Ev gecindirmek çok zor daha tutumlu nasil olunur ?

Sagol canim hem piskiyatri hem pisokoterapi hem hipnoz hem kafa dagitmak icin yuruyusler yapmak anliycagin sonuc yok canim gittikce kotuye gidiyorum ben bu hastaligi atlatamiyorum galiba beni dahada cok icine cekiyor

Panik atak teşhisliyseniz ilaç kullanacaksınız.
Demir eksikliği vs varsa bu da tedavinizi engelliyor olabilir.
Şunu bilir şunu söylerim. Psikolojik sıkıntılar boşluk bulunca azıyor. Kendinizi dinlemeye ne kadar çok vakit bulursanız o kadar derinleştirirsiniz olayı.

Evde bebek yokmus,ben olsam dogalgazi hic yakmam su durumda. KAt kat giyinin oturun. Yaza kadar sabredin. Yazin da bol bol salca recel falan yapin evde satarsiniz,onlarin getirisi yuksek. İncik boncuk nikah sekeri zirt pirtla para kazanilmiyor. Allah kolaylik versin

Maas 1700 esim sigara kullaniyor dogalgaz elektrik su market derken birde sabit her ay 500 lira kredi borcumuz var 65 bin lira borcumuz vardi 3 bucuk yildir bende calistim son 5 bin lira kaldi ve bende bunu sorun ediyorum oyle gezmeye falanda cok gittigim yok bankalar icralar mahvetti bizi omrum onlari odemekle gecti ama rahatsizligim sebebiyle calisacak gucu kendimde bulamiyorum
Allah yardımcınız olsun

Bnde aynı sıkıntıdan muzdarip im :) eşim de bende işsiziz piskolojim bozuldu resmen .
İş yok şirket yok ya markette , mağazada çalışıcan Allah yardımcımız olsun .
Ben iş bakıyorum da bulamıyorum eşimde aynı boşa okuduk resmen.
Valla ben de boşa okudum bi de kredi taktım öğrenim kredisi:)

Bu gelirle çok zor yetirebilmek zaten. Evden yapabileceğiniz el işi türü şeyler bulsanız en azından akmasa da damlar. Ama şu sigara olayı kötü evin mutfak masrafı çıkar üstüne az daha eklense.

Canim bende de demir eksikligi var kotu oldugum zamanlarda 5 gun boyunca hastaneye gidip geliyorum damardan tedavi yapiyorlar bir dahiliye uzmanina gitmeni tavsiye ederim. Gecmis olsun.

Son düzenleme:
bizim generasyonun para biriktirmesi veya gecinmesi zor. aclik ne bilmiyoruz cünki. para biriktirmek istersen anannemle yasa derim. kadin okadar az parayla dayimlarin dügününü yapti altinlar aldi bi kere bile borca girmedi ama tasin suyunu cikariyor resmen.

yaptiklarini anlatinca ay abarti veya igrenc diye bilirsiniz ama huylu huyundan vaz gecmez.

bi kac örnek
bahcesi var bütün yaz buzlugunu doldurur senede bir kurban keser bütün sene onlari yer kesinlikle dükkandan et almaz. baska bisi alirsa indirimini bekler buzlugunu doldurur.

makineyi sadece dolunca acar o atik suyu öyle bi kenara biriktirip bahce kiyafetlerini yikar.
yagmur suyu biriktirir onla bulasiklarini yikar sadece durulamaya az temiz su alir.
kalorifer yakmaz böyle sömine gibi bisiyi var onun üzerinde yemek yapar. cay sürekli orda demlenir. bi kere yemek cöpe attiguni görmedim hep degerlendirir bi sekil. isigi acik unut aman Allah kiyamet kopar. gezmeye gidiyorum der oda isirgan odun toplama olur. ama gercekten herseyi var kesinlikle kiyafet cöpe atmaz. kazaklardan ipi acip yeni seyler yapar. bit pazarindan yeni olan kiyafetleri alir. banyo yapmadan bi kovaya su doldurur fazla harcanmasin su akip gitmesin diye. yazin gözleme pizza ne varda bahceye kücük ates yakip yapar bütün kis idare etsin diye. liste böyle uzat gider.

evlatlari böyle hayat mi olur diye sitem ederler ama skistiklarinda annneee para versene olur...

Merhaba kizlar onceden ben calisirken evi daha kolay gecindirebiliyordum ama simdi calismadigim icin ay sonu zor geliyor bir insan tek maasla gecinmek icin ne yapabilir.
Bir tek maaşla geçinmeye çalışıyoruz, asgari ücret üstelik. Kiradayiz ve bir sürü borcumuz var. Çok zor çok..

Ooo çok ilginç. Bu hastalık tabi. Ev kendisinin yemeğe para vermiyor, giyecege vermiyor. Çoluk çocuk yok. E parayı niye biriktiriyor ki. :bicak:
Böylelerini duyuyorum işte dileniyor ama hesabında bu kadar para çıktı malmülk çıktı
Nasıl fazla harcamak olumsuz bir durum ise az(aslında hiç) harcamakta olumsuz hastalıklı bir durum dediğin gibi

Geçmiş olsun. Rahatsızmışsınız ama acaba evde yapabileceğiniz elinizden gelen işler var mı? İş stresi olmadığı için daha rahat yapabilirsiniz. Mesela evde mantı yapıp satmak, dikiş dikmek ya da sizi zorlamayacak küçük bir çocuğa bakmak gibi? Ya da bunların dışındaki elinizden gelen başka bir şey? Benim eski komşum yoğurt kaplarına çiçek ekerdi fesleğen falan sonra da pazarda satardı. Her hafta 50-70 arası kazanır sonra da pazarını yapıp eve dönerdi. Artanını da kendine ayırırdı

Bu maaşla geçinebilmek ne kadar zor. Allah kolaylık versin bir önerim yok.Hayat çok pahalı her şey çok pahalı Umarım eşinin maaşı yükselir.
Merhaba ben yurtdisinda yasiyorum ve kv bizi tr geri dönmek için hep ikna etmeye cabaliyor. Bizde burda aynini yiyoruz geziyoruz vs diyor ama kendi cevremden ve burdaki konulara bakilirsa hayat pahali ama bunu ben kv anlatamiyorum.
Hem hayat rahat diyor hem gek burda kolay is bulursun diyor hem hersey cok ucuz diyor hem eltimin cocugu okula baslayinca evde bos oturmasin calissin diyor yani ne demek istiyo anlamiyorum

Back
X