Eşlerinizle tartışırken alttan alıyormusunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yesilboncuk

Kimseye yaranamazsın..
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
627
197
123
36
Hayırlı ramazanlar...

Ben 10 yıllık evliyim iki tane de evladım var.
Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..

Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.

Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan 😏

Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.

En son tartışmamızın örneği vereyim size, sizde bana akıl verin ne olur.

Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.

Şimdi burda benim susmam mı lazımdı? O zaman ben alttan mı almış olucaktım?

kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar,
Bu görüşlere zerre kadar katılmamakla beraber sizde anlattığınız olayda bağırmasaymışsınız iyiymiş.Evladını özlersin sesini duymak hakkındır ister 2 gün ister 2 saat olsun.Ama adam haksız bile olsa sana bağırmamış.Böyle haksız çıkışlar karşı tarafa koz verir.Biraz sakin olmalısın bence.

Hayırlı ramazanlar...

Ben 10 yıllık evliyim iki tane de evladım var.
Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..

Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.

Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan 😏

Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.

En son tartışmamızın örneği vereyim size, sizde bana akıl verin ne olur.

Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.

Şimdi burda benim susmam mı lazımdı? O zaman ben alttan mı almış olucaktım?
alttan almak değil de sinirlerini kontrol edemiyosun bence yani benim huyum bu söylemiştimle olmuyo ki, karşındaki de insan , karşısında sinirini kontrol edemeyen bağrınan insan bi yerden sonra yorar.mesela son anlattığın olayda eşinin yaptığı alttan almak oluyo, sen bağrırken susmuş kendine hakim olmuş.bunun kadını erkeği yok , geçinmeye niyeti olmakla alakası var

‘Kadın’ dediğin biraz alttan alır sözüne katılmamakla beraber genellikle alttan alınan taraf olarak ben de yorumları merakla okuyacağım şuraya bir sandalye çekeyim.

Genelde alttan alınan tarafsaniz karşı tarafın sabri bir gün biter, Illa ki biter. Ve hepsi size geri döner.

Biz de basit sebeplerden tartışıyoruz. Aynı anda yükseliyor sesimiz. Aradan bir iki saat geçince unutup barışıyoruz. Genelde eşim daha yapıcıdır alttan alır. Her iliskide bir taraf daha yapıcı olması gerekiyor yoksa yürümez. Kadını erkeği yok. Evliligin devamı isteniyorsa bu olmalı.

Kadinlikla erkeklikle alakasi yok ama hep diklenmek doğru gelmiyor bana. Ciftlerden biri zaman zaman sakin kalabiliyorsa kalmali.
Ufak tefek şeyleri tartisma sebebi haline getirmemeyi teecih ederiz biz.

Devamli eşim tarafindan bastirilsam biyerde fena patlarim toplamasi zor olurdu, sizin eşiniz 10 senedir çekiyorsa sabirliymiş arada alttan alabilirsiniz.

Genelde alttan alınan tarafsaniz karşı tarafın sabri bir gün biter, Illa ki biter. Ve hepsi size geri döner.
Yani aslında şöyle söyleyeyim. Ben haklı olsam da alttan alınan taraf durumuna düşüyorum. Çünkü haksızsam gerçekten kesinlikle karşı tarafın gönlünü almayı bilirim. Ama haklı olduğum zamanlar da bazen fazla yükseliyorum. Karşı taraf da haksız olduğu için mecburen 6/10luk bir olayda 8/10 tepki verdiğimde o 2lik kısmı da alttan alıyor.

Şimdi siz de sinirli bir yapım var diyip kenara çekilemezsiniz.
aynı diyalog da siz erkek, eşiniz kadın olsaydı,
Ben erkeğin kadını haklı bulduğunu, ama uste çıkmak için bağırıp çağırmaya başladığını düşünürdüm :)

Alttan almak başka, ses yükseltmek, bağırmak başka.
Siz alttan almayın,
Öfkenizi kontrol edin kafi.

Eşinizin söylediğine karşılık,
Ben olsam, anayım ben anaaa ozledim işte hadi naz yapma da ara falan derdim :)

Iftara yarim saat kala da bu diyaloglar için doğru zaman değil onu da söyleyeyim.

Ben genel olarak bağıran insanlardan uzak duruyorum karşınızdaki az işitmiyorsa bağırmaya ne gerek var? Mesela oğlunuzun sesini duymak istemeniz, merak etmeniz çok normal ama bağırarak kendinizi suçlu çıkarmışsınız. Bağırmayarak durumu anlatsanız aslında karşınızdaki anlayacak.

Bence sinirli taraf hangisi ise o susmalı. Bunun kadını erkeği yok. Benim evliliğimde sinirli taraf benim. Yani gerçekten bazı küçük olaylara acayip sinirlenebikecek bir yapıya sahibim. Eskiden küsme huyu da vardi. Onu def ettim. Ama şu sinir konusu uğraştıriyor daha :D bence kimin iletişim konularda sıkıntısı varsa o kendine çeki düzen vermeli. Bizim toplumda şu "kadın altdan almalı meselesi saçmalık baya. Cünkü bu asil sorunlu olan tarafı sorumluluktan çıkartıyor. Halbuki sorumluluk alması gereken taraf belli

Özledim işte , Bunun dünü bugünü yok ki, evlat o diye gecistirebilirsiniz Evet.

Eşim sinirlendiğinde Oda değiştiririm ben. Sinirli insana sinirlensemde cevap vermiyorum.

Gerek yok. Gerçekten sonu yok çünkü.

Evet haklısınız gerçekten hem sonu yok, hem de olay çok saçma sapan yerlere gidiyor tartışma büyüyünce. Ama o benim bu basit isteğime sinirli bi şekilde cevap verince ben de sakin kalamıyor malesef.

Kadını erkeği yok bu işin iki tarafta alttan almayı bilmeli. Sinirli bir yapınız vardıysa bu kontrol altına alınabilir bir durum, 12 senede keşke psikolojik destek alsaydınız. Anlattığınız tartışmada sizi haklı bulmadım çünkü mesele haline getiren, ses yükselten taraf sizsiniz. Ben de sinirlendim tabi yazmışsınız ama ortada sinirlenecek bir şey göremedim ben. Dün konuşmuşsunuz bugün çok özledim dediğinizde haliyle eşiniz neden aylardır konuşmamış gibi davranıyorsun demiş. Ben anneyim özledim oğlumu napiyim deseydiniz tatlı tatlı eşiniz arardı, konuşurdunuz, ağız tadıyla yemek yerdiniz, 2 gündür de birbirinize karşı soğuk olmazdınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X