- 20 Ağustos 2014
- 3.435
- 9.510
- 358
Esmer olmak ayrıcalıktır :)
ten renginde öyle dalga geçilecek kadar bir koyuluk yok. ama illa kafana takılıyorsa bu durum sana bir yöntem söylicem çok işe yarıyor bende eskiden kiloluydum sürekli dalga geçerlerdi tabi şimdi zayıfladım ama her neyse bana mesela sen gelme beren araba taşımaz gibi şakalar yaparlar eskiden çok üzülürdüm o şakalara karşık bende aa evet ben gelirsem araba çöker diyip kahkahaya vurdugumda artık kimse bana iğneleyici laflar sokamadı yani sende şöyle yap evet esmerim esmerler her zaman çekici olur yada evet ortamda hemen beni görebilirsiniz çok karayım allah vergisi deyip geç o zaman dalga geçmekten bıkarlar
Siz bir de Avrupa'da yasasaniz depresyona girerdiniz. Esmerlere BLACK (zenci) diyorlar. Benim kivircik sacli esmer Kibrisli Rum arkadasim artik ben zenciyim diye geziniyor!Bu konu bana çok saçma geliyor ama sizinle de paylaşmak istedim. Esmer tene sahip insanların devamlı bi' aşağılanması söz konusu gibi, ben bununla çok karşılaştım sanki yy'lar öncesi zenci kölelik dönemindeyiz :) ben de esmer tenliyim aşırı koyu bir tenim olmasa bile (ki olsa ne olacak sanki) sürekli insanların iğneleyici laflarıyla, alaylarıyla karşılaşıyorum. En basitinden sınıfta koyu tenle ilgili bir konudan bahsederken arkadaşın teki beni de örnek göstermişti dalga geçerek. Başka bir örnek bir arkadaşla buluşacaktım bana ben seni fark ederim hemen zenci gibisin zaten demişti. Olmayan bir şeyi kompleks haline getirmeye başlayacağım yakında.
Genel olarak bakarsak da ülkemizde hep bir 'sarışın kadın' hayali vardır. Esmer kadına kızıl saç yakışmaz, siyah giyse yakışmaz, şu yakışmaz, bu yakışmaz diye diye bitiremediler gitti.
ten rengim de şu yani :44: ;
Eki Görüntüle 774958
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?