Evde bitmek bilmeyen sorunlar

İlahiyat mı? O zaman lisansı önemli değilmiş gerçekten (ilahiyat mezunlarına laf etmiyorum, bu konu bağlamında diyorum, bir de ilahiyat linci yemeyeyim durduk yerde).

Bazı insanlara sadece şikayet etmek daha kolay geliyor herhalde.

Yok yok ilahiyat mezunu olup başarılı olan çok kadın var. Bunda iş yok zaten ağzı da bozuk değişik bir tip. Ciddiye almamak lazım.

Bu sinir ve üslupla çağrı merkezinde çalışmak istemek çok doğru bir seçim olmuş gerçekten. Herkesin şu şekil bir öz farkındalığı olmalı işte, maşallah

Anneniz babaniz sizi simdiye evden kovmaliydi. Hepinizde kazik kadarsiniz.
Kardeslerine iyeşip durma. Yok erkek calismali ve 45bin tl saydim diye. Cerez parasi, isitip isitip sunma önlerine

Nasıl yani özel şoför tutacak para bile kalmıyor mu?
E ne anladım o zaman çalışmaktan? Arabayı bile kendisi kullanacaksa hiç çalışmasın daha iyi.

İsteyene çözüm çok istemeyene de bahane.
Kimse iş hayatına ultra lüks imkanlarla başlamadı. Küçük yaşlardan bu yana çalışmış biri olarak bulaşık da yıkadım, tuvalet de temizledim. Garsonluk, komilik de yaptım. Yeri geldi 2 saat yol da çektim işe gidip gelebilmek için. Liseyi açıktan bitirdim üniversiteyi de okurken bir yandan uzaktan çalışıyordum. Çok zengin bir aileniz yoksa ve imkanlar önünüze yığılmıyorsa cefasını çekmediğiniz hiçbir şeyin sefasını süremezsiniz maalesef.

12 saat boyunca, her gün ayaklarımın geri gittiği kalitesiz insanlarla dolu vasat bir firmada paspas yaparken; kurumsal hayata geçiş yapmak için akşam eve geldiğimde de eğitim videoları izliyordum.
Anlayacağınız hayat hepimiz için zor ancak bahaneler değil çözüm üretmek gerekiyor.

Evinizde oturup hayat kötü, ailem kötü, kpssde torpil var, iş yerine yol 2 saat sürüyor diye mızmızlanarak sadece vaktinizi bedavaya ve boşa geçirip durursunuz. Çağrı merkezi dediğiniz işler de sizi almak için can atmıyor. Kayda değer firmalara kabul almanız kolay olmamakla birlikte, hemen hadi gel seni işe aldım diyen firmaların çoğu da çöp ya da tehlikeli çıkıyor.

Size şunu da belirteyim, memur olmayı korkunç zor bir şeymiş gibi görüyorsunuz ama ilgisi yok. 1 sene dişinizi sıkıp, gerçekten verimli bir şekilde çalışıp kadrolu veya sözleşmeli bir büro personeli olabilirdiniz. Disiplinli bir şekilde çalışıp girdiği ilk sınavda atanan arkadaşlarım da oldu, senelerce sınava girip ve hiçbirinde düzenli bir şekilde çalışmayıp yıllardır boşa kürek çekenler de.

Bunu bir başarı sayamayız. Dolayısıyla kimse kusura bakmasın ama ilahiyat okumak insana ne bir meslek, ne kariyer yolu, ne de iş hayatı ile ilgili bir görü sağlıyor.
Ilahiyat kadinlar icin meslekten cok daha cok maneviyati guclendirmek icin okunan bir bolummus gibi geliyor bana. Acikogretimden ikinci universite olarak okuyan cok arkadasim var.

Ilahiyat kadinlar icin meslekten cok daha cok maneviyati guclendirmek icin okunan bir bolummus gibi geliyor bana. Acikogretimden ikinci universite olarak okuyan cok arkadasim var.

Şimdi muhtemelen linç edileceğim ama bunun hobi atölyesinden ne farkı var? Resim kursuna hem kendini gerçekleştirmek hem de zaman öldürmek için gidiyor insanlar ve üstelik iş ya da meslek açısından hiçbir vaadi yok. Yükseköğrenim kurumunda olsa bile ilahiyat bölümünde de motivasyonun ve neticenin hiçbir farkı yok.

Çalışmaz bu iki lafından birisi KPSS’de torpil var. Asıl sana torpil geçerler aklını kullansan ama işte. İnsanın içinde olacak. Bi evleneyim diyor, bi ara özel güvenlik olacaktı. Saçma sapan bi insan. Her konusu aynı ailesinden şikayetçi. Her konusuna da yazıyorum yine yazacağım, konu sahibi vasıfsız biri. Boşuna öneri yazıp vaktinizi harcamayın hanımlar. Anlamıyor çünkü. Anlayacak kapasite yok, kendi bildiğini okur yine evde oturur ağlar.

Bu sinir ve üslupla çağrı merkezinde çalışmak istemek çok doğru bir seçim olmuş gerçekten. Herkesin şu şekil bir öz farkındalığı olmalı işte, maşallah
Merak etme sizin gibilere davrandığım gibi onlara davranmam iş bu sonuçta

Yas kac?
Mutfak tezgahını niye siz dert ediyosunuz?
Aile bireyleriyle anlasamıyorsunuz ama mutfak tezgahı gibi ortak bi alanda polemige girebiliyorsunjz
Evden gidemiyorsam mümkün mertebe biseye karısmam muhattap olmam ben olsam.

Noldu İlahiyat olduğunu öğrenince burun mu kıvırdın ! İşte sizin gibiler dindarlardan nefret ettikleri yetmiyormus gibi birde ilahiyatçılara önyargılar. Keşke üniversite de önyargılari yıkmak eğitimi verilseydi belki birazcık ders alırdınız

Anneniz babaniz sizi simdiye evden kovmaliydi. Hepinizde kazik kadarsiniz.
Kardeslerine iyeşip durma. Yok erkek calismali ve 45bin tl saydim diye. Cerez parasi, isitip isitip sunma önlerine
Allah Allah ! demek senin anan baban evden kovmuş böyle konuştuğuna göre

Sen dindar değilsin senin gibi ağzı bozuktan dindar olmaz.

Büro memurluğu için şartlar var. O şartları karşılamiyorum. Torpil var artık torpil! Torpil Yoksa boşa kürek çekmenin anlamı yok ! Benim ilkokul arkadaşım torpille atandi kendim şahit oldum. Daha benim umudum kalır mı bu sisteme karşı enayi gibi ders calisamam

Yas kac?
Mutfak tezgahını niye siz dert ediyosunuz?
Aile bireyleriyle anlasamıyorsunuz ama mutfak tezgahı gibi ortak bi alanda polemige girebiliyorsunjz
Evden gidemiyorsam mümkün mertebe biseye karısmam muhattap olmam ben olsam.
Ben bu evde birşeylerin değişmesini istiyorum çabalıyorum. İnanın şu an çalışıyor olsaydım eve almak istediklerimi alirdim. Napayım evim olmucak zaten. evlenmeyi mi bekleyeyim gerçi o zamanda tapusu kocamin üstüne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…