- Konu Sahibi eftalya0732
Zeynep bak senin için ne buldum 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aileniz de öngörebilirdi aslında bunu.Hem fikirim o zamanlar güzel gazımı aldılar hep böyle olcak değil herkes ailesini kuruyo elbet bir maaş sistemi olur vsler.
Bizim kv ye anne diyodu çocuk o zaman yeni konuşmaya başlamış tabi 1 2 kelime çıkıyo biri anne. bana anne dedi diye seviniyolardı. Çarpık aile ilişkisi. Ben çok söyledim eşime ben olsam alınırım amcam diye sev falan derim dedim. Bzde öyle değil kardeşime de kızım diyorum ben bz öyle alıştık diyodu. Harbiden öyle liseli kardeşine kızım diyo
Ben de öngördüm ailem de. Çok konuştuk o zamanlar. O adam despot olmasa işinde gücünde olmaz hovarda olurdu çocuklar , e tamam aile önemli ama bak karıştırmıcam diye söz verdi kv hiç bir düğün alışverişine gelmiyo demekki sözünü tutcak, e bu kumarbaz değil alkolik değil bu fix muhabbet zaten, ailesi sıkıntılı olunca aile olmayı bizden öğrenir göre göre vs. e o zamanlar çok kibardı öğrenmeye açıktı. O nişan atma muhabbeti hariç. Sonrasında konuşmaları da o kadar düzgündü ki. Anlayıp hak veriyordu kabul ediyodu çözümleri. Okumuş eşim ama ufkunu açamamış. Evlenince de o eski aile geleneğini sürdürmeye başladı benceAileniz de öngörebilirdi aslında bunu.
Madem öyle abi biye geçmemiş maaş almaya?
Geçmişe yönelik konuşmak faydasız belki ama eğitim almış, kendi işini gücünü kurmuş kadınlar ailesinin güdümünde olan "adamlarla" evlenmesin en azından. Çünkü hepsi birbirine bağlı yaşadıklarınizın. Bu evlilikten sağlıklı bir ilişki çıkmaz, terapi de ise yaramaz eşiniz kafasında ki birine.
O çok iyiydi hep baştan beri hiç sıkıntı olmadıÇok leş bir aile yaşantısı ya çekilecek gibi değil. Sordular mı bilmiyorum ama cinsel hayatınızda sorun var mı? Yani ilişkide de sorun varsa hepten kaç diyeceğim ona göre:)
Genelde kadınların "evlenince değişir" düşüncesi sizin nişanlınız da varmış :)Ben de öngördüm ailem de. Çok konuştuk o zamanlar. O adam despot olmasa işinde gücünde olmaz hovarda olurdu çocuklar , e tamam aile önemli ama bak karıştırmıcam diye söz verdi kv hiç bir düğün alışverişine gelmiyo demekki sözünü tutcak, e bu kumarbaz değil alkolik değil bu fix muhabbet zaten, ailesi sıkıntılı olunca aile olmayı bizden öğrenir göre göre vs. e o zamanlar çok kibardı öğrenmeye açıktı. O nişan atma muhabbeti hariç. Sonrasında konuşmaları da o kadar düzgündü ki. Anlayıp hak veriyordu kabul ediyodu çözümleri. Okumuş eşim ama ufkunu açamamış. Evlenince de o eski aile geleneğini sürdürmeye başladı bence
Bn de öyle düşündüm evlenince aile olmayı öğrenir gördüğü aile bu, bizimkileri göre göre öğrenir vs diye. Hata üstüne hataGenelde kadınların "evlenince değişir" düşüncesi sizin nişanlınız da varmış :)
Ay mükemmel bi söz ah ah diye duvarlara vurasım var kafamı
En başından beri ben de öyle düşünüyorum.Son yazdıklarını okuduktan sonra eşin cok aciz geldi gözüme. Düzenli belirli bir geliri yok. Aileden rest yerse dımdızlak ortada. Su çalma muhabbeti falan da tuzu biberi oldu.
Kasa agbinin kontrolünde bu sebeple ona her manada ekonomik, duygusal vs bagimli. Onun istediği gibi olmak zorunda çünkü ayri ve özerk bir yasam kuracak meziyetlere imkanlara sahip degil. Tatil bile yapamayacaksam niye evlendim ki ben der insan. Çocugun da yokken cok iyi düşün devam etme kararini.
Çözüm terapi degil cozum bu adamin bu yasa gelinceye kadar kendini gelistirmemis olmasi. Ne okumus ? Nerelerde çalışmış? Var mi kendine çizdiği bir yol?
Siz bakmayın onun erkek olduğuna.
Böyle tipler parayı çok sever, korkaktır. Rahatını bozmamak için evliliğini de bozar. Çünkü onlara kadın çoktur. Ama paranın gücü neredeyse orada yer alırlar.
Gerçeklerle yüzleşmekten de korktuğu için terapiyi reddeder.
O yüzden onu en hassas yerinden yani parasından vurabilirsiniz.
Takılar ve hakkınız olan ne varsa hepsini alın ona bırakmayın.
Hem fikirim yok. Zaten o aciz göründükçe ben de saygımı yitirdim. Beni o kadar önemsiz gören insan, bana bile gelip kendi isteğini söyleyemedi ya ben abimlerle gitmek istiyorum diyemedi. Öyle alışmış ki iş çevirmeye kendini dinleyen kimse olmamış kendi de dinlemeyi bilmiyo, beni zeynep de dinlemez diyip açıklamıyo da ya herro ya merro. Babadan abiden ne gördüyse onu yapıyo onların evliliklerini yaşatıyo bana. Onu çok uyarmışlar siz yapamazsınız bak diye aramızdaki farkları ona da söylemişler. Ama ben değişmedim evlenmeden önce de böyleydim. yok 3 sene sevgiliyken uyum sağlayan insan evlenip aile olunca uyamadı. Biz sevgiliyken yine ailesi ile tanışıktık ama sorunlarını bana yansıtmazdı. Ne abisi ne babası ne annesi bu kadar önemsemezdi. Annesi arardı yemeğe gelmiyo musun diye anne Zeynebin doğum günü dedim ya sabah onu yalnız bırakıp sizle yemek yicek halim yok diye terslerdi. Evet kültürel fark kendi ayağının üstünde durma muhabbeti vs ama bu iş ciddiye bindi aileler tanıştı nişan oldu bu adam özüne döndü ben bunu anladım bu evliliktenSon yazdıklarını okuduktan sonra eşin cok aciz geldi gözüme. Düzenli belirli bir geliri yok. Aileden rest yerse dımdızlak ortada. Su çalma muhabbeti falan da tuzu biberi oldu.
Kasa agbinin kontrolünde bu sebeple ona her manada ekonomik, duygusal vs bagimli. Onun istediği gibi olmak zorunda çünkü ayri ve özerk bir yasam kuracak meziyetlere imkanlara sahip degil. Tatil bile yapamayacaksam niye evlendim ki ben der insan. Çocugun da yokken cok iyi düşün devam etme kararini.
Çözüm terapi degil cozum bu adamin bu yasa gelinceye kadar kendini gelistirmemis olmasi. Ne okumus ? Nerelerde çalışmış? Var mi kendine çizdiği bir yol?
Cunku bilinc alti devreye girdi, evlenince cocuklukta be gormusse onu taklit ediyorHem fikirim yok. Zaten o aciz göründükçe ben de saygımı yitirdim. Beni o kadar önemsiz gören insan, bana bile gelip kendi isteğini söyleyemedi ya ben abimlerle gitmek istiyorum diyemedi. Öyle alışmış ki iş çevirmeye kendini dinleyen kimse olmamış kendi de dinlemeyi bilmiyo, beni zeynep de dinlemez diyip açıklamıyo da ya herro ya merro. Babadan abiden ne gördüyse onu yapıyo onların evliliklerini yaşatıyo bana. Onu çok uyarmışlar siz yapamazsınız bak diye aramızdaki farkları ona da söylemişler. Ama ben değişmedim evlenmeden önce de böyleydim. yok 3 sene sevgiliyken uyum sağlayan insan evlenip aile olunca uyamadı. Biz sevgiliyken yine ailesi ile tanışıktık ama sorunlarını bana yansıtmazdı. Ne abisi ne babası ne annesi bu kadar önemsemezdi. Annesi arardı yemeğe gelmiyo musun diye anne Zeynebin doğum günü dedim ya sabah onu yalnız bırakıp sizle yemek yicek halim yok diye terslerdi. Evet kültürel fark kendi ayağının üstünde durma muhabbeti vs ama bu iş ciddiye bindi aileler tanıştı nişan oldu bu adam özüne döndü ben bunu anladım bu evlilikten
Altın muhabbetinden geldik nişan atmaya. Babam ne düşünüyosunuz bzde aslında siz ne yakıştırırsanız onu takın derler ama bi konuşalım istedik dedi. Kv 3 bilezik takcam birini zaten nişanda taktım dedi. Aralarda konuşmalar var özet geçiyorum. Dul biri evlense daha çok takarlar benim kızımın bileziği kolunda mesleği var altın yumurtlayan kaz o gibi bişey dedi. Kv de de yumurtluyosa yumurtluyo bana mı yumurtluyo dedi. Babam sinirlendi tabi. Babası da tamam yeter çocuklar kendi arasında konuşsun anlaşsınlar dedi. Babam da çocuğun maaşı yok kendi mi alcak bilezikleri siz alcaksınız onları kendi aralarında germeye gerek yok dedi. Babası da babama siz bilirsiniz... Bey bu çocuklar 3 senedir geziyo bi altın meselesinden bozcaksanız da siz bilirsiniz dedi. Ben de o sıra araya girdim ya çok yanlış anlaşılmalar oluyo farklı kültürlerden sanırım bence daha fazla germeyelim daha sakin konuşalım dedim. Sonra herkes bana baktı bunlar daha sonra konuşuruz diyip kalktılar. Sonra arabada ne konuşukduysa benm hakkımda 1 saat sonra bi aradı eşim sen nasıl karışırsın büyüklere sen ne sesini çıkarıyorsun şimdi bana zeynep ne karışıyo bizim lafımıza dicekler vs dedi ve ilk küfrü orda geldi.bu arada ben konuşmaya fırsat bulamadan nişanı atıyorum bitti dedi. Canıma minnet dedim. 2 gün sonra aradı konuştu özürler mözürler istemiyorum dedim. 1 süre sonra sonra bida. 1 süre sonra ben ameliyat olmuştum geçmiş olsuna geldi babamlarla konuştu sonra özürler bilmem neler. Yaklaşık 1 ay sonra barıştık sanırım
Valla sözü hoş değil de şimdi o yüzden mi abisinin sözünden çıkmıyo bu çocukBabanin altin muhabbeti hic olmamış. Heleki DUL KADINA bile lafı çok çirkin. Bir kadın dul değilse meslegi ve kendisi dahami değerli oluyormus. bak seni dul kadın olarak vermemis ama yinede kıymeti olmamiş. Kuzenim 2.evliliğini yapti kaynanasi kuzenime kınagecesi ,havuzbaşi düğün ,7 tane bilezik yapti , istedigi semtten ev aldı. Senin yaşadıgın problemleride hiç yaşamadı.
Valla sözü hoş değil de şimdi o yüzden mi abisinin sözünden çıkmıyo bu çocukinsan fabrika sahibi ve 60 çalışanım var diyorsa oğluna da düğünde 3 bilezik yapmaz be arkadaşım. Eltime de 2 bilezik takmışlar
doğru işte 2. Evlilikte 7 bilezik takmışlar bak bunların bu parayla hava atan tavurları içinde 3 bilezik olması normal mi? Parayla saadet olmaz ama para ile bağımsızlık olur i. Babam düzgün konuştu demiyorum zaten ben farkındaysan. bence bu kadar paranın içinde maaş vermiyosa oğullarının üzerine ev araba hiç bişey yapmıyosa e düğünde de altın yapmıyosa. Bunun tek bi sebebi olur kendimize bağlayalım. Ev mi alcaklar bize sorsunlar. Araba mı alcaklar bize sorsunlar. Tek amaç budur.
Ben birinci ikinci evlilik demiyorum farkındaysan. Önemli olan evlilik. Babam yada onun ailesi yüzünden nişanı attık demiyorum. Ben orda eşimden gel 2 bilezik de biz alırız kendimize hallederiz demesini beklerken sen nasıl konuşursun büyüklerin lafına girip de diyip küfretmesine takılıyorum. Her kafa farklı çalışıyoBabanin altin muhabbeti hic olmamış. Heleki DUL KADINA bile lafı çok çirkin. Bir kadın dul değilse meslegi ve kendisi dahami değerli oluyormus. bak seni dul kadın olarak vermemis ama yinede kıymeti olmamiş. Kuzenim 2.evliliğini yapti kaynanasi kuzenime kınagecesi ,havuzbaşi düğün ,7 tane bilezik yapti , istedigi semtten ev aldı. Senin yaşadıgın problemleride hiç yaşamadı.
Bizde de zaten normalde konuşulmaz ama siz hiç 2 bilezik takılan düğün gördünüz mü? Ayıplanır diyip sahte bilezik takardı eskiden durumu olmayanlar. Böyle çocuğuna değer verenler ne kadara yetiyorsa gücü, varsa takar ama başka şeylerle telafi eder iyi davranması yeter bi arayıp ne lazım diye sorması yeter. Bize nişanda da isteme öncesi de ne ben ne ailem bişey lazım mı naptınız diye sorulmadı bile. Neyse ya arkadaş baydım konu altın değil konu kocam kocamEş ve es ailesiyle alakalı zaten fazla konusmaya gerek yok zaten 5 para etmezler. Ben sadece insanlarin yaşanmışliklariyla etiketlenmesini ve değer biçilmesini doğru bulnadigimi yazdim. Artik toplum olarak bunu aşmaliyız. Birde taki pazarliğinıda dogru bulmuyorum. zengin fakir gönülden geçen herzaman benim icin daha kıymetli. Biz 38 kuzeniz hicbirimizin evliliklerinde takı konuşulmadı. Kuzenimede 7 bilezik takıldi ama o istemedi eş ailesi içinden geleni yaptı.
Hiç bişey yok içim bi ferahlayana kadar hiç bir şey yapmicam. Avuç avuç saçım dökülüyo sinirden stresten 5 gündür önce bi düzelmem lazım.Bi ses hareket varmı seninkinden ne yapmayı düşünüyosun bundan sonra