evde köpek besleyen var mı?

mavisinesi

Laz'ın Eşi :))
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
250
26
118
arkadaşlar merhaba;

eve yavru köpek alıp sahiplenmeyi düşünüyoruz, bakımı nasıldır zormu çok pislik olurmu balkonda tutsak ev yapsam olur mu bilgisi olanlar yazabilir mi ? aylık bakımı vs varsa ücretleri nasıldır

aslında iyi bir eğitim verirsen
tüy dökülmesi dışında hiçbir sorun yaşatmaz
ama şımartıp ta yanlış eğitim verirsen
koltuklarını kemirmesinden tutta
tuvalet düzensizliğine kadar bir sürü sorun yaşarsın
periodik bakımları
aşıları
beslenmesi filan dersen
(ekonomik davrananlar için ort aylık 150tl )

bu arada cinsi de önemli
çünki her cins ev ortamına uyum sağlayamaz

Eğer çalışıyorsanız lütfen eve köpek almayın. Tek başlarına çok sıkılıyorlar evde.

Evde pislik olur mu, balkona koysak olur mu diye soruyorsanız asla ama asla almayın. Onu ailenizin bireyi olarak görmeniz lazım, evcil hayvan olarak değil. Ama benim gördüğüm kadarıyla sizde bu durum söz konusu değil. 2-3 ayda sıkılıp terkedebilirsiniz gibi geldi bana.

Balkona kapatacaksaniz alip da o zavalli canliya yazik etmeyin. Ha bu arada evde bakarsaniz iyi bir egitimle hic bir sorun olmaz. Ailem kopegimi paylasamiyor oyle candan seviyorlar ama egitimine dikkat ettik bebekligi de dahil evde tek bir noktaya zarari olmadi. Ama balkona kapatınca olur. Size de kendine de etrafa da zarari olur. Enerjisini atamaz sikilir hapis hayati yasadigi icin havlar aglar ve dahasi. Buna hakkiniz yok. Evime alirim egitimini veririm diyorsanız simdiden hayirli olsun. Hayatina masum bir hayvan katmak cok guzel birsey. Yok balkonda bakarim pislim olur mu zor mu diyorsan hala... arkadasim bir iyilik yap vazgec. Hic mi acimiyorsun? Hayvan sevgisu degil bu bana biraz heves gibi geldi. Lutfen emin olmadan o guzel canlilari hayatıniza dahil etmeyin.

Bilgim var ama beslememek konusunda. Evde kopek beslenmez kedi besleseniz

Bu kadar çok endişeniz varsa siz o hayvana bakamazsınız. Balkona kapatmayı düşünen birinin de gerçek anlamda hayvan sever olduğuna beni kimse inandıramaz.
1. Pislik olur mu demişsiniz. Neye göre pislik? Nihayetinde hayvan bu ve evde bakılacaaksa özel bakıma ihtiyacı var. Nedir bunlar,
a. Yıkanması
b. Tüylerinin taranması
c. Günde en az 2 defa 1 er saat yürüyüş
Bunları yaparsanız pislik(!?)olarak tabir ettiğiniz şey olmaz
2. Hayvan balkona kapatılmaz. Eve alacaksanız ne diye balkona koyuyorsunuz? Amaç gözünüzden uzak olsun ev halkını rahatsız etmesin yada tüy vs dökmesin ise bir çok sokak köpeği var onlara yemek su verin
Yazık olur, günah olur o hayvancağıza size yalvarırım köpek almayın. Çiçek alın. Hem pislik yapmaz hem de balkonda yaşayanları da var.

balkona hapis edeyim gibi düşünmedim,iş hayatım var işten gelene kadar evde ne olur ne olmaz en azından eğitim aşamasında balkon düşünmüştüm işten geldikten sonra eve alayım istedim, koltuk kemirir vs dışkısı olur gibi.. ama baya sorumluluk gerektiriyor anlaşılan bende bu yüzden zaten buraya yazdım dışardan sevmesi beslemesi kolay görünyr ama evde nasıl işler bilemediğim için yoksa bende hayvana eziyet olsun diye yanıma alayım demiyorum..

Siz işteyken zaten yavru köpek yalnızlıktan bunalıma girer, bebek gibi onlar, büyüyene kadar her an yanlarında birini istiyorlar..

beni herkes yanlış anlamaya geçmiş ama bayanlar ben zaten sizden fikir alıyorum. öncelikle bunun farkına varın lütfen
benimde bilgisizliğimden evime alışma süresince ben işten gelene kadar balkonda kalsa oyuncak vs herşey koysam nasıl olur ki gibi sadece düşündüm fikir almak istedim evde daha önce bakmadığımdan köpek besleyenler nasıl bakıyor bilmediğimden danışıyorum sert tepkiler lütfen göstermeyiniz.

Yavru köpeği evde yalnız bırakamazsınız başına da birşey gelebilir ama kışın da balkonda üşür zaten. Çok istiyorsanız tatilinize ve yaz ayına denk getirin gerekli eğitimi 1 ayda alır zaten.
Evet haklısınız özellikle ilk 6 aylık dönemde herşeyi kemiriyorlar özellikle de terlik ve ayakkabı. O nedenle yanında olmalısınız yoksa alışkanlık haline getirir.
Sizden başka kimse yok mu evde ilgilenecek? En azından gözkulak olacak birisi

sıkılınca atmayacaksanız besleyin. taşınma çocuk vs gibi değişmlerle elden çıkaracağınınz ilk şey köpek olmayacaksa..
ayrıca barınaktan almanızı hatta sakat bir hayvana öncelik vermenizi temenni ederiz.

Evet köpekler büyüyüne kadar yalnız kalamazlar. Pislik derken, tüy döker bu doğru. Kedi gibi değildir yıkanması gerekir. Hergün 2 kere gezdirmeniz gerekir, tuvaletini dışarı yapacak çünkü. Yavruyken kasları gelişmediği için eve yapabiliyolar. Benim kedim var ve kedi köpekten daha kolay bakım olarak. Köpek çok isterdim ama ben ona bakamam. Hayvana yazık etmem. Bunları düşünün lütfen..

Almayin cok net soyluyorum dusundugunuzden cok daha zor birsey.Bebek gibi bakima muhtac hic bir farklari yok.Evet cok keyifli herkesin yasamasi gereken bir duygu ancak bahceli eviniz varsa.Bir de ise gidiyorum diyorsunuz eziyet olur ona da siz de cok uzulursunuz.

Kendinize eglence ariorsunuz bence hic almayın. Ne bilim bi balik alın, kus alın sizin icin daha iyi. Valla kopecige yazık balkona tikip birakcaksiniz belli. Aman kirlencek ev tüyü dokulcek falan die.

Allah uzun omur verirse 13-15 senelik bi bırlıktelıge adım atacaksın..

onu yarı yolda bırakacaksan hıc günahına girme derim..

kopek sahıbı bırı olarak evde kopek bakımı çok zor..bahceniz varsa rahat edersınız..

Balkona alip koyacaksaniz hic almayin yazik gunah yaaa onlarinda ihtiyaci var sicacik bir yuvaya benim kopegim var masallah bir kere bile evi pislememistir tuvaleti geldiginde daha dogrusu saati geldiginde agliyor bende cikariyorum yani.. alip balkonda omur gecirecekse gerek yok iki gun sonrada kapiya atiliyorlar !!! onlar da tipki kucuk bir bebek gibi bakiliyorlar ilgi sefkat istiyorlar hayvan bu yani ev koruma kopegi degil ki balkonda 7-24 dursun

Arkadaşın sağlıklı bi köpeğe bakacak bilgisi yok siz sakat baksın diyorsunuz. Pes!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…