- 3 Şubat 2018
- 25.885
- 111.376
- 598
- Konu Sahibi Yesilintonu
-
Ne dogru soyluyorsunuz..
Oyle dogru ki zaten dediginiz. Siddet icinde buyumus. Deli bi ortam surekli annesine siddet hakaret aldatma.. o durumda bile babasiyla catisirmis bayaggg buyuk kavgalar ederlermis. Ev cam asagi inermis. Kolu bi kere boydan boya kesilmis. Babasi evden kacmis esimin sinirinden falan...
Bizim komsu bile soruyor. Ona da gulerek cevap veriyo yok diye. Migdem bulaniyo bole seylerdenO kadar haklısın ki. Bu tarz konuların konuşulmasına bende sinir oluyorum. Yok yapın yok yapmayın , yok 2 yeter yok kalabalık iyidir. Ya size ne. Benim eşimde konu değiştirir bu konular konuşulunca ben de diyorum ki konu değiştirme direk size ne de. Ama özellikle ailelerine karşı yapamıyorlar sanırım size ne diye. Konu değiştirip konuşmayalım getiriyorlar ama bence yeterli değil bir kere bozmak lazım ki kimse konuşamasın.
Tabi bu huyu cok dikkatimi cekiyor. Burnumun dibine girip konusur. Asssiri kopuruyorum ole yapinca. Sanki iki sokak serserisi kavga ediyor. goruntu gozunuzun onune geliyor mu? Bu durumda susuyorum ben. Burnumun dibinda biri bagiriyor.. konusuyor... bu huyunu dedigm gibi netttt gosteriyor. Bagiriyor ki susuyim. Bastiriliyim. O. Sadece o. O benim kocam. O bir erkek. Kafa buNeden bağırarak konuşuyor ki? Sizin konuşmanızı bastırmak için mi?
Hakaret oluyor mu siddet oluyor mu vurma oldu mu hic gibi.. inanir misiniz bunlar arada bir oluyo gibi geliyo artik bana. Herkwste yani...işin içine vurma, kırma, etrafı dağıtma, hakaret giriyorsa bu kavga olur.
diğer türlüsü -sesler tabi arada yükselebilir- tartışma olur.
siz hangisini merak ediyorsunuz ?
Soyle bi hayal ettim de, tokat aticam ben? Ay nolur o zaman dusunemiyorum. Bu tekrarladi mi peki? Bu iliskide baskin olan sizsiniz anladigm kadariylaBenim eşim çok çabuk her şeye sinirlenen biri ama çokta hızlı bir şekilde sakinleşir. Ama ben onun tam tersiyim çok çabuk sinirlenmesemde sinirlenince de kendimi çok zor sakinleştiririm. Eğer beni o noktaya getirdiyse bağırır çağrırım elimde ne varsa onu fırlatırım. Ağır sözler söylerim. Hatta ayrılık laflarını bile söylerim sinirle.Hatta bir kere çok şiddetli bir kavgamızda ona tokat atmıştım. O kadar sinirlenmiştim ki gözüm dönmüştü. Eşim hiçbir tepki vermedi tabi sakinleşmemi beklemişti çünkü beni hiç öyle görmemişti. Ama hala en ufak şeyde bile saçma sapan kavga ediyor bende artık konuşmuyorum. İyice dolup taşınca patlıyorum. Eşim hiçbir şey olmamış gibi yaklaşmaya konuşmaya çalışıyor ve benden de bunu bekliyor ama ben öyle çabucak unutup devam edemiyorum ki bence kimse de edemez. Zaten en sinir olduğum şey de bu oluyor sanki kavga edip tartışan biz değilmişiz gibi konuşmaya çalışması beni dahada sinirlendiriyor.
Ben de boyle dusunuyorum. Cikis yolu ariyirum. Ama bu boyel devam eder gider. 3 yillik evliym. 30 yil sonra neler olabilecegini dusunemiyorumBu arada eşim hakeret etmez hatta kavga büyümesin diye susar göz teması kurmaz cevap vermez ha orası ayrı o susunca ben daha çok sinirleniyorum ama hayatta agzından kötü söz çıkmadı bence iki insan birbirine hakaret etme durumuna geldiyse o evlilikte sevgi saygı bitmiştir yürümez
Hakaret oluyor mu siddet oluyor mu vurma oldu mu hic gibi.. inanir misiniz bunlar arada bir oluyo gibi geliyo artik bana. Herkwste yani...
Ahhhh ahhh bir aralar oyleydim. Kavgali uyumayalim diyendim. Cook gec kaldim ben bu konularda aslinda. Soruyorum ama neleer olduysa aslunda ilk 1,5 senede oldu. Suan ilk 1 seneye gore melek. Ha yine hakareti bagirislari vurmasi tokati yani vardir. Ama ilk sene bi cehennemdi. Simdi yeni sabrim tukendi. Ainienince gider icerde uyurdu. Yatak ayri olmaz kus uyumayalim diye 1 saat dil dokerdim. Simdi umrum degil. Artik da kendi yatak ayirmaz zaten. Muhtemelen beni terbiye etmwye calisiyodu o zamanlarBiz en çok çocuklar konusunda tartışırız.Hangimiz yavrulara kızdıysak,diğerimiz arkalar,savunuruz çünkü.
Baktık ki kapışmışız bayağı bayağı. Yavrular aralarında uzlaşmış. Bomboş bir şey için kapıştığımızı görürüz.
Yine kavga eden biz oluruz,uzlaşan çocuklar.
Çok sürmez ama.
Küfür,şiddet olmaz.
Zaten ben sarılmadan uyuyamam.
Bir kimsenin kimseye ne olursa olsun şiddet göstermeye hakkı yoktur. En büyük kavgalarımız nişanlandığımızdan beri annesi ve kardeşi yüzünden
Annesi bizim evlenmemizi istemiyordu elinden geleni yaptı herşeyi bozmak için. Kardeşi daha biz nişanlıyken üstüme olan arabayı gece kaçırıp benim adıma ceza yazdırmıştı. Bir özür bile dilemedi halada ödemedi. Tavrımız o alttan alır ben çok yükselirim çünkü yaptıklarını hazmedemiyorum eşimde arada kalıyor tabi ki seçim yapamıyor. Ne kadar büyük kavga edersek edelim onun bana karşı çok kötü bi sözü olmadı. Ben kendimi tutamıyorum.
Gereksiz insanları hayatımızdan çıkarmazsak daha çok kavga edeceğiz bende kabul etmiyorum evime . Gerçi o yüzsüz istemiyorum dediğim halde çat kapı geliyor. Eşi ilk gidişimizde ortada birşey yokken eşimi evden kovduğu halde o yüzsüzlükle geliyorBenzer kavgalar demekki
Ben kardeşiyle görüşmüyorum, 11 aylık evliyim evime 1 kez bile gelemedi
Asla sokmam sokmayacağımda.
Güzelim benim, herkesin terbiyesi kendine. Bu yaşına kadar terbiyeyi ondan mı öğrendin de seni terbiye edecek.Ahhhh ahhh bir aralar oyleydim. Kavgali uyumayalim diyendim. Cook gec kaldim ben bu konularda aslinda. Soruyorum ama neleer olduysa aslunda ilk 1,5 senede oldu. Suan ilk 1 seneye gore melek. Ha yine hakareti bagirislari vurmasi tokati yani vardir. Ama ilk sene bi cehennemdi. Simdi yeni sabrim tukendi. Ainienince gider icerde uyurdu. Yatak ayri olmaz kus uyumayalim diye 1 saat dil dokerdim. Simdi umrum degil. Artik da kendi yatak ayirmaz zaten. Muhtemelen beni terbiye etmwye calisiyodu o zamanlar
Hayır bir daha tekrarlamadı çünkü benimki biraz sinir krizi ile birlikte atmış olduğum bir tokattı üstelik kayınvalidemin gözünün önünde olan bir olaydı. Sonra pişman oldum tabi ne kadar haklı da olsam çünkü şiddet bence baskın olduğunu değil aksine zayıf olduğunu gösteriyor.Soyle bi hayal ettim de, tokat aticam ben? Ay nolur o zaman dusunemiyorum. Bu tekrarladi mi peki? Bu iliskide baskin olan sizsiniz anladigm kadariyla
Aslinda actigim konularda bazi tartismalarimiz var. Bazi uyeler de biliyro konularimi. Tekrar anlatip sıkmak istemeidm. Genel anlamda merak ettim. Genel anlamda evliliklerde olanlar olabilecekleri gozlemlemek istedim12 yılda hiç büyük tartışmamız olmadı, şiddet zaten söz konusu olamaz, eşim o terbiyesizlikte bir insan değil. Bir gün ayarları bozulursa sonu mahkemede biter orası da ayrı. Bunları bilmenin size ne faydası olacak ama? Ne yaşadınız anlatsanız, ona göre yorum yapsak daha mantıklı değil mi?
Bizde hiç yüzgözlük olunmadı, ama eşim bu konuda bana hakveriyor. Hiç dile getirmedi ama ben anlıyorum, senin kararın, haklısın da aslında dedi. Kv ile kp çok üzülüyormuş bu duruma, bana teyzeleriyle falan haber yolladılar, ben de üzülecekler yapacak birşey yok, kızları düşünecekti en başında siz bu işe karışmayın teyze dedim kapadım ağızlarını. Şimdi onların olduğu şehirden taşınmak için çareler düşünüyorum.Gereksiz insanları hayatımızdan çıkarmazsak daha çok kavga edeceğiz bende kabul etmiyorum evime . Gerçi o yüzsüz istemiyorum dediğim halde çat kapı geliyor. Eşi ilk gidişimizde ortada birşey yokken eşimi evden kovduğu halde o yüzsüzlükle geliyor
Ya o sorun olarak gormuyor ki. Acikca ve net bi sekilde soyluyor zaten. Cok bisey istemiyorum kii. Saygi seviye diyo. Pesinden de sunu getiriyo koca nedir bilsen herseye cevap vermesen zaten kavga olmaz diyo. Bakin hep suc bende. Dun cok iyiydik. Guzel davraniyo bagdir vs. Biseyi ust uste soledi tamam sakin ol yapicam dedim. Art niyetle solemedi sinir de olmadim zaten sadece cevabim tamam skain ol demekti. 1 hafta once solemistm yine bunu bisey icin. Cildirmisti. Dun de ole bi anda ayni seyi diyince tamam skain ol deidm. Ne kavga etmek icin ne bisey. Normal bi cumle degl mi bu?? Daha 1 hafta once ayni cumleden kavga ettin. Bilerek mi yapitosun??? Terbiyesiz. Saygisiz. Ne konusacagini bilmiyosum. Sana iyilik yaramiyo.... daha.nelerrrrEsinizin tedavi görmesi lazım. Kendisi mi gider, beraber mi gidersiniz bilmiyorum ama yaşadığı şiddeti sizinle kurduğu ailede devam ettiriyor ve bunun farkına varması lazım. Şiddet alışkanlık haline gelmişse o kafa yapısından tek başına cikmayabilir. Cünkü bildiği bu: kavgada daha cok kim bagriyorsa kazanan o. Kim vuruyorsa güç onda.. Gibi altyapı hazırlanıyor. Bunlarin hiçbiri size karşı şiddet uygulaması için bahane olamaz. Sorunlarımız varsa bunları esimize dokundurmadanda çözebiliriz.
Keşke konuşarak, eşimin başının etini yiyerek ondan baskın olabilsem diye düşünüyorum bazen ama ben öyle bir karakterde olamadım ilk başlar sadece susar üzülürdüm ağlardım ama şimdi biraz da olsa konuşup kendimi anlatıyorum anlamamakta devam ediyorsa da konuşmuyorum. Çünkü bazen suskunluk erkeklere çok daha büyük bir ceza oluyor.Soyle bi hayal ettim de, tokat aticam ben? Ay nolur o zaman dusunemiyorum. Bu tekrarladi mi peki? Bu iliskide baskin olan sizsiniz anladigm kadariyla
İnşalah kurtulursunuz taşınıp bizim öyle bi şanşımız yok keşke diyorum başka ülkede otursaydım şehri geçtimBizde hiç yüzgözlük olunmadı, ama eşim bu konuda bana hakveriyor. Hiç dile getirmedi ama ben anlıyorum, senin kararın, haklısın da aslında dedi. Kv ile kp çok üzülüyormuş bu duruma, bana teyzeleriyle falan haber yolladılar, ben de üzülecekler yapacak birşey yok, kızları düşünecekti en başında siz bu işe karışmayın teyze dedim kapadım ağızlarını. Şimdi onların olduğu şehirden taşınmak için çareler düşünüyorum.
Önceki konularınızı bilmiyorum. Ama birilerinin evliliğinde şiddet görüyor olması, sizin uğrayacağınız şiddeti normalleştirmez. Şiddet her durumda anormal bir durumdur ve göz yumulmamalıdır. Böyle düşünmek zorundasınız. Bu fiziksel şiddet olmak zorunda da değil, psikolojik şiddet için de geçerli. Eşlerin birbirine saygı göstermesi gerekiyor ve şiddetin her türlüsü bu saygının olmadığının kanıtı. Saygı yoksa, evliliğin ne anlamı var ki?Aslinda actigim konularda bazi tartismalarimiz var. Bazi uyeler de biliyro konularimi. Tekrar anlatip sıkmak istemeidm. Genel anlamda merak ettim. Genel anlamda evliliklerde olanlar olabilecekleri gozlemlemek istedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?