Esleriniz ve kavgalariniz

Eşiniz size saygı duysa uyardıktan sonra yapmazdı ben öyle söyledikten sonra ailesine demiş Hatice ye böyle şeyler sormayın sevmiyor diye ki onlar da sormayı bıraktı ben hep derdim niye soruyorsunuz oldugunda saklayacak degiliz illaki haberiniz olacak diye insanlar önce birbirine saygı duymalı ondan sonra problem yaşanmıyor

Dediğim gibi esiniz tedavi görmese düzelmez. Ve siz şiddetine boyun egdiginiz sürece tabi ki sorun görmez çünkü sonuçta istediğini elde ediyor. Kilit soru: siz kendinize bu muameleyi ne kadar daha reva göreceksiniz? Aileniz yok mu?

Genelde çocuklardan dolayı kavgamız olur büyük olan küçüğe vurmuştur babası da büyüğe ceza verince benm tepki vermemden veya küçük olan düştüğü ağladığı zaman öyle ufak tefek şeylerden tartışmamız olur.. Ama öyle ulu orta herkesin içişnde lavga etmeyiz ben genelde susan taraf olurum ama tepkimi sessizliğimle koyduğum için eşim sağolsın dayanamaz küçük sürprizlerle gönlümü alır.. Bende asla uzatmam hemen barışırım.. Yani ne olursa olsun yatağa küs girmeyiz ve asla yatakları ayırmayız.. Mutlu evliliğin sırrı budurbir de ne olursa olsun aranızda geçen tartışmadan asla ailenizn yanında bahsetmeyin

Genellıkle kavgalarınız ne için olur denir . Gecmişin bir önemi yok. Ara sıra devam edılen tartısmalar olur.
Şiddet olayına girmiyorum cunku en son olacak sey dahı olamaz, bunu normallestırme cabasına gırmeyın
sımdı burada şiddet görüp devam edenler varsa siz de " ohh yalnız degılmişim ve olabılırmıs her ailede" dıye avunmaya sakın calısmayın. Heleki cocugun önünde şiddet...

Bizim tartısmalarımız genelde cocuk için olur
Kıskanctır onun için de olur.
Ben işime karısılmasından hıcbır sekılde hoslanmam ve onun ıcınde tartısma olur.. Bir insana ne kadat taviz verırsen o kadar tepene cıkar.

Son düzenleme:
Büyük bir kavgamız olmadı.Pek kavga etmeyiz.Bizim tartışmamız çocuk üzerinedir.Ben çok mukemmelliyetçi ve korumacıyımdır çocuğuma karşı,o da fazla geniştir.

Ben de boyle dusunuyorum. Cikis yolu ariyirum. Ama bu boyel devam eder gider. 3 yillik evliym. 30 yil sonra neler olabilecegini dusunemiyorum
Bence en başta sınırlarını bilmesi gerekirdi bakın biz eşimle gerçekten birbirini çok seven bir çiftiz şükür ama herkesin kırmızı çizgisi vardır inanın hep üstüne titrerim çok yumuşak sevgi dolu yaklaşırım o mutlu olsun diye ugraşırım hep ama sınırlarımı bilir hiç uzak kalmaya dayanamam ama o çizgiyi geçtiğinde tepkisini de alır ve ikimizde birbirimizin hassas durumlarını biliyoruz aşmaması gereken sınırlar belli başta eger saglam durmasam o da kafasına göre hareket ederdi ama ben o sınır çizdim yani öyle gözünün içine bakarım ama o sınırı geçtiğinde aklı başına gelene kadar tek kelime duyamaz benden o da anladı herşeyi şuan sorunsuz ilerliyoruz ne kadar sevilirse sevilsin ilk başta o kavga oluyor çünkü aynı evde olup alışmak kolay degil ama başta doğru ilerlenirse hallediliyor

Büyük bir kavgamız olmadı.Pek kavga etmeyiz.Bizim tartışmamız çocuk üzerinedir.Ben çok mukemmelliyetçi ve korumacıyımdır çocuğuma karşı,o da fazla geniştir.
Kesınlıkle oyle. Dogurmadıkları, gecesıne gunduzune katmadıkları, hasta olunca sabaha kadar bakmadıkları için bizim gibi olamıyorlar.
En cok evın ıcındekı merdıven yuzunden tartısıyoruz. Halbuki bıraz hassasıyete onem verseler sorun olmayacak.
Tahrık edıyorlar işte :)

Ben de boyle dusunuyorum. Cikis yolu ariyirum. Ama bu boyel devam eder gider. 3 yillik evliym. 30 yil sonra neler olabilecegini dusunemiyorum
Bu arada eşinize size saygı duyması gerektigini ögretin önce ben eşime hep söylerim eşler birbirine saygı duymazsa ne ben başkasından sana saygı duymasını bekleyebilirim nede senin başkasının bana saygı duymasını istemeye hakkın olur önce saygı duyacaksın bana ayrıca bana saygı duyarsan benden saygı görürsün etkiye tepki bana ne verirsen benden onu alırsın sana davranılmasını istediğin gibi davran bana derim sürekli ve gerçekten ilk zamanlar bunu tam yapamazken şuan herşeyin farkında erkeklerin karşısında saglam durmak çok önemli zayıf karakter görürse keyfine göre davranıyor ama saglam durunca bir yapar iki yapar üçüncüye bırakıyor

Vurmaz, kırıp dökmez, hakaret etmez, bagirmaz.

Konusarak anlasabiliyoruz.

Konusarak anlasamayacak duruma gelirsek ikimiz de bu evliligi bitirmeyi tercih ederiz.

kavga sebebine çok güldüm allah affetsin

Belirli bir sebebimiz yok ama arada tartışırız. Benim minnetim yoktur. Kendisi çok iyi bilir bir değil on çocuk olsa giderim. Ben de biliyorum ki bir yere kadar sabreder bana. Kaybetmekten korkuyoruz birbimizi. Kıyamayız o yüzden. Dün küstü bana. Ben ayıp ettim. Ağır bir cümle kurdum. Konuşmadı tüm gün. Yüzüme bakmadı. Benim de nasıl sohbet edesim var anlatamam. Aklıma bir şey geliyor barışınca anlatayım diyorum. Gece gittim bağırdım çağırdım rahatladım. Özür diledim. Barıştık bu akşam çenem düşer yine. İki günlük konuşacağım çünkü.

Çocuk var mi ?

Buz gibi sogumakla olmaz.

Rest çekeceksiniz ; ya öfke kontrolü tedavisi görecek ya da bosanacaksiniz.

Böyle birini baba yaparsanız kötü anneler sınıfına gireceksiniz tartışmasız.

Her kavgada itip kakmada yine evde, aynı düzene devam eden bir kadın var, giderek artırır hareketlerini.

Bana vuran canımı yakan bir adamı sevemem, yanında kendimi güvende hissedemem. Evet biz de kavga ediyoruz hatta eşimin dili baya yılan gibi zehirli ama ona uymuyorum. Sakinleşince de saatlerce konuşuyorum net ve kesin bir dille. Dönüp yüzüne bakacağın gece sevişeceğin kadına hakaret edemezsin diyorum. Şimdi dilini de törpüledi baya. Hakarete de tahammülüm yok yani. Bel altı vuramaz. Ben de gergin bir insanım ama sadece surat asar köşeme çekilirim. Önceden bana sataşırdı böyle zamanlarda tahrik etmeye çalışırdı şimdi beni kendi halime bırakıyor. Sabah kahvaltı hazırlarken yardım etmedi diye gerildim hemen koştu bişeyler yaptı şakalaştı falan. O an o da gerilse uzayacak konu ama birbirimizi idare etmeyi öğrendik.

Oha yaaa ohaaa artıkkk. Neden katlanıyorsunuz neden müsade ediyorsunuz buna ?????? Eşim bana zarar vermeye kalksa ortalıgı yıkıp polise gideceğimi ve boşanacağımı adı gibi bilir.

hatırladığım tek ve ilk büyük kavgamızın sebebini söylemek istemiyorum ama ben eşyalarımı toplayıp evi terk etmiş bir arkadaşımın yanına geçmiş ve bunu saklamıştım. bir şekilde beni bulmuştu ve eve dönmek için ikna edene kadar akla karayı seçmişti. eve döndüğümüzde sabaha kadar ağlamıştım sinirlerim boşalmıştı sanırım. o olayı (%100 haklı olsam bile) hatırlamak istemiyorum. bizim için çok ama çok kötü bir gündü.

onun dışında her evlilikte olan tartışmalar bizde de oluyor. ama ikimiz de uzatmayız genelde. bir taraf mutlaka dayanamaz güler ki bu çoğunlukla hep ben olurum

Kavga ettiğinde hakaret eden,
eşya kıran ,
elindekini sağa sola vuran her erkek ve kadının büyük kul hakkına girdiğini düşünüyorum.

Bu kadar kontrolsüz, kendini bilmez, saygisiz , insanlıktan yoksun ,
sığ bir insansa ne diye evleniyorlar !

evliliğimizin ilk senesi genelde karşılıklı bağrışmayla başlayıp, tam eşim sinirden kendini parçalayacakken sonunda benim cinnet geçirip onun da beni sakinleştirmeye çalıştığı kavgalarımız olurdu. birbirimize özellikle hakaret, küfür etmemeye çalışırız en şiddetli kavgada bile. eşim en fazla salak falan der ki onu da sinir olduğumu bilir ama en cinnet anında kendini tutamayıp söylediği olmuştur. sevgiliyken bi küfür edecek olmuştu da hop orda dur deyip önünü kesmiştim. bir de yine evliliğin ilk döneminde bir kavgada S***** G** (Defol) diyecek oldu, bir daha ağzından o laf çıkarsa suratımı göremezsin tekrar haberin olsun dedim. bi daha tekrar etmedi.

zaten şiddet, itişme, kakışma falan onların lafı bile geçmez evimizde çok şükür.

bizde öfke problemi olan, saman alevi gibi hemen parlayan taraf ben olduğum için kavga anında daha çok celallenen de ben oluyorum. ama evlilikte 4 seneyi devirdik. artık kavga aşamasına gelmeden meseleleri çözebiliyoruz. hiç etmiyor değiliz ama ettiğimiz zaman da çabuk çözebiliyoruz.

Ama siz bu şekilde isteğiniz cevabı bulmazsınız ki . Kimse size 'aa tabi canım benimki de arada döver iki tokat iki tekme, ara ara da söver öyle yuvarlanıp gidiyoruz ama çok mutluyuz. Eşler arasında tabi olur böyle şeyler. ' demeyecek . Burada ya bunlari yaşadığı için kocaya tekmeyi basanlar var ya da bunları yaşayıp bitirmeye cesaret edemeyen , girdiği kısır döngüde haftada bir gene aynısı oldu diye yediği dayağın konusunu açıp konuya da kocasının güzellemesini yaparak başlayanlar var. Aslında söyle iyidir ama.. boş teselli arayışı. Siz hangi tarafta olacaksınız ona karar verin . Tartışma çok normal hatta tartışma olmayan evlilik yoktur . Ama hakaret hele ki dayak. Bunlar normal değil. Kendinizi kandırmayın. 10 kişi aa ben de yiyorum dese bile normal değil.
Tartışma evet oldu, neyden oldu derseniz o kadar saçma sapan sebeplerden bile olabiliyor ki inanın insan hatırlamıyor. Kavga , şiddet, küfür derseniz olmadı. Olursa da kocam aslında beni seviyor.. demeye devam etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…