eşlerinizle ne gibi sohbetler edersiniz

• Konu Sahibi Konu Sahibi as25
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sadece sizin çabanızla olmaz ki bu,
Örnek biz eşimle önce günün değerlendirmesini yaparız genelde, eee nereye kadar o günden bahsedeceksin ki sonra geğik yaparız, belli bir konu olmaz kendiliğinden oluşur şakalaşırız her telden çalarız yani, yeri gelir siyaset konuşuruz yeri gelir dedikodu yaparız..
Yani demem o ki bu planlı olmaz, demek ki eşiniz konuşmayı çok sevmiyor

6 aylık evliyim, 3 yıllık da bir sevgililik dönemimiz oldu eşimle. Akşamları eve döndüğümüzde günün nasıl geçti diye sorarız mutlaka birbirimize. Genelde ben bir konu açarım ben başlarım konuşmaya ama eşim de suskun değildir, o da anlatır. Tatil planları, gelecek planları, borç harç meselelerimiz vs. zaman bunları konuşmakla geçiveriyor zaten.

Eşinizin ilgi alanlarıyla ilgili konuşmaya çalışabilirsiniz. Ben normalde futboldan hiç hoşlanmam, pes oynamayı da sevmem. Ama eşim çooookk sever. Geçen gün hadi biraz bana da öğret dedim, gözlerinin içi parladı resmen koşa koşa açtı oyunu çok iyi oynayamıyorum belki ama en azından birlikte vakit geçirmenin bir başka yolunu bulduk.

Onun dışında ayda bir de olsa sinema, tiyatro ya da başka bir etkinlik planlayabilirsiniz. Ben hiç eşime bırakmadan, ona seçenekler sunuyorum, bu ay sinemaya mı gidelim, filanca sanatçının konseri varmış ona mı gidelim gibi öneriler getirebilirsiniz. Birlikte vakit geçirmenin yollarını bulduğunuzda konuşulacak ortak konular ortaya çıkıyor zaten.

Bizde de iğrenç espriler havada uçuşur Hiç durmuyoruz yani normal sohbet ederken de yapıyoruz bunu hastalık gibi bişi oldu

bizde her telden muhabbet ederiz işten anlatır ben komşu akrabadan haberler, yemek muhabbeti hatta yarın ne yemek yapacağımı söyler fikrini alırım bazen sipariş ble verir şunuda yap diye çocukluğumuzdan arkadaşlarımızdan ben üzüldüğüm şeyleri yada sinirlendiğim şeyleri anlatırım günde 2 defada tlf da konuşuruz şu aralar gündem bebeğimiz tabii burayıda biliyor anlatıyorum bazen hatta şuram ağrıyor bugün desem kk ya sordunmu der:))

bizim de çenemiz düşüktür en çok siyaset, sinema hakkında konuşuruz sonra ben ikizlerime dublaj yaparım sanki onlar konuşuyomuş babalarıyla gibi :) ama yani bebek takdlidi yaıpı şirin olmaya falan çalışmıyorum he :) babalarıyla sanki büyümüşler gibi konuşuyorum :)onun haricinde bir dizi bir film ilzerken yorum yaparız en çok ben yaparım filmin konusu kaçar dizide can alıcı noktalar uçar gider olsun ben yorum olmadan izleyemem zaten.

sen de bence dizi ve filmlere yorum yaparak sohbeti başlat öyle öyle ilerler gibi film dizi kaçar ama sonra netten izlersin sen

biz de çenesi düşüklerdeniz ben öğretmenim, gün boyu ders anlatmaktan boğazım acayip tahriş oluyor ama eve gelince de susmak bilmiyoruz... susup dinlendirsene sesini, yok biz bunu yapamıyoruz. mesela birlikte izlediğimiz dizilerimiz var, izlerken yorumlar, espriler havada uçuşur. bunu deneyebilirsiniz... yaşantınızı zenginleştirmelisiniz öncelikle.. böylece konuşurken bak şu zamanda şu olmuştu gibi geçmişe dönük konuşup birlikte o anlara gülebilirsiniz

herkesin kocası maşallah ne konuşuyomuş yaaaaa.dünyada konuşmayan iki erkek var demekki onuda konu sahibiyle ben bulmuşuz ...bizde böyle gider konu..ben:hoşgeldin günün nasıldı?

o:herzamanki gibi
ben:yaaa hiç bi değişiklik yokmu?
o:yoooo
ben:açmısın?
olurrr yerim
ben:kahve içelimmi?
olurrr içerimm
ben:gel bak ne anlatıcam?
o:yine ne oldu
ben:hiççç konuşuyorum işte
offf aşkutubum yaaa ben kadınmıyım dedikodu yapıcam hadi yatalım
ben: off aşkutubum ya hep böyle yapıyosun
o:gel hadi tamam tv izleyelim ntv maç özetleri:))
ben:çok kötüsün küstüm
o:tamam aşkutubum
ben:delirmiş bön bön bakıyor ve yatıyor:))

İlle de bi konu olmasına gerek yok
İş güç meseleri
Hayat şartları
Bazen bebek, bazen herhangi birinin yaşadığı olay
Fikir alış verişi yapmaya muhabbet etmeye yeterlidir.

valla eşimle o kadar şey konuşuruz ki hangisinden başlasam bazen okuduğumuz kitap veya izlediğimiz bi film hakkında tartışırız, ne anladık ne çıkardık konusundan falan filan sonra siyaset eşim çok sever ( ben o kadar sevmesem de) internetten video izletir bana siyasetle ilgili, izlemekten sıkılsam da izlerim
bazen dedikodu yaparız işte ne bileyim konuşcak şey bol

ben işyerindeki sinirlerimi bozan şeyleri anlatırım, o da sinir olur.
sonra sınav hakkında konuşuruz, kurumların saçma işleyişilerini,daha doğrusu işleyemeyişlerini konuşuruz.
meslekler hakkında konuşuruz. pişmanlıklarım hakkında konuşurum.
ailelerimizden bahsederiz. ben kadınlar kulübünden bahsederim. kitaplardan bahsederiz. yapmak isteyip yapamadıklarımızdan, planlarımızdan bahsederiz. birbirimizi sevdiğimizi söyleriz, hamd ederiz, öyle böyle geçiyor. hiç bugün ne konuşsam diye düşünmedim

bu arada bizim evde tv yok. bence tvyi kapatma saatleri ilan ederseniz konuşacak çok şeyiniz olur. her gün futbol mu izlenir

Eşim çoğunlukla maç hakkında konuşur bende anladığım kadarıyla yorum yaparım..Onun dışında bu aralar en çok oğlumuz hakkında konuşuyoruz,gülmesi,hareketleri vs.Evde değişiklik yapmak istiyoruz bu aralar daha çok şu duvar kağıdını alalım şöyle yaşam ünitesi alalım vs diye ama genel olarak öyle hiç durmadan sabahlara konuşan bir çift olmamadık maalesef

Eşimin muhabbeti ''Yemekte ne var?'' '' çay koydun mu?'' ''geceye doğru acıkıyorum börek yapar mısın?'' Yatmaya yakın ''acaba çay mı içsek''....
Benim muhabbetim '' yemekte şu şu var'' ''çayı koydum bile'' ''tamam bir iki saat sonra da börek yaparım çayla yersin''

Eşimi görseniz bi deri bi kemik bu kadar midesine düşkün adamın yediği içtiği nereye gidiyor anlamadım...

Bu muhabbet her akşam dönüyor ama onun dışında gün içinde neler yaptığımızı konuşuruz. Ailelerden konuşuruz. Bebeğin tekmeleriyle dalga geçeriz. falan...

keşke bende şöyle muhabbet ediyoruz diye yazabilseydim 11 yıllık evliyim yeni değiliz ama adam eve gelince tvye öyle bir dalar ki ne beni görür ne de duyar bir soruyu en az 3 kere sormam gerekir ancak duyarbiraz konuşsam ne kadar çok konuşuyorsun deroff bu konuda çok dertliyim önceden sanki daha çok konuşabiliyorduk ama bu aralar adam arkadaş manyağı oldu çıktı evde fazla durmuyor paylaşımlarımız iyice azaldı

ama sen çoookk tatlısın yaşlanmaz senin adam , maaaşaalllahh size

Bence hanımlar önce o tvleri alıp hoooop balkondan aşşağıya atıyorsunuz
Sonra doyasıya muhabbetin tadını çıkarıyorsunuz.
Benim evde tv yok
Tv görse eşim tv onu hipnoz etmiş gibi asla gözlerini çevirmez duymaz tv ile bağ kurar güçlü bi bağ.
5 yıldır evde tv yok tabi ben biraz sıkılıyorum ama olsun böyle çok iyi.

Bizim yatak odamızda dahi tv var ama bugüne kadar sohbetimize hiç engel olmadı. Dizi v.b alışkanlığımız yok, eşim futbolun f sinden anlamaz, belgesel, tartışma programı, yarışma falan izleriz. İzlediğimiz şeyler bir sohbet konusu açar hatta unuturuz tv yi falan.
İş yerinde olan ilginç bişey varsa onu anlatırız, arkadaş aile çevresinde olan gelişme varsa bunlar konuşulur, eski günlerden, gelecekle ilgili planlardan, gündemdeki olaylarla ilgili konuşuruz, bazı konularda farklı düşüncelerimiz olur tartışırız hatta. Bazen de gırgır şeyler yaparız, komiklik yaparız öyle belli şeyler var aramızda :) Yatakta da çenemiz düşer bazen, aklımıza bişeyler gelir konuşurda konuşuruz. Normalde ben konuşkan biriyimdir zaten ama eşim öyle değildir, arkadaşlarıyla, kardeşleriyle bile bu kadar yakın sohbet etmez :))

Aynı dertten muzdaribim ben de ... Benimki de işkolik, futbol hastası oldu çıktı.Yüzünü gördüğüm zamanlar sayılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…