Ev mi otel mi anlayamıyorum

Çok sinir bir durum gerçekten hiç bir hizmetlerini yapmayın laf vurun sürekli fenalık geçirin hastalanın annenizi çağırın gelsin otursun tepelerine

Sen yemek yapmışsın yine gelir saygısızlar

Bence hayır demeyi becereceksiniz siz sinirleneceğinize onlar sinirlensin size sormadan onay almadan plan yapmışlar
Terbiyesizler

Sadece yaz tatillerinde geliyorlarsa çok sorun olmuyordur diye düşünyorum çok çekilmiycek bir şey değil hele bir de sana yemek temizlik konusunda yardim ediyorlarsa ellerinden geleni yapıyorlarsa eşinde tabi geçip köşeye oturmayıp sana yardim ediyorsa idare edilir bence...Ama sizde mutlaka iade-i ziyaret yapıp misafir ağırlamanın ne zor olduğunu onlara gösterin.

Merhaba Humeyra.
Ailemin evi de deniz kıyısında yazlik bir bölgede. Yazdiklarini okuyunca annem geldi aklima.
Her yaz bizim ev de her şey dahil oteldi. Ana tarafi ayrı baba tarafı ayrı yıllarca ağırladı kadın.
Akrabaları geç, uzaktan akrabanın Istanbul'dan komşusunu agirladigimizi bilirim. En uc nokta buydu. Hiç tanımadığımız insanlar indiler otobüsten geldiler , bir hafta ağırladık yedirdik icirdik.
Kimse de aferin demedi.
Felç geçirdi anacığım aramadılar sormadilar.

Insanlar işlerine geldiği kadar menfaatine uyduğu kadar yanında bazen maalesef.

Sen net bir sekilde hayır diyebilirsin umarım.

inanın çok sorun oluyor. annesi babası 3 abisi 4 ablası hepsinin ikişer üçer çocukları, geldiklerinde sürekli yemek çay sofrası bütün çekyatlarda yataklar, hepsinin izninin yazın olması ve biri gidip on gün sonra diğeri, 15 gün sonra öteki derke derken bı bakmisim Eylül gelmiş ve bizim koca yazımız bitmis. Benim aileme fırsat kalmıyor bile.. Ben onlar burdayken yasadigim epilepsi krizimde karnımdaki bebeğimi kaybettim. Bundan mıdır bilmem, 2 sene önceki her geldiklerinde parçalanan gülücükler dağıtan bı Hümeyra olamıyorum. Tahammülüm yok oldu. Esimde öyle.. Biz 4 saatlik uzaklıkta olmamıza rağmen sakin bı hayat süremez olduk. Taş olsa anlardi o kadar lafa, bı direk istemiyoruz sizi gelmeyin demedigimiz kaldı.

Hayatın kuralı bu olmuş iyi gün dostu ol ye iç...kötü gün olunca hiçkimse nin umursamadığı biri oluvermişsin

kendileri anlasin derdinde değiliz ki, biz bayramdan beri eşimin ailesinden kimseyi aramadim doğru düzgün. Ama 2 günün biri arayıp şu tarihte geliyoruz dediler. Ben ayrı, eşim ayrı defalarca evde çok yoğun bi is olduğunu toz duman olduğunu islerimizin 1 aya anca biteceğini ve gelmeleri için başka bı tarihe atmalarını söyledik. Ama taş olsa anlardi anlamadilar. Haksızlık etmeyin lütfen biz de onları sirtimizda taşımaya meraklı değiliz.. bayramda kendileriyle çok tartismalar yaşadık. Bende anlam veremiyorum ama böyleler. Kafayı siyirmislar gezme tozma yeme içmeyle.

Evi bırak kaç...başka bişey aklıma gelmiyo.

Siz kendinizi düşünmezseniz kimse sizi düşünmez emin olun buna !

Neden dümdüz gelmeyin istemiyoruz demiyorsunuz ? Katya mısınız siz biraz da siz hayatınızı yaşayın. Off ben burada sinir oldum, bu kk beni sinir hastasi etcek

annekeki haklı ama, sonra gelin, şu var bu var demeyin artık, çok yorgunuz, ayrıca kızım kendine gelemedi hala, gelmeyin diyin, hiç lafı uzatmadan. Çocuğunuz sizin için her şeyden daha önemli olmalı, bırakın görümcemin oğlu kendi kardeşimin çocuğu yapsa bunu bir süre gelmelerini istemezdim. Açık açık gelmeyin diyin ve bitirin.

Siz nasıl idare ediyorsunuz kv yi görümceyi..Nasıl size haksızlık yapmıyolar

Basindan beri netim. Gozlemledigim kadariyla biz kadinlarin cogu ilk evlendiginde ultra sicak gozukmeye calisiyo. Sonra bunu degistirmek zaman aliyo, tutum degisince de bak bak degisti oluyo. Mesela ben nisandan beri sadece aramak istedigimde aradim. Bekler arayayim demedim hic. Suan aramasam da niye aramadin demez huyu boyle der. Yani insanlarin anlamasini beklemek daha yipratici degil mi? Konu sahibi de yuzde 90 buzamana kadar her geldiklerinde rahat ettirmek icin elinden geleni yapmistir ee niye gelmesinler?
Bu arada kayinvalidem ve gorumcemle evlerimiz 5 dakika uzaklikta 2 bucuk senede geldikleri sayilidir cunku yogun calisiyorum. Cat kapi zaten gelemezler. Bir kere yeni evliyken aksam 8de gorumcem emrivaki yapti cok yorgunum yarin buyur dedim bir daha o da kesildi.

Sizin bu yorumunuz aklıma bir şeyi getirdi.
Uzun zaman önce arkadaşlarla dertlesiyorduk. Ilişkiler, kv, görümce vs üzerine.
Bu konulardan muzdarip bir Ayhan hoca vardı.
Şöyle demişti.

Kapı bir yöne açılır. Baştan tavrınız belli olacak. Nasıl başlarsa öyle gider çünkü.
Kapı ya içe doğru açılır ya dışa.
Içe doğru ayarlanmış kapıyı sonra dışa doğru zorlarsanız KIRILIR.
Aynen böyle oluyor.

Bence kesinlikle ve kesinlikle gelmesinler .

Görümcenızın kafasında odun kırmak istedim

Ay ne Olur verin numalarini ben diyeyim yuzsuz, insafsiz insanlara. Deli oldum

Hastaliginizi gectim insan olsunlar millete eziyet etmesinler.

"Bizim işler biraz sarktı, ama iyi oldu geldiğinizde yardım edersiniz bende nasıl çıkacam bunca işin altından diye düşünüyordum" de buna rağmen gelirlerse yardım etmiş olurlar en azından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…