Ev sahibime nasıl baştan mesafe koyarım

Hosgeldiniz

Çok güzel zamanlar geçirmeniz dileğiyle

Benim de aklıma lisedeyken ev sahibimiz geldi 50 li yaşlardaydı

Kadın yaşlıda değilde ama bi ruhu geçmiş gibiydi

Çocuk sesi sevmem geç saatlere kadar uyurum demişti durumumuzda yok küçük kardeşim de var mecbur kabul ettik annem kardeşim ses çıkarmasın diye yazık ne uğrasırdı

Sonra bütün market alışverişine bizi göndermeye başladı ev temizliğine çağırmaya başladı

En son halımı yıkayın diye getirdiğinde ordan taşınmaya karar vermişti babam sağolsun

Yobaz olmayan şehrin adamına bak sen hele Allahtan YOBAZ olmayan bi yere gitmişsin

Merhabalar arkadaşım bende senin gibi başka şehire atanıp ev sahibiyle aynı apartmanda yaşadım dünyanın en güzel evi ama en kötü ev sahibiydi,ama üzülme herşeyin bi yolu var benimki kadındı ben bile mesafe koydum seninki amca olunca erkek çok daha rahat koyarsın iş işten geçti diye düşünme .Benimki evine davet edip duruyordu asla gitmedim hep böyle inşallah teyze yoğunum vs geçiştirdim zor oldu ama alıştılar onların istediği gibi biri olmadığıma,sende her kapıyı çaldıklarında açmak zorunda değilsin ya da geç aç uyuyodum de onlar utansın rahatsız etmeyim diye hiç müsait olma hep yorgunum yoğunum geceleri bilmem ne sınavına hazırlanıyorum falan de,de ki bu kız meşgul ya diye düşünsünler
Gelelim arkadaş getirme işine ilk etapta yüz verseydim benimkilerde karışırdı ama o yüzü asla vermedim sende vermeyeceksin böyle suç işliyor gibi utanırsan onlarda tepene çıkar ora senin evin parasını veriyosun oturuyosun bunu aklından çıkarma tavırlarına da yansıt benim erkek arkadaşımda geldi gitti ilk nişanlandım dedim asla sormadılar bi daha sonra gerçekten nişanlandım o kişiyle ( imkanın varsa tabi o evi tavsiye etmem hiç bişey olmasa bile sürekli zoraki muhatap olduğun biri oluyor kirayı elden istiyor mesela bu sefer en kötü her ay görüyosun kalıcaksan o evde bankadan yatırmaya diret

Bende aynı şeyleri yaşadım demeye geldim.Küçük bir şehre atamam olunca eşimle topladık evi barkı geldik.Küçük bi yer olduğu için tek bulduğumuz ev mecbur tutuldu.4 katlı aile apartmanı amacıyla yapılmış en üstte sadece ev sahibi karı koca kalmış.Her hafta bahçede kahvaltı,mangal yapalım.Her resmi tatilde beraber oturalım.Ne zaman karşılaşsak hadi yemek yiyelim.bıktırdılar 1 yılda.Ben ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden böyle baskı görmemiştim.Apartman dairesi buldum taşınıyorum artık kafam rahat nereye gittiniz nerden geldiniz diye soran edende olmayacak hadi gelin diye sürekli ısrar edende.Bence çok yerleşme senin ev sahipleri de çok farklı değiller.

Bu arada bu baskıyı ben de yaşadım yazmayı unutmuşum ama benimki küçük bir ilçe olduğundan normal karşılamıştım da sen metropoldesin o yüzden boyun eğmene gerek yok. Ben ilk görev yerimde tanıştığım arkadaşlarla görev ev tuttum. En baştan erkek getirmememiz için söz aldı hacı amca. Aynen hacıydı... tabii bu durum arkadaşın sevgilisi şehir dışından geldiğinde erkek kardeşi deyip eve almamıza engel olamadı (çok benziyorlardı tip olarak napalım) ancak benim askerlik yapan hemşerimle işleri ilerletmeme engel oldu aile apartmanında tek boş daireydi tuttuğumuz. Toplu taşımanın olmadığı ilçede okullarımıza en yakın, çarşı ortası yerdi tuttuk mecbur. Devamlı karı koca evimize gelir mutfağın kartonpiyeri nemlenir havalandırın, duvarlara bir şey çakmayın yapıştırmayın diye talimat verirdi. Başka ev aradık bulamadık. Çektik 2.5 sene...

Son düzenleme:
Sözleşme yapalı 14 günü geçmediyse cayma hakkınız var. Eve taşınmamışsınız ben olsam iptal ederdim. İsterse ülkemizin en modern şehrinde yaşayın böyle amcalar karışır çünkü ki zaten karışıyor da şimdiden. Boşuna hayatınıza daha fazla aksiyon eklemeyin

Benim evde Türkiye'nin en büyük 3 şehrinden birindeydi şehirle alakası yok insanla alakalı aslında,bi gün hiç unutmam ev sahibim beni arayıp napıyosun hiç arayıp sormuyosun anneler günü geçti vs diye Tripli bi şekilde konuşmuştu ben o kadar soğuk yapmama rağmen bildiğin kaynana tribi yapardı bana neyseki 3 4 ay önce taşındım taşınırkende bi ton sıkıntı yaşadım en iyisi uzak durmak

siz şu an bu eve ne kadar masraf yaptınız? emlakçı komisyonu, depozito, nakliye masrafı vs?
fazla masraf yapmadıysanız ne bileyim sadece kira bedeli falan ödediyseniz, özellikle de nakliye eşya vs masrafı olmadıysa başka bir ev bakın.
yok masraf yaptınız, bu eve öyle ya da böyle taşınacaksanız bu adama kesinlikle mesafe koymanız gerekir. evet ev sahibi ile aynı çatı altında olmak zor ama her şey de bizim istediğimiz gibi denk düşmüyor. tamam şimdiye kadar yaptığı tamirler falan evet ona düşen şeyler ama artık gerek yok. belli ki karışan bir tip. siz mesafenizi koyun ve yaşayın gitsin hayatınızı. sonuçta evde gürültü vs yapmıyorsanız başkalarını böyle rahatsız etmiyorsanız kimsenin bişey demeye, rahatsız etmeye hakkı yok. erkek arkadaşınız da gelsin, baktınız ev sahibi karışmaya, saçma sapan şeylerine devam ediyor taşınırsınız şu an iş işten geçtiyse mecburen bir süre oturup gözlemleyeceksiniz. sonuçta çok tutucu olsa bekar ve yalnız bir kadına evini kiralamazdı o da var.

biz de kasım gibi ev arıyorduk, anne ve 2 kızı olarak. beğendiğimiz evlerin bir tanesinde ev sahibi bizi istemedi mesela, karı koca olarak bir aileye vermek istiyorlarmış. resmen başlarında erkek yoksa gelmesin durumu oldu biz de aileyiz halbuki ama farklı şeyler düşünüyor demek ki karı koca formu dışındakiler hakkında. işin bu kısmı da var.

istanbul'un göbeğinde yasıyorum. ev sahibim değil ama yönetici bize karışıyordu ilk tasındığmızda. tesisatcı geliyo kadın bizde gelip soruyo. internet bağlatıyoruz bizde. koltuk yıkanacak aynı sekil. ama asla yardımcı olmuyo. eve arkadaslar girip cıkıyodu. bir iki kere laf attı en son tartıstık. hakaret boyutuna vardı. kavga gürültü. aidatı vs ona değil temizlkçiye verdik olay büyüdü suan davalıyız 2 sene oldu ama maşallah bize hiiiiç karışmıyo böyle de yapabilirsiiniz yok tercih etmem derseniz de başka bir ev sahibi tanıyorm hacı, arkadaşımın ev sahibi karışan tip. arkadasım da avukatım vs demiş sert yapmıs suan araları iyi. başka yol görremiyorm ben

Eşyaların gelmeden topukla kesinlikle valla delirtirler seni ve aile apartmanına değil daha cok dışardan gelen doktor öğretmen hemşirelerin bulunduğu apartmanlara taşın.

Aynı şeyi yaşadım hatta güzelim İzmir'de yalnız benim ev sahipleri karı koca ben daha kapıyı açmadan hop içeri giriyorlardi
karşı dairede oturuyorlardı cunki.
Ve sürekli sanki beni bekliyorlardı ben kapımı açmadan sofra hazır kuzum hadi seni bekliyoruz derdi bey amca hiç bir gün gitmedim yemeğe tabi.ekektrik su gaz hepsine yardımcı oldu sağolsun.ama birgün benden kara defter yok tabale parası aklıma gelmiyo bazıları,
170 lira ver dedi neden verecekmisim makbuz nerde dedim.yok bulamadı aradı taradı makbuz yok uyduruk bı kağıt buldu.bu değil dedim sinirlendi.hemen evimin kapısını kitleyip polisi aradım ve ertesi günde karakola gidip ordan adamı arayıp korkutun dedim.ve bidaha bulasmadilar. Yani sonu kötü bitti

Taşınmadıysan vazgeç.
Taşındıysan da vazgeç.
Senin kaçta gelip gittiğinden misafirine kadar maydanoz olurlar.
Ev sahibiyle aynı apartman yanlış bir tercih olmuş.

En tehlikeli ev sahibi aynı apartmanda oturduğun ev sahibidir. Evin sahibi diye her şeye karışma hakkını bulurlar kendilerinde, sürekli müdahale etmeye bayılırlar. Çok bayıldığım bir eve sırf ev sahibiyle aynı binada olacağız diye çıkmadım. Büyük problem gerçekten.
Üniversite öğrencisi iken ev sahibi alt katımda oturuyordu, o da sizinkinin hesap oğlunu evlendirir yerleştirir diye bekletmis evi baktı olacağı yok kiraya verdi arkadaşımla bana. Bir gün arkadaşım tam duştan çıktığı vakit ev sahibini evin içinde görmüş, meğer kadın evin anahtarının yedeğini almış kendine biz okuldayken ara ara girip bakıyormuş. Anahtarı ver diyoruz vermedi göbeği değiştirirseniz sizi mahvederim burası benim evim tabi gireceğim diye manyak manyak bağırıyor, kavga kıyamet gecenin köründe elinde bıçakla tehdit edip attı bizi sokağa. Tersini görmek için iki dürtün bir şey çıkacak mı bakın, psikopat ruhlu insan çok.

Benim ev ararken ev sahibi ile ayni apartmanda oturmama kriterim vardır çünkü ilk evimi ailem bulmustu ve ev sahibim alt katimda diye güveniyorlardi ama onlar da öyle sucu gelse kadin kapıyı acip yukari bakardi kim geldi kim gitti diye
Bana kurallar koyar "apartman düzeninde bunlara dikkat etmelisin" diyerek ama kendi uygulamazdi. Pencere açarım havalandirmak icin, vay efendim biz aşağıda üşüyoruz kombi yakıyoruz pencereyi kapat bile demisligi vardir. Telefonla fısıltı ile konuştugum halde gecenin 11inde sesin cok geliyor diye şikayete de gelmişti. Konuyu okurken bu anilar geldi aklıma
Ben direkt evimin ici beni ilgilendirir dedigim.halde durmalari gereken yeri bilmiyorlardı siz de benzerini yasamayin eger dur kizim ben hallederim diyorsa tesekkur edip kendim hallederim diyin.
Ev sahibi olması sizin de "sahibiniz" oldugu anlamına gelmez ve öyle hareket etmelerine lütfen izin vermeyin. Siz karismayin diyip gecin yoksa gercekten cok ezilirsiniz, bir yerden sonra soyleseniz de etkisiz oluyor çünkü
Ve ben de derdim olmayan kayinvalidemle altli ustlu oturur gibiydi diye ki siz de örnek olarak aynisini demissiniz, buna bir dur deyin yoksa cok basiniz ağrır
Bir kere sevgili olayini unutun, arkadaslariniz gelse hesap bile sorarlar böyle devam ederse

bu tarz sıkıntılarla karşılaşmamak için hep ev sahiplerinin uzak olduğu yerden ev tuttum.Genel tavsiyem'dir...
Sizinde şu işleriniz bitsin,mesafeli davranır, fazla samimi olmassınız...

Tasinmadiysaniz vazgecin nolur bakın bunlardan şimdiden rahatsizsiniz ki bu yasadiklariniz yasayacaklarinizin binde biri belki de
Idare ederim demeyin inanin hayat baskalarinin nazini kaprisini cekip kendini yıpratmak için çok kısa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…