Eşle Bütün Planlara Dahil Olan Kayınbirader ve Elti

Zeynep şimdi okudum gelişmeleri bazı yaşadıklarımız benzer sana daha öncede söyledim annemdede oldu böyle durumlar. Benim eşimde derdi kahvaltıya gideriz şuraya sizde gelirsiniz diye. Görümcemde hep derdi birlikte yiyelim edelim gitme birlikte gideriz diye. Sonuna kadar haklısın. Senin hatan gidp eltine dert anlatman ve eşine açıklamaya çalışmak olmuş. Bak bayram tatillerinde kayınvalidem diyorki heo birlikte köye gidicekmişiz hemde bizim arabayla görümcemle. Kalkıp ona desem ki başbaşa gitmek istiyorum bilmem ne nolur biliyormusun kanarya bizi istemiyor sevmiyor kocası laf geçiremiyor. Eşimede dert anlatmak yerine “ yani birlikte yiyemiyormuyux hamburger, belki başka plan yapıcaz tarzı konuştum hem. Bazen bana kızdı bazen tamam dikkat ederim dedi ama bunu dışarı yansıtmadım. Eşinle asla iletişime geçme şuanlık umursama ama bana kalırsa eltini ara. Sakince konuş de ki “ söylediklerimi yetiştirmişsin abla biyandan da iyi oldu boşanma kararını düşünüyorum bana yol göstermiş oldun boşanırsak sebebi sizsiniz :) anlat kendini haklı çıkar tek isteğim ikinci balayıydı sayenizde duymadığın laf kalmadı belkide son konuşmamızdır ondan aradım falan de. Gitsin kocasına yetiştirsin kocasıda kardeşine tutuşurlar
Ya onlar 2 3 kez boşancaz dediler evden giden hiç olmadı ama. O sıralarda kayınpeder eltimin annesini aramış kadın bildiklerini söylemiş ben kızımı ezdirmem falan diye. Adam da al kızını başına çal torunumu vermicem size benm yüksek yerlerde tanıdıklarım var vs muhabbeti yapmış çok kötü şeylerdi gelinle kaynana kayınpeder herkes küstü yalaka malaka dediler birsürü laf. Şimdi o barıştı onlarla ama eşi hla kızın annesi ile görüşmüyor falan. Böyle durumları. Yani ben arayıp dediğinizi söylesem de o ayy yazık demez nolcak ben de boşanıcam dedim boşanmadım bak der. bizimle ne alakası var der davet etti biz de gelelim dedik der. Üstüne alınmaz hatta senin için siz yalnız gidin diye anlattım bile der. Ki onlar yüzünden bu raddeye gelmedik bence eşim sebep oldu bu olanlara

Ya onlar 2 3 kez boşancaz dediler evden giden hiç olmadı ama. O sıralarda kayınpeder eltimin annesini aramış kadın bildiklerini söylemiş ben kızımı ezdirmem falan diye. Adam da al kızını başına çal torunumu vermicem size benm yüksek yerlerde tanıdıklarım var vs muhabbeti yapmış çok kötü şeylerdi gelinle kaynana kayınpeder herkes küstü yalaka malaka dediler birsürü laf. Şimdi o barıştı onlarla ama eşi hla kızın annesi ile görüşmüyor falan. Böyle durumları. Yani ben arayıp dediğinizi söylesem de o ayy yazık demez nolcak ben de boşanıcam dedim boşanmadım bak der. bizimle ne alakası var der davet etti biz de gelelim dedik der. Üstüne alınmaz hatta senin için siz yalnız gidin diye anlattım bile der. Ki onlar yüzünden bu raddeye gelmedik bence eşim sebep oldu bu olanlara
Anlıyorum canım nasıl olucak peki yani eşin akıllansa aslında boşancak birşeyde yok neden böyle yapıyorki bizdede oluyordu inan hamburger alıcaz şunlarada söyliyim mi açlarmış derdi pizza alıcaz onlarıda çağırırdı

Bence de olanları içinizde çözmeye çalışın çünkü ben hala evliliğinize kurtarılabilir gözüyle bakıyorum
Eşiniz her konuda sizü manüple ediyor ya bence sizde bu evden gitme konusunda onun üzerine oynayabilirsiniz mesela benim için evden gittiğin gün bizim evliliğimiz için umudum bitti biz artık düzelmeyiz bu şekilde devam edemeyiz deyin
Ve geri adım atma diyen arkadaşlara kesinlikle katılıyorum o seni hizaya sokmaya çalışıyor
Birde ailenle görüşmüyormuş onu yeni okudum gerçekten bu konuda tutulabilir hiç bir yanı yok yani "bende senin ailenle vakit geçiriyorum ya" dese diyemezz.
"Sana evlenmeden önce bu şekilde hayat sürücez" demiş olsa dememişş...eee bu adam kafasında kendini nasıl haklı görebiliyor ki

Anlıyorum canım nasıl olucak peki yani eşin akıllansa aslında boşancak birşeyde yok neden böyle yapıyorki bizdede oluyordu inan hamburger alıcaz şunlarada söyliyim mi açlarmış derdi pizza alıcaz onlarıda çağırırdı
Aile terapisinden başka bir çözüm yok diye düşünüyorum. Kabul etmezse ben yokum. Ben beni bu kadar sallamamasından takmamasından çok rahatsızım. Abimi yada dedemi arayalım desem aramaz istemiyorum der çıkar. Peki sizde de sadece kendi ailesi ile mi planlar hep? sizin ailenizle iletişimi nasıl? Arar mı özel günlerde kandilde vs yada görüşür mü

Aile terapisinden başka bir çözüm yok diye düşünüyorum. Kabul etmezse ben yokum. Ben beni bu kadar sallamamasından takmamasından çok rahatsızım. Abimi yada dedemi arayalım desem aramaz istemiyorum der çıkar. Peki sizde de sadece kendi ailesi ile mi planlar hep? sizin ailenizle iletişimi nasıl? Arar mı özel günlerde kandilde vs yada görüşür mü
Gideriz canım biz arada uğrarız eşim aramayı pek sevmez ailesinide aramız ama kendi ailesi kadar da oturmaz bizimkilerle

Valaha ben hep eşitlikçiyim. Benim annemin kardeşimin yüzüne bakmasa bende aynısını onun ailesine yapardım. Sizin yanlısınız o aılenızle görusmezken onun aılesıyle Mıc Mıc olmanız bence. Aılenız naptı kı gorusmuyor. Eşiniz çok pasif. Abisi bayaa sindirmiş onu.

Anne babalar görev icabıydı zaten. Ama onun kardeşi varsa benm de var o seviyo da biz sevmiyo muyuz kardeşimizi. Ben onun için giderdim ama benm abime gelmeyince örnek gösterirdim bak ben geliyorum sen de gelsen diye. benm zorumla geliyorsan gelme bana zorla bişry yaptıramazsın oldu. Onun zoru değil onun için giderdim ama boşunaymış yani Yazık valla yazık empatiden yoksun insanlar
Herkes kardeşinin ailesini sever de. O ailesiyle kardeşiyle istedigi kadar vakit gecırsın, sizi zorlayamaz.Bu sebepten dava açsa hakim ne biçim adamsın sen der. Hadi birlikte günübirlik denize falan gidilirse, sürekli gidilmez. Siz haz etseniz bu durumdan gene kalabalık gidilir. Ama çocuk var. Ayagınıza dolanacak resmen. Eşiniz çok yanlış yapıyor. Kocaman adam. Bence eltiyi falan aramayın. Bekleyin bakalım. Ama onu da bir güzel doldurdular zaten.

Bütün sayfaları okudum. Zeynep sen bu adama fazlasın. Belli ki sen kendi ayakları üstünde duran, insanlarla nasıl iletişim kurulacağını bilen, eş nerede durur aile nerede durur bilen, hayattan zevk almak isteyen bir insansın. Bu adama "canım kocam, canım kocamın abisi, canım eltim, canım yeğenimiz" tarzı bir kadın lazımmış. Konuyu tatil konusu olmaktan çıkar konuşurken. Konu çok daha karışık. Güzel bir hayatın nasıl yaşanması gerektiğine dair farklı düşünceleriniz var ikinizin. Eşinizde ciddi bir büyüyememe, birey olamama sıkıntısı var. Evlilik terapisine gelmeye razı olursa bir şans daha verip durumu gözlemleyin. Razı olmazsa mutluluklar dileyip ayrılırsınız.

Altın konusunda da bir avukata danışın. Yasal olarak ne yapılabilir yol göstersin size.

Valaha ben hep eşitlikçiyim. Benim annemin kardeşimin yüzüne bakmasa bende aynısını onun ailesine yapardım. Sizin yanlısınız o aılenızle görusmezken onun aılesıyle Mıc Mıc olmanız bence. Aılenız naptı kı gorusmuyor. Eşiniz çok pasif. Abisi bayaa sindirmiş onu.
Görüşmüyor değil anne babayı eşit ziyaret ediyoruz bi hafta benmkilere bi hafta onunkilere. Ama abimle görüştüremiyorum asla. Abim ilçede yaşıyor yol üstü evinin önünden geçiyoduk bi pazar gezerken. Dönerken bi kahve içelim dedim bütün gün surat astı dönerken de yoruldum uğramayalım dedi. ama sorunca o yüzden asmamış niye astın diyorum cevabı yok. Anneannem dedem var benm o kendininkini de çok nadir arar hastaysa falan. ama benim büyüklerimi hiç aramaz. Eşimin memleketlerinde deprem oldu dayım aradı beni geçmiş olsun diye o kadar düşüncelidir ama telefonu eşime veremedim. sağolsun ben konuşmicam selamlar dedi içeri gitti. O kendi akrabalarını da dediğim gibi az arar varsa yoksa abisi işte.

Doğrusu da bu zaten kısasa kısas yapıcaksın diğer türlüsü yani sizin ailenizle görüşmemesini kabullendiğinizde kendi kendinize ailenizi değersizleştirmiş oluyorsunuz.Konu sahibi birde eşine senin hatırın için gidiyorum ailene gibi bişiler söylemiş ona o şekilde değil kafasına kaka kaka söyliyeceksin başka türlüsünü anlamaz o aslında sevmiyorum ailenle görüşmeyi istemiyorum ama gecen sen benimle bizimkilere geldiğin için geliyorum diyeceksin.

Bütün sayfaları okudum. Zeynep sen bu adama fazlasın. Belli ki sen kendi ayakları üstünde duran, insanlarla nasıl iletişim kurulacağını bilen, eş nerede durur aile nerede durur bilen, hayattan zevk almak isteyen bir insansın. Bu adama "canım kocam, canım kocamın abisi, canım eltim, canım yeğenimiz" tarzı bir kadın lazımmış. Konuyu tatil konusu olmaktan çıkar konuşurken. Konu çok daha karışık. Güzel bir hayatın nasıl yaşanması gerektiğine dair farklı düşünceleriniz var ikinizin. Eşinizde ciddi bir büyüyememe, birey olamama sıkıntısı var. Evlilik terapisine gelmeye razı olursa bir şans daha verip durumu gözlemleyin. Razı olmazsa mutluluklar dileyip ayrılırsınız.

Altın konusunda da bir avukata danışın. Yasal olarak ne yapılabilir yol göstersin size.
Ben de böyle düşünüyorum terapi alırken de bir süre ayrı yaşayalım ikimiz de terapilere gidelim bir faydası olursa tekrar bir araya geliriz. Ama yok terapiyi kabul etmezse en azından çocuğum yok bi çocuğun vebaline girmem ilerde de aynı sıkıntılar olur. ben hep haksızım siyaha siyah desem mantıklı bi şekilde açıklasam bak bu gri bu beyaz bak bu da siyah diye tek tek çocuğa anlatır gibi anlatsam da hep sen haklısın zaten diyecek. o yüzden başka hal çarem kalmadı

Doğrusu da bu zaten kısasa kısas yapıcaksın diğer türlüsü yani sizin ailenizle görüşmemesini kabullendiğinizde kendi kendinize ailenizi değersizleştirmiş oluyorsunuz.Konu sahibi birde eşine senin hatırın için gidiyorum ailene gibi bişiler söylemiş ona o şekilde değil kafasına kaka kaka söyliyeceksin başka türlüsünü anlamaz o aslında sevmiyorum ailenle görüşmeyi istemiyorum ama gecen sen benimle bizimkilere geldiğin için geliyorum diyeceksin.
Yok yok herşeyi denedim yok. İyilikle konuştum olmadı ben sevmiyorum gitmek istemiyorum yüz göz ediyorsun dedim gelmek zorunda değilsin dedi o yüzden 2 3 aydır hiç gitmiyodum zaten onlara. Ancak kayınvalidede karşılaşıyoduk. İşte bi anda süpriz bir tatil çıktı😒 millet karısına hakikaten süpriz tatil planlar bizimki abisine planlıyo

Kesinlikle öyle. Ben eşimle anneme o hafta gittiysem diger hafta kv ye giderim. Herşey eşit olmalı. Ama kardeş konusunda eşim kız kardeşimi çok seviyor, araları iyi. Kız kardeşimle kendi kardeşiyle görüştügünden daha çok görüşüyor.Ben onun kardeşini çağırdım, gel kal falan diye. Eşime de söyledim de şey böyle o daha soguk gibi.Mesela biz oturmaya gidince hep odasında olur, çıkar selam verir o kadar.

Yok yok herşeyi denedim yok. İyilikle konuştum olmadı ben sevmiyorum gitmek istemiyorum yüz göz ediyorsun dedim gelmek zorunda değilsin dedi o yüzden 2 3 aydır hiç gitmiyodum zaten onlara. Ancak kayınvalidede karşılaşıyoduk. İşte bi anda süpriz bir tatil çıktı😒 millet karısına hakikaten süpriz tatil planlar bizimki abisine planlıyo
Bence tamamen aile yapısından kaynaklanıyor bir de eltiniz herşeye tamam demiş sizdende onu bekliyorlar

Görüşmüyor değil anne babayı eşit ziyaret ediyoruz bi hafta benmkilere bi hafta onunkilere. Ama abimle görüştüremiyorum asla. Abim ilçede yaşıyor yol üstü evinin önünden geçiyoduk bi pazar gezerken. Dönerken bi kahve içelim dedim bütün gün surat astı dönerken de yoruldum uğramayalım dedi. ama sorunca o yüzden asmamış niye astın diyorum cevabı yok. Anneannem dedem var benm o kendininkini de çok nadir arar hastaysa falan. ama benim büyüklerimi hiç aramaz. Eşimin memleketlerinde deprem oldu dayım aradı beni geçmiş olsun diye o kadar düşüncelidir ama telefonu eşime veremedim. sağolsun ben konuşmicam selamlar dedi içeri gitti. O kendi akrabalarını da dediğim gibi az arar varsa yoksa abisi işte.
Vallahi okudukça başıma ağrılar giriyor benim. Hem abici hem saygısız. Adam hamburger yemeye abisini peşine takmaya çalışıyor da siz abime kahve içmeye gidelim diyince surat asıyor. Eşiniz ıslak odunla dövülesi bir adam. Kusura bakmayın.

Bakın yukarda bir üye yazmıştı, işin sihri sizin dahil olmanız o aile buluşmalarına. Siz ayrılsanız bundan, davet bile edilmez, ya da kendi bi plan yapıp ulu abisi ve yengesini çağıramaz. İyi ki çocuğunuz yok. Yani aklıma bu tarz anlaşmazlıklarınızda çocuğu alırım sen git diyeceği geldi.

Bence tamamen aile yapısından kaynaklanıyor bir de eltiniz herşeye tamam demiş sizdende onu bekliyorlar
Evet ona yeterki gezmek olsun gerisi mühim değil. Eltimin kendi yaşıtı arkadaşları var çocukları olan onunla tatil planlayamaz çünkü kocası arkadaşının kocasını sevmiyo. Kaynımın arkadaşları var yine yaşıtları samimi gçrüşüyorlar onlarla da planlayabilirler bence. Bizim tatili duyunca aa çok mantıklı biz de bişey planlayalım diyebilirlerdi. Ama yok bize yapışırlar illa

Vallahi okudukça başıma ağrılar giriyor benim. Hem abici hem saygısız. Adam hamburger yemeye abisini peşine takmaya çalışıyor da siz abime kahve içmeye gidelim diyince surat asıyor. Eşiniz ıslak odunla dövülesi bir adam. Kusura bakmayın.

Bakın yukarda bir üye yazmıştı, işin sihri sizin dahil olmanız o aile buluşmalarına. Siz ayrılsanız bundan, davet bile edilmez, ya da kendi bi plan yapıp ulu abisi ve yengesini çağıramaz. İyi ki çocuğunuz yok. Yani aklıma bu tarz anlaşmazlıklarınızda çocuğu alırım sen git diyeceği geldi.
Alamazlar bi anneden çocuğu ama çok baş ağrıtırlar. Çocuk onları görünce farklı bi tip olur benmle farklı. Doldururlar bana karşı. Ohoo. Çocuğu Allah bilip de vermedi heralde

Amacim eltiyi yada kayinbiraderi savunmak degil ama niye onlara suc atiyorsunuz onlarin emrivaki yaptigina dair tek bi sey yazmamissiniz esinizin onlara teklif ettigini acikca belirtmissiniz onlarda daveti kabul etmisler diye niye suc onlara yikiliyor ben anlayamadim. Sorun tamamen esinizde hic teklif etmemeliydi haa onlar kendiliginden sizin plana dahil olmak isteseler o zmn da onlari geri puskurtmeli uygun bi dille basbasa gitmek istediginizi belirtmeliydi... hamburgerciye giderken bile adam abiyle yengeyi davet etmek istiyo, her aninda abisiyle yengeyi yaninda gormek istiyo sorun tamamen esinizde.. bnm esimde asiri ailecidir ayrica kayinbiraderimle ortak is yapiyolar, ailesiyle hergun gorustugu halde aksamlari bile telefonlasirlar ama pazar gezmelerimize, tatillerimize, gunubirlik gezilere asla ailesini dahil etmez, tatillerini bana ve cocugumuza ayirir bunun bilincindedir.

Amacim eltiyi yada kayinbiraderi savunmak degil ama niye onlara suc atiyorsunuz onlarin emrivaki yaptigina dair tek bi sey yazmamissiniz esinizin onlara teklif ettigini acikca belirtmissiniz onlarda daveti kabul etmisler diye niye suc onlara yikiliyor ben anlayamadim. Sorun tamamen esinizde hic teklif etmemeliydi haa onlar kendiliginden sizin plana dahil olmak isteseler o zmn da onlari geri puskurtmeli uygun bi dille basbasa gitmek istediginizi belirtmeliydi... hamburgerciye giderken bile adam abiyle yengeyi davet etmek istiyo, her aninda abisiyle yengeyi yaninda gormek istiyo sorun tamamen esinizde.. bnm esimde asiri ailecidir ayrica kayinbiraderimle ortak is yapiyolar, ailesiyle hergun gorustugu halde aksamlari bile telefonlasirlar ama pazar gezmelerimize, tatillerimize, gunubirlik gezilere asla ailesini dahil etmez, tatillerini bana ve cocugumuza ayirir bunun bilincindedir.

Sorun eşte
Ama zeynep eltiyi aramış, konuyu açmış, açıkca istemediğini söylemiş
Elti azıcık insan olsa, gururlu olsa o konuşmayı yaptıktan sonra gitmekten vazgeçerdi. Ama elti ne yapmış? Hem kendi kocasına hem zeynebin kocasına koşa koşa yetiştirmiş konuşmayı. Üstelik telefonda da zeynep e hiç haberi yokmuş gibi davranmış. Tam numaracı. Hem de ispiyoncu ezik bir tip.

Asıl suçlu koca. Ama elti ve kocası da pürüpak masum değil.

Yok yok ben artk eltiyi falan suçlamıyorum suçlasam eşimle boşanmayı düşünmem. Konuyu açtığımda eşim 'onlar da gelmek ister mecbur hayır dersem sıkıntı çıkar daha önce de benzer şeyler oldu sen bilmiyosun trip attı bana çok sıkıntı yaşattı vs'demişti sonradan öğrendim ki kendisi davet etmiş zaten. O yüzden eltimin kaynımın sadece düşüncesizliği var. Bi de bugüne kadar benm eşime de birsürü laf etti darıldı kayınvalidemin de çok arkasından konuştu ama ben gidip yetiştirmedim kimseye. Böyle bir yanlışı var iyi niyetli insan kocasına gidip biz ailecek tatil yapsak onlar da yeni evli zaten der kötü niyetliyse zeynep size yapışık ikiz gibiler dedi der😂

Back
X