Esleriniz ve kavgalariniz

Evet bir buyuk sorunumuz da bu mesela.. su ara tuttursu cocuk diye. Ben korunuyorum o bilmiyo. Gecen ailesinin yaninda gidelim kan ver bi dedi. Kas goz yapmama ragmen konuyu acti iyice. Tanidigindan bahsetti. Sinirlendim ya bunu evde.soyleyemiyomusun ne gerek var suan deidm. Kaynanam falan basladi ayip degil ki diye. Cocuk gibi utandigimi dusunduler. Bu utanma degil ki nefret ederim bole seylerin konusulmasindan. Ve tepkilerinden anladim ki detayli konusulmus once belli ki..... uzatmadim o an uzatsam benim basim agriycak cunku. Esim de var bunun sacma sapan tripleri diyo. Daha bir kere ailem bana cocuk yapmiyomusunuz dememistir. Bilir tepkimi cunku. Ama umrunda degil. Onun insanlar konustgnda.susturmasi lazim. Bu tarz konulari swvmiyoruz ulu orta diye

Detaylı anlatacağım bir tartışmam yok. Eşim anlayışlı biridir her zaman ama tabiki herkesin bam teli var. Erkeklerin en sevmediği şey bir konunun defalarca konuşulmasıdır benim eşimde bunu sevmiyor ama öyle ne demek hakaret hele vurmak imkansız.. bublar varsa o evlilikten hayır gelmez

Biz deli gibi kavga ederiz. Ben asla kendimi anlatamam zaten. Ki bana bahirmaya hakarete baslaynca aglarim da hemen. Onun gibi bagirip icimi bosaltamadigimdan. Sinrilerim bozulur. Istedigi zaman havasi sonunce benimle konusur. Bizde de uzun kusluk yoktur ama. Ben yapilani yediremeyip sogurum ondan. Ben de konusurum normale doneriz. Ama ne kadar normale dondugumuz tartisilir

Benim kocam cirkefin onde gidenidir,sevgiliyken her turlu camusuru atardi ,hatta el kaldirmisligi var tekme tokat kavga ettik,dibi gorduk bir daha gormeyiz Cunku ikimizde utandik yaptigimizdan

Kavgaları düzeyli olanlar, gerçekten Hayat arkadaşı olanlarda yazsın ki , normal olmadığını anlasın konu sahibi ve bu tür köpük evlilik yaşayan bütün çiftler.
Ikinize de tesekkur edrim. Iyi niyetli oldugunuzu biliyorum. Hepinizin yorumu bana yardimci oluyor cok sagolun

Kesinlikle yazsınlar oneri tavsiye verip yol göstersinler fakat nispet yapar gibi gülücükler sırıtmalar yol gostermek degil bence

Burda sizce kim nispet ediyor ki? Kavganın, tartışmanın da bir adabı vardır. Seviyeyi bir kere elden düşürdün mü (ve bu erkek kadın fark etmez) arkasını bir daha toplayamiyorsun. Biri bizim eşimiz diye ona her sözü söyleme hakkı elimize geçmiyor. Onu kırıp, onur kırıcı konusmamak lazım. Bunların hepsi varsa ortada hem saygı hem iletişim sorunu var. Şiddet varsa baştan başa sorun. O zaman ciddi dışardan yardım alıp kendine çeki düzen verilmeli.

O kadar haklısın ki. Bu tarz konuların konuşulmasına bende sinir oluyorum. Yok yapın yok yapmayın , yok 2 yeter yok kalabalık iyidir. Ya size ne. Benim eşimde konu değiştirir bu konular konuşulunca ben de diyorum ki konu değiştirme direk size ne de. Ama özellikle ailelerine karşı yapamıyorlar sanırım size ne diye. Konu değiştirip konuşmayalım getiriyorlar ama bence yeterli değil bir kere bozmak lazım ki kimse konuşamasın.

Vardır muhakkak.

Bunu kabul eden ve hatta zamanla karşılıklı ve dozajı artırarak hakaret edenler, birbirlerini hirpalayan.

Ikı gün sonra hiçbir şey olmamış gibi aynı sofraya otururlar.

Fakat sonra saygı tamamen tükenir. Tahammül biter. O evlilik eni sonu biter. Yıllar çöp olur.

Kişinin büyüttüğü çocuk sorunlu, hırçın olur, ruhu hastalanır.

Ne dogru soyluyorsunuz..
Oyle dogru ki zaten dediginiz. Siddet icinde buyumus. Deli bi ortam surekli annesine siddet hakaret aldatma.. o durumda bile babasiyla catisirmis bayaggg buyuk kavgalar ederlermis. Ev cam asagi inermis. Kolu bi kere boydan boya kesilmis. Babasi evden kacmis esimin sinirinden falan...

Neden bağırarak konuşuyor ki? Sizin konuşmanızı bastırmak için mi?

Anladim. Cok sagolun

Benim eşim çok çabuk her şeye sinirlenen biri ama çokta hızlı bir şekilde sakinleşir. Ama ben onun tam tersiyim çok çabuk sinirlenmesemde sinirlenince de kendimi çok zor sakinleştiririm. Eğer beni o noktaya getirdiyse bağırır çağrırım elimde ne varsa onu fırlatırım. Ağır sözler söylerim. Hatta ayrılık laflarını bile söylerim sinirle.Hatta bir kere çok şiddetli bir kavgamızda ona tokat atmıştım. O kadar sinirlenmiştim ki gözüm dönmüştü. Eşim hiçbir tepki vermedi tabi sakinleşmemi beklemişti çünkü beni hiç öyle görmemişti. Ama hala en ufak şeyde bile saçma sapan kavga ediyor bende artık konuşmuyorum. İyice dolup taşınca patlıyorum. Eşim hiçbir şey olmamış gibi yaklaşmaya konuşmaya çalışıyor ve benden de bunu bekliyor ama ben öyle çabucak unutup devam edemiyorum ki bence kimse de edemez. Zaten en sinir olduğum şey de bu oluyor sanki kavga edip tartışan biz değilmişiz gibi konuşmaya çalışması beni dahada sinirlendiriyor.

Boyleyiz. Her kavgamiz siddetli. Evin her yeri esyalarin biyerleri illa cıntık, kirik. Neler cop oldu atildi oyle mesela. Ben mi hakkaten hic susmuyorum da boyle oluyor diye haaaala dusunurum. Dediginiz gibi zaten saygisi olan sevgisi olan kavgada gerizekali mall hata ediyrium diye duusnuyorum demez. Buna inanamiyorum. 1 gun sonra bisey olmamis gibi yataga geliyo. Uzaklasiyorum buz gibi

Bir kimsenin kimseye ne olursa olsun şiddet göstermeye hakkı yoktur. En büyük kavgalarımız nişanlandığımızdan beri annesi ve kardeşi yüzünden
Annesi bizim evlenmemizi istemiyordu elinden geleni yaptı herşeyi bozmak için. Kardeşi daha biz nişanlıyken üstüme olan arabayı gece kaçırıp benim adıma ceza yazdırmıştı. Bir özür bile dilemedi halada ödemedi. Tavrımız o alttan alır ben çok yükselirim çünkü yaptıklarını hazmedemiyorum eşimde arada kalıyor tabi ki seçim yapamıyor. Ne kadar büyük kavga edersek edelim onun bana karşı çok kötü bi sözü olmadı. Ben kendimi tutamıyorum.

Bana da vurduğu olur tabi diyerek konuyu nasıl böyle önemsizleştirebildiniz içinizde? Gerçekten soruyorum.

Biz genelde ev islerinde is bölümü yapamadigimiz icin, cocuk konusunda pek sorumluluk almadigi icin kavga ederiz. Ben bagiririm o da bagirir cikar gider. Bazen birkac gun konusmayiz.

işin içine vurma, kırma, etrafı dağıtma, hakaret giriyorsa bu kavga olur.
diğer türlüsü -sesler tabi arada yükselebilir- tartışma olur.
siz hangisini merak ediyorsunuz ?

12 yılda hiç büyük tartışmamız olmadı, şiddet zaten söz konusu olamaz, eşim o terbiyesizlikte bir insan değil. Bir gün ayarları bozulursa sonu mahkemede biter orası da ayrı. Bunları bilmenin size ne faydası olacak ama? Ne yaşadınız anlatsanız, ona göre yorum yapsak daha mantıklı değil mi?

Benim kocam cirkefin onde gidenidir,sevgiliyken her turlu camusuru atardi ,hatta el kaldirmisligi var tekme tokat kavga ettik,dibi gorduk bir daha gormeyiz Cunku ikimizde utandik yaptigimizdan
Bi kerw mi oldu? Bi kere yapan hep yapar dusuncesine okadar inaniyirum ki aslinda. Masallah bidaha olmadiysa adiniza sevindim gercekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…