- 29 Ağustos 2015
- 5.579
- 9.201
- 198
- Konu Sahibi Kakaolu-sut
-
Siz bu paralara geçinemiyorsanız benim ölmem lazım. Bende 3000 TL ve üstü para kazanıp geçinemeyenlere hayret ediyyorum ki ne kiranız var ne yol paranız.. Bizim eve giren para 2000 TL. 500 Tl araba kredisi ödüyoruz. 500 Tl ev kirası. Geri kalan 1000 TL'ye hem faturaları (ki doğalgazlı ev), hem arabanın gazını, hem mutfak giderlerini ayarlayıp hemde ay sonunu getiriyoruz. Üstelik her pazar dışarıda çıkarız. Biz de mi bir anormallik var, sizdemi acaba
Ailelerden 5 kuruş para almıyoruz. Kıyma yiyemediğim için kıyma alışverişim olmuyor. Marketten aylık alışveriş yapmam, çünkü bozulabiliyor bazı şeyler. Ne yemek yapacaksam günlük alırım. İki kişiyiz zaten. Patates bezelye kilosu 2.5Tl demişsiniz ama iki kişilik aldığım için aldıklarım 1TL falan tutuyor. Domatesi yemeğe katacağım kadar 3-4 tane alırım, biberide öyle. Hiçbirşeyin fazlasını almam. Yaptığım yemek zaten 2 gün yeniyor. Eşimde çok şükür çeşit çeşit yemek aramaz. Mesela çorba yaparım, yanına bir çeşit yemek tamam. Bazen çorba biter yemek kaldıysa sadece onunlada doyarız. Varsa evde yanına kızartmalık birşeylerde yaparım. 1 hafta boyunca hep mercimek çorbası içtiğimizde olur, 1 hafta hep tarhana içtiğimizde. Mutfak masrafımız o yüzden cidden az tutuyor. 3-4 çeşiyt yemeğim olsun, her yemeğimin içinde kıyma olsun, etim arkamda balığım önümde olsun dersem zaten milyarlarda yetmez. Biraz bütçeye göre hareket etmek lazım. Üst başa da fazla para harcamayız. Bir ay ben pantolon yada ayakkabı aldıysam eşim diğer ay alır. Yada eşim üst baş için bu ay birşeyler aldıysa ben kişisel ihtiyaçlarımı diğer aya bırakırım. Her istediğimiz hemen olsun kafasını yaşamadığımız için pek zorlanmıyoruz, bütçemiz neyse ona göre hareket ediyoruz. Mesela yemekte et gibi pahalı birşey piştiyse ertesinde gelen birkaç gün makarna yeriz. Bu şekilde dengeleme yaparız.Hem de bursada bunu nasıl yapıyorsunuz
Ailelerden mi destek var
Zira marketten 50 tl altı çıkılmıyor yarım kilo kıyma 20 tl iki öğün yemek çıkmaz
Bezelye 2,5 patates de domates salatalık da meyveler bunun iki katı
Ekmek 1 tl süt 3,75 dışarda çay 2 tl
Tiyatro sinema yazmayayım bile
3 kişi 50 tl altına dışarda yemek yiyemiyoruz
Bize de taktik verrrr
Ailelerden 5 kuruş para almıyoruz. Kıyma yiyemediğim için kıyma alışverişim olmuyor. Marketten aylık alışveriş yapmam, çünkü bozulabiliyor bazı şeyler. Ne yemek yapacaksam günlük alırım. İki kişiyiz zaten. Patates bezelye kilosu 2.5Tl demişsiniz ama iki kişilik aldığım için aldıklarım 1TL falan tutuyor. Domatesi yemeğe katacağım kadar 3-4 tane alırım, biberide öyle. Hiçbirşeyin fazlasını almam. Yaptığım yemek zaten 2 gün yeniyor. Eşimde çok şükür çeşit çeşit yemek aramaz. Mesela çorba yaparım, yanına bir çeşit yemek tamam. Bazen çorba biter yemek kaldıysa sadece onunlada doyarız. Varsa evde yanına kızartmalık birşeylerde yaparım. 1 hafta boyunca hep mercimek çorbası içtiğimizde olur, 1 hafta hep tarhana içtiğimizde. Mutfak masrafımız o yüzden cidden az tutuyor. 3-4 çeşiyt yemeğim olsun, her yemeğimin içinde kıyma olsun, etim arkamda balığım önümde olsun dersem zaten milyarlarda yetmez. Biraz bütçeye göre hareket etmek lazım. Üst başa da fazla para harcamayız. Bir ay ben pantolon yada ayakkabı aldıysam eşim diğer ay alır. Yada eşim üst baş için bu ay birşeyler aldıysa ben kişisel ihtiyaçlarımı diğer aya bırakırım. Her istediğimiz hemen olsun kafasını yaşamadığımız için pek zorlanmıyoruz, bütçemiz neyse ona göre hareket ediyoruz. Mesela yemekte et gibi pahalı birşey piştiyse ertesinde gelen birkaç gün makarna yeriz. Bu şekilde dengeleme yaparız.
Yanlış anlamışsınız. 1 hafta aynı çorbayı içmekten kastım bir kez yapıp 1 hafta içmek değil. 2 gün gidiyor bize çorba zaten. Yeniden mercimek yaparım onuda durumumuz sıkışıksa. Elimizde varsa tabiki çeşit çeşit yaparım. Her gün et ve balık pişiremiyorum ama haftada 1 gün mutlaka pişiririm. Her yemeğin içine de gidip et koymam, her yemek etli olacak diye bir kaide mi var ? Zaten iki kişi olduğumuz için alışverişlerimide iki kişilik alırımi fazla almam. 1 kilo domates almam, 3-4 tane alırım. Bize yetecek kadarını alırım, bu sebeple market alışverişimde fazla tutmuyor. Et dahi bize yetecek kadarını alırım, oda fazla tutmaz. Sağlıksız beslendiğimiz yok, her vitamini alıyoruz.Hiç sağlıklı değil bu ama.
Mutfaktan marka dılında kısılmaması taraftarıyım.
Atıyorum reis almazsında hünkar alırsın. İndirimi takip edersin ama 1 hafta aynı çorbayı içmek etsiz yemek yemek hiç sağlıklı değil.
Bugüne kyrtarıyosunuz ama yarın demir eksikliği vitamin eksikliğinden birsürü hastalık sizi bekliyo.
Ben bekar yaşarken yemek yapmaya üşendiğim için dışardan da yemek istemediğim için bir hafta tarhana çorbası içerdim yada bi hafta evde sandviç hazırlayıp yerdim öğlen iş yerinde yemek çıkardı zaten hele yazsa bi karpuz alırdım peynirle üç gün yerdim sebzeleri aynen sayıyla alırdım bir salatalık iki domates aldığımı çok bilirim ve mutfak masrafımtek başıma çok komik bi rakam tutardi simdinin 200 tl si anca gelir oda çok meyve falan aldığım için yani... belki gelmez....Ailelerden 5 kuruş para almıyoruz. Kıyma yiyemediğim için kıyma alışverişim olmuyor. Marketten aylık alışveriş yapmam, çünkü bozulabiliyor bazı şeyler. Ne yemek yapacaksam günlük alırım. İki kişiyiz zaten. Patates bezelye kilosu 2.5Tl demişsiniz ama iki kişilik aldığım için aldıklarım 1TL falan tutuyor. Domatesi yemeğe katacağım kadar 3-4 tane alırım, biberide öyle. Hiçbirşeyin fazlasını almam. Yaptığım yemek zaten 2 gün yeniyor. Eşimde çok şükür çeşit çeşit yemek aramaz. Mesela çorba yaparım, yanına bir çeşit yemek tamam. Bazen çorba biter yemek kaldıysa sadece onunlada doyarız. Varsa evde yanına kızartmalık birşeylerde yaparım. 1 hafta boyunca hep mercimek çorbası içtiğimizde olur, 1 hafta hep tarhana içtiğimizde. Mutfak masrafımız o yüzden cidden az tutuyor. 3-4 çeşiyt yemeğim olsun, her yemeğimin içinde kıyma olsun, etim arkamda balığım önümde olsun dersem zaten milyarlarda yetmez. Biraz bütçeye göre hareket etmek lazım. Üst başa da fazla para harcamayız. Bir ay ben pantolon yada ayakkabı aldıysam eşim diğer ay alır. Yada eşim üst baş için bu ay birşeyler aldıysa ben kişisel ihtiyaçlarımı diğer aya bırakırım. Her istediğimiz hemen olsun kafasını yaşamadığımız için pek zorlanmıyoruz, bütçemiz neyse ona göre hareket ediyoruz. Mesela yemekte et gibi pahalı birşey piştiyse ertesinde gelen birkaç gün makarna yeriz. Bu şekilde dengeleme yaparız.
Yanlış anlamışsınız. 1 hafta aynı çorbayı içmekten kastım bir kez yapıp 1 hafta içmek değil. 2 gün gidiyor bize çorba zaten. Yeniden mercimek yaparım onuda durumumuz sıkışıksa. Elimizde varsa tabiki çeşit çeşit yaparım. Her gün et ve balık pişiremiyorum ama haftada 1 gün mutlaka pişiririm. Her yemeğin içine de gidip et koymam, her yemek etli olacak diye bir kaide mi var ? Zaten iki kişi olduğumuz için alışverişlerimide iki kişilik alırımi fazla almam. 1 kilo domates almam, 3-4 tane alırım. Bize yetecek kadarını alırım, bu sebeple market alışverişimde fazla tutmuyor. Et dahi bize yetecek kadarını alırım, oda fazla tutmaz. Sağlıksız beslendiğimiz yok, her vitamini alıyoruz.
Çocuğumuz yok. Çocukla elbette ki olmaz. 2 kişi olmanın rahatlığı bizdeki. Bu arada sürekli 1 hafta aynı yemeği yapıyor yada aynı çorbayı yapıyor gibi algılandım sanırım ama bu sıkışık dönemlerimizde oluyor. Oda 2-3 ayda 1 haftadır yani. Öğrenci evindeki gibide yaşamıyoruz yaniBen bekar yaşarken yemek yapmaya üşendiğim için dışardan da yemek istemediğim için bir hafta tarhana çorbası içerdim yada bi hafta evde sandviç hazırlayıp yerdim öğlen iş yerinde yemek çıkardı zaten hele yazsa bi karpuz alırdım peynirle üç gün yerdim sebzeleri aynen sayıyla alırdım bir salatalık iki domates aldığımı çok bilirim ve mutfak masrafımtek başıma çok komik bi rakam tutardi simdinin 200 tl si anca gelir oda çok meyve falan aldığım için yani... belki gelmez....
Ama sorun çocukla yaşadıktan sonra .... bi çocuk bu beslenmeye yaşayamaz konu sahibinin çocuğu var bu beslenmenin sağlıklı olup olmadığını tartışmıyorum ama çocukla olmayacağı kesin...
Sevgili arkadaşım sürekli 1 hafta aynı çorbayı pişirmiyorum ben. Sürekli 1 haffta aynı yemeğide yapmıyorum. Sıkışık dönemlerimizde bu böyle olur. Oda 2-3 ayda 1 haftadır. 2-3 ayda 1 hafta mercimek çorbası içmekten ölmezsin. Neden cımbızla çektiiniz özellikle o kısmı anlamadım. Et yemiyoruz diye birşey de demedim. Her yemeğe gidip et koymam dedim. Bazen koyarım, bazen koymam. Her yemeğe et koyacaksın diye bir kaide de yok. Pilavına dahi et koyar gibi konuşuyorsun. Etimizi, balığımızı, her çeşit yemeğimizi, her çeşit soframızı ve sakatatımızı dahi yiyoruz merak etmeyin. Bütçen neyse ona göre hareket edersin, bende bunu yapıyorum. Anlatmaya çalıştığım bu.1 hafta aynı çorbayı yeniden yeniden pişirilsede vitamin aldığınız söylemenez.
Eti sevmeyebilir lüzumsuzda görebilirsiniz ama protein çok önemli.
Sakat ata yönelseniz mesela hem ucuz hem faydalı.
Sevgili arkadaşım sürekli 1 hafta aynı çorbayı pişirmiyorum ben. Sürekli 1 haffta aynı yemeğide yapmıyorum. Sıkışık dönemlerimizde bu böyle olur. Oda 2-3 ayda 1 haftadır. 2-3 ayda 1 hafta mercimek çorbası içmekten ölmezsin. Neden cımbızla çektiiniz özellikle o kısmı anlamadım. Et yemiyoruz diye birşey de demedim. Her yemeğe gidip et koymam dedim. Bazen koyarım, bazen koymam. Her yemeğe et koyacaksın diye bir kaide de yok. Pilavına dahi et koyar gibi konuşuyorsun. Etimizi, balığımızı, her çeşit yemeğimizi, her çeşit soframızı ve sakatatımızı dahi yiyoruz merak etmeyin. Bütçen neyse ona göre hareket edersin, bende bunu yapıyorum. Anlatmaya çalıştığım bu.
E tamam da ne yapalım güzel arkadaşım ? Bütçemiz bu kadar et yemeyi, bu kadar vitamin almayı kaldırıyor. Bu kadar canın sıkıldıysa beslenme düzenimize, gönder parasını da her yemeğe koyayım et. Bu kadar varki bu kadarını yapabiliyoruz. Anlamadımki..Bazen dediğinizden ayda 1 2-3 ayda 1 olduğunu anlıyorum zaten.
yılda 1de olsa sağlıklı değil.
Tabiki kimse ölmez ama kas erimesi kemik erimesi ileri dönem sorunu
yakın zamanda bileklerde ödem saç dökülmesi gözaltı morluğu problemi.
Ben sizin için söylüyorum yoksa sen mercimek çorbası içiyosun kıskandım diye değil.
Canım belki sana garıp gelecek ama bız esımle 1600 lırayla gecırıyoruz cok sukur. 3ooo gıbı bır mebla bızım haneye gırse cosardık galiba. Kı evımızde de yok kıradayız. Belkı sehır farklılıkları :) selamlar...Kizlar simdi herkesi ilgilendiren bir konu aciyorum.bizim evimize aylik 3000 tl gibi bir para giriyor kiramiz yok esimin yol parası yok eskiden kalan borclarimizda bu ay itibariyle yok son bitti simdilik ama biz bu parayla gecinemiyoruz yani soyle kredi kartı hep full anlamıyorum biz mi bilmiyoruz idareyi herkes mi boyle.annem tutumsuzsunuz diyor.kv de ayni sekilde.giderlerimizi soyle yazayim ben size ortalama 600 tl faturalar 500 tl mutfak 350 tl esimin sigarasi bunlar sabit her ay gidiyor 250 filanda karta tajsit oluyor geriye kalıyor 1200 gibi bisey ama buda bi bakmisim bitmis anlamiyorum ben paramizin bereketi mi yok anlamadim.bizden daha az alıp uc cocukla geçinen varen yakinimda valla benden daha rahat.bizde mi sorun var anlamadim
canım bence benım takdıgı uygula. Ben kayserıde yasıyorum. Arkadaşlar erıgın kılosu 12 lıra yazmış ama daha bun pazardan can erıgı hemde kutur kutur 1 bucuk lıraya aldım 1 kılosuunu. Emın ol 25 tl ye b.dolabı dolup tasıyor. Esım haftalık 50 lıra pazar Icın bana bırakıyor . En fazla evde hıcbırsey yokken 25 tl pazara 20 lıra kırmızı et de. Bızım burada ekmek 50 kr. Ekmegıde ben alırım hafta boyu. 2 kısı bır ekmegı bıtıremıyor zaten. 3 ayda bırde buyuk boy yağ deterjan yumusatıcı baklıyat falan. Kı zaten o haftalık 50 lıradan hep artıyor. Gecen haftadan domatesın kalmıs oluyor 1 kılo alacaksan yarım kılo alıyorsun. Dısarı cıkıp yemegımızıde yıyebılırıyoruz ıstedıgımız zaman. 1600 lıra gelir ve kıra da oduyorum. Valla ev gecındırmek bana eğlenceli gelıyor. Para arttırmak ayrı bırseyValla ben sorunluyum heralde kanaat getirdim.faturan cok diyenler olmus elektrik ortalama 100 desek d.gazda yaz kis ortalama alirsak 150 diyrlim 70 internet 70 su 80 tlf faturaları ne biliyim cok mu makinalar cok calisiyor ben ev hanimi oldugum icin tv elektrik supurgesi cok aciyorum tabii.kitmizi et sevmem ama tavuk haftada iki pisiririm cok mu.pazara onbes gunde bir giderim.tamam disari cikinca cok gidiyo ama hafta ici evde otur hafta sonu evde otur insan sikiliyor yani ne biliyim cocugum yok bu arada yigenlere kucuk harcamalarım okut arada meyve kiyafet filan arada biraz fazla oluyor gerci.ne biliyim oyle iste
Ben Ankara dayim kayseri ankaraya gore daha ucuz kardeşim okumustu ordan biliyorum bende sıkı yönetim baslattim evde bakalim kac aycanım bence benım takdıgı uygula. Ben kayserıde yasıyorum. Arkadaşlar erıgın kılosu 12 lıra yazmış ama daha bun pazardan can erıgı hemde kutur kutur 1 bucuk lıraya aldım 1 kılosuunu. Emın ol 25 tl ye b.dolabı dolup tasıyor. Esım haftalık 50 lıra pazar Icın bana bırakıyor . En fazla evde hıcbırsey yokken 25 tl pazara 20 lıra kırmızı et de. Bızım burada ekmek 50 kr. Ekmegıde ben alırım hafta boyu. 2 kısı bır ekmegı bıtıremıyor zaten. 3 ayda bırde buyuk boy yağ deterjan yumusatıcı baklıyat falan. Kı zaten o haftalık 50 lıradan hep artıyor. Gecen haftadan domatesın kalmıs oluyor 1 kılo alacaksan yarım kılo alıyorsun. Dısarı cıkıp yemegımızıde yıyebılırıyoruz ıstedıgımız zaman. 1600 lıra gelir ve kıra da oduyorum. Valla ev gecındırmek bana eğlenceli gelıyor. Para arttırmak ayrı bırsey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?