Eski sevgilisinin adıyla seslendi?

O nedir ? Ben ayrılmaya kadar düşündüm

Arkadasim da sevgilisine eskisinin adiyla hitap etmisti mesela. Kizin eski sevgilisini tamamen unuttugunu da çok iyi biliyorum yakin arkadasim.

Psikolojiside bir kavram. Yeni bilgiyi eski bilgiyle karistirma diyelim. Tamamen o anlik zihinsel bir durum yani. O eski durumu düşünüyor olmak degil mesele. Kpss sorusu bile vardi bununla ilgili Herkesin basina gelebilir. Bak kiskanc biri olarak söylüyorum bunu. Eskisi ile gorusmedigine eminsen ve ya onu unutamadigini düsundurten baska hicbir sey yaşanmasiyda gercekten yanlislikla söylemistir.

Iyi de bak mesela daha önce de oldu birkaç kez de mesai Arkadaşının adıyla seslendi

Hoş birşey değil ama bence çok kafana takma ben de tartışırken sevgilime eski sevgilimin adıyla hitap etmistim bir kere ve eski sevgilimi günahım kadar sevmem. Herhalde eski sevgilimle sürekli kavga ettiğim için artık kavga ederken onun adını söylemek şartlanma olmuş. Aklıma o falan da gelmemişti ismini söylerken hatta sevgilim söyleyene kadar farketmedim bile yanlış ismi söylediğimi. Sonuçta onu hala düşündüğü anlamına falan gelmiyor kocanızın, büyük ihtimalle o anlık sinirle karıştı kafası.

Bence hala onu sevdigi falan yok ama bi an hızlı hızlı konusurken soylemis olabilir acikcasi benim esimde sevgiliyken eski sevgilisinin adini soylemisti ve ben triolerimle odetmistim ufak tefek nazlanin bence ama zararsiz bi durum bence cunku kimse aklinda baskasi varken bi baskasi ile evlilik gibi ciddi bi müesseseye adım atmaz rahat olun

Evet o da bi an duraksadı hızlı konuşuyordu belki farkına bile varmadı ama ben çok sinir oldum

Gerçekten atmaz mı böyle bir adım ?

Canım benzerini yaşadım 1 senelik sevgilimin annesi bana eski sevgilisinin ismiyle seslendi sonradan öğrendim ki benden bahsederken o kızın ismiyle anıyormuş beni. Unutamadığını itiraf etmişti bana zor bi durum evleneceksen iyice sorgula derim

Gerçekten atmaz mı böyle bir adım ?
Kim atar ki ben atmazdim şahsen dusunsene baskasi varsa aklinda evlilik dusunmezdi size tutumu onemli ilgisi alakasi bazen olabilir son derece kiskanilir elbette ama dedigim gibi sizinle hayatini birlestirmek istiyor hayat arkadasligi kokay degil icinizi ferah tutun derim ama size tutumunada dikkat edin

Iyi de bak mesela daha önce de oldu birkaç kez de mesai Arkadaşının adıyla seslendi

Zaten bu senin içini rahatlatmali. Adam daha onceden soylemeye alistigi isimlerle karıştırıyor sadece. Ağzından o an oyle çıkıyor. Eski sevgiliyi düşündüğünden değil yani.

Ha ben yine de bozulurum. Laf carpar, trip atarim birkaç gün o kesin :) Ama sindiremeyip sinir olduğumdan sadece, egosal.

Bilincaltinda o olabilir bence ama insanlik hali olabilir tabiki bazen anneme askim diyorum yanlislikla

burada insan kendi üzerinden empati kurunca ''aman canım ne olacak benim de bi kez agzımdan kaçmıştı, düsündügümden degil insanlık hali'' diyebiliyor ama sanırım kimse eşi/sevgilisi eskisinin adıyla seslense ne düsünecegi konusunda pek empati kurmamış.

benim agzımdan kaçsa, insan kendini bildiginden unutamamakla alakası olmadıgından emin olurdum ama sevgilimin agzından kaçsa; ne kadar rahat,ne kadar güvendigim bir ilişki olsa da ''bi dakka ya bu ne şimdi?'' diye düşünürdüm.

o yüzden biz ne desek boş galiba, bunun cevabını fazla sık bogaz etmeden erkek arkadasında aramalısın. tamamen beyinin bir oyunu da olabilir, onu düsündügü bir dönemde oldugu için olabilir ve hatta şu sıralar iletişime geçtigi için bile olabilir.

eger gözü kapalı güveniyorsan, daha önce adını hiç zikretmediyse (filizle olan ilişkisinden örnekler vermediyse mesela) olmustur bi yanlıslık diye üzerinde durmayabilirsin. ama ben yanlıslıkla böyle bir gafta bulunsam, sevgilimin aklında en ufak soru işareti kalmayacak sekilde ona izah eder, içini rahatlatırdım. bu durum hala kafanda soru işaretiyse, sevgilinin ''dilim sürctü ya'' deyip üstünü kapatmaya çalışıp, seni rahatlatmamasından olabilir.

Ya onu dusunmus ya d bilincaltina saglam işlemiş. Bazen babamin adiyla sesleniyorum ben ama nedeni rahatsizligi var uzuluyorum ve kafama takiyorum. Var bir sıkıntı ama ne yonde bilemeyiz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…