Eşlerinizle tartışırken alttan alıyormusunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu yuvayi disi kus yapar lafini her duydugumda sinir oluyorum. Kuslarda oyle olabilir de insanlarda yuva iki tarafin cabasiyla oluyor. Esiniz sinirli olabilir de siz de oglunuzla ilgili o laf soylediginde ben de bir iki laf soyledim demissiniz. Acaba cok mu doldunuz? Sadece kadinin alttan almasi dogru degil tabi ki ama bir taraf sinirlenince diger taraf susmayi ogrenmeli. Dil yarasi gecmiyor cunku. Ofkesini yenen hep kazanir. Esiniz de kendi kendine ofkesini yenmeyi ogrenmeli, gerektiginde susmali. Soylenmeyen seyler degil agizdan cikanlar genelde basimiza sorun acar.

Anlattıgınız tartısmada gayette haklısınız anne tabıkı ozleer evladını. Kadınsın alltan al sus dıyenlere ıllet oluyorum sankı kadın dunyanın kahrını cekmeye gelmıs bu dunyaya. Benım esımde hep bagırır tartısmada haklıysam hıcte alttan alamam valla ben sınırlı degılım ama ınadım esımde boyle kesın kesın konusur bemde hep son noktayı koyuuprum ızatma bılıyorsun ınada bınerse bu yuva yıkılır bır hıc ugruna dıyorum susuyor sonra. Bunun osu busu yok kım hatalıysa o alttan almalı ama karsı tatafta uzatmamalı

Bana kalsa hiç göndermem ama çocuğum babaanneye aşırı derece düşkün her gitmesinde diyorum oğlum sakın kalma, aralarda konuştuğum zaman da hadi gel ben artık seni çok özledim diyorum ama kalıcam diye tutturuyor kendisi 8 yaşında. Bide orda daha rahat ortam tabi tabak bitme kuralı yok, yatma saati yok istediği saatte yatar uyur, ders çalışmak yok vs vs o yüzden kendisi kalmak için ısrar ediyor.
Sizinde yapacak birşeyiniz yokmus ama elinizden geldigi kadar mudahale edin orayi kaçış noktası yapmasın oğlunuz.Ileride sizle arasında bağlantı sorunlari kopuşlar olabilir.

Offf malesef yüzde 90 ben alttan alıyorum. Çünkü eşim her her konuda kendini haklı görüyor. Benim de sesimi yükseltiyorum bazen ama bu seferde çocuk kötü etkileniyor. Daha geçen hafta çok kötü kavga ettik. Eşim aşırı kıskanç birisi ve kavgaların çoğunluğu buradan çıkıyor. Örneğin en son kavga sebebimizi anlatayım. İşyerinde yeni uygulanan bir proje ilgili olarak bu konuda tecrübesiz olan erkek bir iş arkadaşım beni ilk zamanlar soru sormak için günde 2 3 kez arıyordu. Ben daha öncesinde bilgiliydim çünkü. WhatsApp tan VS soru soruyordu. Ama tamamen işle alakalı. Başka bir sebep değil. Ve hep eşimin yanında konuştum. Ama eşim en sonunda resmen sinir krizi geçirdi bağırdı çağırdı. Bir daha ararsa küfretcem ona bile dedi. Açmayacak sın onun telefonunu dedi. Hiç yoktan birbirimize girdik. Sen evli bir kadınsın neden bu kadar arıyor başkasına sorsun falan VS vs. Yani beni erkek sinek bile arasa sorun oluyor. Şimdi yavaş yavaş konuşmaya başladım ama ne o benden özür diledi o kadar bağırıp çağırdığı için nede ben özür diledim kavga çıktığı için. Çünkü bana göre ben haklıydım iş görüşmesi hariç h bişey konuşmadım. Alttan almış gibi oldum aslında haklı olduğum halde. Konuşmaya iletişim kurmaya başlayan taraf benim çünkü. Ben çok az bilirim eşimin benden özür dilediğini. Çünkü ona göre hep o haklıdır. Kötü bir durum ama napıyım bu adam böyle

Benim esim cok zor sinirleniyor, onu sinirlendirdiginde adimi soyluyor canim vs demek yerine. O zaman geri vitese takiyorum Alttan aliyorum kizdigini gerildigini anlayip. Hakli haksiz durumunda bakmiyorum o an.

Bi sıkıntım varsa konuşacaksam ve tartışma yaşayacağımız düzeydeyse adamın o anki ruh haline dikkat ederim. İşten gelmiş, çok yorgunsa, iş yerinde bi şeyler ters gittiyse, canı sıkkınsa, bir şeyden ötürü stresliyse konuşmamayı tercih ederim, ertelerim. (Alttan alma kısmında da dikkat ederim buna, kendimi dinletmek istiyorsam, alttan almış gibi yapabilirim ama bu demek değil ki konuyu kapattım) Yumuşak bir ses tonu kullanırım, küfürlü hakaretvari kelimeler kullanmam. Suçlayıcı konuşmamaya çalışırım. Daha çok ben bu duruma üzülüyorum, böyle böyle hissediyorum. Hissettim gibi kendi duygu ve düşüncelerimi anlatıyorum. Çünkü sen şöylesin böylesin tarzı konuşmalar karşı tarafın kendini savunmaya başlamasına sebep oluyor ve kadın erkeğin gözünde dırdırcı oluyor. Sorunun çözülmesini istiyorsam adam beni anlamaya çalışmalı. Dırdırcı olduğunu düşündüğü bi kadını anlamaya çalışmaz.

Baktım olmuyor ben de yükselmeye başladıysam o zaman uzaklaşıyorum. Bir müddet tartışmayı kesmek bana iyi geliyor. Tartışmayı kestiğim sırada başka şeyler düşünüyorum kendimi asla doldurmuyorum. Daha sonrasında iki tarafa da bu ara iyi geldiği için ortak payda da buluşmak vaktimizi almıyor. Gibi gibi.

Öncelikle yapı meselesi olaylara hepimiz aynı tepkiyi vermiyoruz. Kimimiz sinirlenince gidip odaya ağlar kimisi oradaki insan farketmeksizin kırar geçer.
Bir de konuya göre de değişir tartışmadaki sesin yüksekliği. Benim aşırı bağırma sesine hassasiyetim var ağlamaya başlarım hemen.
Eşim de sinirliyken ben üstüne gitsem asla ikna olmaz mantıklı gelse bile. O yüzden sakinleşince konuşmayı daha çok seviyorum hem birbirimize derdimizi de doğru aktarabiliyoruz. Genel itibariyle alttan alan alıyormuş gibi yapan benim ama karakterimle ilgili. Cinsiyetimizle ilgili değil durum.

Ne söylediğinide yazar mısın?

Bazen arkadaşlarını ya da kardeşleri günde iki sefer vs aradığı oluyor. Bende yüksek sesle, sen canının istediğini günde 2,3 kere ararken sorun yok o gayet normal bi şey ben 3 gündür görmediğim oğlumla konuşmak istemeyince sorun oluyor dimi, herşey senin istediğine göre olmalı zaten gibi bi cümle kurdum.

Hayırlı ramazanlar...

Ben 10 yıllık evliyim iki tane de evladım var.
Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..

Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.

Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan 😏

Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.

En son tartışmamızın örneği vereyim size, sizde bana akıl verin ne olur.

Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.

Şimdi burda benim susmam mı lazımdı? O zaman ben alttan mı almış olucaktım?
asla alttan alamam hakliysam catir catir konusurum.ne var yani arayip konusam diye bende kizardim esin baslatmis

Hayırlı ramazanlar...

Evlendiğim den beri tartışmamız çok oluyor ama aşırı basit sebeplerden. Eşimin bana her seferinde söylediği, sen hiç alttan almıyorsun ben sinirlenince sen daha çok sinirleniyorsun..

Allah aşkına bu alttan alma olayını benim kafam mı basmıyor gerçekten diye düşünmeye başladım.

Benim sinirli bi yapım var kabul ediyorum bunu zaten 2 senelik nişanlılık döneminde de eşime söylemiştim ve anlıyordu zaten ama o da sinirli yani, sinirlenilicek şeye sinirlenmez. En basitinden bişeye sinirlenebilir ama değişik birazdan 😏

Çevreme anlattığım zaman herkes aaa sen haksızsın, kadın biraz alttan alır, sen daha yumuşak olucaksın, yuvayı dişi kuş yapar az sus vs diyorlar, iyi de ben durup dururken sinirlenmiyorum ki.

Büyük çocuğum 3 gün babaanne de kaldı, iftar yapmamıza yarım saat kala, eşime dedim ki, anneni arasana bi sesini duyayım çocuğumun çok özledim (ailesi ile 1 yıldır görüşmüyorum o yüzden ben aramadım) o da sen de ne var yani bi kaç gün kaldıysa, dün de konuştun niye aylardır görmüyormuş gibi davranıyorsun diye sinirli bi şekilde konuştu ama bağırmadı. Bende sinirlendim tabi bağırarak bi iki bişey söyledim oda hiç cevap vermedi ama o iki gün de doğru düzgün konuşmadı benimle.

Valla ben kadın dediğin alttan alır lafından tiksiniyorum böyle olmalı ki hep beni eşim alttan alır. O lafa tepki olarak doğmuşum sanki 🤣Ama çocuğunluk o olsada bende alttan alırım yani ama haklıysa haksızsam boynum kopsa alttan almam. Sizin talebinizde bir sorun yok ama ses yüksekliği bazen haklıyken haksız duruma düşürür

Haklı olduğum halde sayısız kez alttan aldım, çünkü zorundayım. Aksi takdirde konu çok büyüyor ve benim lehime bir şey değişmiyor hep o haklı.

O kadar yoruldum ki...

Allah yardımcınız olsun..

Şu yuvayi disi kus yapar lafini her duydugumda sinir oluyorum. Kuslarda oyle olabilir de insanlarda yuva iki tarafin cabasiyla oluyor. Esiniz sinirli olabilir de siz de oglunuzla ilgili o laf soylediginde ben de bir iki laf soyledim demissiniz. Acaba cok mu doldunuz? Sadece kadinin alttan almasi dogru degil tabi ki ama bir taraf sinirlenince diger taraf susmayi ogrenmeli. Dil yarasi gecmiyor cunku. Ofkesini yenen hep kazanir. Esiniz de kendi kendine ofkesini yenmeyi ogrenmeli, gerektiginde susmali. Soylenmeyen seyler degil agizdan cikanlar genelde basimiza sorun acar.

Hayır doluluk değil ama o bu tarz basit şeylere sinirlendiği zaman ben ondan daha fazla sinirleniyorum o an elimde değil maalesef, eşim kolay kolay bağırmaz ama çok çabuk ve aşırı basit şeylere sinirlenir ve bunu da konuşma şekli ve mimikleri ile belli eder yada kendi kendine konuşmaz mesafe koyar aramıza soğuk durur, ben bu huyunu hiç sevmiyorum onun o yüzden ufak bi şeye sinirlenince bende daha fazla sinirleniyorum, birden patlıyorum o anda susar ama ben sürdürürsem konuyu yani bi iki bişey söyleyip susmazsam sürekli devam edersem oda bağırır ufacık mevzu kocaman olur.

Hani bana da dediklerini sen alttan alsan hiç mevzu olmicak ama ben onu beceremiyorum malesef.

Hayırlı ramazanlar...

Eşinin ailesiyle görüşmüyorsan cocugunun orda kalmasına neden izin verdinki.Bence bu yakınlıgı istiyorlarsa önce seninle iyi geçinmeleri lazım.ben cocugum olsa ve kayınvalidemle görüşmüyorsam eşimle bi iki saatligine gönderir ama asla yatılı göndermezdim

Sizi pwk tanımayan bırıyle kıbar nazık konusuyorsunuz degil mi. Yakından tanıdıgınız ınsanlarla da oyle konusmalısınız.

Eşinin ailesiyle görüşmüyorusan cocugunun orda kalmasına neden izin verdinki.Bence bu yakınlıgı istiyorlarsa önce seninle iyi geçinmeleri lazım.ben cocugum olsa ve kayınvalidemle görüşmüyorsam eşimle bi iki saatligine gönderir ama asla yatılı göndermezdim

Çocuğumun kendisi istiyor zaten her zaman göndermiyorum bu virüsten dolayı da göremiyorlar zaten bayadır, gittiğin de de kalkmak istiyor. Babası getirirken bile ağlamış ben burda kalıcam demiş zorla geldi yani.

Sizi pwk tanımayan bırıyle kıbar nazık konusuyorsunuz degil mi. Yakından tanıdıgınız ınsanlarla da oyle konusmalısınız.

Hayır tanıyıp tanımamakla alakası yok bunun. Yani şöyle anlatıyım karşımda ki kim olursa olsun sinirlendiği zaman saçma sapan, basit mevzulara, bende otomatikman sinirleniyorum bu elimden olan bişey değil. Hani diyorum ne var bunda da sinirlendi şimdi durup dururken diye biraz kendimi dolduruyorum galiba.

Çocuğumun kendisi istiyor zaten her zaman göndermiyorum bu virüsten dolayı da göremiyorlar zaten bayadır, gittiğin de de kalkmak istiyor. Babası getirirken bile ağlamış ben burda kalıcam demiş zorla geldi yani.
Anladım o zaman baska.Kendilerini sevdirdilerse ne ala.. alttan almaya gelince bişey diyemicem benim tahamül hem sınırda senin gibi hafif bi patlmaya kalksın onda deprem 2.8 ken bende 4.8 😂😂 kesnlkle alttan alamıyorum cok isterdim ama yapamıyorum🤷🏻‍♀️

Hayır tanıyıp tanımamakla alakası yok bunun. Yani şöyle anlatıyım karşımda ki kim olursa olsun sinirlendiği zaman saçma sapan, basit mevzulara, bende otomatikman sinirleniyorum bu elimden olan bişey değil. Hani diyorum ne var bunda da sinirlendi şimdi durup dururken diye biraz kendimi dolduruyorum galiba.
Burcunuz boğamı 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X