Eşle Bütün Planlara Dahil Olan Kayınbirader ve Elti

Her ne kadar normal de gelse bu yaşantıları onlara, insan yine de bi geri çekilir, yuva yıkılıyor insan olan vebal almaktan kaçınır. Umurlarında değil, kocan anlayacak ama geç olacak.
Anlamaz böyleleri. Yaşı küçük saf bir kadın bulur evlendirirler.

Peki aile konusunu geçtim de, siz sevgiliyken hiç mi bu adamın herhangi bir konuda olayları çarpıttığını, saçma sapan yerlere çektiğini, alınganlığını farketmedin, ne ne ayak ya demedin:)
Ortak iş yaparsın, her gün yüzyüze bakarsın, kardeşsin tamam da, tatile gidersem çağırmak zorundayım ayıp olur nedir, nasıl bir mantıktır bu kadar kişi toplandık anlayamadık vallahi.

Bir de sana vasıfsız muamelesi yapması hoş değil hani tatil matil yok sana diyerek sanki tatili o lütfeder ve o elinden alırmış gibi. “Evimize giremezsin. Tatil yok sana.” aslan terbiyecisi gibi elinde kırbacı eksik.
Nişanı atmıslar bir kez.
Fark etmıs yanı.

Evet der zeynep. Annemde başbaşa pikniğe gitmek istemişti babamla ama babam sen benim kardeşimi istemiyorsun sevmiyorsun senin yüzündne kardeşlermle de gidemiyorum dedi. Söylemek istediklerinizi yüzyüzeyken anlatamıyorsanız bu sana son anlatışım diyip yazılı anlatsanız ?
Yazılı daha kötü oluyor. Bi kere böyle küstü yine saçma bişeyden yazı bıraktım sabah tezgahta görsün diye. Almış yırtmış atmış aynı devam etti küslüğüne. Sonra canı istedi geldi konuştu barıştı

Konunuzu takipteyim Zeynep hanım
terapi terapi diyorsunuz da bu adamın gideceği en fazla 1 2 sonra gitmez
onun ilesinde birinin kafasına sağlam dankkk ettirmesi lazım napıyorsun sen diye
Allah hakkınızda hayırlı olanını versin
Amin ama ben yüzde yüz eminim aile ile ilgili problemli olduğu ve çocukluğunun kötü geçtiğine. Çoğu sıkıntının ailesinden kaynaklandığına. Sadece aile terapisi değil birebir terapi ona esas iyi gelicek olan.

Amin ama ben yüzde yüz eminim aile ile ilgili problemli olduğu ve çocukluğunun kötü geçtiğine. Çoğu sıkıntının ailesinden kaynaklandığına. Sadece aile terapisi değil birebir terapi ona esas iyi gelicek olan.
inşallah gider ve alışır
anlar ney doğru ney yanlış

Yazılı daha kötü oluyor. Bi kere böyle küstü yine saçma bişeyden yazı bıraktım sabah tezgahta görsün diye. Almış yırtmış atmış aynı devam etti küslüğüne. Sonra canı istedi geldi konuştu barıştı
Bi şekilde anlatmanız gerekiyor hazır size mesajda atmış. Sen bilirsin ama Zeynep bence şöyle yaz “ sana son kez anlatıyorum genelde anlamıyorsun ama en azından suçlamayı bırakırsın. Biz evliyiz ayrı evimiz var birlikte tatil yapmak birşeyler yemek içmek bizimde hakkımız. Bunda ayıp olcak diye birşey yok. Karınım ben senin arkadamdan iş çeviremezsin milleti tembihleyemezsin. Eltiyi de aradım abla kardeş gibi dertleşmek istedim vs vs. Diye anlatın herşeyi sonunda da iletişim sıkıntınız olduğunu onun sizi kovduğunu tatil bitti dediğini artık istesede onunla biyere gitmiceğinizi yazın sonra kapayın telefonu. İster okusun ister okumasın

Peki aile konusunu geçtim de, siz sevgiliyken hiç mi bu adamın herhangi bir konuda olayları çarpıttığını, saçma sapan yerlere çektiğini, alınganlığını farketmedin, ne ne ayak ya demedin:)
Ortak iş yaparsın, her gün yüzyüze bakarsın, kardeşsin tamam da, tatile gidersem çağırmak zorundayım ayıp olur nedir, nasıl bir mantıktır bu kadar kişi toplandık anlayamadık vallahi.

Bir de sana vasıfsız muamelesi yapması hoş değil hani tatil matil yok sana diyerek sanki tatili o lütfeder ve o elinden alırmış gibi. “Evimize giremezsin. Tatil yok sana.” aslan terbiyecisi gibi elinde kırbacı eksik.
Ya sevgiliyken böyle bi tatil planladık biz sonra hatırladığım kadarıyla laf arası abimler de oraya gelcek dedi. Takılır mıyız aynı otele alalım mı dedi. Ben de saçmalama dedim bitti konu. Nasıl halletti ne dedi de o tatilde aynı ilçede 1 kez bile görüşmek istemeden tatili geçirdi bilmiyorum. Tabi o zaman yeğeni yoktu. Yine sevgili iken pazarları biz takılırdık hiç abisini çağırdığını bilmem. Zaten kendi de diyo ben kızım doğana kadar onlara 1 yada 2 kez gittim falan diye. Küslerdi eltimle bi ara hatta. Nişanlı iken zaten ailesi çok ayıplar etti o yüzden başka konuklarımız vardı tartışacak eltimle de abisi ile de görüşmüyoduk böyle. Çok nadir hadi bi kahve içelim çocuk sevelim derdi. Ne olduysa evlilik sonrası oldu ben de tanıyamamışım belki de.
Nişanlılıkta aileler gerildiğinde ben dik durdum ama o beni suçladı sen ne karışıyosun diye. O zaman b nişan attık işte sonra geldi anladım, hatamı vs düzeldiydi

Akıl verin😔 Ya okuyup duruyorum sürekli. Bu sefer de ben derdimi yazayım dedim. Eşim ve ailesi birlikte çalışıyorlar. Yıllık izinleri yok. Dini bayramlar hariç tatilleri yok. Bir pazar günü tatil. Dolayısıyla hiç bir zaman tatile gidemiyoruz. Malumunuz kurban bayramı uzun olacak. Biz de dedik ki bir karadeniz turu iyi gelir. 1 aydır planlıyoruz otel bakıyoruz vs yani çok heveslendik. Bugün ayaküstü dedi ki abimler de gelse sorun olmaz heralde. Çok eğlenmeyiz yani biz evliyiz birlikte plan yaptık birlikte gitsek dedim. Yok gizleyemezmiş, söylediğinde abisi biz de gelelim dermiş ya onlarla yada gitmicekmişiz. Çözüm sunuyorum hani başbaşa giden çiftleri örnek göstererek söyle bari çok ballandırmadan anlat dedim. Yok sinirlendi iptal bu tatil onlar gelse sen huzursuz edeceksin, onlara gelme de diyemem tatil iptal dedi çıktı işin içinden. Güzel de kavga ettik tabi. 1.5-2 senelik evliyiz 5 senedir de tanışığız. ömür boyu bütün tatillerimize 4 kişi evliymişiz gibi gidemeyiz bizim aile olduğumuzu önce sen kabul et sonra da kabul ettir dedim. Tabi bu ilk vaka olmadığı için. Daha önce de bir pazar denize gidelim deriz onlar da gelmek ister kahvaltıya gitmek isteriz onlar da gelmek ister. Daha önce de bundan dolayı abisi trip atmış da, o alınırmış da, o hep arada kalıyormuş da. Var mı böyle bir olay yaşayan? Ben mi başbaşa kalalım delisiyim ya bilmiyorum😔 40 yılda bir 1 hafta tatil denk gelir ona da oley kayınbirader eltim ve çocukları da geliyo😬 mu demeliydim ne yapmalıydım
Gerçekten çok trajikomik bi durum allah yardımcın olsun ama bu sorunu bence senin değil eşinin halletmesi gerekiyo sen hiç eşinin ailesine bulaşıp aranı bozma bence

Zeynep sen kızım kızım yazdıkça ekrana kusasım geliyor.
Acayip irite oldum. Bu yeğen sevgisi değil. Sanki kendi kızı.
İnsan evliliğinden yeğeni için vazgeçer mi ya.
Akılsızlığına doymasın. Kendi yuvası yıkılırken o çok kıymetlileri hayatına aynen devam ediyor.

Gerçekten basmıyor çünkü önündeki örnek anne, baba, abi, yenge.
Baba despot, karısının kolunu kırmış, anne buna rağmen bu evliliği sürdürüyor. Keza abi ve elti de öyle.
Zeynep'in kocası Zeynep'in tavrını bu yüzden anlayamıyor.
Annem babam hala evli, abim de öyle. Onların eşleri razı da Zeynep neden böyle değil diye şaşkın.
Kafasındaki kadın imajıyla örtüştüremiyor.

Kafasına vura vura anlatmak belki de uğraşmak lazım ama zeynep de bunu yapmak zorunda değil. Ne bileyim ben olsam acaba çabalar mıyım diye düşünüyorum sonra gelip geçecek yılları, belki de boşa gidecek hayatı düşününce anlamsız geliyor

Ya sevgiliyken böyle bi tatil planladık biz sonra hatırladığım kadarıyla laf arası abimler de oraya gelcek dedi. Takılır mıyız aynı otele alalım mı dedi. Ben de saçmalama dedim bitti konu. Nasıl halletti ne dedi de o tatilde aynı ilçede 1 kez bile görüşmek istemeden tatili geçirdi bilmiyorum. Tabi o zaman yeğeni yoktu. Yine sevgili iken pazarları biz takılırdık hiç abisini çağırdığını bilmem. Zaten kendi de diyo ben kızım doğana kadar onlara 1 yada 2 kez gittim falan diye. Küslerdi eltimle bi ara hatta. Nişanlı iken zaten ailesi çok ayıplar etti o yüzden başka konuklarımız vardı tartışacak eltimle de abisi ile de görüşmüyoduk böyle. Çok nadir hadi bi kahve içelim çocuk sevelim derdi. Ne olduysa evlilik sonrası oldu ben de tanıyamamışım belki de.
Nişanlılıkta aileler gerildiğinde ben dik durdum ama o beni suçladı sen ne karışıyosun diye. O zaman b nişan attık işte sonra geldi anladım, hatamı vs düzeldiydi
Nişan atma olayın tam olarak neden ve nasıl oldu? Nasıl barıştınız O mu iknaya çalıştı merak ettim.

Ya bi de bak şimdi aklıma geldi sevgiliyken yine bz bi tartıştık düşünelim vs dedim ben ayrıldık gibiydi. 3 4 gün sonra geldi konuştu barıştık niye aramadın dedi. Ben seni en az 1 hafta hiç aramamaya karar almıştım dedi. Aa ne bi haftası ya bi haftaya merhaba ben sevgilin mi dicektin o kadar nasıl dayancaktın falan dedi. E şimdi biz aynı evin içinde ne bi haftası 2 hafta bile küstüğü oluyo bana.

Gerçekten basmıyor çünkü önündeki örnek anne, baba, abi, yenge.
Baba despot, karısının kolunu kırmış, anne buna rağmen bu evliliği sürdürüyor. Keza abi ve elti de öyle.
Zeynep'in kocası Zeynep'in tavrını bu yüzden anlayamıyor.
Annem babam hala evli, abim de öyle. Onların eşleri razı da Zeynep neden böyle değil diye şaşkın.
Kafasındaki kadın imajıyla örtüştüremiyor.
O yüzden de dikbaşlı deniyor onların ailesinde bana. Ben de hiç kötü olarak düşünmüyorum dikbaşlılığı valla

Ailesi arkasinda durmasin ki tipis tipis geri gelsin.. daha da gidemesin haliyle herseye boyun egsin..
Annemler ilk gittiğinde bu çok uslu akıllı falan dediler o kadsr kibar konuşmuş ki. Sonra anlattılar konuştuklarını e abisi gile çözüm yok, benm çevremle abmle falan görüşmemesi çözüm yok, hiç aramaması huyu buymuşçözüm yok, terapi ona da yok vs vs. ama seviyomuş. Yani çözüm yok onlara da anlatırken dank etti yani biz hiç bişeyi çözememişiz ki dye. Bu hep diyprum ya politikacı gibi ekonomi nasıl sorusuna yol yaptık cevabını almışlar

Bi şekilde anlatmanız gerekiyor hazır size mesajda atmış. Sen bilirsin ama Zeynep bence şöyle yaz “ sana son kez anlatıyorum genelde anlamıyorsun ama en azından suçlamayı bırakırsın. Biz evliyiz ayrı evimiz var birlikte tatil yapmak birşeyler yemek içmek bizimde hakkımız. Bunda ayıp olcak diye birşey yok. Karınım ben senin arkadamdan iş çeviremezsin milleti tembihleyemezsin. Eltiyi de aradım abla kardeş gibi dertleşmek istedim vs vs. Diye anlatın herşeyi sonunda da iletişim sıkıntınız olduğunu onun sizi kovduğunu tatil bitti dediğini artık istesede onunla biyere gitmiceğinizi yazın sonra kapayın telefonu. İster okusun ister okumasın
Ya babamlar diyo ki ister 1 hafta ister 1 ay hiç düşünme hiç bişey yazma o da yazarsa cevap atma bi durun artık bi kafan rahatlasın artık bzm evimizdesin diyo. O yüzden hakikaten biraz durcam sonrasında yazabilirim sizin yazı güzel olmuş

Back
X