Ev kadini nasil olunur?

ne güzel düzen için yapıyormuşsun işte daha ne yapıcaksın.
ama merak ettiğim bişi var. bu koşuşturmada eşin ne yapıyor yada onunla ne ara vakit geçiriyorsun. yedi gününde doluda
:)

ONA AYIRACAK VAKTİM YOK.. TABİ ERKEK LERİN BEKLENTİLERİ hiç değişmiyo.ama çocuk olunca öncelikler değişiyor haliyle..yani kusura bakmasın..:))
ama çocuktan önce her cuma ve cumartesi sinemaya giderdik..özelliklede gece seansına..şimdilerde gitmeyi çok özledim..ama pişman değilim..kendim yaptım kendim buldum kendim doğurdum bu çocuğu:))))

valla biz akşam aynı anda evde oluyoruz. beraber yemek yapıp beraber sofrayı topluyoruz. sonrasında ya güzel bir film beraber yada sohbet ediyoruz
çamaşırı beraber asıp beraber katlıyoruz evide beraber topluyoruz. canım isterse hafta sonları biraz detaylı temizlik yaparım(cmrtesi) pazar yine ailecek gezme günü

haaa bu arada bu konu baya iyi geldi bana cumartesi günü gaza gelip yedi saat temizlik yaptım ev misss

İYİKİ VARSINIZ KIZLAR

Çalışan insan için program şart
Cuma akşamından başlayayım =)) Haftanın son iş günü pertim çıkıyor, iş dönüşü bir gün önce sipariş verdiğim sütümü alıyorum sütçüden, kaynatıp yoğurt mayalıyorum ve beyaz çamaşırlarımı ayırıyorum, akşamdan makinede suya basıyorum. Cuma akşamı başka bir şeye halim kalmıyor
C.tesi sabahı geç kalkıyorum, makinemi çalıştırıyorum, ardından pazara çıkıyorum (yeni evimde pazar çok yakın, taze meyve-sebze için iyi oluyor) Bu arada pazara çıkmadan önce kahvaltıda haftalık yemek programı yapıyorum, alışverişimi de ona göre yapıyorum. Şimdi yaz mevsimi olduğundan her hafta başka bir kışlık için vakit ayırıyorum, mesela bu hafta domates konservelerimi yaptım. Pazar dönüşü beyaz çamaşırlarım yıkanmış oluyor, onları asıp hemen diğerlerine devam ediyorum. Aldıklarımı yerleştirip temizliğe geçiyorum, akşam üzeri 5 gibi dip köşe temizlik bitmiş oluyor. Eşim C.tesi çalıştığı için akşam o gelene kadar rahat rahat işlerimi yapıyorum, bu arada C.tesi akşamları onun kemençe akşamı olduğu için yemekte hazırlamıyorum, dışarıda arkadaşları ile hallediyor

Pazarları erken kalkıyorum, çünkü çok uyursam gece uyuyamıyorum, eşim uyanana kadar yemeklerimi yapıyorum sonra ki tüm zamanım akşama kadar onun.

Hafta içi her sabah çöpü toplayıp atıyorum, her akşam banyoyu elden geçiriyorum, mutfağı asla dağınık bırakıp yatmıyorum. Pazartesi akşamları ütü yapıyorum, Salı akşamları işim yok,Çarşamba akşamları bir süpürüp, toz alıyorum,
Perşembe akşamları işim yok =)) Bu düzeni bozmamaya çalışıyorum. İşim olmadığı akşamlar eşimle dışarı çıkıyoruz bazen ya da başbaşa film izliyoruz. Yemekleri hafta sonu yapmak iyi oluyor, yanına bir salata tamam, üç çeşit yemek yaptığımda bütün hafta yetiyor.
Çocuğum yok, sanırım yetişebilmem bu yüzden, Rabbim çocuklu hanımlara yardım etsin, çünkü çocukla program yapmak bile zor, küçücük bir can bu programa uyacaksın nasıl denir, uykusuzluk da cabası

Eş bu programın neresinde dahil oluyor?

Eş bu programın neresinde dahil oluyor?

Dahil olmuyor, çünkü benim iş yaptığım akşamlar o mesaide oluyor, gece 2 - 2:30 arası geliyor
Çalışması gün ve saat olarak benden fazla olduğu için onu işlere dahil etmiyorum, hem Cumartesi çalışıyor hem de hafta içi gece mesaisi yapıyor, mesaiden sonra sabah dinlenmesi yok ertesi sabah aynı saatte kalkıp işe gidiyor. O yüzden onu ev işlerine dahil etmiyorum. Ama tatil günleri ve evde olduğu akşamlar salata yapar ya da sofraya yardım eder, ancak o kadarına hali kalıyor

Bu kadar programlı yaşamak hiç bana göre değil düşünsenize canım istemiyor ama ben günü geldi diye ütü yapıcam!! hiiiçççte kasamam valla ne zaman cnm isterse..çok titiz değilim ama yeteri kadar temizim canım istemezse bişey yapamam, bazen kızım da hiç izin vermez,o uyuyunca yaparım mantığı da yok o uyurken ben kahve keyfi yaparım:) ne zaman gerekli görürsem yaparım temizliği...eşim 4gömlek çıkardı ütülermisin diye olur dedim bakalım ne zaman olur:)
Eşim yardımcı olur saolsun ..bütün kıvır zıvırı da kaldırdım ortadan temizlik kolay oluyor.
Bir de kalkıp şu tozları alsam benim evden misi yok bana göre:)

püf noktası ev düzenli ve az eşyalı olcak. şöyleki mobilayalar koltuklar dışında eşya olmayacak. küçük objeler zararlıdır çok tozlanır dağınık gösterir evi. bikaç büyük obje daha hoş durur. kirli sepeti dolmadan çamaşırları yıka taşmasın sonra . ütüyü haftada bigün yap yeter. her akşam yatmadan bulaşıkları yıka tezgahı ocağı sil çağçöz çamaşır suyu vs ile. yatmadan şöle bi evi dolaş ortalığı şöle bi topla öle yat. sabah uyandığında ev zaten topludur ben önce toz alırım sonra süpürüp silerim. kapılar haftada bi sil yeter. normal tozlar haftada 2 kez al. mutlaka her sabah evi havalandırmak lazım.
çamaşır kuruyunca hemen katlayıp yerleştirmek gerekir.
mesela yemek pişerken mutfak dolaplarının yüzünü sil hemen bölece kirlenmez. haftada bi mutfağı yağçöz ve çamaşır suyula temizle. her hafta yaparsan zaten kirlenmez fazla o yüzden temizlik kolaylaşır. dolapların hep düzenli olsun her şeyin yeri belli olursa zaten dağılmaz ev. düzenli evin temizliği kolaydır. haftada bi tüm mobilaylar kapılar avizeler silinip dip köşe temizleyip banyoyu da güzel temizlersen ev düzenin için yeterli olur. ben cam silme ve perde yıkama konusunda sıkıntılıyım. 4 .cü kattayım yüksek evim pek cam silmem perdelere boyum yetşimio asamıom senede bi veya iki yıkanıo perdelerim. napalım.

en önemli etken evini sevmek insan bide temiz görünce evini heveslenio daha çok yapası gelio. hee bide bana bazen tembellik gelir ki sormayın bi sır daha tembellik zamanı yatmayın o an kaklıp işe başlarsam devamı gelio ama yapmazsam işler üst üste binio ve hiç iş yapasım gelmio malesef
benden bu kadar şimdilk herkese temiz huzurlu bol bebişli evler diliorum

NE GÜZEL DEMEKKİ ANLIYO BU İŞLERDEN EŞİNİZ..BİDE TABİ İŞİN BU BOYUTU VAR..BENİM EŞİM ANCA YUMURTA KIAR..ONUDA NEREYE KIRAR BİLEMİYORUM..Bİ KERESİNDE TELEFONDA MAKARNA YAPMAYI ÖĞRETMİŞTİM.. MAKARNAYI SÜZ YAĞ KOY DEDİM..NEREYE KOYAYIM DİYE SORUNCA BENDE BAĞLANTI KOPTU:))

yaa su uzun uzun uyuyanlara helal olsun.keşke bende 9a kadar uyusam yemın ederım kendıme gelıcem.ev işi nankör hanımlar kasmayın.valla nankör meslek.çalışırken 7 de kalkıyorum.haftasonu da 7.30 da !!! kahvaltım 8 de bıtıyor.eşim h.içi ızınlı dıye.evde tek basıma olunca öğlen 1 de yemegım utum temızlıgım kendı kısısel bakımım bıtmıs oluyor.bence olay erken kalkmakta.ama 9a kadar yatsam ıyıydı..p.tesı gune malak gıbı başlamak ayrı bı sorun

ben zaten çok düzenli değildim şimdi iki çocuk eklendi hepten dozuttum :) misal sabah evi topladım sildim toz aldım mutfak banyo pırıl pırıl akşam bak bakalım eylül sanki akşama kadar yatmış gibi ev. yap yap bitmiyor. üstüne daha çok iş çıkıyor!

Bayanlar sizlere bir sorum olacak
Küveti ve lavaboyu ne ile temizliyorsunuz?Bez,sünger,fırça ne lazım?
Bir de klozetin dışını sildiğiniz beziniz diğer yer bezlerinden farklı mı?
Bize haftalık temizliğe bir bayan geliyor,2 hafta tatile gitti,o zamana kadar neyi neyle siliyor hiç ilgilenmemiştim.Şimdiye kadar çok yoğun bir işte çalıştığımdan ev işi vs gözüm görmedi,sonra evlilik ve sorunlu bir hamilelik derken yeni yeni aklıma takılıyor herşey,neyi neyle silmek lazım,ona göre bundan sonra bezlerin ve deterjanların düzenini tutacağım.Bİr de renklileri ve beyazları illa ayrı deterjanla mı yıkıyorsunuz?Ben hep aynı deterjanla yıkıyordum..

gömlek olayına ıyı guldum cocuk vermıssın beklesın gomlek ısı neee

Bu ev işlerine kendini vuran kadınların çoğunun saç baş bi yanda,bakımsız geziyorlar.Ev işi nankör insan yatırımı kendisine yapmalı.

Ben bu aralar iş yoğunluğu ve gezmelerden eve anca akşam-gece gittiğim için
saldım çayıra mevlam kayıra modundayım :) Birden esecekler diye korkuyorum

Tabiiki evde is yaparken sac bas daginik olacak..olacakki tadi ciksin…hahaha

Ya bitmiyor bu islerde iste n’apacan mecburrr…insan ilk evlendiginde bi heves herseyi dip kose bucak temizliyor..en azindan ben oyleydim..ay her haftasonu halilar kalkardi…bilmem kac zamanda perdeler yikanir cam silinir…amaann ne bos vaktim varmis..hic canimin kiymetini bilmiyormusum…nolduysa evde bu isler gene birikti beni bekliyor…cocuk dogduktan sonrada o zamanlarimin kiymetini daha iyi anladim…daha cok uyuyup daha cok tembellik yapsaydim keske elimde firsat varken…

Aslinda biliyor musunuz? Yemek kondumu ocaga islerin yarisi bitmis gibi oluyor…tum islerim bitsede yemek yapacak olsam gozumde oyle buyuyorki..arada bir disardan yeriz ama severek yaptigim birsey degil..birde kucuk cocugum oldugu icin kendim yemek yapmaya calisiyorum iyi kotu..birde bir suru sevmedigi var benimkinin…ne yapsam diye dusun dur…cok sukur Rabbime…

Calisinca daha temiz ya da daha duzenli olamiyorsun, ama daha cok kuralci oluyorsun bana gore…yani 1 seyi ihmal ettinmi gerisi geliyor…bu yuzden herseyi zamaninda yapmak gerekki hepsi birikmesin..yoksa o kadar cok isim varki evde…demin dedim camlar perdeler…mutfak dolaplari…kiyafet dolaplari duzenlenecek temizlenecek…o kadar gozumde buyuyorki bu isler..aslinda bos bir insan icin 2 gunde yapilabilecek isler ama ben haftalardir salliyorum maalesef.

Hamilelik ayağına kocamı ev hanımı yaptım ben, cok mutluyum böyle D: O süpürüyor ben bakıyorum =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…