- 26 Mart 2019
- 335
- 366
- 23
- 32
- Konu Sahibi m e n t a l i s t
-
Ne güzel soyleyebilmissiniz öyle valla ben sinirden kendi kendimi yiyorum herşeye takıyorum hiç bi kelime edip muhattap dahi olmak istemiyorumBende 5 ay kaldilar baktim dahada kalacaklar ne yemek yaptim ne yatak actim suratimdan dusende bin parcaydi simdi asla ona gitmeyiz diyolarmis.eve bir supurge tutup toz dahi almadim aylarca.banane benim surda ne kadar omrum kalmista millete hizmet edecegim.neymis bu dunya imtihanmis.bamami imtihan dedim.insallah benle beraber cehennemede gelmessiniz o zman dedim
Valla iyi katlaniyorsun bunlar ne böyle telefonlarını bile açmam ben olsam ne diye konuşuyorsun daha esinde hak veriyor sana daha ne olsun senin yüzün yumuşak demekki senden yüzü bulmuşlar sürekli üstüne geliyorlarYa biz bu gorumceyle bayramda baya kötü şeyler yaşadık, bayramın 1. Günü 10 yaşındaki oğlu benim kızımın ağzına patlayan tabanca çatapat'ı sokmuş zorla, oğlu baya yaramaz. 2 gece hastanede yatti kizim. Inanilmaz bı korku yaşadı içinde patliycagini, öleceğini düşündü onlarca tüp kan alındı bayram burnumuzdan geldi anlayacaginiz. Fakat biz olayı gözümüzle görmediğimiz için hep kızımın yerden alıp şeker zannedip yuttugunu öne sürdüler. Hastaneye ziyarete gelince kızıma 'cerencim bidaha öyle yerden bulduğun herşeyi ağzına alma bu sana ders olsun' filan deyip çileden çıkardılar kızım 5 yaşında ve emekleyen bebek değil. Ve her seferinde Burak abim zorla ağzıma sokup parmağıyla itti ben neden yutiyim bebekmiyim ben dedi. Daha sonra gören çocuklar söylediler aynen öyle olmuş buraktan korkularina soyleyememisler. Çünkü inanılmaz zarar veren bı çocuk bizim kızları dövüyor sürekli vs. fakat görümcem günlerce biz suçluymusuz gibi bize surat asti, ben oğluma inanmıyor değilim dedi. Eşimle araları çok kötü bozuldu çok kötü laflar söyledi eşim ona. Bunun üstüne bı inatla gelmek istemedi, biz uzak kaldıkça sıvaşması.. Eşim annesini aradı anne ablamı hiç istemiyorum neden inatla gelmek istiyor, kaynanam bu sefer kızına kıyamaz " o sizin için ölüyo sizi çok seviyo siz neden düşman gibisiniz ona neden istemiyorsunuz bilmem ne.
Gelsinler, geldikleri gün baca ustasını çağırip bacayı yiktirip yeniden ördürücez, burunlarindan gelsin de görsünler.. başka türlü anlicaklari yok.
Ama benimde can damarima bastilar zaten zayif cilizim.isi dinden cennetten cehennemden vuruyorlar ee bakmassam cehennemlik oluyirum onlara gore e siz bu dunyada mutlusunuz ben mutsuzum ne malum diger dunyadda ben cennete gidicem dedim kusura bakmayin ben bu dunyaligim dedim acik acik yetti yaniNe güzel soyleyebilmissiniz öyle valla ben sinirden kendi kendimi yiyorum herşeye takıyorum hiç bi kelime edip muhattap dahi olmak istemiyorum
Canım evde durma kaç bi yerlere milletin hizmetçisi olma.. Senin başına bi iş gelse kimse umursamaz herkes iyi gün dostu...sen o evden kaç...hastalanınca cocuklara kim bakacak kendini düşün..Kızlar merhaba.. Daha önce belirtmiştim biz eşimin ailesinden dört saat uzaklıkta anadoluda bı köyde yaşıyoruz. 4 görümcem 3 de kaynım var. 3 sene kadar oldu biz buraya taşınalı 3 senedir her yaz eşimin anne ve babası gelip 1 ay kalırlar. Tabi sene ortalarında da 1 hafta falan. Gayet iyimser yaklaştım hep her neyse. Şimdi kayınvalidemler bı tarafta dursun, bir iki kez de kaynimlar ve görümcemlerin kalmaya geldiği oldu. Evim bu yaz tadilatta, ev ayakta yani, Görümcem birkaç aydır yazin geliyoruz köye ha, diyip duruyordu gülüp geciyordum. Gelmelerini istemiyorum çünkü bayramda gittigimizde iyi şeyler yasamadk kendileriyle.
Dün hem eşimi hem beni aradı ayın 22 si sizdeyiz 1 hafta kalicaz etimizi mangalimizi alıp gelicez bilmem ne.. güya geliyorlar ama yemeklerini de alıp geliyorlar, tek dert boğaz çünkü. bahçede sebzelerin büyüdü mu ekşi elma istiyorum toplucam gelince şu bu tam keyif arıyorlar yani.durumu anlattım abla evim berbat durumda bacayı yiktiriyoruz malzeme gelmedi badana yapicaz şu bu. Diyorki o zamana kadar biter inşallah sonra gelin diyorum biz tatil için mugladan rezervasyon yaptırdık gelemeyiz ki Ağustos da doluyuz diyor .
Eşime actım ağzımı yumdum gözümü daha babası gideli 10 gün oldu (geldi 15 gün kaldı gitti) , bide kaynım gelicekmis o da Ağustos un ikisine rezervasyon yaptırmış Allahım ev mi otel mi beli değil, sonra kurbandan sonra da annesi babası gelip 1 ay da onlar kalır . Bütün yazımız misafir agirlamakla geçiyor bu 3 yıldır böyle. Arkadaslarimiz yazın toplanıyorlar geziyorlar pikniklere gidiyorlar gezilere katılıyorlar biz koca bir yazı bunlarla.. Eşime patlasam ben senden daha fazla ofkeliyim ailemden utanıyorum artık diyo. Aradı defalarca ablasını abisini bı sürü bahane sundu bu yaz şöyle yorulduk Hümeyra çok bitkin hiç oturmadı ustalara yemek veriyoruz şu bu. Ama yok hicbisey gelmelerine mani değil. En son kaynnm ve kaynatam gelip 1 hafta kaldıklarında Nisan ayında bı epilepsi nöbeti geçirdim. Annem diyorki eğer bı kez daha onlar ordayken olursa ben çok kötü açarım ağzımı. Milletin keyfi ne kadar kıymetli anlam veremiyorum.
Gercekten dogru söylüyon akraba varken düşmana gerek yok.Canını düşün ya epilepsi hastasiymissin bi de. Ara acik acik ustalar 22sinde geliyor baska zaman görüşürüz gelmeyin de olsun bitsin. Birak küssünler senin canindan önemli mi? Cocuguna da neler yapmış deli oglu. Birak alahaskina akrabasi batsin bunlar varken düşmana bile gerek yok.
İnsanlar ne kadar yüzsüz sen istersen çatla biz senin tependen inmeyiz diyolar..pisligin icinde yatip, yiyip , icebilceksiniz gelin madem de ve parmagini kipirdatma sakin . yemekte yapma kahvaltiyla gecistir ögünleri , sikayet ederse kafam cok dalgin yemek yapacak bile gücüm yok dersin .yüzü olan insan anlardi halinden.
Bazı eşler nasılsa hiç ses edemiyorlar bende 8 aylık hamileydim görümcem çoluk çocuk eşiyle yatılı misafir geldi o zaman da Hümeyra gibi çıldırmıştım cok da rahatsızdım kaynım la aynı şehirdeyiz onunki benden saglam dinç herkes benim eve yatılı geliyor diye kavga ettim onlara gelmeyin eşim çok hasta diyemedi ama görümcemle beraber kahvaltıyı hazırladık o zaman... İnsan bozuluyor böyle şeylere.. Karşı tarafın anlayış kıtlıgına ve eslerin hayır diyememesine..Eşin , hümeyra yoruldu diye imalar yapacağına bu yaz misafir kabul edemiyoruz diyemiyor mu??
Bu yüzü veren de suçlu. Hiç sevmem böyle minc minc ilişkileri. Herkesin mesafesini koruması taraftarayimİnsanlar ne kadar yüzsüz sen istersen çatla biz senin tependen inmeyiz diyolar..
Siz nasıl idare ediyorsunuz kv yi görümceyi..Nasıl size haksızlık yapmıyolarKonuda size tek uzulmeyen benim sanirim.
Evladiniza zarar vermis cocuk hala hayir demeyi ogrenemediginiz icin cocugunuzun psikolojisinin icine edeceksiniz.
Biz de evliyiz bizim de kayinvalidemiz, gorumcemiz var. Bize niye arsizlik yapamiyolar?
Yani bu sozum affola ama sen esek olursan ustune binen cok olur diye bir laf vardi o hesap. Ustune saglik probleminiz varmis. Hala kendileri anlasin derdindesiniz.
Peki bizden nasil bir cozum istiyosunuz? Niye konu actiniz yani? Haklisiniz diyebiliyoruz sadece.
Tek taraflı mesafe olmuyo ki hümeyra da istemiyorum diyo ama eşi ağzıyla reddetemiyoBu yüzü veren de suçlu. Hiç sevmem böyle minc minc ilişkileri. Herkesin mesafesini koruması taraftarayim
Tescilli arkadas 5 @y da çok sizinkiler de ayrı yüzsüz böyle yaptığın halde niye gitmiyolarmillet yüzsüz yüzsüz!
iyi yapmışsınız, ben olsam inanın bu istikrarı gösteremezdim ama sinir krizi geçirirdim herhalde.
Burdaki sorun siz ne derseniz deyin Biz size gelcez mantıgıBu mesajınızdan sonra iyice sinirlerim tepeme çıktı ya. Madem canından çok seviyor nasıl kendi oğlunu haklı görüp kızınıza böyle birşey der, nasıl hala bu?
Çocukça bir yaramazlık olur karşı tarafta gerçekten pişman olur özür diler insan o zaman affeder kardeşlik hatrına ama bu başka birşey. Çocukcağız nasıl büyük bir korku yaşamış ona yazık değil mi?
Kibarlıktan anlamıyorlarsa açık açık söyleyin. Bizim de kendimize göre bir düzenimiz var, evde tadilat yaptırıyoruz, bu yaz kimseyi kabul edemeyeceğiz deyin. Kırılan kırılsın. Size de yazık, birde hastaymışsınız.
Otel parasını siz mi veriyorsunuzIs gelinde biter. Daha en baştan mesafe koyacaksınız. Benim evime gelebilmek için aylar öncesinden plan yapılır mesela. Cat kapı yada kısa süreli haberle is yapılmasına hiç müsaade etmedim. Gelinirse yılda bir kere anca gelinir onda da otel ayarlarım gelene. Soğuk derler benim için ama hiç umurumda olmuyor. Yaşadığınız sorunların 10/1 ini bile yaşamadım bu yüzden. Yazık yani canınıza yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?