Eşiyle kaçarak evlenenler şimdi nasılız?

Kacarak evlendim kimseye tavsiye etmem tam bi cahillik cahil cesaretiydi allahtam hersey hemen yoluna girdi mutluyum ama aileme bunu yasatmaya hakkim yoktu
Sevgilimin tam 15 ay asker yolunu beklemistim onun omcesindede 4 sene gorusmustuk annemle filan tanistirmistim ama cok farkli aile yapilarimiz semptlerimiz gorgu goreneklerimiz vardi annem pek sicak bakmasada hep anlayisla karsiladi sonra esim askerden gelir gelmez is guc bulmadan ilk askerden geldi ay istemeye geldi babamda isin gucun yok daha dedi bi is bul bi para kazan karsima oyle gec yaza tekrar gelin isteyin dedi tabi biz cok acele ederek ocak ayinca Baska sehre evli abisinin yanina kactik e onda para yok bende para yok cocuk sayilcak yastaydik telefonlarimizi satip kactik saka gibi ama gercek:) simdi guluyoruz hatirlayinca ne cesaret pes diyoruz sonra 3 gun telefonlari acmadik ailem deliye donmus telefonu actim 3.gun babam 30 kez aramis babasinin is yerini filan bulmus gelin de dugun yapalim duyulmasin dediler geldik dugun filan yaptik ama bu mahcubiyet oluyor ve hic unutamadigim sey babam dediki orda onla ne yasadiysan hic onemli degil her turlu kabulumsun istersen vazgec bak gec degil yapamazsin boyle aileyle dedi ama yok banane evlencem iste dedin direte direte evlendim ailem saolsun hic biseyi eksik yapmadi nikah sekerinden davetiyeye 10 gunde tamamladilar herseyimi..8 sene oldu kactigima pismanim bosuna cok uzdum 3 gun habersiz biraktim anne olunca anladim ki cok zor evladindan haber alamamak allahtan esim iyi biri ciktida mutluyuz iyi kotu gecinip gidiyoruz

Bu arada Hic biseyim eksik olmadi kactiktan sonra geri donunce ailem 10 gunde her hazirligi tamamladi onlarin o iyiligi karsinda ezildim cunku dugunu gelinligi fotoraf album isini akla ne gelirse benim ailem yapti hemde kactigim halde esimin ailesinin durumu cok kotuydu esim desen is yok guc yok sonra ailesiyle oturdum ilk yil cok zordu hayatimda tup yakmayi soba yakmayi degisik ilginc yemekleri orda gordum ev desen kalabalik derken hamile kaldigimi ogrendim ailem bize ev verdi esimi ise soktular yani ailem gercekten hayatimi her aninda kurtaran yardimini maddi manevi esirgemeyen kutsal insanlardi..
Bugunume gelince 8 sene oldu 2 kizim var esim memur oldu ailemin sayesinde..ev kendi evimiz annemler verdi mutluyuz cok sukur

Yasim 25 sevdigim adam29 yasinda bes yillik iliskimiz var babam iki kere gelmelerine rahmen vermedi kacmayi dusunuyoruz baska bi yol birakmadi vermeme sebebi ben univ mezunu o lise mezunu evi yok esnaf ve ortakla calistigi icin olumsuz denk deil diye istemiyo

Bes yildir taniyorum ailesi ve kendi aileme cok uygun bes yilda bir kotu soz yada saygisizligini isitmedim isinde gucunde saygili dindar biri ama egitim ve maddiyat iin yok diyor babam baska yol birakmadi kacmayi dusunuyoruz yasim 25 kacmak cok mu abes yasim buyuk ya

Ben ikna etmeni isterim, yaşın da kaçman da abes kaçmaz ama. Bu iş son tercihin olsun. Eğer senden böyle bir hareket beklemiyorlarsa düğününe gelmezler kabullenmezler o zaman düğünün bir anlamı kalmaz. İleride kocana hakaret ederlerse kocan da ailen de sen kadar üzülmez, çünkü o kocan o da annen baban arada kalan sen olursun. Dediğim gibi kesinlikle ikna et hatta kaçarım gibi cümleler kur eğer gene kabullenmiyorlarsa bu yola başvur.

Benimki kacarak sayilir mi bilmiyorum ama pek kimsenin gonlu olmadan evlendim. Daha dogrusu kimsenin ayni anda rizasini alamadim.

Soz & nisanimda babam, kinamda dugunumde annem yoktu oyle soyleyeyim. Ortak ve iki taraf icin de tek evladi evlendirirken asla bir araya gelmeyerek rekorlar kitabina girdiler bence.

Annem destekken babam kostekti, annem kostekken babam destekti.

Ikisi anlasamadigi icin oldu hepsi. O destekliyorsa vardir bir sey ben istemiyorum'culuk vardi hep. Bosanmis aile cocuklugu iste.

Dugune 3 ay kala ben tamamen sokakta kalinca bile kacmak ya da erken evlenmek istemedik. Esimde de ben de gavur inadi var. "Biz bunu istiyoruz kabul edecekler" dedik hep.

Dugunlu dernekli evlendik iste. Hicbir sey de icimizde kalmadi.

Anne baba rızası olmayan evlilikten hayır gelmez sakın derim herşeyin mutlaka bir yolu vardır bende kaçarak evlendim şimdiki aklım olsa yapmazdım keşke babacıgımın annecigimin yüzünü yere egmeseydim ama oğlum için iyiki diyorum allah bana dünya tatlısı ogluşumu verdi

Aynı şeyleri yaşadım

Katılıyorum aile hakkındaki yorumuna

Yeni evli bir bayan olarak kaçmayı düşünenlere en büyük tavsiyem; yapmayın ! Baba evinden telli duvaklı çıkmak gibisi yok.. Hiçbir erkek inanın buna değmez. Zaten sizi gerçekten seven birisi de gel kaçalım demez. Biz eşimle el ele verip ne zorlukları aştık bir bilseniz... Ve asla kaçmak ne onun ne benim aklımdan geçmedi. Her ne zorluk olursa olsun el ele verildikten sonra aşılamaz değil.. Kaçan kızın kıymeti olmaz, yapmayın. Baba evinden telli duvaklı çıkmanın mutluluğunu yaşayın.. İnanın öbür türlüsüne değmez.

Arkadaslar yazdiklariniz biraz eskimis ama olsun:)
Ben kendim kacarak evlendim esimle 5 senedir birlikteydik, ailemden istediler vermediler cok diretim ondan vazgecemedim.. simdi 8 ay oldu evleneli mutlumuyum kesinlikle hayir, esim cok iyi bir insan ama onun ailesine düskünlügü ve ailecek bencil olmalari cok zoruma gidiyor ben evimi kendim dösedim kimsenin bir yardimini görmedim. ben ailemi ezip gectim onlarin basini yere egdim inanin sirf bu düsünce bile mustuz huzursuz olmaniza yetiyor. Babam ve abilerim benimle hala konusmuyor Annem hergün Telefonda agliyor sirf kendim mutlu olacagim diye ailemi ezip gectim. Arkadaslar Anne Baba rizasi olmadan sakin evlenmeyin, az önce okudum gercekten hep horlanirsiniz ezilirsin.ben esim icin ölüyordum ama artik onun icin bile hissetmiyorum sadece bir bosluk var...Size tek tavsiyem calisin kimseye muhtac olmayin benim tek avantajim bu... Hersey bulunur ama Aile sirf bitanedir

Babamla koonustum yasimdan dolayi ve tek cocuk oldugum icin okumami istiyor ama evlenecegim insanda zaten okutacak sadece taksici olmasi babami zorluyor acikcasi herseyi bahane ediyor biz nikah tarihi aldik kacicam ama korkuyorum annem yok zaten bide babami ya kaybedersem diye insaflidir ama bi o kadar inatcidir affeder mi bilmiyorum ama arada kaldim uvey annemle kavgaliyiz ve babam da bende huzrsuzum durum bu oluncada hem kendimi kurtarmak hem benim yoklugumla uvey annem rahat eder babama bulasmaz ne yapmaliyim yardimci olur akil verir misiniz?

Anne babanın Rıza'sının alınmadığı bi evlilik sonradan sizi mutsuz edecektir
Her ne kadar eşimle mutluyum da desen hayatında ters giden şeyler için Hep acaba diyeceksin .rıza vermedikleri için .sonradan barışsan da babada kırgınlık geçmez.babayı ezip geçmeyin derim.

Bende istemiyorum hemde hic ama asla vermeyecek babam ona bi takım sorunlar oldu ve adını bile andırmaz evde üvey annemde dolduruyor zaten biz baba kiz olamadik ki tabi ki rizasi olsun isterdim ama ben istenmeyen bi evliligin istenmeyen cocugu anne kacinca baba bakmak zorunda kalmis bu sene geldim o kadar ki istemiyor liseyi bile disari yolladi ondan oncede hep bakici halam falan derken babama kirginim simdi hala rizasini gecip karsisina istedim hemde üc kez konustum araya bazi insanlsr girdi ama olmadi siz olsaniz ne yapardiniz ? İlla ki baba ama ben kirginim sevdigim insanda cok farkli beni hep korudu kolladi aileside hsrika insanlar basima kalkarlar mi bilmiyorum ama hic mi hic sanmiyorum simdiden kadin bizim icin cirpiniyor

Yani sonradan değişirler mi bilmiyorum karşı taraf için
İnşallah değişmezler
Ama baba neden hayır diyor
Madem seni evde çok bi istemiyor
Lisede dışarı yolladı
Şimdi evlen der .yollar seni.
Neden acaba

Ben kaçmadım .ablam kaçtı
Babam yazık halden hale girdi
Acısı evde kelen çocuklardan çıktı
Ve babam barıştı ama kalbindeki kırıklık asla geçmedi.geçmez.babam çok emek verdi hepimize.o yüzden ezilip geçilecek bir baba da değildi.ben yine de kaçmamanı söylerim sana

Yani sonradan değişirler mi bilmiyorum karşı taraf için
İnşallah değişmezler
Ama baba neden hayır diyor
Madem seni evde çok bi istemiyor
Lisede dışarı yolladı
Şimdi evlen der .yollar seni.
Neden acaba
Tek cocugun elalem okutmadi dermis aslinda bence tek aciklamasi bu olamaz icten ice sevdigim insani sevmediler aramizda bes yas var taksici bi de bi takim sorunlat oldu yillar sonra annemi gormeye gittim belki o ister diye baslarda sorun yoktu ama alkol tuketiyordu bi gece yilbasi gecesi hatta kavga ettik evden kovdu sevdigim aldi beni anneme biraz kaba konustu gece gecr disaru atti diye ve sonuc olarak istemedi ben geldigimde tekrar babamlara babami aradi ben durumu anlatmadan saygisiz ve benimle gonul ve gonul eglendirdigine inandirmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…