değil
ama bunn için mantıklı sbepleride var ben herşeyden vazgeçmyede hazırım ama annem bana çok düşkündür
bu yaşta evlenmeme kesinlikle karşıı ama biz yaşımızdan çok daha olgun oldğmuza ınanıyoruz 18 yaşında ama
kendi işi var ve bu yaza kadar bi ev alabilecek durumda hem cok sorumlu bilmiyorum aileme kalırsa çok zaman geçicek ve bu zaman içerisinde neler olur bilmiyorum o yuzden erken evlenme taraftarym .s

Son düzenleme:

tatlım hiç kimse için eğitim hayatından vazgeçme
okumak isteyipte okuyamayan o kadar çok kızımız var ki
önce sen ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmelisin
o fedakarlık yapıp seni beklesin

tatlım hiç kimse için eğitim hayatından vazgeçme
okumak isteyipte okuyamayan o kadar çok kızımız var ki
önce sen ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmelisin
o fedakarlık yapıp seni beklesin

Kimseye anlatamayıp içime attığım bu sıkıntıyı birileriyle paylaşmam belki de büyüklerimden doğru yolu bulmam için destek olucak cevaplar arıyodum ..
Sayenizde doğru yolu buldum sanıyorum ailemi utandırmıcam yanlış kararlar verebilicek yaştayım biliyorum bunu bilerek bana doğru gelen saçma fikirlerimden vazgeçip dediğinizi yapıcam
ve ilerde üzülmiceğime eminim . Hepinize çok teşekür ederim çok sağolun ..

Kaçıpta pişman olmayanların genelde iki nedenleri var..birincisi aileleriyle araları hemen düzelmiş aileleri bırakmamıs onları, ikincisi eşleri çok iyi oldugu için onları üzmemiş, üzmelerine izin vermemiş. Ve bu ikisini bir arada yakalayabilmek zor.. Bunun için işi şansa bırakmamak gerek.Kimse ne kadar mutlu olup ne kadar üzüleceğini bilemez bu durumda en iyisi baştan tehlikeye atmamak kendini..Ama baştada Allah kimseye bunu düşündürecek duruma getirmesin inşallah

öpüldün canım

arkadaşlar bende aynı durumdayım, 27 yaşındayım ve öğretmenim.ailem erkek arkadaşımı istemiyor, adını dahi ağzıma aldırmıyor. bende kaldım arada onu çok seviyorum,ama ailem kesinlikle bu iş olmaz diyor...

İzin vermeme sebepleri nedir? Aileler genelde bizim goremediklerimizi gorebiliyolar. Kimse evladinin mutsuz olmasini istemez ama bazi aileler bazen cok onyargili yaklasabiliyolar.
Benim kacanlarda gordugum akibet husran oluyo genelde. Cunku arkasinda kimse olmayan kisi kendini yalniz hissettikce ese bagimli hale geliyo ve sindiriliyo. Ve genelde ailesi destek olmayan bayanlara iyi davranilmiyo.
Sonunda degmiyomus demektense ailelerin rizasi alinmali..

Nişanlıyken kaçanların durumu bana hep garip gelmiştir

Ailesi vermeyen kişilerin kaçması da bana ters geliyo,aşkımdan delirsem yapamam heralde.
Başıma gelmedi değil,çok sevdim ama kaçmayı düşünmedim.Beni bu konuda her ne kadar üzdülerse de ailemi tercih ettim.
Allah bu duruma düşürmesin kimseyi,aileleri de evlatları da

sorun ne canım mezhep mi yoksa?genelde bu sebeple bu kadar katı oluyorlarda aıleler..umarım asarsın ve hakkında hayırlısı olur canım,,,,,,

Sucsuzperi merhaba,neden kaçmak istediğini söylememişsin.Eğer problem sadece babanla aranın iyi olmaması veya bu yaşta evlenmek istemen ise gerçekten bu çok yanlış bir düşünce ve yanlış yoldasın bana göre.
Çünkü babanla aran iyi olmasa da annenin rızası ile evlenebilirsin(madem annen erkek arkadaşına onay veriyor)
Yaşı problem ediyorsan bu yaşta evlenmek istediğin için kaçman çok saçma bence.Ne acelen var evlenmek için?

Ortada kaçmanı gerektirecek birşey görmedim ben.Yaşın çok genç ve hata yapma olasılığın yüksek,insanları yanlış tanıma olasılığın yüksek.Bazı şeyleri bu yaşta görmen zor olabilir.Erkek arkadaşın kendi işi bile olsa daha yeni reşit olmuş,bu yaşta ev alacak duruma nasıl geldi bu pek inandırıcı gelmedi bana da neyse konu bu değil.

Ayrıca bu kişi senin okumanı istemiyor.Bu bile başlı başına senin uzunca düşünmeni gerektirir.Bir de kendine göre haklı sebepleri var diyerek onun yaptığı yanlışı savunuyorsun.Nasıl haklı bir sebebi olabilir bunun?Lütfen buna kendini inandırmaya çalışma.Allah korusun mutsuz olsan,ailen de kaçtığın için yanında olmasa nasıl kendi ayakların üzerinde duracaksın???
Bunları hiç düşünüyor musun?Erkek arkadaşın seni çok seviyorsa bu kararına saygı duymalıydı.İlerde çalışmak istesen belki izin vermeyecek.Çok şeyden mahrum kalacaksın belki bu yüzden.

Şu an kaçmaktan vazgeçtim diyorsun ama senin pek kararlı olmadığını sezdim.Kaçarsan çok çok büyük yanlış olur bu.
Senin için de ailen için de.Umarım iyi düşünüp doğru yolu bulursun.

Senin yerinde ben olsam bu yaşta kaldıramayacağım yükün altına girmem...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…