- 30 Mayıs 2013
- 3.165
- 3.320
- 198
Iyi de aksam cikinca eve gitmiyomusunuz sonucta.hergun eve gidip neye bakiyoki.
hani bisey felan unutursun da prizde ocakta arar dersinde.hergun gelip kontrol eder gibi.insan rahat edemez.valla kirli sepetinde bile biseyimi birakamam ya.
Canım girsin nolcak onunda huyu öyle kendi annen giriyormus gibi düşün ne Eşinle ne annesiyle kötü olmaya hiç gerek yok. Kendini boşa üzme şahsen benim arkadaşım olsa sen sinirlendiginde boşver bişey olmaz diye sakinlestirirdim senin arkadaşların resmen kavga et diye gaza getirmiş. Bence aile konularini onlara anlatma hemen yüzüne vurup kullanirlar
Kimseye güven olmuyor canım sinirlendiginde en azından kendini burada anlatıp sakinlestir sonuçta sanal ortam en fazla hesabını kapatır gidersin ama iş yerindekilerle hep yüz yüzesin. Yinede onlarada cephe alma sadece kendini bişeyleri ispatlamak zorunda hissetmeaslında anlatmak gibi bi niyetim yoktu ama o bi dönem delirmiş gibiydim eşimle 3 gün ayrı yattık konuşmadık resmen adamın sesine hasret kaldım ve yeni evliydik o zamanlar ailemde yanımda yoktu anlatma ihtiyacı hissetmiştim.. kendimi çok yalnız hissediyodum ne bileyim sonradan bunları hatırlayıp beni gaza getirebileceklerini.. iş yerinde tüm gün beraberiz hani hesapta herkes herkesin sırrını biliyor gibi ama doğru diyorsunuz hiç kimse ayranına ekşi demez.
Ya bakmayın siz onun bunun lafına.
Bende kayınvalidesine ifrit olanlardanım. Çünkü enteresan bir kadın!
Benim kayınvalidem de ihtiyaç duyduğumuz anlarda benim oğluma bakıyor.
Ve evde kendi düzenini kurma çabasında oluyor bu dönemlerde.
Hatta bir gün şöyle dedi "eğer çocuğa ben bakıyorsam tabii ki bu evde benim düzenim olacak" ben duymazdan geliyorum artık.
En son yaptığı ise yatak odasındaki bizim yattığımız yastıkları balkona asmış havalansınlar diye, bakıldığında niyeti gayet iyi aslında, fakat o günde yağmur yağmaya başlayınca bizim yastıklar sırılsıklam olmuş. Allah'tan yedek yastıklarım vardı, onları kullandım...
Yatak odası, iç çamaşırlarım, eşimin gömlekleri vs. herşeye burnunu sokar sağolsun.
Bunun gibi daha neler neler. Ne tencerelerim ne tavalarım yer değiştirdiği kaldı, ne tabak çanaklarımın.
Bir de üstüne kırılan dökülenler. Hoş ben rahat bir insanım, hiç birine laf etmedim bu güne kadar.
Gardrobumun (yatak odasında) raylı kapağını bile yerinden sökmeyi başardı, nasıl ne yaparken olduysa artık!
Sözün özü, kocan ile geçinmeye bak, gerisini boşver.
Benim dilimde tüy bitti kocama anlatmaya çalışırken rahatsız olduğum durumları.
En sonunda kısaca şunu söyledim "eğer annen ile yaşamaktan ve onun düzeninden memnunsan gidip onlarla yaşayabilirsin. Ben 30 sene kendi ailemle yaşadım gene yaşarım"
O mesajı aldı, şimdi gerektiğinde annesine "ya souvvenir'in düzeni kendine, sağol sen çocuğa bakmakta gerektiğinde destek oluyorsun ama nasıl souvvenir senin evinde çarşafına, perdene, dolabına karışmıyorsa, sende karışma. Herkesin düzeni kendine" dedi kestirdi attı...
Ha, annesi duydu mu? Dinledi mi? Hayır.
ama gerektiğinde tepkiyi ben değil oğlu veriyor artık. Benim de sinirlerim hırpalanmıyor...
Senin yapman gereken tek şey, artık kayınvalidenin yaptıklarını görmemek duymamak.
Aksi halde sadece kendini sinir edip yıpratıp, eşin ile arandaki ilişkini zedelemek olacaktır.
Benim tecrübelerimden aldığım bu....
Neden istemiyorsun o bu baskasi annesi herneyse esinden dahami onemli olay sogumadan oda daha fazla icerlemeden ara tatlilikla dile ozrunu kapatin olayi degmeyecek birseyden araya sogukluk sokma.ahh ahh siz kocan haklı yazık adama dedikçe içime öküz oturuyor daha fena..
arayıp özür de dilemek istemiyorum çünkü beni bu duruma annesi getirdi eşim en başta anlasaydı beni bugün bende böyle tepkiler vermeyecektim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?