Ev almak için geç mi kaldım

Bugün şöyle bir tablo işe karşılaştım bende ancak borsanın riski de çok fazlaymışz.. bilemiyorum

8009B1BB-65D7-4358-8BC4-3F38CF5A6ADC.webp

Kardeşim ev aldı şu an ev beş altı katı.Hemen kiraya verdi şuan evin kirasi ev kredisini ödüyor .Kardeşim beş kuruş vermiyor .hem evin değeri arttı hem kiracı sayesinde kredi odemiyor oldu .İyikide değerlendirmiş girmiş.Konut kredisi yükselince ev fiyatıda artıyor ama aldıktan sonrada artmaya devam ediyor.faiz düşme ihtimali varken ben olsam beklerdim.zaten şurada seçime kaç ay kaldı .Çıkmazsafa peşinat biriktirmiş olur altın ya da dövizde

İmkan oluştuğu an girilmeli diye düşünüyorum ben. Düşecek düşecek diye bekliyoruz, konut kredisi düşüyor sonra evler artıyor, kâr etmiyor beklemek.
Kardeşiniz çok güzel yapmış.

Geç kalmadınız ama acele etmekte fayda var. Evli olsaydınız eşinizle bu iş daha dolay oluyor. Kendimden örnek veriyim. 3 yıldır kiradayız yaşadığımız sitede 2019 senede 300bin olan evler şuan 1,5mil oldu. O zaman maalesef ev alamadık zorlanırsa olurdu ama işte sonraya bıraktık. Herkeste olduğu gibi ev sahibimiz cikarmak istedi kira yukseltti flan , elimizde bir arabamiz vardı onu Haziranda sattik 325bin tl peşinat yaparak 900bin 2+1 açık mutfak ev aldık Istanbulda. Kıra geliri 6000lira , aylik taksitimiz 8600lira. Içinde eski kiracısı vardı 6 ay süre verdik kanuni hakkı. Adam 3 ay bedava oturdu cikti ustelik avukat tutarak başarabildik yoksa 6 ay boyunca bedava oturacaktı böyle insanlarda var. Neyse şimdi kendi evimize taşınamaya planlıyoruz. Bizim ev sahib zaten kanunî hakkımızı vermeden çıkarıp başkasına kiralama derdinde o da ayrı vicdansız her ay aradi sizladi kufurler etti ama noter yapmiyor. Neyse ki eşimle ikimizde çalıştığımız icin 8600 lira taksit bizi hiç de zorlamıyor seneye daha da kolay olacak. Kirada devam etseydik en az 5000lira öderdik. Vicdansız ev sahibime bir yandan teşekkür edesim geliyor :) yoksa hala ev almadan dururduk. Arabasız biraz zorlanıyor ama kendi eve geçmek hayal gibi geliyor artık kimseye kira odemeyecem. Yani kısacası büyük şehirde olmasada başka sehirde küçükte olsa 1+1 ev alsaniz aylik taksit 5000tl civarında olsa ılerde satarsınız eger suan aile ile kira ödemeden yaşıyorsanız tam zamanıdır.
Biz devlet banka'dan 1,29 faizla aldik suab durumlar nasil bilemiyorum. Seneye zamlar gelince zaten taksit kolaylaşır üstelik kira geliriniz taksite en az yarısı çıkar. Bir arkadaşım Bursa'da o şekilde aldı gayet güzel gelir sağlıyor. 28 yaş bide hiç gec değil. Ne kadar erken başlarsan o kadar iyidir.

Anlatılanlara göre ölene kadar kredi ödersiniz ve lütfen böyle bir şey yapmayın. Senelerce kirada durun ama kredi belasına bulaşmayın derim.
anlatılanı anlamamışsınız sanırım. 10 yıllık kredi çekip sadece 3 ya da 4 sene aylık kredi geri ödemesinin max %50sini öder %50s, de kiradan gelir zaten. yani ölene kadar kredi ödemez. 5000 geri ödemeli kredisi var diyeşim. 2500 kiradan gelir, 2500 cebinden çıkar 1. senede.
2. senede kiraya zam gelir ama kredi sabit, tabi maaşları da artar ve bu sefer kredi için 3500 kiradan gelir 1500 cebinden çıkar.
siz çok yanlış düşünüyorsunuz.
kredi sabittir, ama kira ve maaş sabit değildir artar. toki beladır batırır. sabit değildir çünkü

1- 300 bin kredi çekemezsiniz

öncelikle eksperler artık evlerin gerçek değeri kadar rapor yazmıyor (zaten satan kişi de en fazla şu kadar kredi çekebilirsiniz diye limit koyuyor gelir vergisi meselesi yüzünden), tüm değeri kadar kredi çekebileceğiniz ev bulmak bir mesele.
hadi buldunuz, bankalar çatlasanız da patlasanız da kredi vermiyor
özellikle de faizi uygun devlet bankalarında kredi çıkmıyor. 20 bin 25 bin maaşı olan kişilere bile çıkmıyor. millet bas bas bağırıyor ülkedenki hiçbir şeyden haberiniz yok gelmiş destan döşemişsiniz buraya
2- hadi tüm değerine kredi çekecek ev buldunuz, sonra da gittiniz özel bankadan 2 katı faizle 300 çekip 1 milyon ödemeyi kabul ettiniz diyelim onun taksidi 4500 olmaz 6500 filan olur
hadi onu da aldınız
öğrencinin her sene çıkacağı ne malum?
öğrenci mahallesinde oturuyorum
o eskidendi şimdi çocuklar 3+1 evde tek tek oda kiralıyor eğer sürekli kalmayacaksa, ya da direkt eşyalı apart kiralıyor onun bile kalan senedini ödemeyim diye birine devretmeye çalışıyor. yoksa ev tutup eşya koyup eve çıkan çocuk bir de seneye çıkacam derse asla ev bulamayacağını bilmiyor mu? onlar da biliyor. Sırf bizin 6 bin tane öğrencimiz bu dönem ev tutmadı yurt da çıkmadı okulda kayıt dondurup geri döndü. bitti o deniz artık.

siz düşeş atıp her sene öğrenci çıkarıp her yıl zam yapmaya göre ev almayı mı akıl veriyorsunuz gerçekten
öğrenci 2 ay kira ödemese ya da faturaları üzerine almadan evden çekse gitse, ne olacak peki onu da söyleseniz?
söylediğiniz hiçbir şey doğru değil maalesef, bankalar söylediğiniz miktarda krediyi veriyor ama fazlasını vermiyor evet.

10 milyon geri ödemesi de olsa kabul ederim ben ödemiyorum çünkü kiracı ödüyor.

ayrıca hangi kredi gibi sitelerden kredi geri ödemelerine bakabilirisniz, sahibinden. com gibgi sitelerden de 1+1 lerin kiralarına bakabilirisniz.

öğrenciye ev kiralamak çok daha kolay, ailesini kefil gösereceksiniz ve ailenin findex raporunu alacaksınız ödeme alışkanlıklarına göre kiraya vereceksiniz. ben öğrenciyken çok ev değiştirdim eskişehir gibi öğrenci cennetinde okudum. o yüzden oralarda piyasa nedir öğrencilerin ve ev sahiplerinin kafası nasıl çalışır iyi bilirim

zaten peşinatınız ve ve krediyi ö
Cihat çiçek para mı veriyor? Peşinat yeterince yoksa kredi ödeyecek gelir yoksa kimse ev falan alamaz
zaten peşinatınız ve ve krediyi ödeyecek gücünüz yoksa yapmayoın ama her sene kira artışı olur enflasyon oranında. bu da bir gerçek ve evet her sene kiracı değiştirebilirsiniz. 1+1 e yapacağınız masraf da korkunç olmaz zaten. bunu yapanlar var ve biri de ben oalcağım. gönül tabi ister aynı kiracı olsun, başım ağrımasın ama maalesef %25 zam sınırı enflasyona hiç uymuyor. o yüzden her sene değişen kiracı da öğrenciler oluyor.

evet
Ben o öğrenci olayını yazan arkadaşında kötü niyetle yazdığını düşünmüyorum.Kendi evini alamıyorsan yatırım amaçlı 1+1 al öğrenci olan yerlerde, hemde sirkülasyon çok olur boş kalmaz demek istedi sanki.Öğrenciyi çıkar hersene demek istemedi.
öğrenciler son 1 ya da 2 senesini evde geçiriyor ve her sene ev değiştiryorlar ya ev arkadaşıyla yapamıyor ya kalan kişi sayısı artıyor sığmıyorlar vs. yani kimse zam yapıcam diye öğrenciyi evden çıkarmasına gerek yok zaten çıkıyor. o yüzden 1+1ler ile birikim yapmak daha kolay. ben de öğrenciydim ben de evde kaldım üstelik ne burs aldım ne ailemden destek. çalışarak mühendislik fakültesini bitirdim. o yüzden öğrencilere kötü niyetle bakmıyorum sadece bu şekilde nasıl ekonomi yapılır onu anlatmaya çalışıyorum.
tabi ev alana kadar da ben TL biriktirmiyorum, altın alıyorum ama fiziki. asla bankaya güvenip ne kasasına koyarım ne hesaba yatırırım

Son düzenleme:
seçime doğru evet kredi oranları düşebilir, geri ödeme süresi 10 yıldan 15 yıla çıkabilir, daha fazla kredi verilebilir ancak ev fiyatları aynı şekilde artar. yani bugününüz ile farkınız kalmaz.

siz şimdiden 1+1 dahi olsa bir ev alırsanız hem düşükten kredi almış olursunuz (kredi oranının çok düşeceğini sanmıyorum) hem de seçime doğru artan evinizi satıp oturacağınız evi alabilirsiniz.

anlatılanı anlamamışsınız sanırım. 10 yıllık kredi çekip sadece 3 ya da 4 sene aylık kredi geri ödemesinin max %50sini öder %50s, de kiradan gelir zaten. yani ölene kadar kredi ödemez. 5000 geri ödemeli kredisi var diyeşim. 2500 kiradan gelir, 2500 cebinden çıkar 1. senede.
2. senede kiraya zam gelir ama kredi sabit, tabi maaşları da artar ve bu sefer kredi için 3500 kiradan gelir 1500 cebinden çıkar.
siz çok yanlış düşünüyorsunuz.
kredi sabittir, ama kira ve maaş sabit değildir artar. toki beladır batırır. sabit değildir çünkü
Yok gayet iyi anlıyorum sizi merak etmeyin, ben direkt krediye karşıyım. Bu belanın bu kadar masum gösterilmesine karşıyım hepsi bu.
Yoksa hesabı, kitabı çok iyi anlıyorum Allah'a şükür.

Yok gayet iyi anlıyorum sizi merak etmeyin, ben direkt krediye karşıyım. Bu belanın bu kadar masum gösterilmesine karşıyım hepsi bu.
Yoksa hesabı, kitabı çok iyi anlıyorum Allah'a şükür.
yediğiniz ekmek bile aslinda faiz. sadece adı direk kredi ya da fazi olmadığı için da a masum maalesef.

Ben mi Türkiyeden çok uzakta kaldım, 28 gayet genç bir yaş değil mi neden geç olsun :KK51:
Bence yaşından dolayı değil de konut fiyatlarının artmasından dolayı geç kaldığını düşünüyor. Ki bence de öyle. Evlerin fiyatları iki üç senede 3-4 kat arttı. Ama gelirler çoğunlukla o kadar artmadı ve bankalar yüksek miktarlı kredi vermiyor genel olarak.

Benim sizin gibi bir maaşım yok çok daha düşük ve İstanbul gibi bir yerde yaşamaya çalışıyorum artı bir sürü borcum da var ama tlyi bekletmiyorum. Biraz birikmişim vardı borsaya yatırdım. 1 yıla yakındır borsadayım daha yeni yrni birşeyleri öğrenmeye başladım desem yeridir. Amavım borsada paramı çoğaltıp ev almak. Nasip olur mu bilmiyorum.

Sizde illa borsa diye düşünmeyin başka yatırım araçlarını düşünüp hareket edebilirsiniz sonra ev alırken onları satıp ev alabilirsiniz
Tlde değil TL değerini yazdım altın hesabında

Fuzul ev tarzı şeylere bulaşmayın,bu devirde kuranin size çıkması mümkün değil,çıkmak istediğinizde paranızı tam vermiyorlar Tavsiyem parayı TL tutmayın altın alın en azından değeri kaybolmaz.Bildiginiz illerden bakın daha uygun fiyat. İstanbul'da ev almak artık hâyal,kiralar uçmuş.......
Tlde değil altın hesabı ben TL olarak ne kadar olduğunu yazdım

bilmeyen borsaya girmesin.elindeki paradan da olur.
Arkadaşım borsadan gelenle hiç kredi çekmeden bugün ev aldı 2.5 trilyona .Ama bu işin kurdu yıllardır borsanın içinde .Anaparası hala duruyor birde araba alacağım diyor.Biz 10 sene kredi ödüyoruz adam bir sene olmadan evi aldı.Ama işte kumar yani biz hem işi bilmiyoruz hemde cesaret lazım

Arkadaşım borsadan gelenle hiç kredi çekmeden bugün ev aldı 2.5 trilyona .Ama bu işin kurdu yıllardır borsanın içinde .Anaparası hala duruyor birde araba alacağım diyor.Biz 10 sene kredi ödüyoruz adam bir sene olmadan evi aldı.Ama işte kumar yani biz hem işi bilmiyoruz hemde cesaret lazım
İşte o anlıyormuş eğitimini almış pişmiş borsada.

Back
X