Eşleriniz Ev İşine Yardım Ediyor mu?

Ne büyük hayal kırıklığı olmuştur senin için..
Biraz yapmasan eşinin kişisel işlerini filan, alışmaz mı kendi yapmaya??

sonradan öğredim ki kayınvalide öyle alıştırmış biricik oğlu ya başka yok.denedim ama istiyor.yapmadığımda eline mi yapışır diyor kızıyor.kendi haline bıraktım artık olayları.bebeğim olunca azaltıcam yada yapmıcam ama.şimididen söylüyorum alıştır kendini diyorum.bakalım....

bazı analtmış eşim cam siler, toz alır, süpürür vs...

sizinkiler koca ise benim ki ne diye düşünmeye başladım şimdi:S paketlediğim çöpü aşağıya indirmekten acizdir kendisi :SSS

bazı analtmış eşim cam siler, toz alır, süpürür vs...

sizinkiler koca ise benim ki ne diye düşünmeye başladım şimdi:S paketlediğim çöpü aşağıya indirmekten acizdir kendisi :SSS

kıyamammm yeni evlimsn çokmu oldu evlenenlii??ağaç yaşken eğilio benmki ondann yapıo ..yeni evliysen alıştır acıma ama zman geçtyse çok zorr

3 senedir evliyim...

arkadaşlar ciddi misiniz? gerçekten bunları yapıyor mu adamlar?

şoklardayım vallahi...

nerdeeeeee şayet ben şunu yap dersem belki
ama hiç şikayetçi değilim niye dersen en gıcık olduğum ev işini yıktım ona onu yapıyo oda bana yeter.
ÜTÜ ben çok az yaparım çoğunu o yapar sağolsun

aynıyız. kaderimize birlikte ağlayalım arkadaşım gel

Son düzenleme:
3 senedir evliyim...

arkadaşlar ciddi misiniz? gerçekten bunları yapıyor mu adamlar?

şoklardayım vallahi...

canım sen hiç şunu yaparmısın edermisin demedinmi eşine deyince yapmıyormu.kimisinin eli hiç yatkın olmaz ev işlerine falan.benim eşim evlenmeden öncede evde kendi işi kendi yapan birisidr.eltimle aynı evde kalıyorlarmış ve eltimin çocuklarını hep eşim uyutur oyalarmış.ve köydede hep işlerine koşturmuştur.

dedim demez miyim... 'of çok yorgunum,sonra, yorgunum işten geldim,bunaltma' diye karşılık geliyor,fakat o iş hiç yapılmıyor kalkıp ben yapıyorum sonra! bir perde çıkartma takma işini yaptırabildim o da malum hem boyum ondan kısa hem de fıtık var uzanamıyorum...

benim eşim de uzun yıllar yalnız yaşamış aslında. bilir iş yapmayı ama yapmıyor işte... mesela 4 gündür çok ağır gribim, yatıyorum salya sümük... mutfağım çok fena karıştı, geliyor gidiyor, hmm hala bu mutfak böyle mi diyor...ben de kendimi zorlayıp toplamadım işin aslı, ateşim filan vardı yattım hep... elini sürmedi, sadece kendine bir şeyler kızarttı, biraz da bana verdi o kadar... toplamadı bile

mutfakta temiz kap kaşık kalmadı şuan... 2 posta da makinede anca biter, ev desen havada... ben topluyorum o dağıtıyor peşinden... bir koyduğumu da kaldırayım yok...sonra ben haftanın sonuna doğru artık iyice yoruluyorum. giysilerimi bazen dolabın üstüne koyuyorum asmıyorum ütülenecekse filan...hemen bana misilleme yapıyor ben ona bir şey söylediysem 'bana diyene de bak deyip onları gösteriyor. hiç altta kalmaz, hatasını kabul etmez...

canım ben 18aylık evlıyım. benım eşim bekarken bır bardağı dahı yerınden almazmış benım gorevım degıl dıye.evlendık bakıyorum yıyo içiyo yatıyo herşey bana ait kı ben yemek dı ev işiydı hıçbırşey yapmadım.ee okulda kapalı evde 2ay benle bırlıkte.ama bırşey yapmıyor.dedım haıd kalk bana yardım et benım gorevım degılkı dıyo.dedım gorevımı var bunun ben yapmasını bılmıyorum hıçde yapmadım.yok benım annem yaptırmazdı yok ablalarım boyle yapmaz.dedım benımde annem yaptırmazdı beonde yapmadım ıkımızde oturalım hadı.farkındaysan burası bızım evımız.anne şefkatı almak ıstıyorsan eşinin degıl annenın yanına gıt dedım sonra bır baktım evı toplamaya başladı.duşununkı eve perde takılacak adamın dedığı soze bak benım annem ben evde yokken yıkar takardı benım sevmedığımı bılırdı.bende aynısını yapacakmışım .şuan ne dıyor ama ben işten gelmeden at perdelerı gelınce hemen sereyım hayatım.gecen mutfak camının orası ız olmuş yarın camları sıleyım dıyo:) bu arada ben hamıleyım 35 haftalığım doğumada az kaldı bunun avantajlarını yaşıyorum.ama hamile degılkenbıle ederdı yardım yıne o yapardı evımız cok buyuttu tek başına yoruluyordum evı supurur balkonları ve bonya ona aittı bende toz ve sılmesını yapardım.kısacası alıştırın kızlar yoksa bır kere sen bırak olayına gırersenız tmmdır bır daha yapmaz.şimdi ben bıle şaşıyorum ben cekırcek cıtlıyorum tabak ordaysa tıtız kadınlar gıbı hemen tabağı kaldırıyo.bardağı hemen kaldırıyo artık ebnden beklemeden yapıyor.tabı herşeyın zamanı var.adam yorgunkende iş beklenemz.

tabı herşeyın zamanı var.adam yorgunkende iş beklenemz.

haftasonu da aynı ki?

tıraş olur, tıraş köpüğünün kapağı bir yerde, gövdesi bir yerde, tıraş bıçağı bir yerde...tam 1 hafta kaldırmadım onları musluğun yanından bakayım kaldıracak mı diye. yok! kaldırmadı. hiç de rahatsız olmadı

giysilerini çıkarır oturma odasının bir yerinde, çorap bir yerinde, ders kitapları bir yerde, kalemler açık bir yerde... aşırı dağınık...düzensiz...

Son düzenleme:
bu arada hanımlar çocukaile dıye bır site var evlıllık okulu .orda eşlerımıze nasıl davranacağımız evlılığımızı nasıl yoluna sokacağız gıbı şeyler var ve hafta hafta odev verıyolar.mesela ılk odev açıklamaıs var nasıl davranacağız dıye sonra kendınızın hıç sevmedığı huylar.sonrada eşinize yaptırın ve bunları duzeltın dıyo.benım arkadaşta cok işe yaramış bende artık onu takıp edeceğım.bır kaç yazısını okudum ve işe yaradı ınankı kavga etmeden bırşeyelrı yaptıra bılıyorum.

Bizde temizlik eşimin yemek ve çamaşır benim işimdir. Ütüsünü herkes kendisi yapar ama.

canım tatlı dilinle uyar erkeklere ters gıdınce tmm zıtlaşıyorlar.bebeğin varmı bılmıyorum ama .benım arkadaşta bu konuda cok dertlıydı kı o calışan bır bayan ondan gec gelıyor .adam gelıp yatıyordu kadın gelınce yemek dı ekmek al yok couğu okuldan al.duşunku 11 senelık evlı ılk defa bu sene perde takmış kocası.yanı ekmeğı neden almadın deıdğınde eşi buda evımızın ekmeğını babası alır babanın elı ekmek kokmalı demış.ve adam artık ekmek alıyor duşunun.bu gıbı yontemler lazım.

sert dille de olmadı, tatlı dille de olmadı... olacağına dair umudum da kalmadı buradaki yazıları ve kocaları okuduktan sonra :/

Bende altı aylık evliyim...Eşimden erken geldiğim için o gelene kadar yemeği ve masayı hazırlarım...Bir saatlik yemek keyfinden sonra masadan tabakları alır kalkarım yoksa hayatta kalkmaz eşim masadan...Ben tabkları filan sudan geçirirken o kalan malzemeleri taşır mutfağa onları da sudan geçiririm makinaya dizmesi eşime aittir o dizer...Ben tencereleri filan yıkarken o çayımızı demler ya da kahvemizi yapar...Genel temizlikte de bana yardım eder mutlaka..Ben evi süpürürken o siler veya o süpürür ben silerim...İşini bitirince de mutlaka sorar yapabileceğim ne var diye...Bazen ütümüzü yapar bazen bazen de kıyafetlerimizi dizer...Zaten bunlar dışında aldığını mutlaka yerine koyar dağınık bırakmaz pek evimizi...Düzeni seviyoruz İkimizde çalışıyoruz ve haftada bir gün iznimiz var...O yüzden beni fazla yormamaya çalışıyor sağolsun eşim...Bazen de ben hafta içinden yaparım temizliğimizi akşam yemeğimizi o hazırlar temizlikten kurtulduğu için seve seve yapar

sert dille de olmadı, tatlı dille de olmadı... olacağına dair umudum da kalmadı buradaki yazıları ve kocaları okuduktan sonra :/

Eğer insanın içinde yoksa ve bekarken herşeyin önüne gelmesine alıştırıldıysa zor sonradan alıştırmak bence...

yok yok sen hıç merak etme yanı her erkek her şeyı yapacak dıye bır şey yok sneı gayet ıı anlıyorum benım eşşimin aynısıymış.benımde arkadaşalr anlatıyor anlatmayı gec mısafırlıkte kadın oturup adam cayımızı koyuyordu.dedım benım bu adamda iş yok yapmaz ben yandım.ama bakıyor cevresıne yapıyorlar.mesela gecen eve mısafır geldı bılerek dedımkı benım belım ağrıyor cayalrı sen tut.normalde bırı varken hayatta yapmaz.tuttu ve ben hıç yerımden kalkmadım kendısı cay servısı ve pasta servısı yaptı.canım SEN COCUK AİLE SITESINE GIR VE ORAYI TAKIP ET.VE BAZI ŞEYLERI ZAMANA BIRAK.duşunkı ben başlarda nasıl hastayı kıvranıyorum hamıleyım adımımı atamıyorum mutfakda göç gııdyor yhaa adam o mutfagın halını goruyor kalkıpta toplamıyor bıle onuda gectık ee bugun en yıyoruz dıyor ayy delırıdm halıma bakbırde.(bu dedığım ılk hamılelığım henuz 1.5 aylık evlıydı o bebeğim anlındı.) dıyorkı yemek.sınırden o halımle toplamıştım.şuan bakıyorum ben yemeğı yıyorum bazen içerı gecıyorum uzanıyorum bana bırşey demeden bulaşıkalrı makınaya dızmış etrafı toplamış.hıçde yaptım demez.sabır gerektırıyor.

Benim eşim tek çocuk. Evde şehzadeler gibi büyütülmüş. Sigara içtiği dönemlerde onu bile babası alır getirirdi. Markete bile gitmezdi.Eve gelir çoraplarını çıkarır önüne gelen ilk yere fırlatırdı. Suyunu, ıvırını zıvırını benden isterdi hep. Yerinden bile kalkmazdı. Ben evde yoksa bardağı vitrinimden alırdı. Kül tablasını da salonumdan. Nedenin sorduğumda bardakların yerini bilmediğini söylerdi. Tabi görmemek için kör olmak lazım. Neyse zamanla kimi zaman tatlı tatlı, kimi zaman çemkire çemkire değiştirdim birçok alışkanlığını. Artık çoraplarını talim atışları için kullanmıyor. Çamaşırlığa atıyor. Market alışverişine birlikte gidiyoruz ama ekmek vs. gibi şeyleri daha önceleri ben iş çıkışında alırdım. Şimdi elimi sürmüyorum. Arıyorum gelirken o alıyor.Çöplerimi o atıyor. Sofrayı kaldırmama yardım ediyor. Ortalığı toplamama da zaman zaman yardım ediyor ama henüz elinde süpürge yada toz bezi göremedim. 2.bebeğime hamileyim. Balkonlarımı ikidir o yıkıyor.yice ağırlaştığımda hem iş hem temizlik zor olacak yardım edersin herhalde diyorum. Ne demek yaparım tabi diyor.Annesi bile oğlunu tanıyamıyor artık. Bu kadar değişebileceği aklımın ucuna bile gelmezdi ve her geçen gün daha da yapıcı oluyor sağolsun. Zamanla daha da anlayışlı :))

Ne güzel demiş ama... babanın eli ekmek kokmalı...
Bunun üzerine devamlı almıştır adam artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…