- 10 Ocak 2009
- 573
- 543
- 103
aynen hatta bence konu sahibi şimdi habersiz geliyo o zaman bebek olunca haberli olcak oraya takılmış sanırım. eşyaların karıştırılmasını umursamıyor. yoksa bebek bakmasını göze alamazdı yani
bebeğin olunca bir de iş hayatı emin ol ne iş varsa yapsın diyeceksin.iyide ortalığı karıştırmasına hiç bi türlü rızam yok.. o zaman bebeğe bakacağı için evde olacak ve evde olduğunu bilcem yine girip yatak odama yastıgımı düzeltmesine müsade etmicem yada mutfagımda tencere tavayı değişirebilirsin demicem.. ama evde olduğunu bilcem. aynı şey değil benim gözümde. birinde en baştan belli ve rızam var diğerinde ise tamamen yapma dediğim halde giresi geliyor..
Bana göre mantıksız çocuk baktiriken de evde olacak gene cam perde açacak belki hepten hak görüp iyice karıştıracak ben çocuklarına bakıyorum diye, bu kadar tavırlı isen eşine bu lafları dedi isen çocuğa da baktırma ben olsam utanırım mesela, onca laf say kavga et sonrada e çocuğuma bak, tukurecegin yüze bakma bakacağın yüze tükürme
6-7 yılı devirdik eşimle üniversitede de beraber yaşıyorduk uzun yıllardır onunlayım ve annesi , bu ev mevzuları dışında bir gün bile şüphe duymadım ondan..
o dönem çok kötüydü yeni evliydim ağzımdan burnumdan gelmişti şok olmuştum çünkü hayalimdeki evlilik bu değildi.. sonra eşim konuşamayınca ben konuştum..
hatta az önce bir arkadaş eski konuma girip beğenmiş girdim okudum o günü hatırladım tekrar..
evet aslında eminim çünkü aynı şeyleri yaşayacağımı düşünmüyorum ve bunlar dışında eşimle aramızda sıkıntı yok şükürler olsun.
Sizin kayınvalideniz normal biri değil. Ama sorun bu değil.
Sizin asıl SORUNunuz kocanız
Kocanızla aranızdaki iletişim bu sorunu çözmeye neden yetmiyor?
Neden kocanız sizin bu durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu görmüyor? Görmek istemiyor?
Neden sizin rahatsızlığınızı önemsemiyor?
Neden annesinin evinize girmesini engellemiyor? Neden sanki kadını eve almayınca sokağa atıyormuşsunuz muamelesi yapıyor? Kadın ölmeyecek herhalde sizin eve girmezse?
Neden eşiniz size psikolojik baskı yapıyor? Eve sıçmamışmış. Sadece kombiyi kısmışmış da ne varmışmış bunda da...
Mesele ev veya eşyanın eskimesi değil. Düzene karışılması. Şahsen ben kabul etmezdim. Ben yatak odamı her dakka toplu tutmam. Benim herseyimi görmek zorunda mi kv.bebeğin olunca bir de iş hayatı emin ol ne iş varsa yapsın diyeceksin.
o hayat bambaşka.
hem istemeyip,hem çocuğuna baktırmak da pek adil gelmedi bana.
bu kadar istemiyorsun k.v.ne hali varsa görsün de diyebilir.
mecbur değil sonuçda.
ev ev diye abartmayın bence.
her şey eskir,insanlık kalır.
tamam şu an hevesiniz ve enerjiniz hiç kimseye ihtiyaç duymanıza mani ama hayat ilerledikçe şartlar ve ihtiyaçlar değişiyor.
kv. neden bu kadar kendini değersiz yapıyor onu da anlamadım.
istenemediğin yerde ne işin var?
not:bakıcım her hafta dolapları karıştırı,hafta sonu düzenlerdim sürekli.
ama güvendiğim biri olduğu için mecburen idare ederdim.
bazen yük olarak gördüğün nimet olabilir unutma.
Canım o da eşinin anası yani, sen güveniyorsan ortalığı karıştırmadığına, didiklemediğine, aç evinin kapılarını. Bebiş bakımına yardım eder, ciğerinin ciğeridir yani bakıcıdan iyi bakar, yemeğine yardım eder vs. Eskisi kadar affedersin pokunu da çıkarmıyormuş madem, kadın yalnız, gün içinde yardımcı olsun sana, günü de geçer.
Belki senin gördüğün kadar göremiyorum, hani yol mu yapıyor yine eskisi kadar içinize girmek için ama, onu sen hissedersin diye düşünüyorum. Yatak odana girmiyordur herhalde artık?
Onun haricinde, ne biçim arkadaşlar ki sana öyle demelerine anlam veremedim. Faydalı bir şey mi söyledikleri? Affedersin de arkidişlerin boşboğazlık yapmış. Ne kurtlandırıyorlar seni? Aksi hal bile olsa yatıştıracakları yere, seni deşeliyorlar. Her şeyini anlatma çevrende mecburi görüştüğün insanlara canım ya. Bi şey olsa mecbur her gün görüşmek zorundasınız, iş arkadaşları değil mi? :/
Bilemedim yol mu yapıyor kv ama bi zararı yok gibi şu an.
beni anlıyor eskisi gibi körü körüne annesini düşünüp hareket etmiyor ama benim bazı konularda çok abarttığımı düşündüğü için kendince ara bulmaya çalışıyor..
ve söylediklerinizde yüzde yüz haklısınız.. 3-4 ay önce belkide tek mevzumuz buydu.. sonra ben yoruldum ve artık bıraktım sustum kendi kabuguma çekildim sadece eşimle aram iiy olsun kadın da ne hali varsa görssün dedim bıraktım artık eşim rahatsız olup söylemeye başladı.. yavaş yavaş derken bugün bu duruma geldim..
o zamanları hatırladıkça ağlasım geliyor ve inanın şuanda bu kadar karışmasına bile şükrediyorum..
http://blog.milliyet.com.tr/bireysel-sinirlarimizi-korumak/Blog/?BlogNo=154168
http://www.tavsiyeediyorum.com/makale_1666.htm
Bunlar kopyalanamıyor, o yüzden link verdim.
Lütfen okuyun.
okuyorum yazıklarını çok doğru
eşime de atcam bunları oda okusun belki başkasının gözünden görmek fayda eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?