Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Nilayımmmm gelelim bana. Eve gelir gelmez hemen çiçeklerimi dikmeye koyuldum. Nilayımın tarif ettiği gibi hepsini diktim. Sadece biber tohumları kaldı. Çünkü toprağım yetmedi... enkısa zamanda 1.2 güne kafar toprak alıp hemen dikicem onlarıda.
Arapsaçını 6 ayrı saksıya diktim :)))) işyerinde 2 saksıya. Evde 4 saksıya yeterki kaybetmiyim diye napim :)
YaYaprak güzelimi de diktim o epey yorgun görünüyor ama onu çiçek yeşertme köşeme koydum kırmızı renkli saksıda Allahın izniyle tutacak başka çaresi yok :) akşama kadar güneş alan biryer orası. Soğanlarıda diktim onlarıda kapalı balkona koyucam.

ohhhh sevindim rabia tohumları almana iyi bi hbr olmuşumdur inşallah uzun saksılar olur tohumlar için uygundur
gazelcim yeni cicilerin güle güle büyüt inşallah tatlım menekşe prensesi oldun çıktın valla
ben koca menekşemi postaladım bu akşam valideye yrn saksılara alırız artıkkk geç bile kaldık
11 ayın yeni ekim olduğu için biraz buruşuk duruyo dikleşir merak etme

ohhh çok iyi yapmışın yasemin cim yaaaaaa kıyamam ben yaaaaaa sırf yolladım diye kendini üzme cnm tutarsa tutar tutmazsa napalım inan kıyamam sana cnmsın en büyük olan çok iyi görünüyo o kesin tutar annemin bana ektiğini bi görsen cılız buruşuk görüntüsü kötü ama tutarmış işin doğrusu arapsaçını sevmezdim burda sevdirdiniz bana
yaprak güzeli kendini tazelerse kötü olanları temizlersin soğanlarda çok iyi olmuş sevindim
çok iyi yapıyon rabia cnm erken git mutlaka fiyatlar çok iyi kapış kapış olur inan
olur tatlım niye olmasın yuvarlakta olur yoğurt kabın varsa şimdilik ona ek sonra çıktıkça aktarma yaparsın

teşekkür ederim grapım... senin arapsaçları da maşallah epey çokça olmuşlar
yakında koyacak yer bulamazsın, arapsaçı virüs gibidir, bulaştı mı sarar ürer kaplar mekanı
barış çiçeğimi sence güneş alan pencereye mi koysam?
şuan sadece ışık alan ama güneş almayan camda duruyor.. güneşli cama koysam yanmaz dimi? ne diyorsun koyayım mı?? A 4 kağıdı ile gölgeledim zaten iki camı da...bişey olurmu sence??

11 ayım evet birazcık solgun duruyor ama toparlar inşallah, güneş alan cama koydum, kağıt gölgesi var ama yanmaz inşallah... az önce değiştirtim güneşli cama...
menekşelerim beni biraz üzüyor, ama ben onları seviyorum yinede... gün gelir barışırlar belki benimle, umutla bekliyorum barıştıkları gün çiçek açtıkları gün olacak benim için...

Çok heyecanlıyım yarın için o kadar şeyi nasıl taşıyacağım bilmiyorum
baya bir saksı alacağım valla aslında toprak da alasım var amaa
fesleğende zaten 20 tohum varmış yoğurt kabına sığar sanırım

toprağa ihtiyacın varsa hiç kaçırma derim onuda al gitsin bnm geçen çiçeklerim toprak yüzünden yarıda kaldı bnmde yok bnde istiyom toprakkkkkkkk
al kutusu yrn geri var cnm alırlar

grapcım canım çiçeklerin ne güzel inşallah daha güzelleşirler bu arada kafar toprak neyy
canım o kadar toprak demek istemiştim :)
Bu arada açelya kutusunun içi boş çıktı
ayyy açelyayı tohumdan üretmek mi inanılmaz, sonradan üzüleceğine şimdiden üzülmüşsün bitmiş, bence onu geri vereceksen eğer yerine başka bişey tohumu al canım.
ayy olurmu nilayım hem manevi değeri var sen gönderdiğin için, hemde gerçekten çok tatlı bir bitki çok sevdim.
sabah uyanır uyanmaz baktım, arka balkona koyduğum canlı görünüyor, diğerlerine bakamadım kızım uyanmasın diye evde gezmeye korkuyorum parkeler çıtır çıtır yapıyor yürüyünce :))) merakla akşamı bekleyeceğim. İşyerimdekilerde iyi görünüyor, inşallah hepsi birden tutar :)))
banada arapsaçını gazel sevdirdi, o eczanedeki arapsaçını öyle güzel anlatmıştıki merakımdan internetten bakim derken bende aşık oldum gitti :)
evet canım evim arapsaçı bahçesine dönecek, heryeri kaplarmış botanik gibi olurmuş evin içi negüzel :))) ama bu sevgiyi senden kaptım ben, o eczacının arapsaçı bizi bu hallere getirdi :)))
barış çiçeği ileilgili internette araştırma yapacağım canım, ama annemde ve annanemde vardı, direk güneş almayan ama aydınlık yerde tutuyorlardı gayette güzel çiçek açar yaprak verirdi. sanırım direk güneşten yaprak uçları çürüdü belkide bi araştırıp sanada bigi verirrim.

yaaaa ağlıycam yaaaa yok yok yok, internetten baktım mağzalara bizim semtte 1 tane bile yok, 2015'in istanbulunda bulunduğum bölgede A101 yok yaa kafayı yiycem. durun bakalım bugün bir vesile ile dışarıya müşteriye filan gidecek olursam gözüm etrafta olacak. babamda bahçe hortumu istiyordu, normal fiyatları 30 - 40 TL arası, A101 18 liraya getiriyor inanılmaz fiyat. heleki toprak bedava fiyat, bitki besini bedavadan da bedava, tohumlar heryerde 3 liradan başlıyor, a101 1,5 liraya getirmiş. ölücem şimdi yaaaa

gazelcim barış çiçeğini sadece sabah güneşi alan biryere koyabilirmişiz. tüm gün gelen güneşi sevmezmiş, benim koyduğum yer tüm gün güneş alıyor, onun yerini değiştireyim ben en iyisi. musluk suyunu sevmezmiş, eğer musluk suyu verilecekse 2-3 gün ağzı açık şekilde bekletilip sonra verilmeliymiş kloru sevmiyormuş.

kızlar ben a101 e gidiyorum
gittide bize söylemedi demeyinnn
saksılarım beni bekliyooorrrrr
ağlıycam şimdi yaaa git ne olur benim içinde şunları al ben sana liste yapayım
2 paket 10 kiloluk toprak
1 tane sulama kabı
1'er tane her çeşiten çiçek tohumu
2 tane bitki besini
2 tane beyaz yada yeşil renkte büyük balkon saksısı
1'er tane o dantelli saksılardan alalım (yaprak güzelinden çoğaltıp hediye vermek için)
1 tane 25 metrelik sulama hortumu takımı (bu babam için)
saygılar ve sevgiler...
ayyy almış gibi oldum bee ne güzel liste yaptım he, keşke inşallah bende bulurum bugün bi a101 ya ne olur Allahımmm ne oluuuurrr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…