Eşlerinizle tartışırken alttan alıyormusunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır tanıyıp tanımamakla alakası yok bunun. Yani şöyle anlatıyım karşımda ki kim olursa olsun sinirlendiği zaman saçma sapan, basit mevzulara, bende otomatikman sinirleniyorum bu elimden olan bişey değil. Hani diyorum ne var bunda da sinirlendi şimdi durup dururken diye biraz kendimi dolduruyorum galiba.
Evet evet doldurmayın. Ya bi de bu ruh hallerı bulasıcı.mesela sizle bes ay yasayalım.ben de ufak seylere sınırlenmeye baslayabılırım.. Gergınlık asabıyet etraftakı herkesı etkılıyor.bence sız alttan almak yerıne olaya soyle bakın.artık kucuk seylere sınırlenıp kendımı yormıycam.. Canımı sıkmıycam.. Gereksız.. Esınız ters bı sey mı dedı.neden alttan alayım kı demeyın , canımı sıkmama degmez kafasıyla yaklasın. Dunyan degıssın ıstersen kendını degistir yeter gercekten
Sız bırr ay bıyunca ara ara esınıze ıltıfat etsenız hıc ıltıfat etmegen adam bıle size iltifat etmeye baslar.. Ikılı ılıskılerin de bı matematigi var aslında.

Burcunuz boğamı 😂

Hayır yengeç, yükselenim de akrep:)

Evet evet doldurmayın. Ya bi de bu ruh hallerı bulasıcı.mesela sizle bes ay yasayalım.ben de ufak seylere sınırlenmeye baslayabılırım.. Gergınlık asabıyet etraftakı herkesı etkılıyor.bence sız alttan almak yerıne olaya soyle bakın.artık kucuk seylere sınırlenıp kendımı yormıycam.. Canımı sıkmıycam.. Gereksız.. Esınız ters bı sey mı dedı.neden alttan alayım kı demeyın , canımı sıkmama degmez kafasıyla yaklasın. Dunyan degıssın ıstersen kendını degistir yeter gercekten
Sız bırr ay bıyunca ara ara esınıze ıltıfat etsenız hıc ıltıfat etmegen adam bıle size iltifat etmeye baslar.. Ikılı ılıskılerin de bı matematigi var aslında.

Çok haklısınız, inşallah o sinir anında dedikleriniz aklıma gelir ve yapabilirim çünkü gerçekten ben de çok yoruluyorum artık saçma sapan sebeplerden tartışmaya. Tşk ederim desteğiniz için:)

Hayır yengeç, yükselenim de akrep:)

Çok haklısınız, inşallah o sinir anında dedikleriniz aklıma gelir ve yapabilirim çünkü gerçekten ben de çok yoruluyorum artık saçma sapan sebeplerden tartışmaya. Tşk ederim desteğiniz için:)
Yaparsınız tabı ya bıraz gamsız olmamız lazım.yoksa kızacak es sınırlnecek komsu alınacak arkadaş hepımızde var..sevgiler

Bizde alttan alan taraf hep eşimdir, bu kadın erkek olayından ziyade kimin daha soğukkanlı sakin olmasıyla alakali bir durum. Eşim rahattir mesela, ya da her şeyi kafaya takmaz öyle sakindir de. Ben ota b.ka sinirlenirim o sakinleştirir 🤣 ama bazı zamanlar oluyor eşimin de sinirleri bozulur bir tek lafa olayı büyütecek halde olur, o zaman susar sakinleşmesini beklerim. Dengeyi eşler birbirine göre ayarlayacak, baktınız eşinizin olayı sürdürmeye niyeti var cevap vermezsiniz, bazen de eşiniz size göre hareket eder filan. Böyledir yani

Alttan alacak duruma getirmemeye calisiyoruz. Esim sinirlenirse sitenin bahcesine iniyor hava almak sakinlestiriyor onu. Ben de ani tepkiler vermeden durumu kontrol altina almayi ogrendim, ben sinirlenirsem 'Bu konu hakkinda sakinlestikten sonra konusmayi tercih ediyorum' diyorum ve esim ben sakinlesene kadar gozumun onunden kaybolmayi tercih ediyor:) Sonra konustugumuzda da yine gerilirsek mutlaka hatirlatiyorum 'Ofkelenmeni anliyorum ama bana ses yukseltmene izin vermeyecegimi biliyorsun, istersen konusmaya devam etmeyebiliriz'. Duruma gore ya devam ediyoruz ya da tamamen o konu ikimiz uzerinde de ani tepkiler verecek etkiyi birakmadiginda konusuyoruz. Ama mutlaka her sorunu er gec konusup cozuyoruz cunku hasir alti edilen her problem daha kotu bir bicimde patlak veriyor.

Genelde suskun taraf benim ama bazen insanlar cidden çıldırtıyor herşeyede terslenmezki yani ben öyle zamanlarda mekan değiştiririm yada susarım ama gerçekten sinirlenmişsem korkuyor benden hemen 360 derece dönüyor 😂 ek olarak kadın alttan alır zihniyetteki birilerine de hiçbileyinizi anlatmayın bence

Kadını erkegı yok dınımızde haklı olsandan münakaşadan uzak dur dıyor hatta ılk tartısmayı bırakana sevap yazılır oyle okumustum.

Okuduğum olaya yorum yapacağım, bunda bağıracak birşey yok, olsun hayatım yine de ara, çok özledim diyebilirdin.
Ya da peki deyip, konuyu kapatabilirdin.
Haksız değilsin, çocuğunu özleyebilirsin, eşinin de araması gerekirdi. Ama bağırarak haklıyken haksız olmuşsun.

Allah yardımcınız olsun..

Hayır doluluk değil ama o bu tarz basit şeylere sinirlendiği zaman ben ondan daha fazla sinirleniyorum o an elimde değil maalesef, eşim kolay kolay bağırmaz ama çok çabuk ve aşırı basit şeylere sinirlenir ve bunu da konuşma şekli ve mimikleri ile belli eder yada kendi kendine konuşmaz mesafe koyar aramıza soğuk durur, ben bu huyunu hiç sevmiyorum onun o yüzden ufak bi şeye sinirlenince bende daha fazla sinirleniyorum, birden patlıyorum o anda susar ama ben sürdürürsem konuyu yani bi iki bişey söyleyip susmazsam sürekli devam edersem oda bağırır ufacık mevzu kocaman olur.

Hani bana da dediklerini sen alttan alsan hiç mevzu olmicak ama ben onu beceremiyorum malesef.
Sizin tolerans siniriniz cok dusuk. Esinizin ufak seylere sinir olmasina dayanamiyorsunuz. Ama alttan almayi da beceremiyorsunuz. Yani hep esiniz alttan almali. O da olmaz ki.

Yaparsınız tabı ya bıraz gamsız olmamız lazım.yoksa kızacak es sınırlnecek komsu alınacak arkadaş hepımızde var..sevgiler

Haklısınız tşk ederim 🌷

Ayyy burç kuşagımız aynıymış😅Bende böyle aniden yükselen biriydim kendimi törpüledim zamanla😂

Ne mutlu size. Darısı benim başıma inşallah:)

Sizin tolerans siniriniz cok dusuk. Esinizin ufak seylere sinir olmasina dayanamiyorsunuz. Ama alttan almayi da beceremiyorsunuz. Yani hep esiniz alttan almali. O da olmaz ki.

Aynen o da olmuyor malesef, yani aslında dediğim gibi biraz haklıyım neden alttan alayım ki durumu var heralde bende. Ama sonuç saçma sapan kavgalarla sonuçlanıyor.

Haklısınız tşk ederim 🌷

Ne mutlu size.

Aynen o da olmuyor malesef, yani aslında dediğim gibi biraz haklıyım neden alttan alayım ki durumu var heralde bende. Ama sonuç saçma sapan kavgalarla sonuçlanıyor.

Ayni evi paylasiyorsaniz bazen kavgada hakli haksiz aramamak gerek gecinmek icin. Azicik da orta yolu sizin bulmaniz gerek. Siz degisirseniz dunya degisiyor. Deneyin isterseniz.

Bizde alttan alan taraf hep eşimdir, bu kadın erkek olayından ziyade kimin daha soğukkanlı sakin olmasıyla alakali bir durum. Eşim rahattir mesela, ya da her şeyi kafaya takmaz öyle sakindir de. Ben ota b.ka sinirlenirim o sakinleştirir 🤣 ama bazı zamanlar oluyor eşimin de sinirleri bozulur bir tek lafa olayı büyütecek halde olur, o zaman susar sakinleşmesini beklerim. Dengeyi eşler birbirine göre ayarlayacak, baktınız eşinizin olayı sürdürmeye niyeti var cevap vermezsiniz, bazen de eşiniz size göre hareket eder filan. Böyledir yani
Deli deliyi gorunce sopasını saklıyor diyorsunuz yani:))

Şu yuvayi disi kus yapar lafini her duydugumda sinir oluyorum. Kuslarda oyle olabilir de insanlarda yuva iki tarafin cabasiyla oluyor. Esiniz sinirli olabilir de siz de oglunuzla ilgili o laf soylediginde ben de bir iki laf soyledim demissiniz. Acaba cok mu doldunuz? Sadece kadinin alttan almasi dogru degil tabi ki ama bir taraf sinirlenince diger taraf susmayi ogrenmeli. Dil yarasi gecmiyor cunku. Ofkesini yenen hep kazanir. Esiniz de kendi kendine ofkesini yenmeyi ogrenmeli, gerektiginde susmali. Soylenmeyen seyler degil agizdan cikanlar genelde basimiza sorun acar.
Yok ya disi kuş fılan yapmıyor.
Kaç belgeselde gordum,erkek kus yapıyor yuvayı süslüyor,hatta biri pırlanta niyetine parlak bir tas parcası almis kıza kur yapıyordu:D
Bircogu cam parcalarıyla fılan yuvayı suslüyor,genc kız kuş gelip bakıyor,begenmezse dudak büküp ucup gıdıyor,begenırse sokuluyor erkek kuşa😂
Onlarda bıle sorumluluk duygusu var,faturayı tek dişi kusa kesenler halt etmiş:))

İki taraf da yeri gelince alttan almalı. Kadınlıkla erkeklikle ilgisi yok bunun. Biz kadınız diye hislerimizi aldırmadık ya. Biz de öfkeleniriz.

Tartışma konusunda ise konuşma biraz tartışmaya dönmeye başladığı an, öfkelenmeye başladığım an bunu sonra konuşalım diyorum. Aradan belli bir zaman geçince (birkaç saat veya bir gün gibi bir süre) hem kafamı toplayıp kendimi daha iyi ifade ediyorum hem de anlık öfkeyle kötü şeyler söylemiyorum. Bununla beraber hem eşiniz hem siz ben dili ve etkili iletişim hakkında araştırma yapın. Kulağa tırt geliyor ama işe yarıyor.

Sinirlenerek öfkeyle konuşuyorsanız devamlı onun için kavga üzüyor olabilir.
Öfke kontrol sorununuz mu var acaba ?
Tek taraflı alttan almayla olsaydı ohoo
Alttan alma da karşılıklıdır.
Yeri geldiğinde sen yeri geldiğinde o susacak.

Öncelikle yapı meselesi olaylara hepimiz aynı tepkiyi vermiyoruz. Kimimiz sinirlenince gidip odaya ağlar kimisi oradaki insan farketmeksizin kırar geçer.
Bir de konuya göre de değişir tartışmadaki sesin yüksekliği. Benim aşırı bağırma sesine hassasiyetim var ağlamaya başlarım hemen.
Eşim de sinirliyken ben üstüne gitsem asla ikna olmaz mantıklı gelse bile. O yüzden sakinleşince konuşmayı daha çok seviyorum hem birbirimize derdimizi de doğru aktarabiliyoruz. Genel itibariyle alttan alan alıyormuş gibi yapan benim ama karakterimle ilgili. Cinsiyetimizle ilgili değil durum.
Çocukken evinizde çok kavga gürültü oluyor muydu? Bende çocukken yüksek ses kavga olduğunda dış dünyayla bağımı keser kulaklarımı kapardım

cocuk guvenilir yerde olsa bile arkasi aranmadan olur mu? hicbir sey demeseniz yaramazlik yapma, babanneni uzme, ne yemek yaptiysa guzelce ye dersiniz.. yine de aramaniz gerekli. esiniz buna sinirlenmeye haksiz.

o sinirliyse siz sakin kalmaya calisin. konu ne olursa olsun. o ofkesini gerginligini atinca fikrinizi soyleyin. alttan almak konuya yere zamana gore degisir. bazen de erkek almali. oyle hep kadin alir diye bir seyi kabul etmiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X