Ev ekonomisi

niye yönetsinki adamın maasını bir acık mı var .

gelir giderleri ögrensin ona göre birikim ytapsınlart
Şöyle izah edelim. 4000 lira gelir
1500 lira kredi
1000 lira mağaza taksitleri
500 lira faturalar olsun
Kalan 1000 lira ile çok rahat yaşıyorlarmış. Mutfak alışverişi,giyim kuşam benzin gezme tozma vs. Eşi herşeyin yolunda olduğunu söylüyormuş ama arkadaşım 1000 liranın yetmeyeceğini acaba bazı borçları ay olarak atlatıyor mu vs endişesi yaşıyor. Sorduğunda da bir sorun olmadığı cevabını alıyormuş. Olayımız bu yani. Şimdi daha net oldu hanımlar buna göre yorumlarsanız seviniriz.

Arkadaşım gerekirse daha az gezmekten giyinmekten yemek içmekten yana. Yeterki borçlar zamanında bitsin mantığıyla

Kimse kimseye paranı ver ben yöneteyim demedi zaten. Biz durumu izah edebilmek adına konuyu böyle toparladık. Ver paranı ben yöneteyim diyecek karakterdeki bi insan artık bu işlere bende müdahil olayım diye düşünürken bile çekinmez dimi? Sırf birşey yazmak için yorum yaptınız

Hayır sırf birşey yazmak için yorum yapmadım

Aksine Nasıl bir yaklaşım göstermesi gerektiğini de ayrıntılı olarak yazdım

Lakin arkadaşınızın konusunda neden bu kadar gerildiniz ki

Tamamen hesabı kitabı kendi elime alsam daha mı iyi olur diye soruyor size?[/QUOTE .!.:
Cümlesi de tüm parayı ben yöneteyim anlamına gelir gayet de

Hayır sırf birşey yazmak için yorum yapmadım

Aksine Nasıl bir yaklaşım göstermesi gerektiğini de ayrıntılı olarak yazdım

Lakin arkadaşınızın konusunda neden bu kadar gerildiniz ki
Birşey izah etmeye çalıştığımız için ama karşılığında konuyla uzaktan yakından Alakası olmayan "boş oturmak yaramamış işe girsin" vs tarzı bir cevap aldığımız için olabilir mi damdan hanım?

taksit yaptırdıkları için her ay yedikleri o magaza taksitinin içine gidiyordur.

cok sorun görünmedi bana biz kredi kartı pek kullanmayız .gıdayı aısverisi dısarda yemegi nakitle yaparız .1000 tl kalırsa elimize gayet rahat ederiz

bence alakası var

neden derseniz evde oturdukça bunalıp kuruyor bunları

geçen sene de adam aynı idi o zaman neden sevgili X biz bu paraları nereye harcıyoruz dememiş

ben genel olarak çalışan kadınların işi bırakıp evde kalınca bocaladıklarını, bu nedenle eşlerinde olumsuzluklar bulduklarını düşünürüm

bir de boş olduğu için bir yönetme yahut kibarca söyleyeyim müdahil olma hissi oluşuyor, kendini pasif hissettikçe aktif olayım, ben karar vereyim demeye başlıyor insanlar

bu benim görüşüm beğenmeyebilirsiniz

ama unutmayalım ki forumun amacı "farklı" görüşler almak

Tmm haklı bulduğum yönleriniz var ama şöyle bir durum var gecen sene yaklaşık 2500 lira kadar eve giren bir gelir daha vardı fakat yaşam standartları bundan aman aman bi farklı değilken bütçe bu kadar azalmışken aynı rahatlığın devam ediyor olması tedirgin ediyor.

Maaşı yönetmek değil de hesaba kitaba ortak olmak mantıklı tabiki. Öbür türlü eşi kendini yetersiz hissedip gereksiz bir alınganlık yapabilir. Geçiniyoruz işte niye karışıyosun daha ne istiyosun ? Gibi.

Bir ev geçiniyorsa herşey ortak olmalı ben de şuan çalışmıyorum ama hesabı kitabı birlikte yaparız hep, üstelik eşim maaşlı da çalışmıyor ufak işletme sahibi. Yani düzenli sabit bir gelirimiz de yok devamlı oynuyor elimize geçen rakam, ama yine de birlikte yaparız hesap kitap.

Böylesi iki taraf için de daha uygun oluyor, bu ay elimize az para mı geçti, ona göre davranıp bazı harcamaları kısıyoruz mesela.

Arkadaşınıza da bunu tavsiye ederim, eşiyle ortak olsun, ama maaşı yönetmeye kalkmasın :)

haklı tedirgin olmakta

ama bunun çözümü ben yöneteyim, nereye ne gidiyor bileyim değil ki

ilk yorumumda yazdığım gibi yumuşakça adamla konuşmak

ver ben ödemeleri yapayım ne kalıyor göreyim demesi hoş değil dedim sadece

Bence eşlerin harcamalardan haberi olması lazım. Borç varken har vurup harman savuruyorsa demekki borçlar ya ödenmiyor ya da başka bir geliri var.

Eşimle ikimiz çalışıyoruz. Kuruşu kuruşuna maaşına yön vermem ama borçlarından giderlerimizden haberim olur ona göre planlarız gelir gideri. Beraber yapıyoruz kısaca ama ben asistan gibi ona borçlarımızı sunuyorum o da onaylıyor ona göre harekete geçiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…