Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bilmeyen borsaya girmesin.elindeki paradan da olur.Bugün şöyle bir tablo işe karşılaştım bende ancak borsanın riski de çok fazlaymışz.. bilemiyorum
Kardeşim ev aldı şu an ev beş altı katı.Hemen kiraya verdi şuan evin kirasi ev kredisini ödüyor .Kardeşim beş kuruş vermiyor .hem evin değeri arttı hem kiracı sayesinde kredi odemiyor oldu .İyikide değerlendirmiş girmiş.Konut kredisi yükselince ev fiyatıda artıyor ama aldıktan sonrada artmaya devam ediyor.faiz düşme ihtimali varken ben olsam beklerdim.zaten şurada seçime kaç ay kaldı .Çıkmazsafa peşinat biriktirmiş olur altın ya da dövizde
anlatılanı anlamamışsınız sanırım. 10 yıllık kredi çekip sadece 3 ya da 4 sene aylık kredi geri ödemesinin max %50sini öder %50s, de kiradan gelir zaten. yani ölene kadar kredi ödemez. 5000 geri ödemeli kredisi var diyeşim. 2500 kiradan gelir, 2500 cebinden çıkar 1. senede.Anlatılanlara göre ölene kadar kredi ödersiniz ve lütfen böyle bir şey yapmayın. Senelerce kirada durun ama kredi belasına bulaşmayın derim.
söylediğiniz hiçbir şey doğru değil maalesef, bankalar söylediğiniz miktarda krediyi veriyor ama fazlasını vermiyor evet.1- 300 bin kredi çekemezsiniz
öncelikle eksperler artık evlerin gerçek değeri kadar rapor yazmıyor (zaten satan kişi de en fazla şu kadar kredi çekebilirsiniz diye limit koyuyor gelir vergisi meselesi yüzünden), tüm değeri kadar kredi çekebileceğiniz ev bulmak bir mesele.
hadi buldunuz, bankalar çatlasanız da patlasanız da kredi vermiyor
özellikle de faizi uygun devlet bankalarında kredi çıkmıyor. 20 bin 25 bin maaşı olan kişilere bile çıkmıyor. millet bas bas bağırıyor ülkedenki hiçbir şeyden haberiniz yok gelmiş destan döşemişsiniz buraya
2- hadi tüm değerine kredi çekecek ev buldunuz, sonra da gittiniz özel bankadan 2 katı faizle 300 çekip 1 milyon ödemeyi kabul ettiniz diyelim onun taksidi 4500 olmaz 6500 filan olur
hadi onu da aldınız
öğrencinin her sene çıkacağı ne malum?
öğrenci mahallesinde oturuyorum
o eskidendi şimdi çocuklar 3+1 evde tek tek oda kiralıyor eğer sürekli kalmayacaksa, ya da direkt eşyalı apart kiralıyor onun bile kalan senedini ödemeyim diye birine devretmeye çalışıyor. yoksa ev tutup eşya koyup eve çıkan çocuk bir de seneye çıkacam derse asla ev bulamayacağını bilmiyor mu? onlar da biliyor. Sırf bizin 6 bin tane öğrencimiz bu dönem ev tutmadı yurt da çıkmadı okulda kayıt dondurup geri döndü. bitti o deniz artık.
siz düşeş atıp her sene öğrenci çıkarıp her yıl zam yapmaya göre ev almayı mı akıl veriyorsunuz gerçekten
öğrenci 2 ay kira ödemese ya da faturaları üzerine almadan evden çekse gitse, ne olacak peki onu da söyleseniz?
zaten peşinatınız ve ve krediyi ödeyecek gücünüz yoksa yapmayoın ama her sene kira artışı olur enflasyon oranında. bu da bir gerçek ve evet her sene kiracı değiştirebilirsiniz. 1+1 e yapacağınız masraf da korkunç olmaz zaten. bunu yapanlar var ve biri de ben oalcağım. gönül tabi ister aynı kiracı olsun, başım ağrımasın ama maalesef %25 zam sınırı enflasyona hiç uymuyor. o yüzden her sene değişen kiracı da öğrenciler oluyor.Cihat çiçek para mı veriyor? Peşinat yeterince yoksa kredi ödeyecek gelir yoksa kimse ev falan alamaz
öğrenciler son 1 ya da 2 senesini evde geçiriyor ve her sene ev değiştiryorlar ya ev arkadaşıyla yapamıyor ya kalan kişi sayısı artıyor sığmıyorlar vs. yani kimse zam yapıcam diye öğrenciyi evden çıkarmasına gerek yok zaten çıkıyor. o yüzden 1+1ler ile birikim yapmak daha kolay. ben de öğrenciydim ben de evde kaldım üstelik ne burs aldım ne ailemden destek. çalışarak mühendislik fakültesini bitirdim. o yüzden öğrencilere kötü niyetle bakmıyorum sadece bu şekilde nasıl ekonomi yapılır onu anlatmaya çalışıyorum.Ben o öğrenci olayını yazan arkadaşında kötü niyetle yazdığını düşünmüyorum.Kendi evini alamıyorsan yatırım amaçlı 1+1 al öğrenci olan yerlerde, hemde sirkülasyon çok olur boş kalmaz demek istedi sanki.Öğrenciyi çıkar hersene demek istemedi.
Yok gayet iyi anlıyorum sizi merak etmeyin, ben direkt krediye karşıyım. Bu belanın bu kadar masum gösterilmesine karşıyım hepsi bu.anlatılanı anlamamışsınız sanırım. 10 yıllık kredi çekip sadece 3 ya da 4 sene aylık kredi geri ödemesinin max %50sini öder %50s, de kiradan gelir zaten. yani ölene kadar kredi ödemez. 5000 geri ödemeli kredisi var diyeşim. 2500 kiradan gelir, 2500 cebinden çıkar 1. senede.
2. senede kiraya zam gelir ama kredi sabit, tabi maaşları da artar ve bu sefer kredi için 3500 kiradan gelir 1500 cebinden çıkar.
siz çok yanlış düşünüyorsunuz.
kredi sabittir, ama kira ve maaş sabit değildir artar. toki beladır batırır. sabit değildir çünkü
yediğiniz ekmek bile aslinda faiz. sadece adı direk kredi ya da fazi olmadığı için da a masum maalesef.Yok gayet iyi anlıyorum sizi merak etmeyin, ben direkt krediye karşıyım. Bu belanın bu kadar masum gösterilmesine karşıyım hepsi bu.
Yoksa hesabı, kitabı çok iyi anlıyorum Allah'a şükür.
Yediğim ekmeğin faiz olduğunu nerden çıkardınız, iftirayı gidip başka yerde atın. Lütfen daha da yorum yazmayın.Burda kimseyle tartışma gibi huyum yok.yediğiniz ekmek bile aslinda faiz. sadece adı direk kredi ya da fazi olmadığı için da a masum maalesef.
Bence yaşından dolayı değil de konut fiyatlarının artmasından dolayı geç kaldığını düşünüyor. Ki bence de öyle. Evlerin fiyatları iki üç senede 3-4 kat arttı. Ama gelirler çoğunlukla o kadar artmadı ve bankalar yüksek miktarlı kredi vermiyor genel olarak.Ben mi Türkiyeden çok uzakta kaldım, 28 gayet genç bir yaş değil mi neden geç olsun![]()
Tlde değil TL değerini yazdım altın hesabındaBenim sizin gibi bir maaşım yok çok daha düşük ve İstanbul gibi bir yerde yaşamaya çalışıyorum artı bir sürü borcum da var ama tlyi bekletmiyorum. Biraz birikmişim vardı borsaya yatırdım. 1 yıla yakındır borsadayım daha yeni yrni birşeyleri öğrenmeye başladım desem yeridir. Amavım borsada paramı çoğaltıp ev almak. Nasip olur mu bilmiyorum.
Sizde illa borsa diye düşünmeyin başka yatırım araçlarını düşünüp hareket edebilirsiniz sonra ev alırken onları satıp ev alabilirsiniz
Tlde değil altın hesabı ben TL olarak ne kadar olduğunu yazdımFuzul ev tarzı şeylere bulaşmayın,bu devirde kuranin size çıkması mümkün değil,çıkmak istediğinizde paranızı tam vermiyorlar Tavsiyem parayı TL tutmayın altın alın en azından değeri kaybolmaz.Bildiginiz illerden bakın daha uygun fiyat. İstanbul'da ev almak artık hâyal,kiralar uçmuş.......
Arkadaşım borsadan gelenle hiç kredi çekmeden bugün ev aldı 2.5 trilyona .Ama bu işin kurdu yıllardır borsanın içinde .Anaparası hala duruyor birde araba alacağım diyor.Biz 10 sene kredi ödüyoruz adam bir sene olmadan evi aldı.Ama işte kumar yani biz hem işi bilmiyoruz hemde cesaret lazımbilmeyen borsaya girmesin.elindeki paradan da olur.
İşte o anlıyormuş eğitimini almış pişmiş borsada.Arkadaşım borsadan gelenle hiç kredi çekmeden bugün ev aldı 2.5 trilyona .Ama bu işin kurdu yıllardır borsanın içinde .Anaparası hala duruyor birde araba alacağım diyor.Biz 10 sene kredi ödüyoruz adam bir sene olmadan evi aldı.Ama işte kumar yani biz hem işi bilmiyoruz hemde cesaret lazım