- 20 Mayıs 2009
- 23.910
- 63.650
- 598
- Konu Sahibi mavisinesi
-
Siz hiç golden retriever ya da pekinez beslediniz mi? Tecrübelerime dayanarak söylüyorum bu iki cins ne yaparsanız yapın kokuyor.Köpekler kokmazlar. Eğer bakımı düzenli yapılırsa köprk kokan bir hayvan değildir. Tüyleri düzenli taranır, aşıları yapılır, gerektiğinde (cinsine göre değişir) yıkanırsa kokmaz. Ama kedilerin özellikle çiftleşme zamanı kendilerine has bir kokusu vardır. Hormonlarından kaynaklı. Aslında insanlarda kokarlar. Adrenalin yaydıklarında özellikle ama çok aşina olduğumuz için biz bu kokuyu farketmiyoruz. Tüyler pis olur üstünde bakteri olursa kist yapar ama o da yine tamamen bakıcıya bağlı bir durum.
Melek girmez olayına hiç girmiyorum. Bilir kişi değilim ama buna doğrusu inanmıyorum. Onları gördükleri doğru ama Allah'ın yarattığının yanına niye melek girmesin? Mantığım almıyor bunu. Ama bu benim değil ilahiyatçıların konusu.
Kısacası herkes evinde bakmamalı, bakamaz!
O zaman haklisiniz tabii daha zor oluyordur. Cok guzel Allah bagislasin.albumunde resimleri var..sıbırya kurdu
Oglunuz cok tatli ve yakisli bendende ona koskoca birmerhabaa.. gercekten herkeze kotu de gelse bizler icin kokusu missler gibi degilmi bam baska bir duyguO benim melegim zaten!tabii ki zorluklari var ama hangi guzel seyin zorlugu yok ki?
Benim bir kopek sahiplenme dusuncem yokken sahibinin terkettigi bir kopegi evlat edindim.planlayarak sahiplenseydim elbette sahiplenmeden once sizin gibi soru isaretleri olurdu kafamda.ama ben onu sevdikce birlikte vakit gecirdikce evimizin vazgecilmez uyesi oldu..onun varligini dunyanin en mis kokularina degisemem!su var ki ben hayvanlari cok severdim arkadaslarin kizmasi da hayvanlari cok sevmelerinden bence..sokaga atilan oyle cok can var ki..
Sorunuz olursa,fikriniz devam ediyorsa cevaplayabilirim
Haa benim prensimde bu yakisikli ,tum kadinlar kulubu hayvanseverlerine merhaba derEki Görüntüle 1254384 :)
Kist olayina bir aciklik getireyim.. asilari duzenli ve tam oldugu surece tuglerin sac telinden hic bir farki yoktur.. ee asilari yapilmazsa duzenli olarak o zaman sadece kist degil:) disardan kaparsa eger bir hastalik uyuzda olursunuz kuduz da kisti gectim yani hepsinin onlemi asssiiiben şahit olduğum için konu sahibine bilgi vermek istedim dikkatli olur araştırır diye iyi bakılmadığı sürece kist vs olabilir. bunu doktorlar söylüyor ben değil ayrıca konu sahibine dedim iyi bakabileceğinizi düşünüyorsanız besleyin diye vurguladım yorumlara yorum yapılmasın konu sahibi bu konuyu sorarsa bilgi verirsiniz bana değil.http://www.haberturk.com/saglik/haber/81682-kopek-tuyu-yuttu-hayati-karardi bu link i okuyabilirsiniz
Hayatta en çok istediğim şey bi köpeğimin olmasıydı ama köpek bakmak bana göre çok zor. Hayvancağıza yazık olur diye almadım hiç. Şimdi bir kedim var, bakımı çok kolay olduğu için mutlu mesut yaşıyoruz.
Kedi ya da köpek, hiçbir hayvanı balkonlara, küçücük odalara kapatmaya hakkımız yok. Biz yemek yerken hiç rahat vermediği için Şüküfe'yi odaya kapatıyoruz ama içim gidiyor ki en fazla yarım saatlik iş. Köpekler, kedilere göre daha duygusaldır, hiç duramaz tek başına. Bir yerde okumuştum, evden çıkarken köpeğine ben gidiyorum demezsen bütün gün ağlıyorlarmış. Bir de balkonda tuttuğunuzu düşünün. Hele de büyük köpeklerden düşünüyorsanız 2 kat yazık olur hayvana.
Gerçekten kokan köpekler var ama belki bakımıyla alakalıdır, bu konuda bir şey diyemem. Köpeklerin veteriner masrafları kedilere göre daha fazla diye biliyorum ben. Kaliteli mama almak lazım ayrıca. Evde pişenlerden yesin demek olmaz.
Günde 2-3 kez tuvalet için çıkarmanız lazım, ki köpek almama nedenlerimden biri budur. Bugün çok soğuk çıkarmayayım gibi bir lüksünüz olamaz.
Bunları yaparım diyorsanız tabi ki alın, onların sevgisi hiçbir şeyde yok.
Daha almadan balkonda bir ev yapmayı düşünüyorsan almamanı tavsiye ederim.arkadaşlar merhaba;
eve yavru köpek alıp sahiplenmeyi düşünüyoruz, bakımı nasıldır zormu çok pislik olurmu balkonda tutsak ev yapsam olur mu bilgisi olanlar yazabilir mi ? aylık bakımı vs varsa ücretleri nasıldır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?