- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.202
- 498
- Konu Sahibi Cilli_begonya
-
İçten mantolama yaptırın.Merhabalar arkadaşlar...
Rabbim başka dert vermesin diyebilirsiniz.
Fakat...
Evim bir türlü ısınmıyor yanı ısı tutmuyor. Müteahhitle konuştum yalıtımı olduğunu söylemişti satın alırken 4 aydır oturuyorum evde. Büyük bi ev değil 2+1 (120 metrekare) ve 700 lira civarı doğalgaz ödüyorum eve annem gelince kadının ayakları üşüyor gelen her kişi bu faturaya bu ev soğuk diyor anlamadım ki. Cidden terliksiz gezmiyorum sanki yerler taş. Evet en üst katım bu dezavantaj farkındayım egede bi sahil kentinde oturuyorum aşırı bi iklimsel soğuğu yok ama çözüm bulamadım.
Otopark üstü ve en üst katin kaderi isinamamak...Bende 600 fatura ödüyorum güya yalıtım var 1 yillik daire ama otopark üstü diye isinamiyoruzMerhabalar arkadaşlar...
Fakat...
Evim bir türlü ısınmıyor yanı ısı tutmuyor. Müteahhitle konuştum yalıtımı olduğunu söylemişti satın alırken 4 aydır oturuyorum evde. Büyük bi ev değil 2+1 (120 metrekare) ve 700 lira civarı doğalgaz ödüyorum eve annem gelince kadının ayakları üşüyor gelen her kişi bu faturaya bu ev soğuk diyor anlamadım ki. Cidden terliksiz gezmiyorum sanki yerler taş. Evet en üst katım bu dezavantaj farkındayım egede bi sahil kentinde oturuyorum aşırı bi iklimsel soğuğu yok ama çözüm bulamadım.
Yeni bitmiş bina soğuk olur. Bir iki sene içinde tam sıcaklığını bulur.Evim yeni ama ilk ben oturdum petekleri ambalajını kendim açtım yinede temizletmek gerekirmi bilemiyorum
Son kat öyle oluyor çoğunlukla. Muhtemelen ısı yalıtımı da yok gibi. Cephede çok önemli. Hangi saatlerde güneş alıyor mesela?Merhabalar arkadaşlar...
Fakat...
Biz de yeni binaya taşındık. Peteklerin paketleri söküşmedi. Ve eşya bile taşımadık daha. Bina da yüzde 75 boş. Buna rağmen ev çok sıcak. Güneş alıyor ve ısı yalıtımı iyi sanırım ben buna yoruyorum. Binaya doğalgaz yeni geldi çünkü. Full rüzgar yiyen bi tepede üstelik. Daire arakat.Yeni bitmiş bina soğuk olur. Bir iki sene içinde tam sıcaklığını bulur.
Aynı şekilde şimdi burda okuyunca kendimi kötü hissettim vallaha ama gerçekten kombi açmam bazen mümkün olmuyor ev açmadan 25 derece ben de egedeyim zaten iklim de çok soğuk değil. Açarsam burnum tıkanıyor bu sıcaklığın üzerine grip gibi oluyorum alerjik muhtemelen; şimdi üst komşum bana dava açsa ben haksız mıyım yanievet o yüzden merkezi sistem daha avantajlı oluyor. Yaksan da yakmasan da tüm apartmanda yananın belli bir payını ödüyorsun. Sonuçta yakmasan da alttan üstten ısındın :)
Ben 3 yıldır bu evimde oturuyorum. alt katım hep boştu. Bu yıl doldu ve yaşlı bir adam geldi. Belli ki üşüyor ve cayır cayır yakıyor bizim dairede sıcaktan kombi açılmıyor hiç. Gerçekten sıcak oluyor tasarruf etmeye çalışmıyorum ev hep 24 derece. Geçen yıllarda o daire boşken yerler hiç ısınmazdı.
Aynı şekilde şimdi burda okuyunca kendimi kötü hissettim vallaha ama gerçekten kombi açmam bazen mümkün olmuyor ev açmadan 25 derece ben de egedeyim zaten iklim de çok soğuk değil. Açarsam burnum tıkanıyor bu sıcaklığın üzerine grip gibi oluyorum alerjik muhtemelen; şimdi üst komşum bana dava açsa ben haksız mıyım yani
Ara kat benim de üst çocuklu alt çocuklu yan çocuklu, bir de köşe daire değil de iç dairedeyim.
Evet çalışıyorum evde de olmuyordum bu pandemi öncesi... hayat işte vallahi komşu olmak zor esas, orta yol mümkün değil bazı konularda.yok canım öyle bir şey mümkün değil. Siz de dava açın o zaman terliyorum ben bu evde herkes çok yakıyor. Siz evde bile olmayabilirsiniz üşümüyor olabilirsiniz.
ama en mantıklısı dediğim gibi payölçerli merkezi sistem ısıtma olması.
Her müteahhit üzerine alınmasın ama ısı ve ses yalıtımı var demelerine inanmayın, çoğunda öyle bir şey yok.Merhabalar arkadaşlar...
Fakat...
Yeni binalarda duvarların henüz ısıya maruz kalmasından kaynaklı bir miktar soğukluk olur. Sizin eviniz güneş aldığı için ısınıyordur. Hayırlı olsun. Güle güle oturun.Biz de yeni binaya taşındık. Peteklerin paketleri söküşmedi. Ve eşya bile taşımadık daha. Bina da yüzde 75 boş. Buna rağmen ev çok sıcak. Güneş alıyor ve ısı yalıtımı iyi sanırım ben buna yoruyorum. Binaya doğalgaz yeni geldi çünkü. Full rüzgar yiyen bi tepede üstelik. Daire arakat.
Valahi var ben gördümAha bakayım ben valla geçen böyle birsey var mı diye düsünuyordum
Ama 150 civarı ona o kadar vericeme 150 tllik klimayı köklerimValahi var ben gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?