ten renginde öyle dalga geçilecek kadar bir koyuluk yok. ama illa kafana takılıyorsa bu durum sana bir yöntem söylicem çok işe yarıyor bende eskiden kiloluydum sürekli dalga geçerlerdi tabi şimdi zayıfladım ama her neyse bana mesela sen gelme beren araba taşımaz gibi şakalar yaparlar eskiden çok üzülürdüm o şakalara karşık bende aa evet ben gelirsem araba çöker diyip kahkahaya vurdugumda artık kimse bana iğneleyici laflar sokamadı yani sende şöyle yap evet esmerim esmerler her zaman çekici olur yada evet ortamda hemen beni görebilirsiniz çok karayım allah vergisi deyip geç o zaman dalga geçmekten bıkarlar
Maalesef var böyle bir eğilim. Filmlerde, reklamlar da oynatılan insanlar da genellikle beyaz ırkın güzel özelliklerini taşıyor. Güzel tanımını da beyazlar belirliyor. Beyaz ırkın esmer tenlileri de genellikle tarlada, çiftlikte çalışan, alt tabaka olarak adlandırılan insanlar oluyor. Ancak 1970'lerden sonra bronz ten bir statü sembolü olmuş. Esmer insanlar (orta dogulular, kuzey afrikalılar, hispanikler vs.) avrupada, amerikada çoğalıp, meslek sahibi olup, zenginleştikçe bu önyargı yavaş yavaş kayboluyor. Esmer bir kızdan bahsedilirken bile esmer güzeli deniyor (esmer olmasına esmer ama güzel yani ). Boşvereceksin. Zencilerin dediği gibi gel sen benim esmer k.çımı öp diyeceksin!
Benim bir arkadaş da çok esmer hep arkadaşlarla takılırız o da güler geçer.
Düşündüm de alınıyor mudur acaba o da?
Biz alay maksatlı demiyoruz ki ama onun bariz özelliği esmerliği mesela bana da kaşımla (seyrek hemen bozulur:)) ilgili laf söylerler.
Burnum hafif kemerli:) onunla ilgili bir şeyler derler hiç batmaz, onlarla ben de alay ederim kendimle.
Ama bu sanırım samimiyetimizden kaynaklı.
Başkası burnuma laf dese üzülür müyüm acaba yok ya üzülmem haklıdır yani
Ha bu arada arkadaşımın esmerliği o kadar güzel ki başka renk ona yakışmazmış yani:)
Senden daha koyu bir rengim var. Buna rağmen son derece memnunum. Bronzlaşmak bizim için sadece yarım günden ibaret. Esmerlerin ayrı bir havası olduğunu düşünmüşümdür. O sac yakışmaz bu sac yakışmaz diyenler de saçma geliyor. Asıl beyaz tenli insanlara açık renk saclar daha çiğ duruyor. Sloryuma girip bronz olmaya çalışıyorlar.
O arkadaşlarına siz de ölü gibi bembeyazsiniz desen hosuna mı gidecek acaba?
Bence bir gün bozmayı dene.
Bazı insanlar şakanın dozunu eşek şakasına çevirecek kadar abartabiliyorlar.
iyide sen esmer değilsin ki seninki daha ziyade buğday ten, ama bence belli tenlere yakışan var yakışmayan var yani, parfümde bile etkili ten rengi,mesela çağla şıkel çok esmer bana göre hele bide sarı yapmıştı o saçları çingene gibi olmuştu,ama bi halle berry melez ama güzel yani,ben beyazım ama şikayetçiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?